Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Deltagerne får et unikt indblik i de vigtigste forhold og områder, de skal være opmærksomme på og have styr på. Samtidig tegnes et billede af, hvordan forudsætningerne ser ud efter pandemien og med den aktuelle krigssituation, vi desværre oplever i Europa lige nu, siger Frank Jensen, CEO i M+A Virksomhedsbørsen. Pressefoto

Bliv klædt på til at sælge din virksomhed

Det er nok de færreste, der ville stille sig på Torvet i Esbjerg og højt fortælle, at de nu er begyndt at tænke på at sælge deres virksomhed.

Ligesom det nok er de færreste, der til et seminar om køb og salg af ejerledede virksomheder ville række hånden op og spørge - foran de andre deltagere - hvad man skal være opmærksom på, hvis man gerne vil sælge sin virksomheden indenfor de næste fem år.

Det er et af de områder, der kræver fintfølende hænder. Derfor inviterer M+A Virksomhedsbørs til et seminar om netop køb og salg af ejerledede virksomheder. Men for at undgå at sætte nogen i en uhensigtsmæssig situation topper de seminaret med en messe, hvor man lidt diskret kan tage kontakt til forskellige eksperter på området.

Det kan du læse meget mere om i dagens nyhedsbrev, hvor vi også fremhæver tre områder, du skal være opmærksom på i forbindelse med salg af din virksomhed.

Du kan som altid følge med på LinkedIn. Og nye abonnenter på Erhvervsliv Esbjerg kan tilmelde sig nyhedsbrevet her eller sende en mail til August for at få en løsning til flere medarbejdere.

God læselyst - og tak fordi du læser med.

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
- Når man skal købe eller sælge en virksomhed, er der ofte en lang række spørgsmål, der skal besvares, og det kan være en vanskelig og uoverskuelig opgave at håndtere hele processen, siger Frank Jensen, CEO i M+A Virksomhedsbørsen. Pressefoto

Få gode råd og sparring om køb og salg af ejerledede virksomheder: - Mange har ikke en plan på forhånd

Er man ejerleder, er det meget naturligt, at man har et ønske om at flyve under radaren, hvis man går med tanker om at sælge sin virksomhed.

Derfor er der også mange ejerledere, der ikke har en plan for, hvordan virksomheden skal føres videre, når de selv er klar til at stoppe. For nogle ligger det i kortene, at en søn eller datter eller en trofast medarbejder skal overtage virksomheden om x-antal år, men for andre er virksomhedens fremtid mere usikker.

Uanset tilfældet er det altid en god idé at have en plan. For virkeligheden kan ændre sig, og der kan opstå akutte situationer, der tvinger ejerlederen ud i salg. Men hvor får man så den rette rådgivning, hvis man fortsat gerne vil gå stille med dørene?

M+A Virksomhedsbørs afholder for første gang siden 2017 en masterclass i Esbjerg, hvor man bliver introduceret for mulige rådgivere og vejledere samt får muligheden for at tale med dem én til én.

Erhvervsliv Esbjerg giver her inspiration til et event, der kan klæde ejerledere - både nuværende og kommende - på til at springe ud i salg og køb. For hvor finder man den rette vejledning, når man gerne vil gå stille med dørene?

Køb og salg: Det kan være svært at begå sig i køb og salg af ejerledede virksomheder. Både som køber og sælger står man med mange ubesvarede spørgsmål, og det er ikke altid lige nemt at finde den rette rådgivning eller sparring.

Hos M+A Virksomhedsbørsen arbejder man til dagligt med at rådgive i køb og salg af ejerledede virksomheder. Det gør de blandt andet i form af M+A MasterClasses, hvor de 21. september afholder et sådant event i Esbjerg.

M+A MasterClass henvender sig specifikt til eksisterende og kommende ejerledere, og eventet har til formål at sikre deltagerne et solidt indblik i både salgs- og købsprocessen. Eventet afvikles i samarbejde med en række eksperter på området – herunder en revisor, en advokat, et pengeinstitut og Vækstfonden.

- Grunden til, at vi gerne vil have fat i de her ejerleder i så god tid, er, at de så kan starte processen op med at forberede salget af deres virksomhed. Mange gange har man ikke en plan for det, men der kan ske uventede ting så som sygdom, og derfor kan det være en god ting at være forberedt, så man kan få startet processen ordentligt. Eventet er med til at sætte fokus på de områder, der sikrer værdien, så den fremadrettede drift bliver gjort ordentlig, siger Frank Jensen, der er CEO i M+A Virksomhedsbørsen og tilføjer:

M+A Masterclass

Masterclassen i Esbjerg bliver afholdt onsdag 21. september i Musikhuset klokken 13.30-18.00.

