Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Tredje afsnit af Ditte og erhvervsklubben omhandler krisetider og fremtidens forretning. Dagens panel består af (fra venstre): Michael Madsen, Ditte Irene Knudsen (vært), Jørn Jepsen og Annette Lykke Nielsen. Foto: Lars Düwel

Krisetider lyser nye muligheder op

Hvordan mærkede din forretning coronakrisen? Og kan I mærke presset fra krigen i Ukraine og ikke mindst energikrisen?

Kigger I tilbage på en tid, hvor I måtte gentænke jeres forretningsmodel? Og ser I nu ind i en tid, hvor I endnu engang føler jer nødsaget til at gentænke den?

I dag er tredje afsnit af Ditte og erhvervsklubben udkommet, hvor vi sætter fokus på netop de spørgsmål, og dagens panel kommer med eksempler fra deres forretninger.

Med i studiet har jeg Annette Lykke Nielsen, stifter og CEO i Kids-world, Jørn Jepsen, partner i Deloitte, og Michael Madsen, udviklingsdirektør i Blika.

Sammen har de sat fokus på, hvordan de selv har klaret sig gennem krisetider, og så giver de deres bedste råd til, hvordan man navigerer i disse usikre tider, hvor man måske må gentænke forretnings-modellen.

Du får hermed min varmeste anbefaling til at høre dagens afsnit og alle de gode input. Det kan du gøre lige her i nyhedsbrevet, via dette link eller på din foretrukne platform.

Og så har vi gjort det nemt for dig ved at hive de bedste råd ud og levere dem til dig lige her i nyhedsbrevet.

Er du ny læser af Erhvervsliv Esbjerg, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her eller sende en mail til salg@erhvervslivesbjerg.dk for at få en løsning til flere medarbejdere.

God læse- og lyttelyst - og tak fordi du følger med!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist

Få Erhvervsliv Esbjerg læst op her

- Jeg tror, vi kommer ok ud på den anden side igen, fordi der er nogle mekanismer, tror jeg, der lynhurtigt slår tilbage, så der er lys for enden af tunnelen. Det er jeg helt sikker på, siger Jørn Jepsen i tredje afsnit af Ditte og erhvervsklubben. Dagens panel består af (fra venstre): Michael Madsen, Ditte Irene Knudsen (vært), Annette Lykke Nielsen og Jørn Jepsen. Foto: Lars Düwel

3 gode råd: Sådan navigerer du i krisetider

Podcast: Vi havde knap nok fået tid til at trække vejret efter coronakrisen, før den næste - eller de næste fristes man til at sige - bankede på døren og forcerede sig ind i det danske samfund.

Det er for mange virksomheder en usikker tid, hvor man ikke helt kan se lyset for enden af tunnelen. Derfor har vi i tredje afsnit af erhvervspodcasten Ditte og erhvervsklubben fokuseret spotlyset på det, vi kalder fremtidens forretning.

Det handler kort fortalt om, hvordan de forskellige kriser indenfor de seneste par år har påvirket det danske erhvervsliv - med konkrete eksempler fra vores paneldeltagere - både internt i forhold til medarbejderne og eksternt i forhold til kunderne. Og så handler det om, hvordan man bedst muligt navigerer i krisetider.

Det giver dagens panel bestående af Annette Lykke Nielsen, CEO og stifter af Kids-world, Jørn Jepsen, partner og leder af Deloittes Private kundeprogram, og Michael Madsen, udviklingsdirektør i Blika, deres bud på i form af tre gode råd herunder.

Podcasten er produceret i samarbejde med Business Esbjerg, og du kan lytte til den her eller på din foretrukne platform. Husk at abonnere på den, så du får en reminder, når vi udkommer med næste afsnit, der går tættere på bestyrelserne.

1. Tag det små skridt ad gangen

- Brug de ressourcer du har. Prøv at bruge det, du har i huset, dine kolleger, dit netværk. Brug din omgangskreds og find ud af, hvad kan jeg gøre for at forandre min egen situation, siger Annette Lykke Nielsen, stifter af Kids-world, og fortsætter:

- Det tror jeg vil være mit bedste råd, for jeg tror på, at der er så mange idéer og nytænkninger og muligheder, og det er ikke de store forandringer, der nødvendigvis skal til. Det tror jeg faktisk ikke på. Så små skridt ad gangen, og lad så små bække blive til en stor å på sigt fremfor at tro, at man skal revolutionere det hele fra dag et. En ting ad gangen.

2. Reflektér over din forretning og undersøg de nye muligheder

- Mange virksomheder er ramt vidt forskelligt i øjeblikket. Vi har en inflation, som decideret ødelægger nogle virksomheder, som ikke har mulighed for at reagere, fordi de er i nogle faste priser overfor deres kunder. Vi har energi, som presser en del også i øjeblikket, så jeg vil sige, det man nok skal som virksomhedsleder i dag, det er at prøve at vende det positivt og sige, 'jamen okay, det her er en mulighed', siger Jørn Jepsen, partner i Deloitte, og uddyber:

- Hver gang der er en krise, er der også en ny mulighed, der opstår samtidig. Og det der med måske at unde sig selv, at læne sig tilbage og lige reflektere lidt over sin egen forretning og forretningsmodel, og sige 'hvad åbner det her af nye muligheder for mig'.

