Her er seneste nyt fra Esbjergs erhvervsliv
55-årige Peer M. Rexen, der i dag er ansat som chef for Plan, Erhverv og Borgerservice i Vejen Kommune, bliver Esbjerg Kommunes nye byudviklingschef.
Esbjerg Havn vil bygge såkaldte ”pre-assembly-sites”, som vindmølleproducenter og projektudviklere kan leje. Her vil det være muligt at samle komponenterne inden, at de udskibes.
Siemens Gamesa forærer Esbjerg Havn en del af en havvindmølle, et såkaldt overgangsstykke, i forbindelse med havnens nye træningscenter.
Thomas Sillesen, der driver IT-virksomheden Akkerman, har afdelinger i flere ukrainske byer. Siden torsdag 24. februar har han været i gang med at sikre medarbejderes sikkerhed og vurdere, hvordan han selv skulle forholde sig til den russiske invasion i Ukraine.
Esbjerg Kommune har fundet sin nye byudviklingschef
Det nye byråd i Esbjerg Kommune har høje ambitioner omkring byudvikling og erhvervsudvikling de kommende år. Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.
Derfor er der også sat fokus på at sikre en stærk og progressiv organisering omkring byudviklingsarbejdet, og den nye chef for byudvikling er nu fundet. Valget er faldet på 55-årige Peer M. Rexen, der i dag er ansat som chef for Plan, Erhverv og Borgerservice i Vejen Kommune.
Peer M. Rexen er uddannet Cand. Scient. Pol. og har udover erfaringen fra Vejen Kommune blandt andet arbejdet med de store centrale byudviklingsprojekter i Odense.
Peer M. Rexen bliver chef for en afdeling, der består af stærke faglige profiler på både leder- og medarbejderniveau. Afdelingen har en helt central rolle i udviklingen af Esbjerg by og resten af kommunen i en tid, hvor der udvises tydelig politisk vilje til at sætte den tunge fod på speederen, når det gælder udvikling af gode bysamfund for alle og et erhvervsliv i international klasse.
Esbjerg Havn vil bygge anlæg til at samle fremtidens kæmpevindmøller
Som en af Europas største havne indenfor håndtering og udskibning af store vindmøllekomponenter vil Esbjerg Havn nu bygge et såkaldte ”pre-assembly-sites”, som vindmølleproducenter og projektudviklere kan leje. Her vil det være muligt at samle komponenterne inden, at de udskibes. Det meddeler Esbjerg Havn i en pressemeddelelse.
- Vi tror på, at vi ved at etablere vores eget pre-assembly-anlæg og gøre det tilgængeligt for vores kunder at leje, vil gøre Esbjerg Havn klar til fremtiden. Det er et eksempel på vores ønske om at skabe optimal fleksibilitet for vores kunder og partnere, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen.
Det fremgår ikke at pressemeddelelsen, hvad det vil koste Esbjerg Havn at etablere dette pre-assembly-anlæg.
Siemens Gamesa samarbejder med Esbjerg Havn om træningscenter
Esbjerg Havn går sammen med vindmølleproducenten Siemens Gamesa om et træningscenter med havvindmøllekomponenter i fuld størrelse, som uddannelsesinstitutioner frit kan bruge til at uddanne fremtidens grønne arbejdskraft. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.
Initiativet sker i erkendelse af, at der i de kommende årtier vil være brug for at sætte mange tusinde vindmøller op i Nordsøen, hvilket skaber et stort behov for ingeniører og teknikere, der har konkret kendskab til produktion, opsætning og vedligeholdelse af havvindmølleparker.
For at gøre træningscentret så relevant og realistisk som muligt har Siemens Gamesa foræret Esbjerg Havn en del af en havvindmølle, et såkaldt overgangsstykke (transition-piece). Esbjerg Havn gør herefter komponenten frit tilgængelig for alle uddannelsesinstitutioner, som kan benytte den uden beregning. Derved sikrer Siemens Gamesa og Esbjerg Havn i fællesskab optimale forhold for uddannelsen af fremtidens havvindmølleteknikere.
Esbjergensisk erhvervsmand påvirket af situationen i Ukraine
Den esbjergensiske erhvervsmand Thomas Sillesen driver IT-virksomheden Akkerman, som beskæftiger 112 medarbejdere og har kontorer i flere byer i Ukraine. Han har til JydskeVestkysten fortalt, hvordan han oplever den optrappende situation i Ukraine.
- Det er selvfølgelig en meget speciel situation. Det er det mest surrealistiske at være en del af. Mest af alt når det kommer til, hvor meget det stadig ligner hverdag. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet. Men vi ved, at der er krig, og vi ved, at der har været nogle sprængninger flere steder. Men havde det ikke været for køerne ved betalingsautomaterne og tankstationerne, ville det på overfladen ligne alt andet, siger Thomas Sillesen til avisen.
Thomas Sillesen var 24. februar på vej mod byen Odessa, hvor hans plan var at forlade landet.
- Når jeg kommer hjem til Odessa, pakker jeg det sidste, og så kører jeg i al fald tæt på en grænseovergang og tager den derfra. Alt fremadrettet kommer an på, hvad der nu sker krigsmæssigt. En ting er, at de bomber i Odessa. En anden ting er, hvis de også landsætter styrker.