Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Godt nytår til dig og dine kære. Vi tager dig her med tilbage til tre historier, der viser, hvad Erhvervsliv Esbjerg er. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix (tv.) og Dahl Advokatpartnerselskab (th.).

Godt nytår fra Erhvervsliv Esbjerg

Juleaften er (forhåbentligt) veloverstået, og mange kan nyde tiden derhjemme med familien, julepynten og -stemningen lidt endnu, inden nytåret banker på, og hverdagen igen står for døren.

Men vi ved, at nogle af jer stadig arbejder, og midt i arbejdet - eller julehyggen - kan du måske finde tid til at læse denne nytårshilsen fra Erhvervsliv Esbjerg.

For præcis 120 dage siden sendte vi vores første nyhedsbrev ud. Siden da har vi delt en masse forskellige historier med dig og dine kolleger. Vi har mødt jer til kaffe og gode snakke, og vi har deltaget i arrangementer og oplæg.

Som barn af byen er det en unik oplevelse at komme med ind i maskinrummet og opleve det lokale erhvervsliv på jeres hjemmebane. Det ser jeg frem til at fortsætte med næste år.

Men inden vi hopper ind i det nye år, kan du her (gen)læse nogle af de mange gode historier, vi har fortalt om byens erhvervspersoner og virksomheder.

Vi genbesøger først Mathias Kobberup og Ronni H. Baslund fra Creditro, der bekæmper organiseret kriminalitet ved at udvikle softwareprogrammer, der kan forebygge sager om hvidvask og svindel.

Bagefter vender vi tilbage til nyhedsbrevet om Esbjerg Kommunes mange forskellige erhvervsnetværk. Fik du ikke læst nyhedsbrevet dengang, kan du her dykke ned i et overblik over en lang række af de mange netværk.

Til sidst genbesøger vi Dahl Advokatpartnerselskab og fortællingen om, hvordan deres unikke placering har gjort dem til en top-10 spiller på markedet.

Dertil vil jeg gerne slutte nytårshilsnen med at sige tusind tak for samarbejdet og for jeres fine modtagelse af mig og Erhvervsliv Esbjerg. Jeg glæder mig, til vi ses igen i det nye år.

Tak fordi du læser med - og rigtig godt nytår!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Ronni H. Baslund (tv.) og Mathias Kobberup var for Creditro en af tre nominerede i region Syd- og Sønderjylland i startup-konkurrencen ved årets udgave af EY Entrepreneur of the Year, der er en konkurrence, som fokuserer på virksomheders evne til at skabe vækst. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Mathias og Ronni står bag den unikke startup Creditro: Vil skabe en bedre verden gennem forebyggende software

I 2017 mødte Mathias Kobberup og Ronni H. Baslund hinanden for første gang over en kop kaffe. Det møde blev starten på softwarevirksomheden Creditro, der bekæmper organisatorisk kriminalitet som svindel og hvidvask gennem forebyggelse.

Men de to stiftere startede i sin tid uden investorer. I stedet gik de i banken efter en kassekredit og finansierede derved selv deres startup-eventyr.

Det har været den sværeste beslutning, de nogensinde har taget. Men på trods af mange dage, hvor de har kigget på hinanden og tænkt, at nu drejer de nøglen om, består virksomheden i dag af 25 medarbejdere og 300 kunder.

- Vi har lagt et urimeligt pres på vores salgsafdeling for at performe. Så vi har kun vores A-klasse hold at takke for, at vi er nået dertil, hvor vi er i dag, siger stifterne.

I dag kæmper de med de samme udfordringer, som mange andre virksomheder i Esbjerg - rekrutteringen af kompetent arbejdskraft. Det kræver et politisk fokus med henblik på tech-virksomhederne, lyder det fra Creditro-stifterne.

Med denne artikel får du den inspirerende fortælling om starten på Creditros vækstrejse og fremtidens drømme.

Erhvervsliv Esbjerg giver dig med denne artikel indsigt i den rejse, Creditro har været på siden 2017, og vi giver kommende iværksættere gode råd med på vejen.

PORTRÆT: Tilbage i 2017 satte Mathias Kobberup og Ronni H. Baslund sig sammen for første gang. Over en dampende kop kaffe fortalte Mathias Kobberup om en idé, han skulle bruge Ronni H. Baslunds hjælp til at føre ud i livet.

