Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Mahmoud Zamzam har i omkring fire måneder været salgschef i 2do IT i Esbjerg. Her har de stort fokus på at opbygge og bevare gode relationer til (mulige) kunder. PR-foto

Hos 2do IT taler man også om de svære ting

Kan du tale med dine kolleger om de mest sårbare ting i dit liv? Kan du tale med din chef om det?

Det er ikke alle, der tænker, at arbejdsglæde og trivsel går ud over socialt samvær og gode arbejdsforhold. Men hos den lokale it- og softwarevirksomhed 2do IT er trivsel også  ensbetydende med, at man kan komme og banke på hos chefen, når man har brug for at tale om de svære og sårbare emner.

Det er et fokus, som ejerne Martin Arendt og Clark Birkelund samt salgschef Mahmoud Zamzam vægter højt.

I dagens nyhedsbrev introducerer vi dig for virksomheden, hvor Mahmoud Zamzam giver os indblik i, hvordan de forsøger at sende medarbejderne hjem med mere energi, end de kom med ved at have fokus på trivsel i alle dets afskygninger.

Du er som altid meget velkommen til at dele nyhedsbrevet med dit netværk, og er du ny læser, kan du tilmelde dig her.

God læselyst - og tak fordi du læser med!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Iværksætteren og erhvervsmanden Thomas Sillesen vågnede torsdag morgen til lyden af bombesprængninger nær den ukrainske by Dnipro. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Her er seneste nyt fra Esbjergs erhvervsliv

55-årige Peer M. Rexen, der i dag er ansat som chef for Plan, Erhverv og Borgerservice i Vejen Kommune, bliver Esbjerg Kommunes nye byudviklingschef.

Esbjerg Havn vil bygge såkaldte ”pre-assembly-sites”, som vindmølleproducenter og projektudviklere kan leje. Her vil det være muligt at samle komponenterne inden, at de udskibes.

Siemens Gamesa forærer Esbjerg Havn en del af en havvindmølle, et såkaldt overgangsstykke, i forbindelse med havnens nye træningscenter.

Thomas Sillesen, der driver IT-virksomheden Akkerman, har afdelinger i flere ukrainske byer. Siden torsdag 24. februar har han været i gang med at sikre medarbejderes sikkerhed og vurdere, hvordan han selv skulle forholde sig til den russiske invasion i Ukraine.

Her får du fire udvalgte historier fra byens virksomheder.

Esbjerg Kommune har fundet sin nye byudviklingschef

Det nye byråd i Esbjerg Kommune har høje ambitioner omkring byudvikling og erhvervsudvikling de kommende år. Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Derfor er der også sat fokus på at sikre en stærk og progressiv organisering omkring byudviklingsarbejdet, og den nye chef for byudvikling er nu fundet. Valget er faldet på 55-årige Peer M. Rexen, der i dag er ansat som chef for Plan, Erhverv og Borgerservice i Vejen Kommune.

Peer M. Rexen er uddannet Cand. Scient. Pol. og har udover erfaringen fra Vejen Kommune blandt andet arbejdet med de store centrale byudviklingsprojekter i Odense.

Peer M. Rexen bliver chef for en afdeling, der består af stærke faglige profiler på både leder- og medarbejderniveau. Afdelingen har en helt central rolle i udviklingen af Esbjerg by og resten af kommunen i en tid, hvor der udvises tydelig politisk vilje til at sætte den tunge fod på speederen, når det gælder udvikling af gode bysamfund for alle og et erhvervsliv i international klasse.

Esbjerg Havn vil bygge anlæg til at samle fremtidens kæmpevindmøller

Som en af Europas største havne indenfor håndtering og udskibning af store vindmøllekomponenter vil Esbjerg Havn nu bygge et såkaldte ”pre-assembly-sites”, som vindmølleproducenter og projektudviklere kan leje. Her vil det være muligt at samle komponenterne inden, at de udskibes. Det meddeler Esbjerg Havn i en pressemeddelelse.

- Vi tror på, at vi ved at etablere vores eget pre-assembly-anlæg og gøre det tilgængeligt for vores kunder at leje, vil gøre Esbjerg Havn klar til fremtiden. Det er et eksempel på vores ønske om at skabe optimal fleksibilitet for vores kunder og partnere, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

Det fremgår ikke at pressemeddelelsen, hvad det vil koste Esbjerg Havn at etablere dette pre-assembly-anlæg.

Siemens Gamesa samarbejder med Esbjerg Havn om træningscenter

Esbjerg Havn går sammen med vindmølleproducenten Siemens Gamesa om et træningscenter med havvindmøllekomponenter i fuld størrelse, som uddannelsesinstitutioner frit kan bruge til at uddanne fremtidens grønne arbejdskraft. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Initiativet sker i erkendelse af, at der i de kommende årtier vil være brug for at sætte mange tusinde vindmøller op i Nordsøen, hvilket skaber et stort behov for ingeniører og teknikere, der har konkret kendskab til produktion, opsætning og vedligeholdelse af havvindmølleparker.

