Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Advokaterne Tue Lesbo (tv.) og Morten Lund Gladbjerg er blevet optaget i Dahl Advokatpartnerselskabs juniorpartnerforløb. Pressefoto

Dahl opruster med to nye juniorpartnere

Hvilke ambitioner har du for din karriere? Er det noget, du taler åbent om med din chef? Og bliver dine drømme for fremtiden imødekommet af din arbejdsplads?

Nogle bevæger sig ud på arbejdsmarkedet med klare ambitioner om, hvor deres karriere skal ende. Andre opdager undervejs i mødet med arbejdet og branchen, hvor de gerne vil lande. Og nogle tager det et skridt ad gangen.

Uanset hvem man er på arbejdsmarkedet, kan det være en stor hjælp at tale åbent om den slags ambitioner med sin leder for at komme godt på vej.

Hos Dahl Advokatpartnerselskab bliver alle, fra de er fuldmægtige, inviteret til samtaler med ledelsen med jævne mellemrum. Det er netop for at hjælpe dem videre i deres karriere.

For advokaterne Tue Lesbo og Morten Lund Gladbjerg, der sidder på kontoret i Esbjerg, betyder det, at de pr. 1. juli 2022 er blevet optaget i et juniorpartnerforløb. Det kan du læse mere om i dagens nyhedsbrev, hvor Morten Lund Gladbjerg fortæller om sine ambitioner.

Du er meget velkommen til at følge med på vores Linkedin. Og er du endnu ikke blevet abonnent på Erhvervsliv Esbjerg, kan du tegne abonnement på nyhedsbrevet lige her eller sende en mail til August for at få en løsning til flere medarbejdere.

Her på redaktionen går vi på ferie i to uger efter dagens nyhedsbrev. Men vi har forberedt sommerlæsning til jer, mens vi er væk, og så ses vi igen på den anden side.

God læselyst - og rigtig god sommer!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Morten Gladbjerg er opvokset i Gjesing, Esbjerg, hvor han har boet, indtil han flyttede til Aarhus for at læse jura. Efter 10 år i den østjyske storby vendte han i oktober sidste år retur til Esbjerg med sin kæreste. Pressefoto: Dahl Advokatpartnerselskab

To nye juniorpartnere skal gøre Dahls tilknytning til Esbjerg endnu stærkere

Dahl udnævner to nye juniorpartnere, der blandt andet skal være med til at gøre selskabets position og tilknytning til området endnu stærkere.

De to advokater, Tue Lesbo og Morten Lund Gladbjerg, starter begge i juniorpartnerforløbet 1. juli 2022, hvor de skal arbejde mod at blive partnere i advokatpartnerselskabet.

Det er et vigtigt fokus i Dahl Advokatpartnerselskab, at karrieren i Dahl ikke stopper, når man er blevet advokat. De inviterer derfor deres ansatte til samtaler med ledelsen allerede som fuldmægtige for at tale om deres ambitioner og drømme på sigt.

For Morten Lund Gladbjerg har ambitionen altid været at blive partner en dag, hvis muligheden bød sig. Det giver ham nemlig mulighed for at indtage rollen som forretningsmæssig rådgiver og ikke blot yde assistance til juridiske problemstillinger.

Erhvervsliv Esbjerg giver dig her indsigt i Dahl Advokatpartnerselskabs beslutning om at optage Morten Lund Gladbjerg og Tue Lesbo i juniorpartnerforløb pr. 1. juli 2022.

OPJUSTERING: - Det netværk, man opbygger til forskellige forretningsforbindelser i Esbjerg, er lokalt på en anden måde end eksempelvis i Aarhus. Der er en høj grad af lokalt sammenhold i Esbjerg, som jeg godt kan lide.

Sådan lød det fra Morten Lund Gladbjerg, da Erhvervsliv Esbjerg besøgte ham og kollegaen Melanie Martinussen i januar for at høre, hvorfor de var vendt tilbage til Esbjerg fra henholdsvis Aarhus og København.

Nu sker der nye ting på kontoret, der både styrker Morten Lund Gladbjergs karriere og kontoret i Esbjerg. Sammen med advokaten Tue Lesbo er han pr. 1. juli 2022 optaget i Dahl Advokatpartnerselskabs juniorpartnerforløb.

Dahl Advokatpartnerselskab beskriver de to advokater som stærke faglige profiler, der tager stor del i den kommercielle udvikling inden for deres respektive områder.

- DAHL adskiller sig fra andre store advokathuse ved, at vi blandt andet kan tilbyde vores talenter at blive i deres specialiserede karriereforløb, selvom de flytter fra studiebyen. Vi er meget glade for, at Morten og Tue har valgt at fortsætte deres karriere hos DAHL og samtidig styrke vores tilstedeværelse i Esbjerg endnu mere, udtaler Managing Partner Albert Kusk.

