Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Helle Thorning-Schmidt med hendes bog fra 2021 "Blondinens betragtninger - om køn, feminisme og #metoo". Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021

Ex-statsministerens 4 bedste lederråd

Ledelse. Prøv at smage lidt på ordet. Vend det i munden og fortæl mig så, hvad du forbinder med det.

Måske du kommer i tanke om den leder, du altid har drømt om at være. Måske dine tanker leder dig hen på din tidligere leder, du svor, du aldrig ville blive som, når det blev dig i rollen. Eller måske du tænker på, hvilken leder du selv er.

Uanset hvad - eller hvem - du forbinder med ordet, er jeg stor tilhænger af, at man altid kan lære nyt. Jeg har ingen ledelseserfaring, men når jeg lytter til eller oplever inspirerende ledere, noterer jeg altid - enten mentalt eller i mine noter - hvad det er, der inspirerer mig.

For måske får jeg en dag lyst til selv at træde ind i ledelsesrollen, og til den tid vil jeg have så meget inspiration med mig, som jeg overhovedet kan få. På den måde kan jeg gribe rollen an på min egen facon men med en masse gode råd i rygsækken.

Vi giver dig i dag Helle Thorning-Schmidts fire bedste råd til ledelse. For om du er ny eller gammel leder, går med drømmen om at blive leder en dag eller ingen intentioner har om at påtage dig rollen, er jeg sikker på, du kan få noget brugbart ud af hendes råd.

Nogle har måske hørt dem før til Business Esbjergs netværksarrangement, men uanset hvad er de et (gen)læs værd.

Vi sætter altid pris på at høre fra dig, hvis du har et tip eller en god idé, vi skal skrive om. Det gør du nemmest på mail.

Du må meget gerne dele nyhedsbrevet her med dem, du tænker, kunne få gavn af det. Nye læsere kan tilmelde sig her.

God læselyst - og velkommen tilbage fra påsken!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Helle Thorning-Schmidt står bag bogen 'Blondinens betragtninger', og det var blandt andet på baggrund af den bog og hendes mange års erfaring med ledelse, at hun for nyligt holdt oplæg for Business Esbjergs netværksgrupper om netop ledelse. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Helle Thornings fire råd: En god leder imødekommer andres viden og styrker

- At være en god leder handler om at behandle alle lige og ordentligt. Men det handler i lige så høj grad om at være i stand til at se egne svagheder og fejl. Det er faktisk det vigtigste.

Sådan lyder det fra tidligere statsminister og direktør for Save the Children International, Helle Thorning-Schmidt. Hun har omkring 30 års ledelseserfaring med i rygsækken og står blandt andet bag SelectionF, der bygger bro mellem kvindelige kandidater og bestyrelser.

Det er med den erfaring, hun forleden holdt foredrag om ledelse for Business Esbjergs netværksgrupper. Det blev blandt andet til fire gode råde om ledelse, som vi bringer her:

1) Nøgleordet i ledelse er mod: Mod er at turde stille sig forrest, men det betyder også, at man tør få et nederlag. Den ene rosenrøde dag erstattes ikke af den anden.

2) Du lærer dig selv bedre at kende i de svære beslutninger: Som leder skal man være parat til at træffe upopulære beslutninger. Ledelse er ikke ledelse, hvis det ikke gør lidt ondt.

3) Erkend dine egne fejl og svagheder: Du er først en rigtig god leder, hvis du kan erkende egne fejl og være ydmyg om, at man ikke ved det hele, at man kan lære af andre mennesker.

4) Til kvinderne: Drop 'jeg vil ikke ansættes, bare fordi jeg er kvinde'-princippet: Kvinder skal holde op med at sige, at de ikke vil vælges, fordi de er kvinder. Og mænd skal holde op med at sige, at der ikke er kvinder, der kan og vil sidde i en bestyrelse.

Erhvervsliv Esbjerg giver dig med denne artikel fire gode råd til ledelse fra en stærk lederprofil: Helle Thorning-Schmidt. Nøgleordene er mod, svære beslutninger og selverkendelse.

LEDELSE: Hvordan bliver man leder? Og ikke mindst: Hvordan man bliver man en god leder?

Der er mange måder at være leder på, og derfor er der også mange bud på, hvordan man er en god leder. Her giver vi Helle Thorning-Schmidts fire gode råd til, hvordan hun mener, man bliver en god leder.

Den 55-årige kvinde er tidligere statsminister og har også en fortid som direktør for Save the Children International. I alt har hun efter egen udtale 30 års erfaring med ledelse, hvor hun har prøvet kræfter med mange forskellige beslutninger.

