Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Dahl Advokatpartnerselskab fusionerede senest i 2016, hvor omkring 30 partnere blev enige om en ny strategi. Fem år senere afføder det stadig en stor succes. Pressefoto

30 partneres enighed har skabt Dahls succes

Forestil dig, at du skal blive enig om din virksomheds strategi med 29 andre ejerledere.

Og at I samtidig skal implementere en professionel direktion bestående af tre direktører.

For de fleste ville det lyde som en umulig opgave at lykkes med at finde en fælles strategi, men hos Dahl Advokatpartnerselskab havde de i 2016 succes med netop den øvelse.

Dagens Dahl opstod i 2001 på baggrund af en fusion mellem tre advokatselskaber. Dengang havde de tre kontorer hver deres økonomiske interesser. Det, de var fælles om, var brandet og nogle enkelte praktiske områder. Men hvert kontor havde sin egen økonomi.

I 2016 fusionerede Dahl endnu engang, og det blev startskuddet til at identificere det område, der skulle adskille dem fra resten af Danmarks omkring 1300 advokatselskaber.

I dag ligger de i Top-10 blandt Danmarks bedste advokatselskaber samtidig med, at de vokser omkring 8-10 procent årligt.

Den succes skyldes ifølge CCO Anders Madsen Pedersen blandt andet, at Dahl har holdt fast i at være til stede i Esbjerg, Herning og Viborg. Ligesom det skyldes, at de dengang 30 partnere i firmaet blev enige om en fælles strategi.

Dahls rejse mod at blive en "Top 10 spiller" og opnå stor succes, kan du, dine kolleger eller din virksomhed blive inspireret af i dagens nyhedsbrev. Det samme gælder, når den lokale Dahl-chef Poul Jensen giver sine tre bedste råd til andre ledere videre.

Du er som altid velkommen til at dele indholdet i dit netværk, så vi får endnu flere læsere med. Nye læsere kan tilmelde sig vores nyhedsbreve lige her.

God læselyst - og tak fordi du læser med.

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Hai Long Offshore Wind Project har tildelt et konsortium bestående af Semco Maritime og PTSC M&C en aftale som foretrukken leverandør til to offshore substations til Hai Long 2- og Hai Long 3-projekterne. Pressefoto

Det er også værd at vide om Esbjergs virksomheder

Facebook er vendt tilbage til Esbjerg, efter de har underskrevet en aftale med Esbjerg Kommune om et 212 hektar stort areal i Andrup. Esbjerg Kommune købte selv grunden tilbage i 2020.

Semco Maritime har vundet en aftale som foretrukken leverandør til den største offshore substation-ordre, der nogensinde er tildelt i et taiwanesisk projekt. Det drejer sig om Hai-Long projekterne.

Den lokale virksomhed Bramidan får fra 15. november ny direktør, når Henrik Helsinghof overtager efter Henrik Dueholm Madsen.

Her er tre andre udvalgte historier, der er værd at vide fra Esbjergs erhvervsliv.

ESBJERG RUNDT: Ugens overblik starter med Facebook, efter techgiganten onsdag 13. oktober underskrev en aftale med Esbjerg Kommune om et køb af 212 hektar jord til en pris på 277 millioner kroner.

Den underskrevne købsaftale betyder, at Facebook med udgangspunkt i den allerede gældende lokalplan kan starte de indledende planlægnings- og undersøgelsesaktiviteter på det købte areal og dermed afsøge muligheden for at opføre et datacenter ved Andrup.

Facebook har tidligere i 2018-19 været i gang med undersøgelser af selvsamme areal. Dengang besluttede techgiganten dog at stoppe udviklingen af projektet.

I stedet købte Esbjerg Kommune arealet i 2020 som led i en strategi om at tiltrække investorer, som kan understøtte visionen om at blive en datahub for hele Nordeuropa. Det kan du læse mere om i JydskeVestkysten.

Også hos Semco Maritime er der positive nyheder. Den esbjergensiske offshore-koncern meddelte tirsdag i en pressemeddelelse, at de sammen med PTSC M&C, der er ejet af det statslige vietnamesiske olieselskab PetroVietnam, har vundet en aftale som foretrukken leverandør til to offshore-substations på Hai Long-projektet i Taiwan.