Programmet for eventet i Esbjerg ser således ud:

13:30 – 14:00: Indlæg v/Frank Jensen, CEO, M+A Virksomhedsbørsen

14:00 – 14:15: Indlæg v/Jesper Tanggaard Schmidt, Vækstfonden

14:15 – 14:45: Indlæg v/Humle Pugh, advokat, partner (L), Penta Advokater

14:45 – 15:15: Indlæg v/Dorte Larsen, seniorpartner, BDO

15:15 – 15:45: Indlæg v/Allan Vad, afdelingsdirektør, Skjern Bank

15:45 – 16:00: Pause

16:00 – 18:00: Ejerledermesse

Udover ovenstående indlægsholdere vil følgende udstillere deltage på ejerledermessen: ipnordic – Flexlease – JDM – PH Cloud Service – Make My Strategy – Jysk Kapitalrådgivning – GreveHolm Consult – Nørgaard-Coaching – ASNET BOARD – Erhvervshus Sydjylland

Tilmelding til eventet kan foretages her.

- Deltagerne får et unikt indblik i de vigtigste forhold og områder, de skal være opmærksomme på og have styr på. Samtidig tegnes et billede af, hvordan forudsætningerne ser ud efter pandemien og med den aktuelle krigssituation, vi desværre oplever i Europa lige nu. Deltagerne bliver klædt på til hele processen, og derved får de mulighed for at forberede sig bedst under hensyntagen til den aktuelle situation.

Køb, salg og et stort inspirationskar

Eventet starter med oplæg fra Frank Jensen, Jesper Tanggaard Schmidt fra Vækstfonden, Humle Pugh, advokat og partner (L) i Penta Advokater, Dorte Larsen, seniorpartner i BDO, og Allan Vad, afdelingsdirektør i Skjern Bank.

Men da salg af en ejerledet virksomhed ofte er et følsomt emne, hvor man vil flyve under radaren, vil der efterfølgende være en messe, hvor ejerledere kan tale med de forskellige oplægsholdere og eksperter og få svar på de spørgsmål, de nu engang måtte have.

Den rådgivning og sparring er for Frank Jensen det vigtigste element ved eventet. Men udover køb og salg fremhæver han også, at man kan bruge messen og eksperterne til at blive klogere på andre områder.

- Arrangementet er ligeså meget for dem, som driver virksomhed, som gerne vil have sparring og inspiration på alle områder af en virksomhed, hvor man kan sætte ind. Eventet berører mange af dynamikkerne i en virksomhed - også hvis det er mere målrettet strategisk udvikling, siger Frank Jensen og afslutter:

- Vi har alle haft store stillinger i erhvervslivet og ved en masse om drift og forretningsudvikling. Vi er derfor i årenes løb blevet klædt godt på til at kunne rådgive og sparre om forretningsudvikling. Messen er et stort inspirationskar man kan dykke ned i og få gode råd til udvikling og vækst.

Køb og salg af ejerledede virksomheder er en svær størrelse for mange. Derfor inviterer virksomhedsmægleren M+A Virksomhedsbørsen A/S nu til MasterClass-event i Esbjerg, hvor deltagerne får et solidt indblik i både salgs- og købsprocessen. Foto: PR

Dét skal være forberedt, inden du sælger din virksomhed

Salg: Det er en stor beslutning at sætte sin virksomhed til salg. Hvem kan man spørge til råds for at få forståelse for den kommende proces? Samtidig med at man undgår, at medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere bliver indviet i de overvejelser, man gør om et salg af virksomheden.

Og hvad skal man egentlig have forberedt, så virksomheden kan leve videre?

Frank Jensen, CEO i M+A Virksomhedsbørsen og arrangør af M+A MasterClass, giver her indsigt i tre områder, man skal være forberedt på inden et salg. Det er dog blot tre af mange områder, man skal huske.

Et overordnet råd lyder dog, at man som sælger står langt bedre, hvis man kan få den rette sparring og rådgivning fra begyndelsen.

Alle virksomheder har brug for en strategi

Frank Jensen oplever blandt mange små virksomheder, at de ikke tænker, de har brug for en strategi. Men det har alle, hvis man spørger ham:

- En strategi er bare en langsigtet planlægning mod et endemål. Derfor er det noget, alle ejerledere skal tænke i. På vores masterclass-event får man indspark til, hvordan man kan gøre forretningen bæredygtig, så den, når man sælger, er optimeret til, at en anden kan komme og overtage. Man skal have den gearet på en sådan måde, at man kan overdrage den, så en ny ejer nemt kan drive den videre med de værdier, man har lagt i den, siger Frank Jensen.

Det handler om at opbygge en god ledelsesstruktur

- Mange små virksomheder har svært ved at se, hvordan man opbygger en ledelsesstruktur, der beskytter virksomhedens værdier. Det er både vigtigt, hvis man er forberedt på et salg, men det er bestemt også vigtigt, hvis der skulle ske noget uventet såsom travlhed eller sygdom, siger Frank Jensen og fortsætter:

- Man skal have en ledelsesstruktur, der giver mening i den størrelse virksomhed, man driver, men den skal også være forberedt på, at man kan vækste. I de tilfælde skal ledelsesstrukturen kunne skaleres, så den kan følge med væksten.

Hvordan forvalter man sine ressourcer efter salget?

Der er mange andre elementer, man skal forberede sig på, inden man sætter sin virksomhed til salg. Et element er, hvordan man bedst forvalter sine midler og ressourcer efter salget, så man opnår det bedst mulige udbytte?