- Fordi selvom vi alle sammen godt kunne få en lille depression ved at læse avisen hver dag, så tror jeg i hvert fald personligt på, at så lang en krise bliver det heller ikke. Jeg tror, vi kommer ok ud på den anden side igen, fordi der er nogle mekanismer, der lynhurtigt slår tilbage igen, så der er lys for enden af tunnelen. Det er jeg helt sikker på.

3. Vær nysgerrig og prioritér at tænke udvikling

- Jeg har i rigtig mange år interesseret mig for, hvad er det, der er med til at skabe fantastiske og knap så fantastiske virksomheder og prøvet at kigge på de principper, der ligger bagved. Og der er én, der ligesom ligger til grund for det, som, jeg synes, er ret interessant. Det er det med at kunne favne en virksomhed, der både kan drifte og udvikle. Det vil jeg vende rundt og sige, få nu udvikling på jeres agenda. Prioritér det, diskutér det, snak omkring det, siger Michael Madsen, der er udviklingsdirektør i Blika, og tilføjer:

- Der er et lille ord i det her, som er meget, meget væsentligt, og det er at have nysgerrighed. Vær nysgerrige, hele tiden, stil spørgsmål til de ting man navigerer i - og at undre sig. For der er muligheder derude. Men det handler også om, at vi som virksomheder kan gribe de muligheder.

- Det starter mange gange med, at man kan tage snakken og bruge det, man har i forretningen, sætte det på agendaen, prioritér det, og have modet til at prioritere det. Men vær nysgerrige, undre jer og stil spørgsmål, og så brug de mennesker I har omkring jer. Både indenfor og udenfor murene.

Medejer stopper i Kirk & Holm, lokal erhvervskvinde vinder Temaprisen '22, og fiskevirksomhed lukker

Her får du tre udvalgte erhvervsnyheder fra Esbjerg og omegn.

Sygdom tvinger stifter ud af stort designbureau

Kirk & Holm har til huse på Nordre Dokkaj 1. Jesper Holm (på billedet) er stoppet i virksomheden, der fremover derfor tegnes af direktør Birte Bruun (på billedet) samt forretningsudvikler og bestyrelsesformand Flemming Haahr. Arkivfoto: Niels Husted

Jesper Holm, stifter af Esbjergs største design- og reklamebureau, Kirk & Holm, har valgt at stoppe i virksomheden. Det skriver bureauet via en pressemeddelelse.

Heri skriver man også, at Jesper Holm har valgt at trække sig ud af virksomheden med udgangen af december 2022, og Jesper Holms andele af selskabet overtages i en ligelig fordeling mellem administrerende direktør Birte Bruun og Flemming Haahr, der er forretningsudvikler og bestyrelsesformand, så de nu ejer 50 procent af selskabet hver.

- Jeg ønsker ikke at sige så meget, men jeg vil gerne understrege, at det intet har at gøre med Birte og Flemming. Det skyldes kort og godt sygdom, hvilket er noget, jeg gerne vil holde privat, siger Jesper Holm til JydskeVestkysten.

Mod og hjerte sikrer foregangskvinde fra Telesikring Temaprisen 2022 i Sydjylland

Anett Egsgaard fra Telesikring A/S blev Årets Regionale Temaprisvinder i Sydjylland ved Årets Ejerleder 2022. Pressefoto

I forbindelse med PwCs kåring af Årets Ejerleder 2022 blev for sjette gang overrakt en temapris, som går til den ejerleder, der har udvist et stærkt fokus på årets tema, talent og tillid.

Anett Egsgaard fra Telesikring A/S har netop modtaget prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i Sydjylland ved Årets Ejerleder 2022. Hun har gennem sin unikke ledelsesstil med et særligt fokus på tillid, sårbarhed og udvikling transformeret organisationen og lederstilen i Telesikring. Ejerlederen fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved kåringen i PwC’s lokaler i Vejle.

- Temaprisen går til Anett, der står i spidsen for Telesikring. Anett leder sin virksomhed og sine medarbejder med mod, hjerte og hjerne. Hun har radikalt ændret den organisatoriske struktur og ledelsesstil i Telesikring. Tillid og sårbarhed kendetegner både Anetts måde at lede på, men udgør også de grundlæggende værdier i virksomheden, udtaler Palle H. Jensen, partner i PwC i Esbjerg.

Crown Seafood lukker otte måneder efter salg

Kent Jensen lagde i forbindelse med salget af Crown Seafood stor vægt på, at køberen af hans virksomhed ville fortsætte produktionen i Esbjerg. Nu lukker køberen, Launis A/S, afdelingen i Esbjerg blot otte måneder efter salget. Foto: Crown Seafood

En af Danmarks mest traditionsrige fiskevirksomheder, Launis A/S, ikke mindst kendt for sine rejer, købte i foråret familiefirmaet Crown Seafood i Esbjerg med rigmanden Kent Jensen i spidsen.

Nu cirka otte måneder senere er de ansatte på fabrikken i Bådebrogade på Esbjerg Havn blevet informeret om, at afdelingen i Esbjerg lukker, når årets juleproduktion er overstået.

- Det er krigen i Ukraine, stigende priser på energi og vigende købelyst i Midt- og Sydeuropa. Alt det, der sker i verden lige nu, spiller ind, forklarer administrerende direktør Gert Nielsen.

Læs mere på jv.dk.