Kontrakten vedrører levering af to offshore-substations til Hai Long 2- og Hai Long 3-projekterne, der skal etableres ud for Taiwans kyst og levere mere end 1 GW grøn vindenergi, når projekterne sættes i drift i 2025-2026.

Der er derfor tale om den største offshore substation-ordre, der nogensinde er tildelt i et taiwanesisk projekt. Den er også konsortiets første og anses som et vigtigt strategisk gennembrud. Du kan læse mere om aftalen og Hai Long-projekterne her.

Bramming-virksomheden Bramidan skal have ny direktør. Efter 22 år i virksomheden, heraf 17 år som administrerende direktør, stopper Henrik Dueholm Madsen med udgangen af oktober.

15. november tiltræder afløseren, den 38-årige Henrik Helsinghof, der er uddannet inden for salg og har erfaring med udvikling af B2B-salg, herunder videreudvikling af internationalt salg af egne produkter og kundeorienterede løsninger.

Henrik Helsinghof medbringer 15 års national og international erfaring fra Viking Life Saving Equipment A/S i Esbjerg og Skiold Landmeco A/S i Ølgod.

Bramidan tæller 140 ansatte og er en af verdens største producenter af maskiner til komprimering af pap, plast og andet genanvendeligt affald.

Anders Madsen Pedersen er en del af den professionelle direktion i Dahl Advokatpartnerselskab. Han kommer fra mere end 10 år som konsulent, og sidder i direktionen med to andre, hvoraf kun den ene er uddannet advokat. Pressefoto

Dahls unikke placering og strategi gør dem til en Top-10 spiller: - Vi har gjort vores svaghed til en styrke

Mange virksomheder kender til opgaven at finde ud af, hvordan man differentierer sig, når man er på et marked med mange spillere, der kæmper om samme kundegruppe.

For Dahl Advokatpartnerselskab har den opgave spillet en stor rolle gennem mange år, og det er en opgave, der fortsat bliver prioriteret højt. Dahl er nemlig i Top-10 blandt Danmarks bedste advokatselskaber.

Der, hvor Dahl adskiller sig mest fra sine konkurrenter, er på deres geografiske placering. Udover kontorer i Aarhus og København er de også placeret i Viborg, Herning og Esbjerg.

Men Dahls strategi adskiller dem også fra en stor del af Danmarks andre fusionerede advokatselskaber. I stedet for et såkaldt brandsamarbejde er de nemlig lykkedes med ligedelings-modellen, der har medvirket til en stor vækst de seneste fem år.

Dahl Advokatpartnerselskab fusionerede senest i 2016, hvor omkring 30 partnere blev enige om en ny strategi. Fem år senere afføder det stadig en stor succes.

STRATEGI: I Danmark findes der mere end 1300 advokatfirmaer. I Top-10 ligger ni, der er placeret i Aarhus og/eller København, og et enkelt firma, der skiller sig ud fra resten af listen.

Det firma er Dahl Advokatpartnerselskab, der er det eneste firma i Top-10, der også har kontorer uden for Danmarks to største byer. Internt går de tre kontorer under navnet "boomerangen", fordi de ligger placeret i Esbjerg, Herning og Viborg.

Dahl har ligesom sine konkurrenter også kontorer i Aarhus og København, men placeringen af de tre andre kontorer er ikke tilfældig. Tværtimod spiller de ifølge Anders Madsen Pedersen, CCO, en nøglerolle i Dahls succes gennem specielt de seneste fem år.

- Vi har talt meget om, hvordan vi vil differentiere os. Det har været meget vigtigt for os at forstå, hvad der er vores særlige tilbud, når vi er en Top-10 spiller. Og rent objektivt set er det, der springer meget i øjnene, at vi er det eneste firma i Top-10, der har kontorer uden for Aarhus og København. Vi har valgt en anden tilgang ved at have aktivitet i Esbjerg, Herning og Viborg, siger Anders Madsen Pedersen og tilføjer:

- Vi har en privilegeret adgang til erhvervslivet i de tre byer. Og så er der noget arv, legacy og historie. Vi har altid været herude, og derfor er vi her fortsat. Vi tilbyder nogle superkompetencer for virksomheder helt fra grænsen til Aalborg i vores boomerang, og det er ret unikt.

Den lokale ekspertise

Det er særligt SMV-virksomheder, Dahl fokuserer på at yde rådgivning og juridisk assistance til. Det er ikke SMV i form af den klassiske EU-definition, men derimod virksomheder, der omsætter for 30 millioner til tre milliarder kroner.

