Annonce
Der er et stort udvalg af netværksgrupper i erhvervsbyen Esbjerg, der tilbyder meget forskelligt. Er du i tvivl, kan du altid række ud til kontaktpersonen og prøve dig frem med en gratis mødedeltagelse i første omgang. Foto: Jacob Schultz
INSPIRATION

Business, sport eller ledelse: Hvilket erhvervsnetværk skal du vælge?

Erhvervsliv Esbjerg giver dig her en guidet tur gennem nogle af byens erhvervsnetværk, så du kan se, om der er et, der passer til dine behov.

NETVÆRK: Esbjerg har et bredt erhvervsliv, hvor ledere eller andre medarbejdere mødes på tværs af brancher for at udveksle erfaringer og ofte kombinere det med nye personlige relationer.

Det sker i byens forskellige erhvervsnetværk, der danner rammerne om faglige såvel som sociale arrangementer.

Men hvilket erhvervsnetværk passer til netop dig? Det kan du få en idé om ved at kigge på nedenstående liste over en række lokale erhvervsnetværk - men for god ordens skyld skal vi nævne, at det ikke er en udtømmende liste.

Er du i tvivl, opfordrer vi til, at du prøver dig frem. Langt de fleste netværk tilbyder nemlig, at du kan deltage gratis den første gang, så både du og de andre medlemmer kan se et muligt medlemskab an.

Har du et yndlingsnetværk, der ikke er på listen, er du velkommen til at skrive til diikn@erhvervslivesbjerg.dk.

#For dig der er beslutningstager eller formidler budskaber videre

Expand Business er et lokalt erhvervsnetværk, der har til formål at fremme forretningsmuligheder. Det betyder, at der på hvert møde er afsat tid til, at bestyrelsen og medlemmerne kan fortælle, hvad deres virksomhed kan tilbyde og foretager sig.

På den måde søger netværket at skabe forretning og værdi uden konkurrence. Det betyder, at hver branche har eksklusivitet, så medlemmerne kan tale frit, ligesom der er mulighed for at opnå langvarige samarbejder internt.

Expand Business har tre grupper: onsdagsgruppen, torsdagsgruppen og fredagsgruppen. De mødes på den pågældende dag i lige uger fra klokken 7.45 til 9.45.

Ønsker man at være medlem af netværket, skal man godkendes af de nuværende medlemmer, da det er dem, der ejer netværket. Tanken er, at alle medlemmerne skal kunne samarbejde og have et godt tillidsforhold til hinanden.

Her kan du høre mere: Kontakt bestyrelsesformand Jacob Grumsen på tlf.: 23 67 06 32 eller send en mail til Expand Business.

#For dig der elsker fodbold - og business

Er du til fodbold og forretninger, kan en af EfB's fire netværksgrupper være noget for dig. EfB Netværk har til formål at skabe en tættere dialog, udveksle erfaringer og fokusere på forretningsmuligheder blandt samarbejdspartnerne samt hos deres egne netværk.

Der er brancheeksklusivitet i netværksgrupperne, hvorfor der kun kan være en virksomhed per branche med. Man kan enten blive medlem med en EfB-partneraftale fra start, eller man kan blive medlem det første år uden en partneraftale til en højere medlemspris.

De formelle netværksmøder bliver afholdt hver 14. dag fra klokken 7.30 til 9.30. Som medlem bliver man yderligere inviteret til fællesmøder med andre grupper, Store Netværksdag med deltagelse af cirka 150 virksomheder og Erhvervsmessen med deltagelse af cirka 400 erhvervsfolk.

Her kan du høre mere: Kontakt EfB Netværk-ansvarlig Carsten Andersen på tlf.: 40 86 44 48 eller på mail.

#For dig der er business-kvinde

Er du kvinde i erhvervslivet er der mulighed for at være en del af ErhvervsKvinder Esbjerg, der er en af 11 afdelinger i Danmark. Netværksgruppen er for kvinder, der ønsker sparring, udvikling, udfordring og sociale netværk fra andre erhvervskvinder på tværs af brancher og erhvervsmæssige forskelligheder.

I dag består netværket af 60 medlemmer, der er cirka 1/3 ledere, 1/3 virksomhedsejere og 1/3 mellemledere eller kvinder i stillinger med ansvar både i det private og det offentlige erhvervsliv.