Idéen var grundstenene til Creditro - en softwarevirksomhed, der forsøger at bekæmpe organiseret kriminalitet såsom hvidvaskning ved forebyggende softwareprogrammer.

- Idéen kom sig af en stigning i både svindel og hvidvask. Der kom flere og flere store sager frem, og de får bedre og bedre rådgivning indenfor organiseret kriminalitet. Der er et mismatch mellem myndighederne og efterforskningsafdelingerne, fordi de altid arbejder på bagkant. Der er ikke så stort fokus på at forebygge, som der er på det reaktive, siger Mathias Kobberup og fortsætter:

- Hvordan gør man egentlig det her? Hvordan hvidvasker man? Hvis man kan identificere de skridt, der ligger bag svindel og hvidvask, så kan du begynde at forebygge. Så jeg fandt Ronni, der kunne effektuere det, og i dag betragter vi os som en virksomhed, der prøver at skabe en bedre verden.

Mathias Kobberup var nemlig på det tidspunkt i gang med sin kandidat i økonomi og havde der igennem af flere omgange stiftet bekendtskab med efterforskning af organiseret kriminalitet i virksomheder. Han havde derfor brug for en med erfaring fra tech-branchen, der kunne identificere hvilke af hans idéer, der kunne blive til et konkret produkt.

Ronni H. Baslund kommer fra en baggrund som softwareudvikler og hoppede hurtigt med om bord på idéen.

Den sværeste beslutning

Men som enhver anden virksomhed skulle de to iværksættere finde finansiering, så Creditro kunne blive til virkelighed. De fleste iværksættere finder investorer eller business angels til at hjælpe med at få stablet virksomheden økonomisk på benene, men Ronnie H. Baslund og Mathias Kobberup valgte i stedet at bootstrappe Creditro.

Bootstrapping handler om at starte sin virksomhed helt uden kapital. Derfor er det kassekredit, de to stiftere har brugt til finansieringen. Og det har været det sværeste, de har gjort, i al den tid Creditro har eksisteret eller været under opbygning.

Mathias og Ronnies gode råd til andre iværksættere

  1. Lad være med at gøre som os og bootstrappe din virksomhed. Det er nok tre gange så hårdt, og du skal løbe ekstra stærkt. Du har heller ikke livlinen i form af investorerne, som kan komme med ekstra penge, hvis det går galt. Udover at du kan gå i banken og sætte flere penge på spil selv. En investor giver mere tryghed, men omvendt er det også ret spændende at finansiere, som vi har gjort.
  2. Vær forberedt på, at det kan gå galt og lev med det - for at sætte det lidt på spidsen. Vi tror, folk skal være bevidste om, at det kan være hårdt. Man skal være forberedte på det værste og så gange det med pi.
  3. Få et mentorship. Vi har været enormt heldige, at vi har haft en masse dygtige mennesker til at hjælpe os. Nogle der troede på idéen og på os. Nogle ildsjæle der kunne rådgive os. Det er godt at have til at få sparring på, hvor meget af dit liv, du skal sætte til side for at satse på det her. Man skal ikke underkende hvor meget den løbende sparring betyder. Den er altafgørende.
  4. Drop den politiske korrekthed hvis I er flere sammen. Man skal være indstillet på, at man skal kunne have det sjovt sammen, men man skal også kunne skændes og komme på arbejde næste dag og stå skulder ved skulder. Vi tror, at noget, der kan ødelægge en virksomhed, er, hvis foundingteamet bliver uvenner. Der er du nødt til at holde tingene adskilte, men du skal også kunne snakke om tingene ærligt og up front. Den politiske korrekthed er ikke altid det bedste her.

- Det har været det hårdeste nogensinde at gøre det på den måde. Du skal vende hver eneste krone i selskabet og virkelig overveje, 'bruger jeg den her krone, får jeg den så igen, eller har jeg tabt den?'. I den tidlige fase har vi derfor tit kigget på hinanden og sagt, 'er det nu, vi drejer nøglen om?', men vi har altid fundet en vej. Og det er også fascinerende på en måde at være presset til at tage nogle beslutninger, siger Ronni H. Baslund.

- Vi har lagt et urimeligt pres på vores salgsafdeling for at performe. Så vi har kun vores A-klasse hold at takke for, at vi er nået dertil, hvor vi er i dag. Men jeg ved egentlig ikke, om jeg ville have gjort noget anderledes, supplerer Mathias Kobberup.