Det afhænger af virksomheden, ejerlederen og salget, men ifølge Frank Jensen er det et område, man ligeledes kan få hjælp til på en M+A MasterClass.

Logitrans udvider med 1700 kvadratmeter, olieprofil rykker til USA, og populært spisested lukker

Her får du seneste nyt fra Esbjergs Erhvervsliv.

Største udvidelse i Logitrans i 20 år

Da søstrene Gitte Kirkegaard (på billedet) og Dorthe Pedersen overtog Logitrans i 2015, var der 69 ansatte i virksomheden uden for Ribe - i dag er det antal øget til 89, og især 2022 har været særdeles succesrigt for Logitrans i Farup. Foto: Bjarne Lindquist Bentsen

5. september var en fejringsdag i Logitrans. Søstrene Gitte Kirkegaard og Dorthe Pedersen tog nemlig sammen med Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), første spadestik til en ny hal, der bliver den største udvidelse i firmaet i 20 år.

- Det er jo ikke bare en hal; den er et symbol på vækst og på, at de mål, vi sætter os, faktisk lykkes. Den er et symbol på, at vi er i en rigtig flot udvikling, som vi tror kommer til at vare i mange år, siger Gitte Kirkegaard.

Den nye hal kommer til at fylde næsten 1700 kvadratmeter og skal bruges til lager, fordi der i de nuværende haller skal være plads til montage af robotter.

Robotterne udvikles i samarbejde med virksomheden MiR - en forkortelse for Mobile Industrial Robots - i Odense, og de to virksomheder skal sammen udvikle mobile robotter og være hinandens underleverandører. Robotterne er primært tænkt til virksomheder med flere end 50 ansatte og skal kunne flytte paller fra et punkt til et andet.

Du kan læse mere hos JydskeVestkysten.

Esbjergensisk olieprofil lander topjob i USA

Med sikkerhed som en af Total Energies’ kerneværdier bliver mit hovedfokus at levere pålidelig og bæredygtig produktion fra vores anlæg i den Mexicanske Golf sammen med vores partnere og operatøren, Chevron, oplyser Ole Hansen til Energiwatch. Pressefoto

Ole Hansen, et velkendt navn i den danske olie- og gasbranche, indtager en topposition i Total Energies' amerikanske afdeling. Med sig tager han familien, mere end 20 års erfaring fra både Maersk Oil og Total Energies og vigtig ballast fra et par tidligere udstationeringer.

Det skriver branchemediet Energiwatch.

Dermed forlader Ole Hansen sit job som udviklingsansvarlig for Total Energies’ aktiviteter i den danske del af Nordsøen. I stedet begyndte han 5. september som øverst ansvarlig for Total Energies’ amerikanske afdeling i Houston, Texas.

Hav&bøf overtager lokalerne efter populær tapasbar

- Vi har rigtig mange gæster, som vi må sige nej til hos Hav&bøf. Til gengæld er tapas mest noget folk søger om aftenen og i weekenderne, og derfor har vi et lokale, som vi ikke får udnyttet ordentligt på hverdage og i dagtimerne. Så jo, det handler selvfølgelig også om økonomi. Men mest af alt handler det om, at vi gerne vil forlænge sæsonen for Hav&bøf og udvikle det sted yderligere med et større menukort og andet, siger Maria Høj Pedersen. Foto: Kåre Welinder

Efter seks år lukker den populære tapasbar El Puerto på havnen den 10. september. Men lukningen af restauranten er et led i at udvikle naborestauranten Hav&bøf.

- Vi åbnede El Puerto i 2016 sammen med Hav&bøf på Gammelhavn, og sagen er den, at vi mangler siddepladser til Hav&bøf. Folk har virkelig taget vores temaaftener med rejegilde og rosé, musik og muslinger, skaldyr og spumante til sig, og vi vil gerne udvikle dem og andre events yderligere, forklarer Maria Høj Pedersen, der står i spidsen for begge restauranter, til JydskeVestkysten.

Du kan læse mere her.

Danrevi i Bramming bliver en del af Martinsen

Per Nielsen fra Danrevi i Bramming giver hånd på godt samarbejde med partnerne hos Martinsen i Esbjerg Mikkel Boeck Eisgart, Alexander Rasmussen og Lars Æbelø-Nielsen. Foto: Lasse Lagoni

Danrevi Bramming bliver med virkning fra 1. september 2022 en del af Martinsen. Det skriver JydskeVestkysten.

De stadigt stigende krav til revisorers specialviden, kvalitetssikring og medarbejderudvikling tager mere og mere tid fra kerneforretningen, nemlig at assistere og rådgive virksomhedens kunder.

- Et generationsskifte er ikke lige nærtstående, men en udløbsdato som aktiv på arbejdsmarkedet ligger ikke så langt ude i fremtiden, som den har gjort. Det har derfor været vigtigt for mig at starte processen i god tid. For at sikre mine medarbejdere. Og for at sikre mit hjerteblod, siger Per Nielsen, registreret revisor og indehaver af Danrevi i Bramming.

Du kan læse mere hos JydskeVestkysten.