EY vinkede farvel til den klassiske 90'er indretning på kontoret: Forandring i omgivelserne kan give energi og inspiration
Vores måde at arbejde på har forandret sig. Nye generationer kommer til, og deres krav til arbejdsforholdene adskiller sig fra de tidligere.
Hos EY i Esbjerg har man taget konsekvensen af, at deres arbejdskultur har forandret sig. Under coronapandemien flyttede de derfor i nye lokaler for at give slip på den klassiske 90'er kontorindretning.
Selvom en intern opgørelse viser, at de aldrig er alle mand på arbejde, er der i deres nye lokaler plads til alle.
INDRETNING: Før coronapandemien ramte Danmark, fandt man i knap 30 år EY's lokale kontor i Havnegade i Esbjerg. Medarbejderne mødte dengang ind til faste pladser, hvor skrivebordene var placeret i klassisk 90'er stil i en- eller tomands-kontorer.
Allerede inden den første coronanedlukning i marts sidste år, blev de hos EY enige om, at kontorindretningen ikke passede med deres arbejdskultur - og det havde den ikke gjort længe.
Derfor gik de på jagt efter nye lokaler, der gav dem frihed til at indrette sig på en måde, der understøttede deres arbejdskultur i virksomheden. De lokaler fandt de på Bavnehøjvej, hvor der var højt til loftet på det kreative indretningsbarometer.
Under corona-nedlukningerne rykkede EY derfor teltpælene i Havnegade op og gjorde klar til at byde medarbejderne velkommen i nye rammer.
- Rammerne her er fleksible. Der er ingen faste pladser, men der er pladser nok til alle de ansatte. Der er forskellige muligheder, men bordene er sat i klynger, fordi vi arbejder i teams. Det skifter fra uge til uge, så man sætter sig med dem, man arbejder med, siger Morten Østergaard Koch, der er afdelingsleder i Esbjerg, og forklarer, at de ansatte derfor flytter skrivebord ofte.
Et fleksibelt miljø
Coronapandemien har dog også afsløret et nyt arbejdsmønster i form af hjemmearbejde. Og det tager den nye indretning hensyn til.
Hos EY arbejder de meget med konceptet "on the job training", hvilket i deres tidligere lokaler har betydet, at medarbejderne ikke har kunnet arbejde hjemme i samme grad.
EY
- EY, tidligere Ernst & Young, er en revisions- og konsulentvirksomhed. De har i dag 700 kontorer i over 150 lande.
- EY arbejder med mere end 200.000 kunder i 150 lande - fra startups til multinationale virksomheder på tværs af alle sektorer, og hjælper dem med at imødekomme deres mest presserende udfordringer.
- Du kan læse mere om EY her.
Før blev de nyansatte og trainees nemlig placeret med en mere erfaren medarbejder på tomands-kontorerne. Det stillede krav til, at de erfarne medarbejdere mødte ind på kontoret hver dag, men med den nye indretning har alle nem adgang til sparring uanset, om flere af kontorets ansatte arbejder hjemme - eller sågar arbejder fra et andet EY kontor.
- Det nye kontor gør det nemmere at arbejde hjemme. Medarbejderne, der møder ind på kontoret, sætter sig jo bare sammen på tværs af erfaringsniveau. Jeg tror ikke, at dem, der gerne vil arbejde hjemme, ville tage så mange arbejdsdage hjemme, hvis vi stadig sad i de gamle kontorer, siger Morten Østergaard Koch.
For at understrege det fleksible arbejdsmiljø er alle klyngerne indrettet på samme måde. Det vil sige, at de alle har hæve-sænkeborde, samme type kontorstol og ens computerskærme.
Men for samtidig at give de ansatte de bedst mulige arbejdsbetingelser, har EY valgt ikke at have et fast tastatur og mus ved hvert bord. I stedet har hver medarbejder fået et skab, der er tilknyttet deres medarbejderkort, hvor de hver dag kan låse tastatur og mus ind, så de har deres eget.
For som Morten Østergaard Koch siger, så kan der være stor forskel på, hvilket type tastatur man foretrækker, og det er en vigtig del af de ansattes arbejdsglæde, at deres arbejdsforhold er i orden.
Rammer til ugens opgaver
Den nye indretning består ikke kun af de åbne kontorrum med skrivebord placeret i teams. Tværtimod er der tænkt meget over, hvad de ansattes arbejdsdag består af.
- Vi har forsøgt at skabe et miljø, der passer til de mange opgaver, der kan opstå i deres arbejdsdag. Kontoret skal være et sted, hvor det giver mening at udføre sine opgaver, siger Morten Østergaard Koch.
Derfor er der udover indretningen af skrivebordene også tænkt i andre behov. For eksempel er der forskellige mødelokaler, hvor der i nogle kan være mange deltagere, mens andre er tiltænkt møder i de teams, de arbejder i den uge.
Der skal dog også være plads til, at man til tider kan få brug for at lukke døren for at få rolige rammer til at kunne koncentrere sig. Derfor er der også flere små lokaler, hvor der er opsat et enkelt skrivebord, så man kan flytte sig fra det åbne kontorrum.
Der er også samtalerum, som består af komfortable lænestole, der kan give afslappede rammer til en samtale - uanset om det er feedback eller privat. Og midt i lokalet finder man de ansattes fælles puslespil, der kan give de ansatte adspredelse og et smil på læben.
Rundt om puslespillet finder man sofaer og højborde, der danner rammerne om alt fra fredagsøl og fødselsdagskage til de store fællesmøder. På væggen hænger nemlig skærme, der giver de ansatte på hjemmekontoret mulighed for at deltage i møderne.
Der er derfor stor begejstring for de nye rammer blandt Morten Østergaard Koch og hans medarbejdere.