Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Talentudvikling - i både EMS og EfB - er vigtig for årets ejerleder i Sydjylland, Kenneth S. Hagelskjær. Foto: Tue Sørensen

Vi hylder årets ejerleder, startup-finalisten og store Esbjerg-succeser

November er højsæson for uddeling af eftertragtede erhvervspriser. Således også i 2021.

Men hvor det så kritisk ud for et år siden, og hvor flere af de traditionelle prisfester blev aflyst i coronaens mørke skær, så er smilene nu vendt tilbage. Bredere end nogensinde.

For heldigvis er det ikke gået så galt som frygtet. Slet ikke endda. Tag for eksempel vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur of the Year, hvor antallet af virksomheder, der klarer cuttet bare fortsætter med at stige.

I 2019 kvalificerede 1623 virksomheder sig til at deltage i hovedkonkurrencen på landsplan. Det var rekord. I 2020 kunne 1634 deltagere klare vækstkravene, og i år - på baggrund af 2020-regnskaberne - er svimlende 1824 danske virksomheder kvalificeret, forlyder det.

De mange stærke præstationer skal selvfølgelig fejres. Og det bliver de netop nu.

Forleden blev Årets Ejerleder 2021 kåret i Sydjylland ved en prisfest i Vejle. Det er PwC, Nykredit og Dansk Erhverv, som for 18. gang står bag denne kåring, og hæderen landede i Esbjerg hos Kenneth S. Hagelskjær, der er manden i spidsen for Esbjerg Maritime Service ApS og 65 ansatte.

Stort til lykke herfra til EMS-chefen, som vandt foran Esbjerg-iværksætterne Martin Heinze og Lasse Nielsen - duoen bag Rack-Buddy ApS.

Imens har revisionskollegerne fra BDO siden 2019 sat navn på 200 succesvirksomheder i hver af landets fem regioner. Det sker sammen med Spar Nord og på baggrund af en række finansielle målepunkter.

Listen tæller i år ikke færre end 28 succeser fra Esbjerg, og det svarer til 14 procent af de virksomheder, der er sluppet gennem nåleøjet i Syddanmark. Du får hele listen i dagens nyhedsbrev, hvor jeg har lånt værtsrollen af Ditte Irene Knudsen.

Endelig venter EY til slutningen af måneden med at kåre sin regionale Entrepreneur of the Year. Selve regionsfinalen finder sted i Kolding 29. november, men allerede nu har revisions- og konsulenthuset sat navn på finalisterne i startup-kategorien - tre fra hver af de seks regioner, som EY og hovedpartneren Danske Bank arbejder med.

Og blandt de mest lovende iværksættere er software- og kreditvurderingsvirksomheden Creditro A/S fra Esbjerg. Som regionsfinalist er de også sikret en plads ved landskåringen til januar.

Du er som altid velkommen til at dele indholdet i dit netværk, så vi kan få spredt alle succeserne. Nye læsere kan tilmelde sig vores nyhedsbreve lige her.

God weekend - og tak fordi du læser med.

Billede af Henrik Skov Anhøj
Billede af skribentens underskrift Henrik Skov Anhøj Redaktør
Virksomhederne Juel+Krøyer, Hytor og SubC Partner er gået sammen om en PtX-satsning under navnet A2X. Her er de ledende personer i samarbejdet. Fra venstre er det Christian Juel Adamsen, Peter Harbo, Niels G. Langerhuus, Rune Værndal, Tonny Klein og Martin Krøyer. Pressefoto

Det skal du også vide fra virksomhederne i Esbjerg

Tre Esbjerg-virksomheder går ind i samarbejde, der skal tage Power-to-X-industrien til næste niveau og skabe et nyt fundament for fremtidens energi.

Brand hærger Biltemas bygninger på Kjersing Ringvej i Esbjerg. Slukningen fortsatte fredag.

Der skal mere fart på udmøntningen af Nordsøaftalen. Det mener Venstre og Konservative på Christiansborg, og det skal blandt andet føre til investeringer i en grønnere Esbjerg Havn.

Her er tre udvalgte historier til dig, der følger erhvervslivet i Esbjerg.

RUNDT I ESBJERG: Esbjerg-virksomhederne Juel+Krøyer, Hytor og SubC Partner går sammen i et nyt samarbejde, der bærer navnet A2X. Formålet med samarbejdet er at løfte den spirende Power-to-X-industri til nye højder.

I sidste ende handler det om at skabe fundamentet for fremtidens energi. De tre virksomheder går ind i samarbejdet fra hver deres styrkeposition, og den første ordre er også i hus. Det skriver JydskeVestkysten.