Vejen mod det bedste produkt

Beslutningen om finansiering betød i sin tid også, at Creditro var en virksomhed på hobbyplan ved siden af deres andet arbejde. Mathias Kobberup og Ronni H. Baslund fik dog sammensat et såkaldt advisory board med specialister fra branchen, så de kunne bygge det bedst mulige produkt.

- At alliere sig med specialisterne inden for et givent felt, tror jeg, er ekstremt vigtigt for iværksættere i bund og grund. Hvis du ikke har nogle, der er klar til at bruge produktet, så tror jeg, det er nemmere at fejle, siger Ronni H. Baslund og tilføjer:

- Du kan brainstorme med dem om, hvad der er det rigtige produkt, og hvad der er de rigtige features. Du skal have nogle, du hele tiden kan gå ud og lave mvp'er til. Jo bedre du mestrer at komme ud med små test af dit produkt, jo bedre går det.

I 2019 kunne de efter research i stor stil endelig gå fuldtid med projektet, og siden da er det gået stærkt for Creditro.

En vækstrate midt i corona

I januar 2020 ansatte de derfor deres første medarbejder i salg, da de havde omkring syv kunder. I dag har de 25 medarbejdere og omkring 300 kunder. Alt sammen under coronapandemien.

- Vi er vækstet gennem corona, og det er helt vildt. Men fordelen for os er, at vi er en tech-virksomhed. Vi er vant til at tale med folk online, så corona kom ikke som sådan som en omvæltning for os. Det har været ret naturligt. Vi har heller ikke set pandemien som en begrænsning eller udfordring, siger Ronni H. Baslund, inden han fortsætter:

- Vi har brugt de værktøjer, vi har haft til rådighed, og faktisk har det i mange tilfælde gjort det nemmere for os. Pludselig har vi kunnet holde tre eller fire møder på en dag i stedet for kun et, fordi virksomhederne har været tvunget til at holde online møder fremfor fysiske.

- Samtidig må vi virkelig rose vores folk. Foruden at løbe dobbelt så stærkt så har de også været omstillingsparate på en eller anden kant, og det afspejler virkelig vores virksomhedskultur. Vi er her, fordi vi tror på en mission, og det er der ikke en sygdom, der skal stå i vejen for, supplerer Mathias Kobberup.

Fremtidens rejse for Creditro

Men selvom Creditro er på en spændende vækstrejse med drømme om at nå ud over landets grænser, møder de i dag udfordringer forbundet med deres placering.

De har en afdeling i København, men hovedkontoret er i Esbjerg, og det er der en helt særlig grund til. Ronni H. Baslund er bosat i Esbjerg, men det er ikke mindst, fordi Esbjerg udbyder uddannelser, der passer ind i deres virksomhedsprofil.

- Vi mangler flere virkelig dygtige folk, da vi er på en super fed vækstrejse. Vores udfordring har hele tiden været at overbevise kunderne om, at vi også er her næste år. Men vi firedobler vores toplinje kvartal efter kvartal, og vi begynder at kigge ud over landets grænser, siger Mathias Kobberup.

- Jeg synes, vi har bevist vores eksistensgrundlag. Vi er rent faktisk startet med nul og har haft nogle kunder, der har troet på os, og derfor er vi der, hvor vi er i dag. Men rekrutteringen er virkelig svær.

Et politisk perspektiv

For de to stiftere at se kan problemerne med rekruttering blive et stort problem på den vækstrejse, deres unikke startup virksomhed er på. Derfor mener de, at man fra politisk side skal begynde at tænke mere på tech-branchen, når man udvikler det lokale erhvervsliv.

- Der skal mere fokus på tech-virksomhederne i Esbjerg, Vestjylland generelt. Der er rigtig meget fokus på industrien eller de klassiske PtX-løsninger, men i sidste ende er teknologi bare en vigtig faktor i alle de her forskellige virksomheder. Jeg savner lidt at se, at politikerne også tænker i de baner, siger Ronni H. Baslund og uddyber:

- Vi har behov for teknologi bagved for at understøtte de virksomheder, der kommer til Esbjerg eller regionen generelt. Jeg mangler, der bliver presset på på den front, og man får nogle højere uddannelser herned. Man skal ikke underkende, at Esbjerg har rigtig meget at byde på, bare fordi man tænker det mere som industri end som tech.

Nye dygtige medarbejdere er nødvendige for Creditro, for Mathias Kobberup og Ronni H. Baslund drømmer om, at de ikke er nødt til at sælge deres hjertebarn. Den store drøm bygger på at bruge Creditro til at bekæmpe et samfundsproblem med organisatorisk kriminalitet internationalt.