Et fokus på ambitioner og muligheder

Tue Lesbo er specialiseret inden for insolvensretten, herunder særligt konkursbehandling, rekonstruktioner og inddrivelse, hvor han også rådgiver både virksomheder og banker.

Samtidig beskæftiger han sig med corporate commercial, hvor han rådgiver virksomheder om selskabsretlige eller kommercielle problemstillinger. Han deltager desuden i flere erhvervsorienterede netværk, herunder sportsrelaterede netværk som eksempelvis Dahl Advokatpartnerselskabs eget Esbjergbaserede cykelnetværk ”Team Dahl”.

Tue Lesbo skal sammen med Morten Lund Gladbjerg starte i juniorpartnerforløbet 1. juli 2022. Han er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 2013 og har arbejdet ved Advokatpartnerselskabet Kirk Larsen & Ascanius indtil 2019. Han har siden 2019 været specialistadvokat i Dahl Advokatpartnerselskab. Foto: Dahl Advokatpartnerselskab

Morten Lund Gladbjerg er specialiseret i krydsfeltet mellem virksomhedsoverdragelser og fast ejendom. Han har bistået flere store danske og udenlandske virksomheder i deres transaktioner og har erfaring med større udviklingsprojekter inden for ejendomme.

Han har som tidligere nævnt haft base på kontoret i Aarhus, men rykkede sidste år tilbage til hjembyen Esbjerg, hvilket giver ham mulighed for at dyrke det lokale netværk i byen. Og nu skal de to advokater påbegynde arbejdet mod at blive partnere.

Det er ledelsen i Dahl Advokatpartnerselskab, der har set potentiale i de to advokater som fremtidige partnere i huset, men det er samtidig noget, Morten Lund Gladbjerg har haft interesse i fra starten af.

- Der er et stort fokus i Dahl på karrierevejen, allerede fra man er fuldmægtig. Når man tidligt i sin karriere afslutter sin fuldmægtiguddannelse, bliver man selvfølgelig advokat, men herefter er det op til den enkelte advokatvirksomhed, at tilbyde forskellige karriereveje til advokaterne. I Dahl arbejder vi meget med individuelle karriereplaner, hvor der eksempelvis kan være mulighed for at blive specialistadvokat, eller partner, men der er selvfølgelig også plads til dem, som egentlig gerne bare vil fortsætte som advokat. Karriereplanen udarbejdes så den passer til den enkelte medarbejder, forklarer Morten Lund Gladbjerg og fortsætter:

- Fra man er fuldmægtig, holder man løbende samtaler med lederne om, hvor man er i livet, og hvilke ambitioner man har. Hvad er det, man vil på sigt? For mig har det nok altid ligget i kortene, at jeg godt kunne tænke mig at gå partner-vejen, hvis muligheden bød sig.

Mere end kun juridisk assistance

Med den nye titel som juniorpartner knytter de to advokater sig endnu tættere til DAHL og vil fremover få en større rolle i forbindelse med forretningsudvikling. Det er netop det, der tiltaler Morten Lund Gladbjerg.

- Jeg synes, den kommercielle del af det at være advokat er enormt interessant. På sigt kommer man tættere på sine klienter, og bliver mere en kommerciel og forretningsmæssig rådgiver og ikke kun en advokat, der bliver bragt i spil for at løse juridiske problemer. Jeg vil gerne have den kommercielle del med i mit arbejde, siger Morten Lund Gladbjerg og tilføjer:

- I min optik er den egenskab og interesse meget naturligt forbundet med, at man så også gerne vil være partner på sigt. For det at være partner kræver selvfølgelig også en sund forretningsforståelse og en interesse for at drive en god forretning.

Ugens overblik i Erhvervsliv Esbjerg. Illustration: Jysk Fynske Medier

Ny leverandør af grøn brint, lokal leverandør til Fremtidens Fjernvarme og fint spisested lukker

Her får du ugens overblik, der indeholder flere af de seneste erhvervsnyheder fra Esbjerg og omegn.

European Energy skriver kontrakt med Esbjerg Havn

European Energy og Esbjerg Havn har fået lavet en aftale, hvori European Energy skal levere grøn brint til havnen.

Brinten skal produceres med strøm fra European Energys egen vindmøllepark i Måde nær Esbjerg og bruges til at generere fossilfri strøm til skibe i havnen gennem brændselsceller. Det skriver European Energy i en pressemeddelelse.

