Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Jeg tror næsten, det er altafgørende, at man har en forstående kone eller partner derhjemme, der har forståelse for, at det specielt i starten er svært at vide, hvornår man er hjemme, siger Jacob Nielsen, indehaver af ejendrøm. Pressefoto: ejendrøm

Derfor vil ejendrøm-chef løsrive sig fra driften

Forleden gik jeg for første gang ind ad hoveddøren til ejendrøms kontor i Esbjerg, hvor Jacob Nielsen mødte mig med et stort smil.

Jeg har længe haft i kikkerten, at jeg gerne ville tale med Jacob og blive klogere på ham og ejendrøm. Interessen opstod for længe siden, da jeg første gang stødte på et af deres opslag på Instagram.

Det pirrede min nysgerrighed, at en ejendomsmægler var så aktiv på sociale medier - men det, der gjorde udfaldet, var den uformelle og måske til tider lidt platte tilgang til de sociale medier.

Oftest har jeg tænkt, at ejendomsmæglere godt kan være en smule firkantede. Derfor synes jeg, det er et nyhedsbrev værd at dykke ned i, hvordan ejendrøm har sparket døren ind på et konkurrencetungt marked ved at bryde med de traditionelle rammer.

I dette nyhedsbrev kan du således blive klogere på ejendrøm, vejen til succes og ikke mindst vejen til fremtidens mål. Derudover giver Jacob Nielsen sine tre bedste råd til andre iværksættere.

Nye læsere af Erhvervsliv Esbjerg kan tilmelde sig nyhedsbrevet her eller sende en mail til salg@erhvervslivesbjerg.dk for at få en løsning til flere medarbejdere.

God læselyst - og god efterårsferie til dig, der holder det!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
For Jacob Nielsen var det oplagt at starte i Bramming, hvor han kunne bruge sin know how, eftersom han er født, opvokset og fortsat bor i byen. Udvidelsen i Esbjerg var endnu et oplagt skridt, hvor han kunne teste, om konceptet også kunne begå sig der. Var det tilfældet, mente han nemlig, at ejendrøm også kan begå sig i byer som Varde, Ribe og Vejen. Pressefoto: ejendrøm

Ejendrøm-chef om fremtidige udvidelser og franchise: - Jeg skal ryste mig mere fri fra driften

Hvad adskiller ejendrøm fra de klassiske ejendomsmæglere?

For Jacob Nielsen kan det til tider være svært at svare på, men skal han forsøge, forklarer han det ofte med, at han - og derved ejendrøm - har forsøgt at ruske sig fri fra de firkantede og højtidelige rammer, branchen ofte er bygget på.

- Hos ejendrøm har vi ikke rigtig begrænsninger på, hvad vi kan og ikke kan. Vi har rusket op i måderne, man gør tingene på. Vi gør det ikke så højtideligt, men gør det i stedet med et glimt i øjet. Og det, tror jeg, passer godt til folkene på Vestkysten, siger han.

Ejendrøm har derfor oplevet stor succes, og det har betydet, at Jacob Nielsen i dag har store ambitioner for virksomhedens fremtid.

Først og fremmest skal der etableres stærke rødder herude på Vestkysten. Dernæst drømmer han om at franchise ejendrøm, for han mener, at andre også fortjener at have en ejendrøm i deres lokalsamfund.

Men skal de ambitioner lykkes, lægger han ikke skjul på, at der skal ske nogle ændringer. Det indebærer, at han skal gøre sig selv mere fri af driften, så han kan fokusere på udviklingen, men det er en svær øvelse.

Bliv klogere på ejendrøm og Jacob Nielsens ambitioner i artiklen her.

Erhvervsliv Esbjerg giver dig i denne artikel indsigt i, hvad der ifølge indehaveren af ejendrøm er årsagerne til firmaets store succes, samt hvordan de skal nå fremtidige mål om udvidelser og franchise.

IVÆRKSÆTTERI: Jacob Nielsen er barn af Bramming og stammer fra en familie af selvstændige. Derfor var det måske heller ikke den største overraskelse for hverken ham selv eller familien, da han for 4,5 år siden gik selvstændig med eget kontor i netop Bramming.

Han er manden bag ejendrøm. En lokal ejendomsmægler, der startede som en enkeltmandsvirksomhed i Bramming, og som i dag er udvidet med et kontor i Esbjerg og en stor portion erfaring og dygtige hoveder.

Selv er han uddannet i de klassiske kæder indenfor ejendomsmæglere, men den arbejdsgang blev for firkantet for den passionerede ejendomsmægler.

- Jeg blev lidt mæt af at skulle måles på henvisninger til banker og forsikringsselskaber. Der var nogle værktøjer, der fungerede godt, men man var også begrænset i sine egne idéer, fordi der var et kædekontor, man hver gang skulle spørge om lov, fortæller han og tilføjer med et glimt i øjet, at iværksætterlivet måske allerede lå lidt i hans DNA qua hans selvstændige familie.