- Hvis man driver en SMV-virksomhed og har brug for hjælp eller rådgivning til et komplekst emne som planret, en større ejendomstransaktion eller rettigheder i forhold til kunstig intelligens, så er vi det eneste lokale valg, man kan træffe. Medmindre man har lyst til at tage en af de ni andre, der ligger i Aarhus eller København, siger Anders Madsen Pedersen og fortsætter:

- Siden vores seneste fusion i 2016 har vi sagt os selv, at vi som minimum skal være lige så fagligt kompetente som de andre i Top-10. Til gengæld skal vi fastholde den geografiske eksponering ude i boomerangen, for det gør de andre ikke.

Dahls Advokatpartnerselskab

  • Dahl er et af Danmarks ældste advokatfirmaer med tråde tilbage til 1852.
  • Siden 2004 har ekspansion i både København og Aarhus været en afgørende del af Dahls udvidelse.
  • Den seneste fusion fandt sted i 2016, hvor alle kontorene kom til at arbejde med samme strategi.
  • Fra fem kontorer kan man få rådgivning af Dahls mere end 200 medarbejdere – heraf flere end 100 jurister.
  • Dahl består af syv juridiske afdelinger og arbejder med fuld integration.
  • Fuld integration betyder, at alle kontorerne arbejder som en afdeling. Det vil sige, at de alle har samme økonomi og strategi og hjælper klienter på tværs af kontorene.

Udover geografien er Dahl lykkedes med en strategisk fusion, som udefra kunne ligne en stor udfordring. For selvom Dahl har en professionel direktion, så er de stadig et advokatpartnerselskab, der i dag består af 40 partnere.

Da Dahl første gang fusionerede i 2001, var det et såkaldt brandsamarbejde. Det betød, at tre advokatselskaber dengang fusionerede og gik under samme navn, men hvert kontor havde fortsat sine egne økonomiske interesser.

- Når man ikke har fuld integration, så er der ikke nødvendigvis optimalt samarbejde om at servicere klienterne i koncernen. Hvis man ikke økonomisk har et incitament til at sende sagerne videre til de rigtige specialister på et af de andre kontorer og beholder sagerne selv, så får du ikke sagerne til at flyde i det nødvendige omfang. Altså var der større incitament til at beholde sagerne selv i for eksempel Esbjerg, fordi det var det kontor, man delte økonomi med, forklarer Anders Madsen Pedersen.

Fra brand til fællesskab

Da Dahl fusionerede igen i 2016, var det med beslutningen om at gøre op med den model, som mange fusionerede advokatselskaber er bygget op om. Dengang var de 30 partnere, hvilket i bund og grund betød, at der var 30 ejerledere, der skulle blive enige om en fælles strategi, der gavnede hele Dahl og ikke kun deres egen økonomi.

- Hvis man gerne vil have fuld transparens, samarbejde og tage incitamentet for at holde sagerne og klienterne på sit eget kontor ud af ligningen, så er man nødt til at smelte det sammen til én økonomisk model. Det, der kaldes ligedelingsmodellen, hvor alle kontorerne har samme ledelse og økonomi. Det, der var det primære drive bag fusionen i 2016, var, hvordan vi skabte allermest værdi for klienterne, og det var på den her måde, siger Anders Madsen Pedersen og tilføjer:

- Det har hele tiden været den potentielle svaghed, at vi har haft fem kontorer, der ikke har samarbejdet, men det valgte vi at vende til en styrke i 2016. I dag har vi mantraet, at vi vil være danmarksmester i samarbejde i vores branche. De andre advokatfirmaer, der kører efter samme model, som vi gjorde før, er måske ikke så gode til at samarbejde.

- Vores samarbejdsmodel er virkelig svær at eksekvere ledelsesmæssigt, så hvis vi vil lykkes med det, er vi nødt til at være virkelig dygtige til samarbejde. Men vi har haft ufattelig stor succes med den.

Det betyder, at Dahls medarbejdere og partnere i dag arbejder på tværs af de fem kontorer. Det vil sige, at selvom man er en virksomhed i Esbjerg, kan man få hjælp fra samtlige syv specialiserede afdelinger i Dahl, uanset om den dygtigste til jobbet normalt arbejder fra kontoret i Aarhus eller Viborg.

