Her er seneste nyt fra Esbjergs erhvervsliv
Rambøll sætter alle kræfter ind på bæredygtighed i form af en ny fireårig koncernstrategi. Ambitionen er at blive verdens førende rådgivningsvirksomhed inden for den grønne energiomstilling.
Formanden for Claus Sørensens Fond, Karoline Amalie Kristensen, har fortalt til Børsen, at fonden fremover vil udlodde markant mere end de godt 10 millioner kroner årligt, der hidtil er doneret til almennyttige formål.
Blue-Tech A/S fra Bramming oplever, som resultat af de høje energipriser, en stor efterspørgsel på dele og service, der kan hjælpe den grønne omstilling på vej i virksomhederne.
Aalborg Universitet Esbjerg har modtaget 46 millioner kroner til forskning i energilagring, til udvikling af kunstig intelligens til offshore-industrien og til opstilling af kæmpevindmøller.
Ikea åbner til sommer nyt Planning Studio i Esbjerg. Det bliver det første af sin slags vest for Storebælt. Det kommer i første omgang til at skabe omkring 25 nye arbejdspladser.
Rambølls nye tårnhøje ambition er bæredygtighed
Rambøll, der også har en afdeling i Esbjerg, lancerer ny fireårig koncernstrategi, der understreger den globale ingeniør-, arkitekt- og rådgivningsvirksomheds engagement i at skabe en bæredygtig fremtid.
Ambitionen er at drive en bæredygtig forandring for både kunder og samfund og blive verdens førende rådgivningsvirksomhed inden for den grønne energiomstilling. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
Rambøll vil fremover på alle projekter tilbyde kunderne alternative løsninger til, hvordan de kan forbedre bæredygtigheden på deres projekter, ligesom Rambøll vil hjælpe kunder med at udvikle strategier for bæredygtig omstilling.
De vil fokusere på fire bæredygtighedstemaer: CO2-reduktion, udvikling af bæredygtige byer og samfund, der er gode at leve i, ressourcehåndtering og cirkulær økonomi samt biodiversitet. Rambøll kalder alle områder afgørende for at forandre vores samfund i en bæredygtig retning, samt områder hvor Rambøll mener at kunne gøre en afgørende forskel.
Arving bag Esbjergs største pengetank lover flere penge til byen
Dagbladet Børsen bragte forleden en større artikel om Esbjergs mange fonde, og her lod formanden for Claus Sørensens Fond, Karoline Amalie Kristensen, som er barnebarn af byens nu afdøde erhvervsfyrtårn, Tage Sørensen, vide, at fonden fremover vil udlodde markant mere end de godt 10 millioner kroner årligt, der hidtil er doneret til almennyttige formål.
- Fondens formue voksede væsentligt i størrelse, så nu har vi et fantastisk fundament. Hvis bare vi lader være med at ødelægge det, er vi godt sikret fremover. Den øgede formue betyder også, at vi ikke længere er så risikobetonet, som vi har været tidligere, siger Karoline Amalie Kristensen til Børsen.
Baggrunden for udtalelsen fra Karoline Amalie Kristensen, som for knap et år siden afløste sin mor, Annette Bjerring Kristensen, på posten som formand i fonden, kommer efter, at familien sidste år indkasserede et meget stort beløb, da man solgte sin køle- og frysedivision til amerikanske Lineage Logistics.
Hvor og hvad der vil blive begunstiget af den pengestærke fond, eller familiens penge i øvrigt, nævner arvingen ikke noget om, men det er en kendt sag, at folkene bag Claus Sørensen-koncernen er meget interesserede og involverede i det største byudviklingsprojekt i Esbjergs nyere historie, Esbjerg Strand, og udviklingen af havneøen her.
Servicevirksomhed mærker de høje energipriser
Vi ser ind i en periode med forøget efterspørgsel på dele og service, der kan hjælpe den grønne omstilling på vej i virksomhederne. Det konstaterer den kun syv år gamle Bramming-virksomhed, Blue-Tech A/S, der oven på coronaepidemien har travlt som aldrig før, overfor JydskeVestkysten.
Virksomheden leverer både energiløsninger, energirådgivning og indeklimaanlæg til virksomheder og private, men virksomhederne andrager cirka af 90 procent af omsætningen.
- Efterspørgslen fra hr og fru Jensen oplever vi er faldet lidt. De har fået lavet tilbygningen eller renoveringen af huset under corona-perioden, men nu stiger efterspørgslen fra virksomhederne, siger direktør og partner i Blue-Tech A/S, Carsten A. Christensen, til avisen.
Det hele er godt hjulpet på vej af de voldsomt stigende udgifter til energi, men nødvendigheden blandt virksomhederne for at være grønne og bæredygtige er også i konstant vækst.
- Det grønne og bæredygtige fylder meget i stort set alle virksomheder. På mange måder er virksomhederne langt foran Christiansborg og politikerne. Bæredygtighed er simpelthen et konkurrenceparameter, som de skal kunne leve op til i dag, siger Carsten A. Christensen.
Lokalt universitet får millioner til at booste energiforskning
En millionindsprøjtning til tre store forskningsprojekter giver Esbjergs grønne fremtid et ordentligt rygstød.
Det er Aalborg Universitet Esbjerg, der modtager 46 millioner kroner til forskning i energilagring, til udvikling af kunstig intelligens til offshore-industrien og til opstilling af kæmpevindmøller. Det skriver JydskeVestkysten.
Pengene til forskningen kommer fra Energistyrelsens Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP).
- Vi er meget glade for at have fået midler til de tre projekter, som hver især understøtter vores profil for AAU Esbjerg, og som matcher de behov, der er i og omkring Esbjergs erhvervsliv. Det er med til at understrege AAU Esbjergs styrkeposition som en markant bidrager til den grønne omstilling, forklarer Simon Pedersen, lektor og sektionsleder af AAU Energi i Esbjerg.
IKEA kommer til Vestkysten med nyt Planning Studio i Esbjerg
Når IKEA slår dørene op i Esbjerg med et showroom-koncept til sommer, bliver det det første af sin slags vest for Storebælt. Her vil sydjyske kunder få mulighed for at træde ind i inspirerende omgivelser og få hjælp til at opfylde boligdrømme i hjemmets centrale rum med løsninger til køkkenet og stuen samt til sove- og badeværelset.
Der er tale om et nyt IKEA koncept, som trækker på gode erfaringer fra København og andre storbyer som London, Berlin og New York. Om valget af Esbjerg som næste destination udtaler Anders Lyhne Nordtorp, Expansion Manager i IKEA Danmark:
- Med Planning Studio har vi mulighed for at komme relativt hurtigt til Esbjerg. Konceptet testes i øjeblikket i hele verden og skal gøre det nemt og bekvemt for kunderne at handle med IKEA. Og altså også i det sydjyske. Inden længe kan de mange sydjyske kunder spare tid og få kyndig vejledning tættere på deres bopæl, når de ønsker at forbedre livet i hjemmet med IKEA. Åbningen i Esbjerg er i tråd med vores planer om at komme tættere på de mange mennesker.
Det nye Planning Studio placeres på Østre Gjesingvej 9 med gode trafikale forhold og nær offentlig transport. Det skaber nye job i Esbjerg-området. I første omgang forventer IKEA at ansætte omkring cirka 25 nye salgsmedarbejdere.