Den unge iværksætter kastede sig derfor ud i at udfolde sine egne selvstændige drømme med et koncept, der skulle bryde med de firkantede rammer og i stedet indfange hans egen ånd som ejendomsmægler. Og det blev starten på ejendrøm.

Tiden er løbet fra det firkantede billede

Med konceptet har han, som han selv formulerer det, prøvet at ruske sig fri af det klassiske. Det gælder både, hvordan man interagerer med sælgere og købere, hvordan man går klædt, hvor rummeligt kontoret er for kreative og nye idéer, samt hvordan man benytter sig af de sociale medier.

- Hos ejendrøm har vi ikke rigtig begrænsninger på, hvad vi kan og ikke kan. Vi har vores egen foto- og video-mand ansat. Vi kan selv lave skøder. Vi har alt in house, så man bliver ikke koblet på et stort kædekontor.

- Og så har vi en ekstremt ærlig tilgang til tingene. Vi pakker ikke tingene ind og er meget ærlige med at fortælle, hvad vi tror, der skal til for at få et hus solgt. Vi skal kunne banke i bordet og turde sige sandheden. Det, tror jeg, er meget, meget vigtigt.

Det siger tidligere kunder

- God, nærværende og professionel ejendomsmægler med begge ben på jorden.

- Professionel, behagelig og nede på jorden.

- En mægler, der virkelig forstår sine kunder.

Jacob Nielsens tilgang til ejendomsmæglerkundskaben har da også båret frugt. Og selvom det kan være svært at definere, hvornår noget er en succes, er der alligevel mange pile, der peger i den retning for ejendrøm.

Blandt andet har de haft stor succes med at overtage emner, der har ligget stille længe hos andre ejendomsmæglere, for så at få dem solgt inden for kort tid. Derudover vandt de Mæglerakademiets pris som Danmarks bedste ejendomsmægler på sociale medier 2021. Og så er tilfredsheden blandt kunderne heller ikke til at tage fejl af.

- Jeg tror, vores succes bunder i, at vi kommer med noget andet. Mange har benyttet sig af de klassiske markedsføringsplatforme. Vi har rusket op i måderne, man gør tingene på. Vi gør det ikke så højtideligt men gør det i stedet med et glimt i øjet. Og det, tror jeg, passer godt til folkene på Vestkysten.

- Det skal ikke være så højtideligt herovre. Vi kan godt gøre det lidt plat men stadig professionelt, og det, tror jeg, har sparket døren ind. Og så har jeg været heldig at finde nogle dygtige folk, der virkelig har kløet på - og fundet de rigtige mennesker, der passer ind i den måde, jeg gerne vil drive forretningen på.

- Og så tror jeg bare, at tiden er rendt fra det firkantede billede af en ejendomsmægler. Man behøver ikke gå i blazer og blå skjorte for at være dygtig.

Stærke vestjyske rødder, der skal sprede sig

Den store succes betyder også, at Jacob Nielsen allerede har opnået sit oprindelige mål med ejendrøm: At overleve og kunne leve af det. Men med succesen er der opstået nye ambitioner for fremtiden.

- Jeg synes, mange andre fortjener en ejendrøm i deres lokalsamfund, så mine ambitioner er at åbne omkring fem butikker mere, så vi virkelig etablerer os i det vestjyske og så på sigt måske skabe noget franchise, som andre i Danmark også kan synes er interessant.

Om ejendrøm

Ejendrøm startede i Bramming i 2018, hvor Jacob Nielsen var eneste mand i firmaet.

I sommeren 2020 åbnede ejendrøm en afdeling i Esbjerg.

Ejendrøm afventer i øjeblikket at kunne udvide med en afdeling i Billum, i rundkørslen over for Rema 1000. Grunden ejer de, men der afventer godkendelser fra Varde Kommune.

På deres hjemmeside beskriver ejendrøm sig således: Målet hos ejendrøm, er at skabe en forretning i øjenhøjde med kunden, hvor gammeldags købmandsskab og service er i fokus.

De vandt først på året Mæglerakademiets pris for at være Danmarks bedste ejendomsmægler på sociale medier.

Ejendrøm har en medarbejder ansat til at tage professionelle billeder og videoer, som de kan bruge til markedsføring samt sociale medier. For Jacob Nielsen er brugen af sociale medier derfor også en naturlig del af deres markedsføring.

- Men man er nødt til at tage nogle steps, så man er attraktiv at franchise. Min plan er at se, om jeg selv kan drive det til det niveau og så prøve at få andre til at franchise det derfra. Det er ikke noget, jeg som sådan har sat en tidshorisont for, men jeg forestiller mig, at der i hvert fald skal være sket noget i den retning inden for en 5-6-årig periode.