Helt konkret betyder det, at en sag altid vil havne hos den, der har den største viden om det konkrete område, så en virksomhed får den rette hjælp.

Vækster mere end markedet

Skiftet fra brandsamarbejde til fuld integration har haft en stor effekt på Dahls vækst og succes. Mange advokatselskaber vækster omkring 1,5-3 procent om året, da selskabet mere eller mindre vokser med markedet, og markedet følger udviklingen i BNP'et.

Men blandt andet på grund af Dahls strategi har de i løbet af de seneste fem år siden fusionen i 2016 vækstet med 8-10 procent årligt. Og den udvikling forventer Anders Madsen Pedersen, at Dahl kan fortsætte.

- Vi har vist de sidste fem år, at vi kan på ligge på kurven med en vækst på 8-10 procent. Vi synes, vi har fundet en formular for, hvordan vi skal vokse, og den behøver vi ikke ændre lige nu og her. Vi skal egentlig bare fortsætte med den formular, vi har nu, siger Anders Madsen Pedersen og uddyber deres mål:

- Vores forventning er, at vi fortsætter med samme vækst. Og så forventer vi, at vi skal være 250-300 medarbejdere i 2025. Generelt er vores mål at vokse mere end markedet. Det betyder også, at vi har et ønske om at optage nye partnere dér, hvor vi kan se, at der er nogle, der har evnerne til at løfte den rolle. Så vi vil også gerne vokse i forhold til indehaverne.

Barrieren for vækst

Lige nu kan de hos Dahl se en særlig vækst på deres kontorer i Aarhus og København i forhold til antallet af medarbejdere og sager. Men i boomerangen er Anders Madsen Pedersen ikke i tvivl om, at det er Esbjerg, der bærer på det største vækstpotentiale.

- Esbjerg er en større by, der har et meget interessant miljø omkring det maritime, transport, energi og lige om lidt PtX-løsninger. Der er gang i det lokale erhvervsliv, men der er også langt til de andre større byer fra Esbjerg. Så vi har en relevans og et kæmpe potentiale i Esbjerg, som vi er meget glade for at kunne arbejde på, siger Anders Madsen Pedersen.

Men som så mange andre af de lokale virksomheder oplever, så kæmper også Dahl med barrierer for deres vækst i Esbjerg.

- Den helt store udfordring for Esbjerg er at få folk til at flytte til byen. Vi har haft en drøm om at få superspecialiserede eksperter til at flytte til byen, men det kræver, at vi får de unge talenter eller seniorer med den rette viden til at flytte til byen eller nær byen, og det er en generel udfordring for specialiserede virksomheder i området, siger Anders Madsen Pedersen og fortsætter:

- Markedet er der, klienterne er der, sagerne er der. Vi arbejder solen sort, og vi kunne vokse så meget mere, hvis vi kunne få de rigtige personer til byen. Det er klart den største barriere for vores vækst lige nu, at vi har svært ved at få flere dygtige jurister og talenter til byen.

Derfor håber Anders Madsen Pedersen og resten af Dahl på, at Esbjergs nyeste brandingmål - som du kan læse mere om her - lykkes. Men uanset hvad har han tiltro til, at Dahl forsætter den udvikling, de har været i gang med, siden de gik den unikke vej med en fælles strategi.

Poul Jensen, der er advokat og partner i Dahl Advokatpartnerselskab, har ligeledes været bestyrelsesformand i Esbjerg City i mere end 15 år. Pressefoto

Lokal Dahl-chefs tre bedste råd til ledelse: En ansat er en have, der skal vandes

Hvordan driver andre deres virksomhed? Har de mon en grundregel, der kunne gavne min ledelsesstil?

Man kan blive fanget i sine egne vaner og rutiner, men Erhvervsliv Esbjerg vil gerne være med til at inspirere dig til at tænke på nye måder.

Derfor har vi sat gang i konceptet "Mine tre bedste råd som leder", hvor det denne gang er Poul Jensen, der er advokat og partner i Dahl Advokatpartnerselskab, som kommer med sine bedste leder-råd:

- Vær ærlig og tydelig i din kommunikation

- Vis menneskelighed

- Gå forrest for at fremme sammenhængskraft og fællesskab

Et gammelt ordsprog lyder "det er aldrig for sent at lære noget nyt". Det gælder også ledere af virksomheder uanset, hvor mange års erfaring de har. Derfor søger Erhvervsliv Esbjerg at inspirere gennem konceptet "Mine tre bedste råd som leder", hvor forskellige ledere giver dig deres bedste råd fra direktørstolen. Denne gang er det Poul Jensen, der er leder for Dahls afdeling for fast ejendom.