- PtX er en helt ny industri i sin spæde start. Som EPC turn key-leverandør udfylder A2X et manglende hul i værdikæden og kan derfor sikre, at ejere og investorer sammen med teknologiudbydere kan eksekvere på planlagte anlæg, lyder det fra parterne.

En voldsom brand ramte torsdag aften Biltema på Kjersing Ringvej i Esbjerg.

Slukningsarbejdet fortsætter fredag, og det er i skrivende stund uklart, hvordan branden er opstået. Du kan følge udviklingen på jv.dk.

Planerne om lagring af CO2 i udtjente oliefelter og investeringer i grønne arbejdspladser på Esbjerg Havn skal op i tempo.

Sådan lyder budskabet fra Venstre og De Konservative i Folketinget, der ikke er tilfredse med udmøntningen af Nordsøaftalen. Det fortæller JydskeVestkysten.

- Med Nordsøaftalen blev der oprettet nogle puljer til udviklingsprojekter. Der var 100 millioner, som skulle udmøntes allerede i år. De penge når ikke at komme ud og arbejde, siger Venstres klimaordfører, Marie Bjerre, til EnergiWatch, hvor hun får opbakning fra Katarina Ammitzbøll, energiordfører hos De Konservative.

Kenneth S. Hagelskjær fra Esbjerg Maritime Service ApS med beviset på, at han er Årets Ejerleder 2021 i Sydjylland. Pressefoto

EMS-chef er årets ejerleder i Sydjylland

Det blev manden bag Esbjerg Maritime Service, Kenneth S. Hagelskjær, der løb med hæderen, da PwC forleden kårede Årets Ejerleder i Sydjylland.

EMS-direktøren var i finalen nomineret sammen med bilfamilien Jensen, der står bag Autocentralen i Kolding, og Esbjerg-iværksætteren Martin Heinze og Lasse Nielsen med virksomheden Rack-Buddy.

Kenneth S. Hagelskjær bliver blandt andet rost for at være en synlig og tilgængelig leder, der også viser fremsyn, når det kommer til klima og talentudvikling.

Selv går han og de 65 medarbejdere hos EMS på arbejde med det udgangspunkt, at det skal være sjovt.

Siden 2009 har Kenneth S. Hagelskjær stået i spidsen for Esbjerg Maritime Service ApS, der i dag tæller 65 medarbejder. Forleden modtog han prisen som Årets Ejerleder i Sydjylland og går videre til landskåringen senere i november.


EJERLEDER: Det skal være sjovt.

Sådan lyder mottoet hos Esbjerg Maritime Service ApS, der designer og fremstiller rør, tanke, stålkonstruktioner og mekaniske løsninger med fokus på energi og den maritime sektor. Virksomheden har haft høj vækst siden etableringen i 2009 og tæller i dag 65 ansatte, og nu kan stifteren Kenneth S. Hagelskjær også kalde sig Årets Ejerleder 2021 i Sydjylland.

Den titel fik han nemlig hæftet på sig, da revisionshuset PwC sammen med Nykredit og Dansk Erhverv delte prisen ud ved en regionskåring i Vejle. Kenneth S. Hagelskjær får hæderen for et motiverende og nærværende lederskab og var i finalen oppe mod bilfamilien og ejerlederne Knud Majgaard Jensen, Anders Jensen og Palle Jensen fra Autocentralen.com A/S i Kolding samt iværksætterne Martin Heinze og Lasse Nielsen fra Rack-Buddy ApS i Esbjerg.

Selv blev vinderen overrasket, da det gik op for ham, at han skulle have titlen med hjem.

- Faktisk blev jeg lidt overrasket, for jeg synes, at jeg var oppe imod nogle rigtig dygtige kandidater - og så blev jeg bare rigtig glad. Det er en stor anerkendelse at få, og som jeg slet ikke havde regnet med, fortæller Kenneth S. Hagelskjær til Erhvervsliv Esbjerg, som glæder sig til at fejre prisen med sine medarbejdere.

- Jeg havde nærmest ikke fortalt medarbejderne, at jeg var med i konkurrencen, selv om det først og fremmest er deres fortjeneste. Jeg var bare glad for at være med, men nu holder vi et stort basseralle, når vi kommer hen omkring vinterferien, for julefrokosten er jo arrangeret, siger årets ejerleder i Sydjylland med et smil.

Hos EMS tog de en smule hul på festlighederne fredag middag, da chefen gav grillpølser, øl og sodavand og holdt tale for medarbejderne. Samtidig lovede han et ekstrastort indskud på festudvalgets konto til senere brug.