De første skridt er allerede taget i forhold til at plante solide rødder i det vestjyske. ejendrøm har nemlig opkøbt en grund i Billum, hvor den næste afdeling skal opstå. Den udvidelse afventer dog stadig Varde Kommune. På sigt forestiller Jacob Nielsen sig også at åbne en ejendrøm i Ribe.

- Hvis vi kan etablere os i Ribe på sigt, så kan vi være i de tre største byer i Esbjerg Kommune og forhåbentligt på den måde virkelig etablere os her, hvor vi kommer fra.

Ambitioner, der kræver frihed fra driften

Når først rødderne er plantet solidt i den vestjyske muld, er næste mål at franchise. Men for Jacob Nielsen er det vigtigt, at konceptet ved ejendrøm holder ved - specielt efter en mulig franchise.

- Vi skal ikke nødvendigvis etablere os i de helt store byer som København og Aarhus. Konkurrencen er ekstremt høj, og der er en anden kultur. Forretningen er baseret på et provinskoncept, som det kunne være spændende at bygge videre på. Så jeg synes, de mellemstore byer er nogle rigtig fine områder at etablere sig.

Men skal Jacob Nielsen og ejendrøm nå de store ambitioner, skal der ændringer til. Og det er den unge indehaver helt ærlig omkring.

- Jeg ved, at det, der skal til, er, at jeg ryster mig mere fri af driften, så jeg får mere luft og tid til udvikling. Men det er enormt svært. Jeg er jo meget lokal i Bramming, så mange spørger efter mig, og det er meget svært at give afkald på. Jeg er jo gået fra at være mig selv til at være leder, så det er også en personlig udvikling for mig at skulle igennem.

- Især i de små samfund er det enormt vigtigt at finde den lokale patriot. Jeg har hele tiden haft i kikkerten, at min trainee Alexander skal være den næste mig i Bramming. Så da han blev færdiguddannet i foråret, tiltrådte han som daglig leder. Men vi kommer til at foretage udviklingen ved at tage små skridt, så forretningen langsomt bliver mere fri af mig, så det er Alexander og konceptet, der driver virksomheden mere, end det er mig.

Men som han påpeger, så er det en svær omstilling, og derfor afslutter han også med at slå fast, at det ikke er en udvikling og ændring, der skal hastes igennem, men derimod foregå i et naturligt tempo.

- Jeg prøver hele tiden at bevæge mig i retningen, hvor jeg kan frigøre mig fra noget drift. Men der vil naturligt være nogle opgaver, der lander hos mig, så det bliver over en årrække, det her skift kommer til at ske.

Ejendrøm vandt prisen som landets bedste ejendomsmægler på sociale medier i 2021. En pris Mæglerakademiet uddeler. I begrundelsen lød der blandt andet følgende: Det helt særlige ved ejendrøm er, at tilstedeværelsen på de sociale medier er en helt naturlig del af hverdagen, og at deres innovative videoer og helt uformelle tilgang til markedet giver lyst til at følge med. Privatfoto

3 gode råd fra ejendrøm: Et forstående bagland er altafgørende

IVÆRKSÆTTERI: Det er efterhånden 4,5 år siden, Jacob Nielsen fra Bramming stiftede ejendrøm. I første omgang startede han med et enkelt kontor i Bramming, hvor han var ene mand, men i 2020 udvidede han med endnu et kontor i Esbjerg.

Siden ejendrøm slog dørene op for første gang i 2018, er der både kommet mange kunder og medarbejdere til. Men det har krævet hårdt arbejde og ikke mindst forståelse på hjemmefronten.

Her får du derfor den unge iværksætters tre bedste råd til andre iværksættere.

1. Du skal vide, hvad du vil

- Mit første råd lyder på, at man skal vide, hvad man vil med sin idé eller virksomhed. Iværksætteri er mange ting. Nogle drømmer om, at det skal være en virksomhed, hvor man bare er selv, mens jeg måske har haft nogle andre ambitioner i form at lave noget, der kan franchises.

- Det er også derfor, jeg har valgt navnet ejendrøm i stedet for 'Bramming ejendomsmægler' eller andet. Planen er, at det kan blive større, end det er i dag og skalérbart.

2. Du skal være vedholdende

- Mit andet råd lyder på, at man skal være vedholdende. Det er ikke nok bare at lave en enkelt annonce eller et enkelt opslag i måneden. Du skal bombardere dine lyttere og seere hele tiden, så de har en oplevelse af, at du har en forretning, du knokler for.

