Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Lars Christensen blev CEO for Vestfrost Solutions for to år siden. Inden da havde han haft sin gang hos Semco Maritime i otte år. Privatfoto

Mød manden i spidsen for Vestfrost

Hvor godt kender du til Vestfrost Solutions? Og hvor meget har du hørt om Lars Christensen?

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg, da jeg fornylig interviewede Lars Christensen, lærte en masse nye ting om ham som leder i Vestfrost Solutions.

Derfor vil jeg også opfordre dig til at læse dagens nyhedsbrev, hvor Lars Christensen giver os et lille indblik i både hans ledelsesstil og virksomheden, når han svarer på spørgsmålene i serien '9 hurtige til direktøren'.

Derudover giver vi dig - som altid - et hurtigt overblik, så du nemt kan blive opdateret på, hvad der er sket i Esbjergs erhvervsliv siden sidst. Blandt andet har Esbjerg Kommune indgået en aftale med Hai Phong i Vietnam om havvindmøller.

Er du endnu ikke tilmeldt vores nyhedsbrev, kan du gøre det her eller sende en mail til salg@erhvervslivesbjerg.dk for at få en løsning til flere medarbejdere.

God læselyst - og tak fordi du læser med!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Vestfrost Solutions producerer blandt andet vaccinekølere til lande med ingen eller ustabil strømforsyning. Her ses CEO Lars Christensen med en vaccinekøler med solcelle, der kan operere i områder helt uden strømforsyning. Privatfoto

9 hurtige til Vestfrosts CEO: - Der er intet, der slår gode resultater i hverdagen

Hvad har været det sværeste i Lars Christensens arbejdsliv? Og hvad er ambitionerne for Vestfrost Solutions?

Lars Christensen, CEO i Vestfrost, er dagens medvirkende i serien '9 hurtige til direktøren'.

Her fortæller han, hvordan sparring for ham både kan være med resten af direktionen og en gåtur med sin kone.

Ligeledes giver han indsigt i, hvordan det føles, når man er nødt til at sige farvel til medarbejdere i lande, hvor man ikke har samme sikkerhedsnet som i Danmark.

Læs med her og bliv klogere på både Vestfrost Solutions og Lars Christensen.

Erhvervsliv Esbjerg giver dig her indsigt i, hvem Lars Christensen, CEO i Vestfrost Solutions, er som leder, samt hvad status og ambitionerne er for virksomheden.

INDSIGT: Vestfrost Solutions er en virksomhed, man ikke hører så meget om. Det er ikke dem, der råber højest eller er først til at dele deres gode historier. Men det vil CEO Lars Christensen gerne ændre på. Han vil gerne være med til at fortælle, hvor dygtige Vestfrost Solutions og teamet bag er.

Vestfrost Solutions er en global producent af innovative og effektive køleskabe og frysere til det professionelle marked. Noget, mange måske ikke ved, er, at Vestfrost Solutions faktisk er blandt verdens førende til at producere vaccinekølere til områder, hvor strømforsyningen enten er ustabil eller ikke-eksisterende.

Virksomheden blev stiftet i Esbjerg tilbage i 1963, og Lars Christensen kom til som CEO i oktober 2020. Inden da havde han en lang karriere hos Semco Maritime og før da Arla Foods med base i Mellemøsten.

1. Hvad er den aktuelle status for Vestfrost?

- Udfordret er vist ordet. Vi har oplevet stor vækst siden 2020, men vi er samtidig meget udfordret på vores indtjening. Det er til dels på grund af nogle vanskelige projekter, vi har påtaget os, men også til dels på grund af verdenssituationen. Så lige nu er det det, der fylder.

- Men væksten og mulighederne er der. For eksempel er vi rykket 111 pladser op på Børsens top 1000-liste over de største danske selskaber i 2021.

2. Hvem er din vigtigste sparringspartner?

- Det afhænger af opgaven. Jeg nyder at sparre med forskellige mennesker, men mine gode kolleger i ledelsen er klart de vigtigste i hverdagen. Men sparring kan for mig også være på en gåtur med kone i weekenden eller en snak med de gode rådgivere eller det netværk, jeg har fået gennem tiden.

3. Hvad er det bedste ved at være leder?

- Det er at være tæt på beslutningerne. At man kan påvirke retningen for firmaet og dermed også rammerne for et godt arbejdsliv for vores kolleger. Vi har i Vestfrost valgt at sætte den gode arbejdsplads på vores strategiske agenda, for liv og arbejdsliv hænger jo tæt sammen.

- Og når vi forventer meget af hinanden må vi også hele tiden arbejde med at blive bedre til at skabe en god og inspirerende arbejdsplads. Så den slags beslutninger synes jeg, er blandt de bedste ting ved at være leder.

4. Hvad har været en afgørende ledelsesbeslutning for dig?

- Dem er der flere af, men de afgørende har ofte noget at gøre med at vælge en retning og tro på det. For nyligt har vi valgt at skifte retning og fokus på vores fabrik i Ungarn, hvor vi meget konsekvent har sat en hel række udviklingsprojekter på pause for i stedet at samle et superstærkt internt team, der skal optimere de produkter, vi har.

- Det er afgørende, fordi det er svært at sige nej til nye muligheder, men vi tror på, at det rigtige for os lige nu er at fokusere og gøre tingene helhjertet.