Erhvervskvinder Esbjerg mødes den sidste onsdag i måneden, dog ikke i juni og juli, og arrangementerne foregår typisk klokken 17.45 - 21.30.

Man kan deltage som gæst ved netværkets arrangementer tre gange. Det er også ved at tilmelde sig som gæst, at man kan blive meldt ind i netværket.

Her kan du høre mere: Kontakt bestyrelsesmedlem Betina Lund Lauridsen på mail.

#For dig der er ung og ambitiøs erhvervsperson

Er du i alderen 18-40 år kan du blive en del af JCI Esbjerg (Junior Chamber International), der er en verdensomspændende sammenslutning af unge aktive mennesker. Formålet med JCI er at fremme personlig udvikling, give ledererfaring og opbygge netværk - både socialt og forretningsmæssigt.

Som en del af netværket får du som medlem mulighed for at opnå nye eller udvikle kompetencer ved at tage del i forskellige projekter.

JCI Esbjerg mødes hver anden tirsdag i måneden fra januar til juli samt august til november. Møderne starter oftest klokken 17.45 og kan bestå af for eksempel foredrag, virksomhedsbesøg eller diskussioner af aktuelle emner.

Her kan du høre mere: Du kan kontakte JCI Esbjergs formand Michael Albertsen på mail eller medlemsansvarlig Joakim B. Andersen på mail.

#For dig der er vild med ledelse

Ønsker du et erhvervsnetværk med andre ledere, kan et af Business Esbjergs leder-netværker være for dig.

Business Esbjerg tilbyder flere netværk for ledere, der har forskelligt fokus. Du kan blandt andet blive en en del af HR netværk, der er forbeholdt HR ledere, der arbejder med tiltrækning og rekruttering til egen virksomhed.

Der er blandt andet også Lederforum Esbjerg, der er for ledere, der ønsker inspiration, sparring og erfaringsudveksling i et netværk med andre ledere. Netværket går på tværs af brancher, virksomhedsstørrelser og geografi i Esbjerg kommune.

Her kan du høre mere: Kontakt netværks- og eventansvarlige Mai-Britt Iversen på mail eller tlf.: 36 97 35 12. Her kan du også få viden om Business Esbjergs andre tilgængelige erhvervsnetværker.

#For dig der er til klima og energi

Klima & Energi Netværk Esbjerg er er et netværk for dig, der ønsker den nyeste viden og sparring om værktøjer til bæredygtig forretningsudvikling og arbejdet med reduktion af CO2 i virksomheden.

Det er ligeledes et netværk tilbudt af Business Esbjerg, og der vil være fokus på at hjælpe dig og din virksomhed til at tage del i Esbjergs transformation fra EnergiMetropol til Bæredygtig EnergiMetropol.

Netværket mødes fire gange årligt, og faciliteres udover af Business Esbjerg også af Esbjerg Kommune.

Her kan du høre mere: Kontakt erhvervskonsulent Uffe Lundgaard på mail eller tlf.: 36 97 35 05.

#For dig der er til VL

Er du virksomhedsleder, virksomhedsejer, politisk leder, bestyrelsesmedlem eller meningsdanner i dansk erhvervsliv kan du blive en del af de tre lokale VL-grupper i Esbjerg.

Formålet med VL-grupperne er at klæde medlemmerne på til at løfte de opgaver, der ligger i den enkeltes ledelsesfunktion, og til at varetage det særlige ansvar, der følger med et lederskab i det moderne, danske samfund i en stadigt mere globaliseret verden.

Det er dog kun muligt at blive medlem af en VL-gruppe ved at modtage en invitation. Hvor ofte grupperne mødes afhænger af hver gruppe. I Esbjerg er der i øjeblikket VL-gruppe 74, 115 og 117.

Her kan du høre mere: Hver VL-gruppe har forskellige kontaktpersoner. For gruppe 74 er det Kurt Bering Sørensen fra Bering Board. I gruppe 115 er det Niels Bækgaard fra Sport og Event Park Esbjerg. I gruppe 117 er det Karsten Andresen fra Danske Bank.

#For dig der er til gode relationer

Growth by Relations er en netværksgruppe, der bygger på gode relationer. Netværket sætter stort fokus på, at medlemmerne lærer hinanden at kende på et mere end kun professionelt plan.

Udover de personlige relationer, har Growth by Relations også til formål at skabe et højt erhvervsmæssigt udbytte. Derfor fungerer netværkets medlemmer som sparringspartnere og ambassadører for hinanden.