Synlig og tilgængelig

- Kenneth er en ejerleder, der både er tilgængelig og synlig i sin ledelsesstil, og så formår han at sammensætte det helt rigtige team. Kulturen i virksomheden er, at alle er lige, og at man anerkender hinanden. Det har været afgørende for virksomhedens succes, forklarer Palle H. Jensen, partner i PwC i Esbjerg, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Som ejerleder er Kenneth en styrmand og trives i rollen som ejerleder. Han har tillid til egne evner og tør at træffe beslutninger og føre dem ud i livet. Han har løftet Esbjerg Maritime Service fra ingen ansatte til nu at have flere end 60 ansatte. Det er meget imponerende.

Erhvervsliv Esbjerg har tidligere været forbi EMS, hvor corona-pandemien har været med til at føde en ny strategi. Kenneth S. Hagelskjær har også fortalt åbent om sin ledelsesstil.

Fokus på klima og talentudvikling

Juryen bag valget af Årets Ejerleder 2021 tæller også repræsentanter fra Nykredit og Dansk Erhverv, og her stemmer de ikke overraskende i med roser og lovord om årets sydjyske vinder.

- Kenneth S. Hagelskjær er dygtig til at se muligheder, der kan skabe vækst. Senest har EMS sat gang i en udvidelse med et bæredygtigt sigte, og der arbejdes på at gøre de nye faciliteter så klimavenlige som muligt, både bygningsmassen samt maskiner. Det fortjener anerkendelse, siger Mogens B. Sørensen, regionsdirektør i Nykredit, mens Dansk Erhverv sætter spot på virksomhedens rolle i udviklingen af nye talenter til arbejdsmarkedet:

- I Kenneth S. Hagelskjær har man en dygtig ejerleder, der har et stærkt fokus på at udvikle talent i virksomheden, ligesom han er en aktiv bidragsyder i Education Esbjerg. Hans indsat for at tiltrække flere kvinder til en ellers mandsdomineret branche er også meget prisværdig, fortæller Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

En af syv regionsvindere

Kenneth S. Hagelskjær er nu en af syv regionale vindere, der går videre til landskåringen 18. november i Hellerup. Her kan han følge i fodsporene på den seneste vinder fra 2019, Michael Holm, stifter af Aarhus-virksomheden Systematic.

Der blev ikke peget på en vinder i 2020 på grund af corona-pandemien. Det er i alt 18. gang af PwC står i spidsen for kåringen af Årets Ejerleder.

Tre generationer af Slaikjær-familien - Vibe, Mona og Lene Slaikjær, der ejer og driver Hvidbjerg Strand Feriepark. Tirsdag 2. november modtog de prisen som Årets Succesvirksomhed 2021 i Syddanmark ved et event i Odense. Pressefoto

Her er Esbjergs succesvirksomheder

14 procent af succesvirksomhederne i Region Syddanmark ligger i Esbjerg Kommune.

Det viser en opgørelse, som BDO og Spar Nord står bag. Samlet set har revisionshuset og bankkoncernen udpeget 200 syddanske succesvirksomheder ud fra en række kriterier.

Årets Succesvirksomhed blev dog fundet lige ovre på den anden side af kommunegrænsen, nemlig i Varde, hvor Blåvand-virksomheden Hvidbjerg Strand Feriepark med Slaikjær-familien i spidsen løb med den ærefulde titel.

Du får her hele listen med de 28 Esbjerg-virksomheder, som BDO og Spar Nord har nomineret til årets succesvirksomheder 2021 med afsæt i de seneste fem års regnskaber.

SUCCES: Mere end 35.000 syddanske regnskaber ligger til grund for udvælgelsen af de 200 mest succesfulde virksomheder i 2021, som BDO og Spar Nord står bag.

Og der er masser af Esbjerg-virksomheder på listen. Faktisk hele 28 af slagsen. Det svarer til 14 procent af de 200 nominerede virksomheder i Syddanmark.

Listen ser således ud:

 • Planet Huse A/S, Ribe
 • Villy Vejrup A/S, Ribe
 • Carton Byg ApS, Esbjerg V
 • Ingeniørværket ApS, Esbjerg
 • Art Service A/S, Esbjerg V
 • Cartop ApS, Esbjerg N
 • Malerfirmaet Poul Erik Rasmussen ApS, Gørding
 • Knud Jørgensen El ApS, Gørding
 • Sports Connection ApS, Esbjerg Ø
 • It Forum Esbjerg ApS, Esbjerg V
 • Benny Andersen A/S, Bramming
 • Esbjerg Caravan Center A/S, Esbjerg V
 • Cesco A/S, Gørding
 • Trekanten-Hestbæk A/S, Gredstedbro
 • Anne Mette Slot, 885 Ribe Aps, Ribe
 • Special-Butikken, Ribe A/S, Ribe
 • Tess Esbjerg ApS, Esbjerg
 • Ib Laursen ApS, Ribe
 • Ingeniør'Ne A/S, Esbjerg
 • Scandi-Roc ApS, Esbjerg
 • Ribe Biogas A/S, Ribe
 • Triplenine Esbjerg A/S, Esbjerg
 • Ribe Flaskecentral A/S, Ribe
 • Concens A/S, Esbjerg N
 • Christels Total Rengøring ApS, Esbjerg V
 • Kristensen & Kristensen A/S, Esbjerg N
 • Contea Assurance Forsikringsmæglerselskab P/S, Esbjerg
 • Vestbyg A/S, Esbjerg V

Hovedprisen som årets succesvirksomhed i 2021 gik til Blåvand-virksomheden Hvidbjerg Strand Feriepark og familien Slaikjær i Varde Kommune. Du kan læse mere om nabo-succesen på jv.dk.

Succesvirksomheder 2021

Spar Nord og BDO stiftede i 2019 ”Succesvirksomhed”, som er en erhvervspris, der anerkender de danske små og mellemstore virksomheder med 10-999 ansatte. Succesvirksomhederne kvalificerer sig på baggrund af antal ansatte og vurderes ud fra performance på følgende parametre:

 • Vækst i resultat før skat de seneste fem år
 • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
 • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
 • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Virksomhederne bliver for hvert kriterie tildelt point, alt efter hvor godt de klarer sig. Det er det samlede antal point, der afgør, om en virksomhed bliver en del af de i alt 1000 succesvirksomheder.

Fonde, finansielle holdingselskaber, udenlandske datterselskaber, pengeinstitutter samt rådgivnings- og revisionsvirksomheder er ikke medtaget i analysen.

Læs mere om ”Succesvirksomhed 2021” her: www.succesvirksomhed.dk

Esbjerg-startup i fint selskab

Kreditvurderings-virksomheden Creditro er en af tre nominerede i region Syd- og Sønderjylland i startup-konkurrencen ved årets udgave af EY Entrepreneur of the Year.

Nomineringen betyder, at Creditro er sikret adgang til landskåringen, der finder sted i København til januar.

Først skal Esbjerg-iværksætterne dog kæmpe mod bryggeriet Åben fra Kolding og Farmdroid fra Vejen om at blive bedste sydjyske startup ved regionskåringen sidst i november.

KONKURRENCE: Som startup-selskaber er flest, er det de færreste, der kan levere plus på bundlinjen i de første leveår.

Sådan er det også for software- og kreditvurderingsvirksomheden Creditro i Esbjerg. Her lader overskuddene også fortsat vente på sig i selskabet fra 2017, men derfor kan der godt være gang i en lovende forretning.

Det mener juryen bag udvælgelsen af virksomheder til startup-kategorien EY Entrepreneur of the Year netop er tilfældet her. I hvert fald er Creditro A/S en af tre nominerede iværksættere fra Syd- og Sønderjylland i årets konkurrence. De øvrige er bryggeriet Åben fra Kolding og leverandøren af landbrugsudstyr Farmdroid fra Vejen.

De tre virksomheder skal i første omgang pitche og kæmpe om den regionale titel ved regionskåringen i EY Entrepreneur of the Year mandag 29. november i København. Men de nominerede virksomheder er også blandt de 18 fra hele landet, der dyster om en national titel ved landsfinalen i København i januar.

Creditro A/S har specialiseret sig i intelligent software til at bekæmpe finansiel kriminalitet og til at forudsige konkurser. Selskabet bryster sig på sin hjemmeside af at være i stand til at udpege ni ud af 10 svindelvirksomheder i Danmark.

Ronnie Holmberg Baslund er administrerende direktør, mens Erwin Kronborg Tøt er bestyrelsesformand.

EY Entrepreneur of the Year

Kriterierne for at være med i startup-kategorien ved EY Entrepreneur of the Year er:

 • Virksomheden skal have aflagt et og maksimalt fire regnskaber.
 • Virksomheden skal have en solid forretningsmodel og et skalleringspotentiale.
 • Der skal være "proof of business" og "proof of concept".
 • Virksomheden har gerne rejst venture-/seed-kapital og/eller kapital fra private investorer (Business Angels), eller via fremmedfinansiering – bank, Vækstfonden m.v. Dette er ikke et krav, men velanset.

Der er ligeledes lagt vægt på:

 • Virksomhedens evne til at eksekvere
 • Dens CSR-strategi, bæredygtighed og diversitet
 • Ledelseskompetence