Blandt andet har hun skulle træffe beslutninger i en sag om gidseltagning af en dansk læge, skulle samle den danske regering i 2011 og meget mere.

De fire gode råd, hun kommer med i denne artikel, er baseret på et oplæg, hun har holdt for Business Esbjergs netværksgrupper. Rådene er både brugbare for nuværende ledere, samt personer der drømmer om at blive ledere en dag. Og så er det fjerde og sidste råd henvendt til kvinderne, men det kan også være brugbart og relevant for de mandlige ledere.

1. Nøgleordet i ledelse er mod

- Meget få mennesker er født som ledere. Det at blive leder er noget, man gør, fordi man har lyst til at forandre ting. Fordi man tror, man med sin egen kunnen kan være med til at lede en virksomhed. Fordi man tør være modig og tage ordet, og fordi man vil være med til at skabe en forandring og gøre en forskel.

Sådan lyder det fra Helle Thorning-Schmidt, der mener, at vejen til at blive leder - og til at blive en god leder - er belagt med mod. Men hvad er mod?

- Mod er at turde stille sig forrest, men det betyder også, at man tør få et nederlag. Den ene rosenrøde dag erstattes ikke af den anden. Man skal være parat til at blive slået ud og rejse sig op igen. Man skal have modet til at tage de knubs og de søvnløse nætter, der følger med.

- Men det svære ved at være leder er, at man aldrig kan være sikker på, at de beslutninger, man træffer, er de rigtige. At træffe beslutninger uden at have fuldstændig overblik over sine handlemuligheder eller konsekvenserne af de beslutninger, man træffer, det er mod.

- Jeg mener det, når jeg siger, at ingen er født til at være leder. Heldet følger de flittige og de modige. Man bliver ikke modig blot ved held. Det kræver hårdt arbejde. Så man skal lære at stille sig forrest. Man skal lære at tale i store forsamlinger eller på tv. Man skal øve sig på det. Og derfor kræver det hårdt arbejde at blive en god leder.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt består god ledelse også af, at man har modet til at gå på kompromis.

- Man bliver ydmyg af at skulle gå på kompromis. At skulle sige, at man ikke fik det helt på sin måde, at man måtte dele æren med andre, det ender med at være en kvalifikation, at man turde det.

2. Du lærer dig selv bedre at kende i de svære beslutninger

Man kan tro, man kender sig selv som leder, men det er først, når man står med de svære beslutninger, at man virkelig opdager sit potentiale. Det gør Helle Thorning-Schmidt klart, og hun har om nogen stået med beslutninger om liv og død.

- Som leder skal man være parat til at træffe upopulære beslutninger. Ledelse er ikke ledelse, hvis det ikke gør lidt ondt. Og man lærer først sig selv rigtigt at kende, når man har truffet rigtig svære beslutninger. Når man står mellem to dårlige beslutninger, mærker man først, hvad man egentlig kan som leder.

- Man er kun leder, fordi man har det lange lys på. Som leder skal man tænke, 'min virksomhed skal ikke kun være her i morgen, den skal være her i lang tid. Det er mit ansvar som leder at sørge for, at vi har det lange lys på'.

- Som leder befinder man sig i situationer, hvor man skal løse et problem, som ingen nærmest kan se endnu. Man kan kun være en god leder, hvis man tør tage det lange lys på, hvis man tør vove noget og træffe nogle beslutninger, selvom man er klar over, at det kan gøre en upopulær. Det svære er at tage beslutninger, hvor man først ser gevinsten om mange år.

Det betyder også, at Helle Thorning-Schmidt mener, at man ikke kan adskille, hvem man er som leder og som menneske. Man skal derfor spørge sig selv, hvem man gerne vil være som leder og som menneske.

- Du træder ind i ledelse med dine grundværdier. Vi har alle mødt nogle mennesker og tænkt 'sådan der ønsker jeg ikke at udøve min magt'. Der er mange måder at udøve magt på, og jeg har mødt mange mennesker - eller lad os sige det, som det er, mænd - der har udøvet deres magt på en meget ubehagelig måde. Når man har meget magt, skal man ikke bruge den til at dæmpe andre.

- Man er tilbage i en skolegård. Dem, der har meget magt, kan bruge den og tvære andre ud, eller de kan lukke andre mennesker ind. Det at være leder er en spøjs ting. På den ene side står man med 'jeg er så fed, at jeg kan tillade mig at tage ordet'. Udfordringen er at kombinere det med at sige, at man også vil insistere på at være ydmyg.

