Undgå øko-forvirring: Modehuset Marc Lauge gør alle jeans økologiske
Hvis vi skal tænke mere bæredygtigt, hvorfor er vores tøjforbrug så stadig en stor klimasynder?
Ifølge European Fashion Repport 2021 skyldes det først og fremmest, at prisen på økologiske varer er højere. Men den største barriere er i virkeligheden kombinationen af uklarhed omkring bæredygtighed og problemer med at skelne de bæredygtige og økologiske brands fra hinanden.
Derfor har det esbjergbaserede modehus Marc Lauge nu taget et valg på forbrugernes vegne, der betyder, at samtlige af deres jeans bliver økologiske. På den måde skal forbrugerne ikke forsøge at gennemskue samtlige mærkater men kan i stedet vide, at navnet Marc Lauge er lig med økologi.
Det er ifølge forbrugseksperten Ole Storm Jørgensen en klog beslutning.
MILJØ & FORBRUG: I en verden hvor vi mere end nogensinde før er nødt til at tænke over vores forbrug, har den esbjergbaserede modevirksomhed Marc Lauge truffet et valg på forbrugernes vegne.
Det kan være forvirrende for forbrugerne at finde rundt i alle de forskellige typer af mærkater, og derfor har Marc Lauge nu besluttet at gøre alle deres jeans økologiske. Beslutningen har allerede givet pote i form af en stigning i salget på 15 procent.
– Hvis vi skal rykke noget inden for den miljøbelastning, hele tøjindustrien er ansvarlig for, nytter det ikke noget, at vi venter på forbrugernes valg, siger Thomas Lauge Christensen, der er retail manager hos Marc Lauge, der også tæller de to brands MAPP Jeans and DNYcph.
Forbrugerne har nemlig været langsomme til selv at tage det økologiske valg. Men det drejer sig i virkeligheden ikke om, at forbrugerne ikke vil økologien. Ifølge forbrugsekspert Ole Storm Jørgensen, handler det i stedet om forvirringen i forhold til økologi i modebranchen.
– Der er alt for mange mærker at forholde sig til som forbruger, og der er virkelig meget stof, man skal sætte sig ind i for at skelne bæredygtighed fra klimakompensation eller økologi fra fair trade. Derfor skal man som virksomhed hjælpe forbrugerne og gøre det nemmere for dem, siger Ole Storm Jørgensen, der er lektor ved Erhvervsakademi Dania.
Forvirring bremser mere end pris
Ifølge European Fashion Report 2021 er prisen den største barriere blandet europæerne, når det kommer til at vælge bæredygtigt og økologisk tøj. Men uklarhed omkring bæredygtighed og problemer med at skelne de bæredygtige og økologiske brands fra hinanden rammer henholdsvis anden og tredjepladsen og udgør faktisk til sammen en større barriere end prisen.
Om Marc Lauge
Marc Lauge er et modehus med over 35 års erfaring indenfor modetøj. Virksomheden fokuserer på design, kvalitet og trends for at skabe tøj til den 'moderigtige kvinde'.
Marc Lauge har medvirket til at sætte den høje standard for denim, som ses i hele Skandinavien i dag.
I dag leverer Marc Lauge til alle skandinaviske lande, Tyskland og Holland.
Du kan se mere på modehusets hjemmeside.
Med stigningen i salget har kunderne hos Marc Lauge også vist, at prisen på den økologiske produktion ikke er et problem.
– Det, at vi har solgt 15 procent flere jeans, efter vi gjorde dem økologiske, viser, at kunderne er klar på økologien. Vi har holdt prisstigningen så lille som muligt, også fordi det er den her vej, vi vil. Vi er først og fremmest et jeans brand, og derfor er vi startet der, og selvfølgelig vil vi gerne omlægge alt til økologisk produktion. Vi er bare nødt til at tage det i det tempo, der er muligt, siger Thomas Lauge Christensen.
Tillid er mere værd end mærkater
Ifølge forbrugseksperten Ole Storm Jørgensen er vejen til grønne shoppingvaner blandt forbrugerne brolagt med tillid. Det er særligt tilfældet, når velviljen til at betale for økologien er der, men den bremses af forvirrende mærkater.
– Vi køber så mange produkter i dag, at vi ikke har tid til at undersøge hver en lille ting omkring dem. Formår man at skabe tillid hos forbrugerne som brand, gør man også livet lettere for dem. Derfra er det bare ekstremt vigtigt at kunne bevare den tillid, lyder det fra Ole Storm Jørgensen.