5. Hvor meget arbejder du?

- Alt det jeg kan, siger han med et skævt smil.

6. Hvad er det næste mål for Vestfrost?

- Det er at sikre en sund forretning og fortsætte væksten på vores kerneområder. Det er ikke alle, der ved det, men vi er blandt verdens førende til at lave vaccinekølere til områder med ingen eller ustabil strømforsyning. Vores produkter er med til at redde liv hver eneste dag ude i verden.

- Og samtidig tror vi reelt, vi har en mulighed for at blive en globalt førende producent af vinkøleskabe til det, vi kalder et premium segment til mange kendte varemærker. Så vi skal blive bedre til det, vi er gode til - og selvom det tager noget tid, skal vi via den vej sikre, at vi også bliver gode til at tjene penge igen.

7. Hvad har været det sværeste i dit arbejdsliv?

- Det er et svært spørgsmål, for det er svært ikke at sige det samme som alle andre, men det sværeste i mit arbejdsliv har været de gange, hvor jeg har måttet lukke ned for aktiviteter. Og så har det selvfølgelig været særligt svært de gange, jeg måtte sige farvel til dygtige kolleger.

- Det er de gange, der sidder i tankerne efter mange år som leder, og det er specielt de gange ude i verden, hvor vi bare ikke har et samme sikkerhedsnet, som vi har i Danmark.

8. Hvad er dit bedste karriereråd?

- Man skal gøre tingene på en ordentlig og troværdig måde, ellers er det hele lige meget. Men gør man det, så skal man huske at spille det lange spil og fokusere på resultaterne.

- Der var engang en erfaren HR-direktør, der sagde til mig, at intet slår gode resultater i hverdagen. Den, tror jeg, er god at tage med sig.

9. Hvad er det næste mål for dig?

- Jeg har kun et mål og et fokus lige nu, og det er at få bragt Vestfrost fremad. Der skal knokles meget for det, men der er et fantastisk team i Vestfrost hele vejen rundt, som jeg nyder at arbejde sammen med om opgaven.

Vietnamesisk samarbejde om vindmøller, Esbjerg huser Sydvestjyllands største IT-konsulenthus og nye virksomheder i businessparken

Her kan du læse tre udvalgte erhvervsnyheder fra Esbjerg.

Esbjerg indgår samarbejdsaftale med Hai Phong i Vietnam

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen og Nguyen Van Tung borgmester i Hai Phong underskrev samarbejdsaftalen. På billedet ser du fra venstre mod højre: Nicolai Prytz (dansk ambassadør i Vietnam), Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen, Kronprins Frederik, Hai Phongs borgmester Nguyen Van Tung og bagved Luond Thanh Nghe, der er repræsentant for regeringen. Foto: Esbjerg Kommune

Kronprins Frederik overværede underskrivelsen af en samarbejdsaftale mellem Esbjerg og Hai Phong, der er den tredjestørste by i Vietnam med to millioner indbyggere.

Formålet med aftalen er at etablere et tæt samarbejde med aktørerne i Vietnam, hvor man planlægger at investere stort i vindmøller på havet. Man mangler dog samarbejdspartnere med viden og erfaring til at gøre det i praksis. Byen og havnen i Hai Phong i den nordlige ende af Vietnam er et af steder, der skal være omdrejningspunkt i målet om at realisere 160 GW vind over de kommende årtier.

Læs mere her.

XPconsult bliver en del af IT Forum Esbjerg

IT Forum Esbjerg kan lægge nye lag på service og styrke kompetencerne internt med yderligere specialisering efter fusionen med XPconsult. Og for Klaus Nielsen betyder salget af livsværket ny luft i kalenderen efter 25 år i spidsen for egen virksomhed. Pressefoto

To lokale IT-specialister blev til en, da IT Forum Esbjerg per 1. november overtog aktiviteter og medarbejdere i XPconsult.

- Vi har drøftet det løbende i en årrække og er enige om, at nu er timingen den rette for os begge. Klaus vil gerne sende sit livsværk godt videre, og vi vil gerne udvide med flere dygtige kolleger og en spændende kundeportefølje, siger Dennis Hansen, direktør og indehaver af IT Forum Esbjerg.

Med tilgangen af aktiviteter og medarbejdere fra XPconsult bliver IT Forum Esbjerg det største lokalejede IT-konsulenthus i Sydvestjylland med 26 medarbejdere.

Nye virksomheder til Esbjerg Business Park

Adm. direktør Brian Elsted Hansen har kunne byde velkommen til tre nye lejere i domicilet ved lufthavnen. Foto: PR

Der er kommet tre nye navne på facaden hos Esbjerg Business Park, kontordomicilet mellem motorvejen og Esbjerg Lufthavn. Med Danhaus, CVX-Logistics A/S og Söderberg & Partners ankomst er netværket i det populære kontordomicil blevet endnu bredere.

Det meddeler Det Faglige Hus som ejer kontorejendommen i en pressemeddelelse.

Danhaus beskæftiger 10 medarbejdere i kontordomicilet og ligeså mange på byggepladser overalt i landet. Danhaus har specialiseret sig i CO2-neutrale byggerier og har blandt andet skabt en niche indenfor bofællesskaber med deleøkonomi.