Der er et stort udvalg af netværksgrupper i erhvervsbyen Esbjerg, der tilbyder meget forskelligt. Er du i tvivl, kan du altid række ud til kontaktpersonen og prøve dig frem med en gratis mødedeltagelse i første omgang. Foto: Jacob Schultz

Business, sport eller ledelse: Hvilket erhvervsnetværk skal du vælge?

Er du til EfB eller Team Esbjerg? Er du til ledelse eller klima og energi? Eller er du mest til at opbygge nye relationer?

I Esbjerg finder du erhvervsnetværk for næsten enhver smag, og i denne artikel kan du få et overblik over en lang række af dem. Ligesom du kan finde kontaktpersonen for grupperne, så du kan række ud og høre mere, hvis du finder et, der vækker din interesse.

Erhvervsliv Esbjerg giver dig her en guidet tur gennem nogle af byens erhvervsnetværk, så du kan se, om der er et, der passer til dine behov.

NETVÆRK: Esbjerg har et bredt erhvervsliv, hvor ledere eller andre medarbejdere mødes på tværs af brancher for at udveksle erfaringer og ofte kombinere det med nye personlige relationer.

Det sker i byens forskellige erhvervsnetværk, der danner rammerne om faglige såvel som sociale arrangementer.

Men hvilket erhvervsnetværk passer til netop dig? Det kan du få en idé om ved at kigge på nedenstående liste over en række lokale erhvervsnetværk - men for god ordens skyld skal vi nævne, at det ikke er en udtømmende liste.

Er du i tvivl, opfordrer vi til, at du prøver dig frem. Langt de fleste netværk tilbyder nemlig, at du kan deltage gratis den første gang, så både du og de andre medlemmer kan se et muligt medlemskab an.

Har du et yndlingsnetværk, der ikke er på listen, er du velkommen til at skrive til diikn@erhvervslivesbjerg.dk.

#For dig der er beslutningstager eller formidler budskaber videre

Expand Business er et lokalt erhvervsnetværk, der har til formål at fremme forretningsmuligheder. Det betyder, at der på hvert møde er afsat tid til, at bestyrelsen og medlemmerne kan fortælle, hvad deres virksomhed kan tilbyde og foretager sig.

På den måde søger netværket at skabe forretning og værdi uden konkurrence. Det betyder, at hver branche har eksklusivitet, så medlemmerne kan tale frit, ligesom der er mulighed for at opnå langvarige samarbejder internt.

Expand Business har tre grupper: onsdagsgruppen, torsdagsgruppen og fredagsgruppen. De mødes på den pågældende dag i lige uger fra klokken 7.45 til 9.45.

Ønsker man at være medlem af netværket, skal man godkendes af de nuværende medlemmer, da det er dem, der ejer netværket. Tanken er, at alle medlemmerne skal kunne samarbejde og have et godt tillidsforhold til hinanden.

Her kan du høre mere: Kontakt bestyrelsesformand Jacob Grumsen på tlf.: 23 67 06 32 eller send en mail til Expand Business.

#For dig der elsker fodbold - og business

Er du til fodbold og forretninger, kan en af EfB's fire netværksgrupper være noget for dig. EfB Netværk har til formål at skabe en tættere dialog, udveksle erfaringer og fokusere på forretningsmuligheder blandt samarbejdspartnerne samt hos deres egne netværk.

Der er brancheeksklusivitet i netværksgrupperne, hvorfor der kun kan være en virksomhed per branche med. Man kan enten blive medlem med en EfB-partneraftale fra start, eller man kan blive medlem det første år uden en partneraftale til en højere medlemspris.

De formelle netværksmøder bliver afholdt hver 14. dag fra klokken 7.30 til 9.30. Som medlem bliver man yderligere inviteret til fællesmøder med andre grupper, Store Netværksdag med deltagelse af cirka 150 virksomheder og Erhvervsmessen med deltagelse af cirka 400 erhvervsfolk.

Her kan du høre mere: Kontakt EfB Netværk-ansvarlig Carsten Andersen på tlf.: 40 86 44 48 eller på mail.

#For dig der er business-kvinde

Er du kvinde i erhvervslivet er der mulighed for at være en del af ErhvervsKvinder Esbjerg, der er en af 11 afdelinger i Danmark. Netværksgruppen er for kvinder, der ønsker sparring, udvikling, udfordring og sociale netværk fra andre erhvervskvinder på tværs af brancher og erhvervsmæssige forskelligheder.