3. Du skal have styr på dit bagland

- Du skal have styr på dit bagland, for det er svært at balancere et privatliv, hvis du både skal drive virksomhed og nå hjem og ordne en masse. Jeg tror næsten, det er altafgørende, at man har en forstående kone eller partner derhjemme, der har forståelse for, at det specielt i starten er svært at vide, hvornår man er hjemme.

- Og som løfter det ekstra derhjemme og støtter op om, at man bruger de ekstra timer på at få forretningen op at køre. For hvis det smuldrer derhjemme, så smuldrer det også på arbejdsfronten.

Offshore-firmaer kaprer ansatte fra hinanden, Esbjerg får første Tesla-superladestation og Gazelle til lokal tegnestue

Her får du fire udvalgte erhvervshistorier fra Esbjerg og omegn.

Nordsøen mangler hænder i hundredtal

Underleverandørerne i Esbjerg er i hård konkurrence om at lokke folk til at arbejde offshore inden for olie- og gasindustrien. Pressefoto

Sammenfald mellem to nye milliardkontrakter fra TotalEnergies og forsinkelse af genopbygning på Tyra-feltet har gjort det særdeles vanskeligt at skaffe hundredvis af folk til arbejdet i olie- og gasbranchen i Nordsøen. Det skriver JydskeVestkysten.

Det resulterer i, at virksomhederne nu forsøger at stjæle arbejdskraft fra hinanden.

Forleden bekræftede Anders Benfeldt, der er senior vice president i Semco Maritimes olie- og gasdivision, overfor branchemediet EnergiWatch, at konkurrenterne i højere grad end tidligere forsøger at kapre folk fra Semco.

Allerede inden Tyra-forsinkelsen blev meldt ud, anslog selskaberne, at der sammenlagt skulle findes ekstra mandskab i størrelsesorden 500-600. Du kan læse mere her.

Tesla åbner første danske super-ladestation

Tesla ønsker at åbne Supercharger-stationer i centrum af Aarhus, Aalborg og København, når de først har åbnet i Esbjerg. Pressefoto

For første gang ønsker Tesla at åbne Supercharger-stationer omkring centrum i fire danske storbyer. Første sted bliver i Esbjergs centrum på parkeringspladsen på hjørnet af Havnegade og Stormgade. Det skriver JydskeVestkysten.

Afsløringen kommer, efter Esbjerg Kommune i starten af oktober meddelte, at man gik i gang med at konvertere nogle af den centrale parkeringsplads' almindelige p-pladser til ladepladser forbeholdt elbiler.

Tesla oplyser til JydskeVestkysten, at Esbjerg får Danmarks første ”City Supercharging”. Ifølge Tesla sigter man efter at åbne i Esbjerg inden årets udgang, herefter følger andre danske storbyer.

Tegnestue modtager anerkendt erhvervspris

Direktør i Arkitekttegnestuen Tauman, Henrik Tauman, har modtaget erhvervspris for den flotte udvikling i Ribe-virksomheden. Foto: Lars Fahrendorff

I denne uge modtog Henrik Tauman en besked om, at hans virksomhed, Arkitekttegnestuen Tauman, har modtaget den prestigefyldte Gazelle-pris, der gives til virksomheder over hele landet, der vokser kontinuerligt og som minimum fordobler sin omsætning eller sit bruttoresultat i løbet af fire regnskabsår, med positiv vækst alle årene.

- Det er et skulderklap på denne måde at få at vide, at vi som virksomhed gør det ok. Nogle gange kan jeg da godt selv komme i tvivl om, om måden vi gør tingene på nu også er den rigtige, men nu ser det jo sådan ud. Det er superfedt at opleve, siger Henrik Tauman til JydskeVestkysten.

Du kan læse mere på jv.dk.

Esbjergs 'Mr. Offshore' er død i en alder af 82 år

Henning Georg Kruse var i mange år erhvervsaktiv via Henning G. Kruse Holding A/S og som investor i en række virksomheder, blandt andet via investeringsselskabet Brygge Partners A/S, Esbjerg. Desuden stiftede han i 2016 den alment velgørende Henning G. Kruses Fond med et kapitalindskud på 50 millioner kroner. Foto: Jacob Schultz

En af de første pionerer i dansk olie- og gasindustri, tidligere administrerende direktør og konsul Henning Georg Kruse, er død efter længere tids sygdom i en alder af 82 år.

Dermed har Sydvestjylland mistet en af landsdelens store erhvervsprofiler – og Esbjerg en iværksætter med afgørende betydning for byens centrale rolle i Nordsøens offshore-eventyr. Det skriver JydskeVestkysten.

Han spillede først og fremmest en central rolle som grundlægger af Esbjerg Oilfield Services A/S (EOS), medstifter af vagtskibsselskabet Esvagt og frontløber i etableringen af virksomheder som Westcoast Offshore Base A/S samt Denerco K/S sammen med en række af Danmarks største industrivirksomheder og finansielle institutioner.