For at gøre træningscentret så relevant og realistisk som muligt har Siemens Gamesa foræret Esbjerg Havn en del af en havvindmølle, et såkaldt overgangsstykke (transition-piece). Esbjerg Havn gør herefter komponenten frit tilgængelig for alle uddannelsesinstitutioner, som kan benytte den uden beregning. Derved sikrer Siemens Gamesa og Esbjerg Havn i fællesskab optimale forhold for uddannelsen af fremtidens havvindmølleteknikere.

Esbjergensisk erhvervsmand påvirket af situationen i Ukraine

Den esbjergensiske erhvervsmand Thomas Sillesen driver IT-virksomheden Akkerman, som beskæftiger 112 medarbejdere og har kontorer i flere byer i Ukraine. Han har til JydskeVestkysten fortalt, hvordan han oplever den optrappende situation i Ukraine.

- Det er selvfølgelig en meget speciel situation. Det er det mest surrealistiske at være en del af. Mest af alt når det kommer til, hvor meget det stadig ligner hverdag. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet. Men vi ved, at der er krig, og vi ved, at der har været nogle sprængninger flere steder. Men havde det ikke været for køerne ved betalingsautomaterne og tankstationerne, ville det på overfladen ligne alt andet, siger Thomas Sillesen til avisen.

Thomas Sillesen var 24. februar på vej mod byen Odessa, hvor hans plan var at forlade landet.

- Når jeg kommer hjem til Odessa, pakker jeg det sidste, og så kører jeg i al fald tæt på en grænseovergang og tager den derfra. Alt fremadrettet kommer an på, hvad der nu sker krigsmæssigt. En ting er, at de bomber i Odessa. En anden ting er, hvis de også landsætter styrker.

2do IT er en IT- og softwarevirksomhed, der har hovedafdeling i Esbjerg, men som i 2017 udvidede med afdelinger i Rødovre og Kalundborg. PR-foto

Lokalt IT-firma: Trivsel er mere end sociale stunder

På H. E. Bluhmesvej 1 finder man en af Esbjergs IT- og softwarevirksomheder. Navnet er 2do IT. Det er makkerparret Martin Arendt og Clark Birkelund, der står bag firmaet, som også har afdelinger i Rødovre og Kalundborg.

Virksomhedens salgschef Mahmoud Zamzam har stort fokus på relationsopbygning. For som han pointerer, så er det i sidste ende ikke produktet, folk køber, men personerne bag. Derfor bruger han tid på at pleje sit netværk og vise, hvad der gør 2do IT unik.

En af virksomhedens unikke sider er dens økonomisystemer, men en anden er synet på arbejdsmiljø og trivsel. I 2do IT vægter man sociale stunder højt, men Mahmoud Zamzam påpeger, at trivsel stikker dybere end de lette og muntre stunder. Der skal være plads til, at man kan tale om de sårbare emner, når man har brug for det.

Derfor introducerer Erhvervsliv Esbjerg dig i denne artikel for 2do IT og deres tilgang til trivsel.

Erhvervsliv Esbjerg giver dig med denne artikel indsigt i, hvad 2do IT er for en virksomhed, samt hvordan de tænker trivsel og motivation.

VIRKSOMHEDSPORTRÆT: For 20 år siden blev grundstenene til IT- og softwarevirksomheden 2do IT lagt. Meget er sket siden, hvor virksomheden har været på en vækstrejse og udvidet til Rødovre og Kalundborg i form af sammenlægninger.

I dag står Martin Arendt og Clark Birkelund i spidsen for virksomheden, der består af et team på omkring 20 mand og en kundeportefølje med 200-300 virksomheder.

2do IT er en IT- og softwarevirksomhed, der, ifølge salgschef Mahmoud Zamzam, adskiller sig fra andre virksomheder særligt ved deres skræddersyede løsninger og ERP-økonomisystemer.

- Hos os er man ikke bare et nummer i køen. Vi leverer ikke standardiserede løsninger. Vi skræddersyer løsninger til den specifikke virksomheds behov og ønsker. Og så skaber vi tryghed og en personlig relation til kunden, siger Mahmoud Zamzam.

Virksomheden, der i Esbjerg holder til på H. E. Bluhmesvej 1, beskriver sig selv som et firma, "der er med dig hele vejen rundt". Det er også det, Mahmoud Zamzam pointerer.

- Hos 2do IT kan man få den service, man har brug for. Hvis man blot mangler Office365 eller et nyt økonomisystem, er det en mulighed. Men man kan også få sin virksomhed dækket ind på samtlige områder indenfor IT- og software i form af blandet andet IT-sikkerhed og -drift, fortæller han.