LEDELSE: Dahl Advokatpartnerselskab har siden 2001 været gennem flere fusioner. Den seneste fandt sted i slutningen af 2016, hvor Dahl blev en samlet enhed i stedet for et brandsamarbejde.

Det betød, at Dahl begyndte at arbejde med ligedeling, så hvert kontor ikke længere har sine egne økonomiske interesser. I stedet har de oprettet syv juridiske afdelinger med eksperter, som klienterne kan få adgang til, uanset hvilket kontor de henvender sig til.

En af de afdelinger er fast ejendom, hvor Poul Jensen er leder. Udover den titel er han partner og advokat i Dahl med speciale i fast ejendom og Private Client.

Det er på baggrund af hans erfaringer som leder i Dahl, at han her kommer med sine tre bedste råd som leder.

1. Vær ærlig og tydelig i din kommunikation

- At være ærlig og tydelig gælder i mange af livets forhold – og i særdeleshed i en position som leder. Når du kommunikerer ærligt og tydeligt om både de lettere og de sværere aspekter, viser du en klar retning for dine medarbejdere.

- Det oplever jeg gang på gang i mit arbejde, hvor jeg udover at være advokat er leder for vores afdeling for Fast Ejendom. Som leder har jeg en interesse i at hjælpe mine medarbejdere med at udfolde sig personligt og fagligt.

- I Dahl prioriterer vi altid dialog, feedback og coaching frem for skabeloner og systemer – og jeg er meget opmærksom på, at mine medarbejdere kan mærke, at vores feedback altid er drevet af den gode intention. I bund og grund kommer du oftest længst ved at tale lige ud af posen og sætte tydelige rammer. Men det kan være sværere, end det lyder.

2. Vis at du er menneskelig

- Gennem min karriere er det blevet klart for mig, at mennesker udvikler sig bedst, når de får plads og ikke mindst opbakning til at vokse. I Dahl plejer vi at sige, at en ansat ikke er en maskine, der skal optimeres, men snarere en have, der skal vandes.

- Men fra tid til anden opstår der perioder, hvor medarbejderes faglige udvikling eller præstationer viger. I de tilfælde oplever jeg, at jeg som leder kommer længst ved at udvise forståelse og rummelighed. Det er min erfaring, at det er vigtigt, at man som leder tør give en hel del af sig selv.

- Der kan være mange årsager til vigende præstationer, og i en branche som vores, hvor tallene i høj grad tæller, er det vigtigt, at vi også kan se mennesket bagved og give plads. Så må vi andre, der ikke på dette tidspunkt er udfordret "rykke sammen i bussen" og tage fra. Den proces har vi som ledere et stort ansvar for at facilitere.

3. Gå forrest for at fremme sammenhængskraft og fællesskab

- Det skal være fedt at gå på arbejde! I Dahl arbejder vi løbende for at skabe et stærkt fællesskab, hvor sammenhængskraft på tværs af faglighed og geografi er altafgørende for Dahl-ånden. Også i den sammenhæng har vi som ledere en stor opgave i at gå forrest og sætte standarden.

- Som leder skal jeg tage teten og vise, at jeg vil fællesskabet. Det kan ikke nytte noget, at jeg kun er optaget af "min egen forretning". Vi skal dyrke sammenhængskraften, og det har vi alle muligheder for i Dahl, hvor vi på partnerniveau arbejder med et ligedelings-princip, som smitter positivt af på tværs af forretning, anciennitet og faglighed.

- Med medarbejdere fordelt på kontorer i landets fem vækstcentre har vi i afdelingsledelsen stort fokus på løbende at italesætte vigtigheden af, at vi dyrker sammenhængskraften og det sociale, så snart muligheden byder sig.

- Senest var vi alle fra yngste stud. jur. til ældste partner samlet i Esbjerg til et hyggeligt og givende "firmadøgn", hvor vi med bred opbakning fra ledelse og medarbejdere fik dyrket sammenhængskraften. Det er en investering i firmaet, som vi kan mærke både på kort og lang sigt.