I dag består netværket af 60 medlemmer, der er cirka 1/3 ledere, 1/3 virksomhedsejere og 1/3 mellemledere eller kvinder i stillinger med ansvar både i det private og det offentlige erhvervsliv.

Erhvervskvinder Esbjerg mødes den sidste onsdag i måneden, dog ikke i juni og juli, og arrangementerne foregår typisk klokken 17.45 - 21.30.

Man kan deltage som gæst ved netværkets arrangementer tre gange. Det er også ved at tilmelde sig som gæst, at man kan blive meldt ind i netværket.

Her kan du høre mere: Kontakt bestyrelsesmedlem Betina Lund Lauridsen på mail.

#For dig der er ung og ambitiøs erhvervsperson

Er du i alderen 18-40 år kan du blive en del af JCI Esbjerg (Junior Chamber International), der er en verdensomspændende sammenslutning af unge aktive mennesker. Formålet med JCI er at fremme personlig udvikling, give ledererfaring og opbygge netværk - både socialt og forretningsmæssigt.

Som en del af netværket får du som medlem mulighed for at opnå nye eller udvikle kompetencer ved at tage del i forskellige projekter.

JCI Esbjerg mødes hver anden tirsdag i måneden fra januar til juli samt august til november. Møderne starter oftest klokken 17.45 og kan bestå af for eksempel foredrag, virksomhedsbesøg eller diskussioner af aktuelle emner.

Her kan du høre mere: Du kan kontakte JCI Esbjergs formand Michael Albertsen på mail eller medlemsansvarlig Joakim B. Andersen på mail.

#For dig der er vild med ledelse

Ønsker du et erhvervsnetværk med andre ledere, kan et af Business Esbjergs leder-netværker være for dig.

Business Esbjerg tilbyder flere netværk for ledere, der har forskelligt fokus. Du kan blandt andet blive en en del af HR netværk, der er forbeholdt HR ledere, der arbejder med tiltrækning og rekruttering til egen virksomhed.

Der er blandt andet også Lederforum Esbjerg, der er for ledere, der ønsker inspiration, sparring og erfaringsudveksling i et netværk med andre ledere. Netværket går på tværs af brancher, virksomhedsstørrelser og geografi i Esbjerg kommune.

Her kan du høre mere: Kontakt netværks- og eventansvarlige Mai-Britt Iversen på mail eller tlf.: 36 97 35 12. Her kan du også få viden om Business Esbjergs andre tilgængelige erhvervsnetværker.

#For dig der er til klima og energi

Klima & Energi Netværk Esbjerg er er et netværk for dig, der ønsker den nyeste viden og sparring om værktøjer til bæredygtig forretningsudvikling og arbejdet med reduktion af CO2 i virksomheden.

Det er ligeledes et netværk tilbudt af Business Esbjerg, og der vil være fokus på at hjælpe dig og din virksomhed til at tage del i Esbjergs transformation fra EnergiMetropol til Bæredygtig EnergiMetropol.

Netværket mødes fire gange årligt, og faciliteres udover af Business Esbjerg også af Esbjerg Kommune.

Her kan du høre mere: Kontakt erhvervskonsulent Uffe Lundgaard på mail eller tlf.: 36 97 35 05.

#For dig der er til VL

Er du virksomhedsleder, virksomhedsejer, politisk leder, bestyrelsesmedlem eller meningsdanner i dansk erhvervsliv kan du blive en del af de tre lokale VL-grupper i Esbjerg.

Formålet med VL-grupperne er at klæde medlemmerne på til at løfte de opgaver, der ligger i den enkeltes ledelsesfunktion, og til at varetage det særlige ansvar, der følger med et lederskab i det moderne, danske samfund i en stadigt mere globaliseret verden.

Det er dog kun muligt at blive medlem af en VL-gruppe ved at modtage en invitation. Hvor ofte grupperne mødes afhænger af hver gruppe. I Esbjerg er der i øjeblikket VL-gruppe 74, 115 og 117.

Her kan du høre mere: Hver VL-gruppe har forskellige kontaktpersoner. For gruppe 74 er det Kurt Bering Sørensen fra Bering Board. I gruppe 115 er det Niels Bækgaard fra Sport og Event Park Esbjerg. I gruppe 117 er det Karsten Andresen fra Danske Bank.