Men som nævnt er det ikke det, 2do IT mener, adskiller dem fra andre IT- og softwarevirksomheder. Det er deres økonomisystemer.

Hjulet her er en oversigt over de ydelser, som 2do IT tilbyder. Grafik: 2do IT

- Vi hjælper små som store virksomheder med deres økonomisystem ved, at vi kan opsætte et system, som kan klare alt fra daglig bogføring til mere komplekse løsninger med alt fra lagerstyring til indkøb. Det gælder uanset, om de er ved at starte en ny virksomhed op, eller de driver en etableret virksomhed med behov for at konvertere til et nyt ERP-system, forklarer Mahmoud Zamzam og tilføjer:

- Vores økonomisystemer kan også tale sammen/integrere med for eksempel webshops, god projektstyring, lagerstyring, og så har det den fordel at man arbejder i skyen, hvilket betyder, at du kan arbejde hvor som helst og når som helst uden at gå på kompromis med hastigheden på programmet. ERP-løsningerne bliver en katalysator for virksomhederne, et samlingspunkt. Det letter deres arbejdsbyrde ved at udføre mange opgaver for dem. Så virksomheden sparer både tid og penge, fordi systemet sparer dem en masse trin.

De gode relationer

Salgschefen, der har været hos 2do IT i omkring fire måneder, påpeger yderligere, at deres kunder er i trygge hænder hos dem. Han står i spidsen for at opbygge relationer til virksomheder og potentielle kunder, og det gør han en dyd ud af.

- Det kan tage op til seks måneder, fra man har skabt den første kontakt, til vi udformer et tilbud til en mulig kunde. Men det er en del af det, og jeg gør især meget ud af at mødes personligt. Man mister noget, når man bare ringer til en potentiel kunde, man aldrig har mødt før, for hvordan kan de føle sig trygge, når de ikke har mødt dig? Så kommunikation er essentiel del af arbejdet, og det er både før, under og efter, man har fået kunden, siger Mahmoud Zamzam og tilføjer:

- Vi gør rigtig meget ud af at netværke. For det er ikke produkterne men personerne, folk køber, og derfor skal vi bygge noget unikt. Vi prøver at vise, at vi er sønderjyder. Vi er fra Esbjerg, og vi prøver at gøre en forskel.

Om 2do IT

  • 2do IT er en IT- og softwarevirksomhed med afdelinger i Esbjerg, Rødovre og Kalundborg.
  • Virksomheden tilbyder alt fra Office365 til økonomisystemer og samlede IT-pakker.
  • De har kunder som Slagter Theilgaard, Jacobsen Møbler og Avista Oil.
  • Du kan kontakte salgschef Mahmoud Zamzam på mail eller 24 63 21 87.
  • Læs mere om 2do IT på deres hjemmeside her.

Opbygningen af relationer er ikke kun noget, virksomheden har fokus på i forhold til kunder. Det er ligeledes noget, de to ejere vægter tungt internt i huset.

Til daglig er det medejer Martin Arendt, der sammen med Mahmoud Zamzam arbejder for at skabe et godt arbejdsmiljø. Det betyder blandt andet, at medarbejderne hver fredag har droppet slips og skjorte til fordel for et mere 'casual look'.

Men medarbejderplejen stikker dybere end fredagsgarderoben.

- Vi er en blandede pose bolsjer, der løfter i flok. Det skal være sjovt at gå på arbejde, og man skal helst gå herfra med mere energi, end man kom med. Derfor er der stort set heller ingen idéer, der bliver skudt ned. Vi gør ikke forskel på vores medarbejdere, og hvilken stilling de besidder, og slet ikke i forhold til at komme med idéer eller forslag til ændringer siger Mahmoud Zamzam og tilføjer:

- Her siger man tingene, som man ville gøre det derhjemme, og der er gensidig respekt. Det føles meget hjemligt men med et fokus på at eksekvere og gøre en forskel for virksomhederne derude.

Åben for de sårbare emner

Det kræver en indsats fra ledelsens side at skabe et arbejdsmiljø, hvor man går hjem med mere energi, end man kom med. Derfor gør 2do IT også meget ud af at tænke medarbejdernes trivsel ind i dagligdagen og deres beslutninger.

- Hvis man er motiveret, gør man også mere ud af sit arbejde. Derfor sørger vi også for, at vi laver noget socialt sammen, hvor vi kommer ud og har det sjovt sammen i andre rammer, siger Mahmoud Zamzam.

Men trivsel går udover at dele de sjove stunder sammen. Trivsel betyder hos 2do IT også, at man kan være åben og sårbar. At man kan tale om de grimme og svære ting i livet - også det der sker udenfor kontorets vægge.

- For os betyder trivsel også, at vi kan tale om de sårbare emner. Det er ikke tabubelagt, og det skal det heller ikke være. Vi er ikke en større virksomhed, end man også kan komme til mig og Martin og tale om den slags.