3. Erkend dine egne fejl og svagheder

Helle Thorning-Schmidts tredje ledelsesråd handler også om mod. Men det handler ikke om mod til handling udadtil men i stedet modet til at se indad.

- At være en god leder handler om at behandle alle lige og ordentligt. Men det handler i lige så høj grad om at være i stand til at se egne svagheder og fejl. Det er faktisk det vigtigste. Du er først en rigtig god leder, hvis du kan erkende egne fejl og være ydmyg om, at man ikke ved det hele, at man kan lære af andre mennesker. Man kan lære noget hele vejen igennem sin rolle som leder.

- Det værste, man kan gøre som leder, er at være bange for folk, der ved mere end en selv. Tag imod folk som ved mere end en selv og tag imod det, de kan give dig. Du bliver en bedre leder og på mange måder et større menneske af det.

- Det, man skal have i et team og tale om, er, hvordan vi kan spille hinanden bedre og større. Man skal kunne gå på arbejde med hele sit jeg, hele sin sårbarhed og tvivl. At man kan indrømme sine fejl og være åben om dem. Ikke for at ydmyge men for at lære.

- De bedste teams er de teams, hvor man kan komme og være hele mennesker. Så bliver vi dygtigere mennesker på arbejde. Vi skal blive bedre til at inkludere det hele menneske. Alle bliver bedre, hvis de kan komme på deres arbejde som deres rigtige jeg. Vi skal ikke spille hinanden ud mod hinanden. Vi skal være ambitiøse sammen og ikke mod hinanden.

Netop derfor er det ifølge den tidligere direktør for Save the Children International vigtigt, at man prioriterer og husker diversiteten i sin virksomhed - både blandt medarbejdere og i bestyrelseslokalet.

- Diversitet er vigtigt, fordi det bliver vist i undersøgelser, at vi bliver bedre til at tage beslutninger, når der er diversitet. Uden er der risiko for gruppetænkning, hvor alle begynder at tænke det samme og bruge de samme argumenter. Det er efterhånden bevist, at de dårligste beslutninger bliver taget under gruppetækning.

- Derfor har vi brug for diversitet. Man har brug for at bryde gruppetænkningen ved at få mennesker med forskellige erfaringsgrundlag, etnicitet, køn og meget mere. Hvordan gør vi det?

- Det er hyggeligere, rarere, mere trygt og nemmere at tale med folk, der ligner os selv. Derfor er det svært at lukke andre ind, der ikke er som os. Vi skal måske aflære nogle fordomme lige pludselig. Man skal starte med at rive sine egne fordomme ned, så man tør være åben over for at få diversitet ind i bestyrelseslokalet eller andre steder.

- 'Jeg skal lære af dig og aflære noget af det, jeg tror, jeg ved'. Det er det svære ved diversitet. Det bliver svært, når det kræver noget af mig at lukke diversiteten ind. Derfor en opfordring til at arbejde med dine egne fordomme, læg dem om, også selvom det er noget af det allersværeste i livet.

4. Til kvinderne: Drop 'jeg vil ikke ansættes, bare fordi jeg er kvinde'-princippet

I disse tider, hvor der bliver stillet flere krav til antallet af kvinder i direktioner og bestyrelser fra politisk side, har man hørt fra flere kvinder, at de ikke vil vælges ind i en bestyrelse, blot fordi de er kvinder.

Men bliver man nu engang kun valgt, fordi man er kvinde? Eller giver kønskvoterne blot mulighed for, at kvinder også kan blive taget i betragtning?

Helle Thorning-Schmidt er tilhænger af den sidste forklaring. For sandheden er, at specielt ledige bestyrelsesposter florerer i interne netværk, hvor 80 procent af alle bestyrelsesposter bliver besat gennem netværket.

Og som den tidligere statsminister påpeger, så omgiver vi os ofte med mennesker, der ligner os selv. Derfor mener hun, at det nye fokus på kvinders adgang til direktioner og bestyrelser giver kvinder bedre mulighed for at blive betragtet, fordi man i mange tilfælde er nødt til at se udover sit eget netværk.

Netop derfor går hendes fjerde og sidste ledelsesråd - i denne omgang - ud til kvinder, der har et princip om, at de ikke vil ansættes, blot fordi de er kvinder.

- I de 100 efter 100 år, hvor mænd er blevet valgt til bestyrelser, direktioner, har måtte gå på universitetet og så videre, al den tid har der været positiv særbehandling af mænd, har man da nogensinde hørt en mand sige, 'jeg vil ikke have den stilling, for jeg er ikke sikker på, om de vil have mig for mine kvalifikationer, eller fordi jeg er mand'.