- Der er en stigende efterspørgsel efter vedvarende energi fra skibe, der anløber vores havn. Denne nye, grønne brintbrændselscelleteknologi vil tilføje en vigtig kapacitet til vores onshore-strømforsyningsnet. Ydermere er der tale om en mobil enhed, der gør os i stand til at indsætte enheden i ethvert havneafsnit, hvor det er nødvendigt, siger Dennis Jul Pedersen, adm. direktør i Esbjerg Havn.

Foruden at levere brint til den lokale havn, skal al den overskudsvarme, der bliver produceret i processen ledes ud i det lokale fjernvarmenet til forbrugerne.

- Dette projekt demonstrerer sektorkobling i praksis og vil give os uvurderlig viden om den daglige drift af et PTX-anlæg. Dette vil hjælpe os til yderligere at optimere de store antal PTX-projekter, vi er ved at udvikle, siger René Alcaraz Frederiksen, der er ansvarlig for projektet hos European Energy.

Lokal leverandør skal levere gigantisk flis-kedel til Fremtidens Fjernvarme

Din Forsyning har nu fundet en afløser for den finske leverandør af den enorme fliskedel i det grønne fjernvarmeprojekt, der skal træde til, når Esbjergværket lukker 1. april næste år. Projektet kan holde tidsrammen, mener Din Forsyning. Pressefoto

Det bliver det lokalt forankrede Babcock & Wilcox Renewable Service (BWRS), der kommer til at levere erstatnings-kedlen til Din Forsynings store fjernvarmeprojekt på Esbjerg Havn.

Det oplyser Din Forsyning i en pressemeddelelse i kølvandet på dramatikken med det stort anlagte projekt Fremtidens Fjernvarme, hvor Din Forsyning på den ene side og den tidligere leverandør, KPA Unicon, på den anden strides om rimeligheden af opsigelsen af kontrakten.

Din Forsyning har tidligere udtalt kritik og en oplevelse af, at det grønne projektbyggeri blev svigtet af KPA Unicon, som er leverandør af den flis-kedel, der er én af grundpillerne i den fremtidige fjernvarmeproduktion. Din Forsyning mener, at kedlen var kraftigt fejlbehæftet og besluttede derfor at kassere den og udbyde en ny på leverandørens regning.

Sagen kan ende i en voldgift mellem Din Forsyning på den ene side og KPA Unicon på den anden, for sidstnævnte er meget langt fra at være enig med Din Forsyning i sagen, herunder i omfanget af fejl på den finske kedel.

Et af byens fineste spisesteder lukker og gentænker konceptet

Efter en lang coronakrise med sygdom og restriktioner er den største enkeltstående udfordring mangel på faguddannet kolleger til restaurant Mundheld samt stigende råvarepriser. Derfor lukker restauranten nu for en periode, oplyser direktøren. Pressefoto

En af Esbjergs bedste gourmetrestauranter, Mundheld på Hotel Britinnia, lukker nu og udnytter situationen til at nytænke stedets koncept.

Det meddeler direktør Palle Storinggaard i en pressemeddelelse.

- Jeg har i dag (tirsdag, red.) besluttet at lukke vores restaurant Mundheld, da vi ikke kan få tilstrækkeligt faguddannet personale. Det er med blødende hjerte, men kan jeg ikke give den helt rigtige oplevelse alle dage, så vil jeg heller trække stikket og gentænkte konceptet, oplyser han.

Palle Storinggaard gør det desuden klart, at restauranten efter den lange periode med coronakrise og restriktioner, foruden udfordringen med at skaffe faguddannet personale også er ramt af stærkt stigende råvarepriser.

- Problemet er fundet, og nu skal vi finde ud af, hvordan vi får det løst, og det gør vi bedst ved at lukke ned og gentænke konceptet, da jeg ikke vil gå på kompromis med vores kvalitet, oplyser direktøren.

Oliepartnerskab arrangerer gratis visning af Tour de France

Fra den 1.-3. juli er Danmark for første gange nogensinde vært for verdens største cykelløb, Tour de France, som blandt andet har deltagelse af et hold sponsoreret af franske TotalEnergies, der sammen med Noreco og Nordsøfonden i partnerskabet Dansk Undergrunds Consortium (DUC) udvinder størstedelen af den olie- og gas, som Danmark producerer.

Og på Torvet i Esbjerg bliver der fest og glæde, når partnerne bag DUC inviterer esbjergenserne til gratis cykelfest storskærmvisning.

Det oplyser TotalEnergies i en pressemeddelelse.

Udover storskærm vil der være musik fra DJ, et hyggeligt loungeområde, aktiviteter for børn og voksne, e-Cycling race med kendte esbjergensere samt det officielle Tour de France "BørneTour"-event fordelt på hele weekenden.

Du kan se programmet her.