#For dig der er til gode relationer

Growth by Relations er en netværksgruppe, der bygger på gode relationer. Netværket sætter stort fokus på, at medlemmerne lærer hinanden at kende på et mere end kun professionelt plan.

Udover de personlige relationer, har Growth by Relations også til formål at skabe et højt erhvervsmæssigt udbytte. Derfor fungerer netværkets medlemmer som sparringspartnere og ambassadører for hinanden.

Netværket mødes hver fredag i lige uge fra klokken 7.45-10.00.

Her kan du høre mere: Du kan kontakte Bente Riis Fogsgaard, der er kontaktperson, på mail eller tlf.: 28 14 14 02.

#For dig der er til mangfoldighed

Relationsfabrikken Esbjerg er et netværk, der søger at være områdets mest mangfoldige, voluminøse og fleksible erhvervsnetværk. Relationsfabrikken Esbjerg bygger på kendskab, kemi og tillid og består af tre forskellige typer netværksgrupper.

  • Pro-netværket: Deres netværksgrupper er med stor diversitet blandt medlemmerne. Der er ingen krav til hvilket niveau eller ansvarsområde, du bestrider i din virksomhed.
  • Special-netværk:  Netværksgrupper hvor sammensætningen af medlemmer er segmenteret ud fra den funktion, man har i virksomheden.
  • Flex-netværk: For dig med nystartet virksomhed, hvor ressourcerne måske er knappe, dig der ikke kan være med i de andre grupper grundet brancheeksklusiviteten, eller dig der blot har svært ved at finde tiden til at deltage i de mere forpligtende grupper.

Der er forskel på, hvor ofte netværksgrupperne mødes.

Her kan du høre mere: Kontakt Jannik Simoni Jul Pedersen på mail eller tlf.: 24 79 34 70.

#For dig der elsker håndbold - og business

Er du til håndbold og forretninger kan Team Esbjerg Business være netværket for dig. Formålet med netværket er at give erhvervslivet mulighed for at udvikle forretningsområder og samtidig skabe nye kontakter.

I forvejen håber Team Esbjerg at samle byens virksomheder om sporten og profilere dem gennem professionel håndbold. Med Team Esbjerg Business forsøger de at skabe rammerne for et organisatorisk netværk, hvor formålet er at skabe øget omsætning, give direkte adgang til beslutningstagerne i andre virksomheder og danne grundlag for samarbejde.

Her kan du høre mere: Kontakt Team Esbjerg på mail.

Anders Madsen Pedersen er en del af den professionelle direktion i Dahl Advokatpartnerselskab. Han kommer fra mere end 10 år som konsulent, og sidder i direktionen med to andre, hvoraf kun den ene er uddannet advokat. Pressefoto

Dahls unikke placering og strategi gør dem til en Top-10 spiller: - Vi har gjort vores svaghed til en styrke

Mange virksomheder kender til opgaven at finde ud af, hvordan man differentierer sig, når man er på et marked med mange spillere, der kæmper om samme kundegruppe.

For Dahl Advokatpartnerselskab har den opgave spillet en stor rolle gennem mange år, og det er en opgave, der fortsat bliver prioriteret højt. Dahl er nemlig i Top-10 blandt Danmarks bedste advokatselskaber.

Der, hvor Dahl adskiller sig mest fra sine konkurrenter, er på deres geografiske placering. Udover kontorer i Aarhus og København er de også placeret i Viborg, Herning og Esbjerg.

Men Dahls strategi adskiller dem også fra en stor del af Danmarks andre fusionerede advokatselskaber. I stedet for et såkaldt brandsamarbejde er de nemlig lykkedes med ligedelings-modellen, der har medvirket til en stor vækst de seneste fem år.

Dahl Advokatpartnerselskab fusionerede senest i 2016, hvor omkring 30 partnere blev enige om en ny strategi. Fem år senere afføder det stadig en stor succes.

STRATEGI: I Danmark findes der mere end 1300 advokatfirmaer. I Top-10 ligger ni, der er placeret i Aarhus og/eller København, og et enkelt firma, der skiller sig ud fra resten af listen.

Det firma er Dahl Advokatpartnerselskab, der er det eneste firma i Top-10, der også har kontorer uden for Danmarks to største byer. Internt går de tre kontorer under navnet "boomerangen", fordi de ligger placeret i Esbjerg, Herning og Viborg.