Netværket mødes hver fredag i lige uge fra klokken 7.45-10.00.

Her kan du høre mere: Du kan kontakte Bente Riis Fogsgaard, der er kontaktperson, på mail eller tlf.: 28 14 14 02.

#For dig der er til mangfoldighed

Relationsfabrikken Esbjerg er et netværk, der søger at være områdets mest mangfoldige, voluminøse og fleksible erhvervsnetværk. Relationsfabrikken Esbjerg bygger på kendskab, kemi og tillid og består af tre forskellige typer netværksgrupper.

  • Pro-netværket: Deres netværksgrupper er med stor diversitet blandt medlemmerne. Der er ingen krav til hvilket niveau eller ansvarsområde, du bestrider i din virksomhed.
  • Special-netværk:  Netværksgrupper hvor sammensætningen af medlemmer er segmenteret ud fra den funktion, man har i virksomheden.
  • Flex-netværk: For dig med nystartet virksomhed, hvor ressourcerne måske er knappe, dig der ikke kan være med i de andre grupper grundet brancheeksklusiviteten, eller dig der blot har svært ved at finde tiden til at deltage i de mere forpligtende grupper.

Der er forskel på, hvor ofte netværksgrupperne mødes.

Her kan du høre mere: Kontakt Jannik Simoni Jul Pedersen på mail eller tlf.: 24 79 34 70.

#For dig der elsker håndbold - og business

Er du til håndbold og forretninger kan Team Esbjerg Business være netværket for dig. Formålet med netværket er at give erhvervslivet mulighed for at udvikle forretningsområder og samtidig skabe nye kontakter.

I forvejen håber Team Esbjerg at samle byens virksomheder om sporten og profilere dem gennem professionel håndbold. Med Team Esbjerg Business forsøger de at skabe rammerne for et organisatorisk netværk, hvor formålet er at skabe øget omsætning, give direkte adgang til beslutningstagerne i andre virksomheder og danne grundlag for samarbejde.

Her kan du høre mere: Kontakt Team Esbjerg på mail.

INDSIGT

Webudvikleren Jakob er mentor for at holde fingeren på byens udviklingspuls

INSPIRATION

Gitte er kemiingeniør og mentor: - Rollen har styrket mig i mit karrierevalg

VEJLEDNING

Fem ting du skal vide om den nye bogføringslov: Lever din virksomhed op til kravene?

OVERBLIK

Fire andre erhvervshistorier du også skal kende

NYHEDSBREV

Bliv mentor og styrk Esbjergs erhvervsliv

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Esbjerg

NAVNE NYT

Ugens nyt om navne

NYHEDSBREV

Overholder du den nye bogføringslov?

Selvom maj kun lige er begyndt, kan det godt være, man som erhvervsdrivende allerede skal kigge frem til 1. januar 2023.

OVERBLIK

Det er også værd at vide fra Esbjergs erhvervsliv

Estlands minister for økonomi og infrastruktur, Taavi Aas, var 3. maj på besøg i Esbjerg for at blive klogere på, hvordan Danmark, og i særdeleshed Esbjerg, arbejder med offshore vind og grøn energi. Erfaringerne skal ministeren have med hjem til Estland, der skal i gang med at omstille deres egen energisektor til grøn energi.

INDSIGT

Polytechs nye indiske fabrik skal være en nemmere, bedre og grønnere løsning

UDVIDELSE: Det er en klar ambition for Polytech at blive en global partner på vindenergimarkedet. Det har det altid været, og derfor er det ikke nogen overraskelse, at de endnu engang udvider med en ny fabrik. Denne gang i den indiske by Bangalore.

INDSIGT

Tænk fortællinger på Linkedin ind i din ledelse og få medarbejderne med dig

NYHEDSBREV

Polytech vil være en global spiller i vindenergien

OVERBLIK

Det skal du også vide fra virksomhederne i Esbjerg

INSPIRATION

5 eksempler på Kirk & Holms designarbejde

OVERBLIK

Fire andre erhvervshistorier fra Esbjerg, du skal kende

INDSIGT

For Kirk & Holm er branding et håndværk, de mestrer

NYHEDSBREV

Brandingbureau vinder guld for deres håndværk

INDSIGT

Visma har købt Creditro: Vil sætte europæisk standard for bekæmpelse af hvidvask