Dahl har ligesom sine konkurrenter også kontorer i Aarhus og København, men placeringen af de tre andre kontorer er ikke tilfældig. Tværtimod spiller de ifølge Anders Madsen Pedersen, CCO, en nøglerolle i Dahls succes gennem specielt de seneste fem år.

- Vi har talt meget om, hvordan vi vil differentiere os. Det har været meget vigtigt for os at forstå, hvad der er vores særlige tilbud, når vi er en Top-10 spiller. Og rent objektivt set er det, der springer meget i øjnene, at vi er det eneste firma i Top-10, der har kontorer uden for Aarhus og København. Vi har valgt en anden tilgang ved at have aktivitet i Esbjerg, Herning og Viborg, siger Anders Madsen Pedersen og tilføjer:

- Vi har en privilegeret adgang til erhvervslivet i de tre byer. Og så er der noget arv, legacy og historie. Vi har altid været herude, og derfor er vi her fortsat. Vi tilbyder nogle superkompetencer for virksomheder helt fra grænsen til Aalborg i vores boomerang, og det er ret unikt.

Den lokale ekspertise

Det er særligt SMV-virksomheder, Dahl fokuserer på at yde rådgivning og juridisk assistance til. Det er ikke SMV i form af den klassiske EU-definition, men derimod virksomheder, der omsætter for 30 millioner til tre milliarder kroner.

- Hvis man driver en SMV-virksomhed og har brug for hjælp eller rådgivning til et komplekst emne som planret, en større ejendomstransaktion eller rettigheder i forhold til kunstig intelligens, så er vi det eneste lokale valg, man kan træffe. Medmindre man har lyst til at tage en af de ni andre, der ligger i Aarhus eller København, siger Anders Madsen Pedersen og fortsætter:

- Siden vores seneste fusion i 2016 har vi sagt os selv, at vi som minimum skal være lige så fagligt kompetente som de andre i Top-10. Til gengæld skal vi fastholde den geografiske eksponering ude i boomerangen, for det gør de andre ikke.

Dahls Advokatpartnerselskab

  • Dahl er et af Danmarks ældste advokatfirmaer med tråde tilbage til 1852.
  • Siden 2004 har ekspansion i både København og Aarhus været en afgørende del af Dahls udvidelse.
  • Den seneste fusion fandt sted i 2016, hvor alle kontorene kom til at arbejde med samme strategi.
  • Fra fem kontorer kan man få rådgivning af Dahls mere end 200 medarbejdere – heraf flere end 100 jurister.
  • Dahl består af syv juridiske afdelinger og arbejder med fuld integration.
  • Fuld integration betyder, at alle kontorerne arbejder som en afdeling. Det vil sige, at de alle har samme økonomi og strategi og hjælper klienter på tværs af kontorene.

Udover geografien er Dahl lykkedes med en strategisk fusion, som udefra kunne ligne en stor udfordring. For selvom Dahl har en professionel direktion, så er de stadig et advokatpartnerselskab, der i dag består af 40 partnere.

Da Dahl første gang fusionerede i 2001, var det et såkaldt brandsamarbejde. Det betød, at tre advokatselskaber dengang fusionerede og gik under samme navn, men hvert kontor havde fortsat sine egne økonomiske interesser.

- Når man ikke har fuld integration, så er der ikke nødvendigvis optimalt samarbejde om at servicere klienterne i koncernen. Hvis man ikke økonomisk har et incitament til at sende sagerne videre til de rigtige specialister på et af de andre kontorer og beholder sagerne selv, så får du ikke sagerne til at flyde i det nødvendige omfang. Altså var der større incitament til at beholde sagerne selv i for eksempel Esbjerg, fordi det var det kontor, man delte økonomi med, forklarer Anders Madsen Pedersen.

Fra brand til fællesskab

Da Dahl fusionerede igen i 2016, var det med beslutningen om at gøre op med den model, som mange fusionerede advokatselskaber er bygget op om. Dengang var de 30 partnere, hvilket i bund og grund betød, at der var 30 ejerledere, der skulle blive enige om en fælles strategi, der gavnede hele Dahl og ikke kun deres egen økonomi.

- Hvis man gerne vil have fuld transparens, samarbejde og tage incitamentet for at holde sagerne og klienterne på sit eget kontor ud af ligningen, så er man nødt til at smelte det sammen til én økonomisk model. Det, der kaldes ligedelingsmodellen, hvor alle kontorerne har samme ledelse og økonomi. Det, der var det primære drive bag fusionen i 2016, var, hvordan vi skabte allermest værdi for klienterne, og det var på den her måde, siger Anders Madsen Pedersen og tilføjer:

- Det har hele tiden været den potentielle svaghed, at vi har haft fem kontorer, der ikke har samarbejdet, men det valgte vi at vende til en styrke i 2016. I dag har vi mantraet, at vi vil være danmarksmester i samarbejde i vores branche. De andre advokatfirmaer, der kører efter samme model, som vi gjorde før, er måske ikke så gode til at samarbejde.

- Vores samarbejdsmodel er virkelig svær at eksekvere ledelsesmæssigt, så hvis vi vil lykkes med det, er vi nødt til at være virkelig dygtige til samarbejde. Men vi har haft ufattelig stor succes med den.

Det betyder, at Dahls medarbejdere og partnere i dag arbejder på tværs af de fem kontorer. Det vil sige, at selvom man er en virksomhed i Esbjerg, kan man få hjælp fra samtlige syv specialiserede afdelinger i Dahl, uanset om den dygtigste til jobbet normalt arbejder fra kontoret i Aarhus eller Viborg.

Helt konkret betyder det, at en sag altid vil havne hos den, der har den største viden om det konkrete område, så en virksomhed får den rette hjælp.

Vækster mere end markedet

Skiftet fra brandsamarbejde til fuld integration har haft en stor effekt på Dahls vækst og succes. Mange advokatselskaber vækster omkring 1,5-3 procent om året, da selskabet mere eller mindre vokser med markedet, og markedet følger udviklingen i BNP'et.

Men blandt andet på grund af Dahls strategi har de i løbet af de seneste fem år siden fusionen i 2016 vækstet med 8-10 procent årligt. Og den udvikling forventer Anders Madsen Pedersen, at Dahl kan fortsætte.

- Vi har vist de sidste fem år, at vi kan på ligge på kurven med en vækst på 8-10 procent. Vi synes, vi har fundet en formular for, hvordan vi skal vokse, og den behøver vi ikke ændre lige nu og her. Vi skal egentlig bare fortsætte med den formular, vi har nu, siger Anders Madsen Pedersen og uddyber deres mål:

- Vores forventning er, at vi fortsætter med samme vækst. Og så forventer vi, at vi skal være 250-300 medarbejdere i 2025. Generelt er vores mål at vokse mere end markedet. Det betyder også, at vi har et ønske om at optage nye partnere dér, hvor vi kan se, at der er nogle, der har evnerne til at løfte den rolle. Så vi vil også gerne vokse i forhold til indehaverne.

Barrieren for vækst

Lige nu kan de hos Dahl se en særlig vækst på deres kontorer i Aarhus og København i forhold til antallet af medarbejdere og sager. Men i boomerangen er Anders Madsen Pedersen ikke i tvivl om, at det er Esbjerg, der bærer på det største vækstpotentiale.

- Esbjerg er en større by, der har et meget interessant miljø omkring det maritime, transport, energi og lige om lidt PtX-løsninger. Der er gang i det lokale erhvervsliv, men der er også langt til de andre større byer fra Esbjerg. Så vi har en relevans og et kæmpe potentiale i Esbjerg, som vi er meget glade for at kunne arbejde på, siger Anders Madsen Pedersen.

Men som så mange andre af de lokale virksomheder oplever, så kæmper også Dahl med barrierer for deres vækst i Esbjerg.

- Den helt store udfordring for Esbjerg er at få folk til at flytte til byen. Vi har haft en drøm om at få superspecialiserede eksperter til at flytte til byen, men det kræver, at vi får de unge talenter eller seniorer med den rette viden til at flytte til byen eller nær byen, og det er en generel udfordring for specialiserede virksomheder i området, siger Anders Madsen Pedersen og fortsætter:

- Markedet er der, klienterne er der, sagerne er der. Vi arbejder solen sort, og vi kunne vokse så meget mere, hvis vi kunne få de rigtige personer til byen. Det er klart den største barriere for vores vækst lige nu, at vi har svært ved at få flere dygtige jurister og talenter til byen.

Derfor håber Anders Madsen Pedersen og resten af Dahl på, at Esbjergs nyeste brandingmål - som du kan læse mere om her - lykkes. Men uanset hvad har han tiltro til, at Dahl forsætter den udvikling, de har været i gang med, siden de gik den unikke vej med en fælles strategi.