- Kompetencer er ikke noget, der er faldet ned fra en kønsneutral himmel. De er lavet i en verden, hvor mænd bestemte det hele. Kvinder skal holde op med at sige, at de ikke vil vælges, fordi de er kvinder. Og mænd skal holde op med at sige, at der ikke er kvinder, der kan og vil sidde i en bestyrelse. For kvinderne er derude.

Semco Maritime havde endnu et godt regnskabsår i 2021. Foto: Stefan Steinn

Det bør du også vide om Esbjergs erhvervsliv

Semco Maritime skabte stærk fremgang i de økonomiske resultater i 2021 trods vanskelige markedsforhold under covid-19, der medførte fortsatte rejserestriktioner, nedlukninger og udfordringer i forsyningskæden. Koncernen øgede den samlede omsætning med 31 procent til 2.464 mio. kroner og løftede samtidig ordreindtaget med 61 procent i løbet af 2021.

Adgangen til den deleøkonomiske platform ShareOne udvides til en app. Det gør de for, at kunderne har lettere adgang til alle 'varer', uanset hvor de er.

Sports Connection Holding ApS, den Esbjerg-baserede koncern som står bag distributionen af Skechers i de nordiske lande, øgede i 2021 omsætningen med 21 procent til 456,5 millioner kroner.

Tre udvalgte historier fra det lokale erhvervsliv.

Semco Maritime fortsatte fremdriften i 2021

Semco Maritime skabte stærk fremgang i de økonomiske resultater i 2021 trods vanskelige markedsforhold under covid-19, der medførte fortsatte rejserestriktioner, nedlukninger og udfordringer i forsyningskæden.

Koncernen øgede den samlede omsætning med 31 procent til 2.464 mio. kroner og løftede samtidig ordreindtaget med 61 procent i løbet af 2021, hvor ordrebeholdningen steg markant i både Renewables- og Oil & Gas-forretningsområderne. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Vi skabte fortsat fremdrift i 2021, hvor vores Renewables-forretning vandt strategisk vigtige kontrakter på offshore substations til store havvindprojekter, som vil levere vedvarende energi til millioner af mennesker i Europa, USA og Asien i de kommende år.

- Derudover skabte aktiviteterne inden for Oil & Gas gode resultater gennem et skærpet fokus på drift, vedligeholdelse og optimering af eksisterende infrastruktur i et marked, hvor de langsigtede anlægsinvesteringer bliver færre og i stedet kanaliseres mod grønne alternativer, siger administrerende direktør Steen Brødbæk.

Semco Maritime øgede ordreindgangen til 5.014 mio. kroner (2020: 3.114 mio. kroner) og mere end fordoblede ordrebeholdningen til 4.827 mio. kroner (2020: 2.278 mio. kroner). Den markante fremgang var bredt funderet og særligt drevet af indgåelse af tre store og strategisk vigtige kontrakter på offshore substations til store havvindprojekter i forretningsområdet Renewables.

Den deleøkonomiske platform ShareOne aktuel med ny app

Den esbjergensiske digitale markedsplads ShareOne.dk udvider nu med en app, der bliver lanceret i april 2022. App´en kommer til at hedde "ShareOne". ShareOne.dk har i dag utrolig godt fat i markedet omkring udlejning og deleøkonomi.

ShareOne vil have danskerne til at leje det de mangler af personer og virksomheder der er i nærområdet. Vi kender det alle. Enten når vi står og er i gang med et "gør det selv projekt" og mangler en maskine eller skal på "ferie" og mangler en campingvogn eller tagboks. Ofte er vores første indskydelse, at vi skal ud og købe det vi mangler. Men det gør ShareOne op med.

- Måden vi forbruger på skal ændre sig markant. Vi skal have gang i det gamle naboskab og det gør vi hos ShareOne, bare digitalt og sikkert. Samtidig gør vi faktisk naboskabet bæredygtigt, siger Jakob Øgendahl Larsen, CEO og stifter af ShareOne.

Adgang til platformen udvides nu med en app for at gøre det endnu nemmere for danskerne og naboskaber at finde det de mangler ved få klik. Med app´en opnår brugerne adgang til de over 148.000 udlejningsannoncer, der ligger på ShareOne. Derudover gør app´en det også meget nemmere for en ny udlejer at uploade sine ting, når værktøjet eller soundboksen skal udlejes.

Megasucces fremlægger nyt rekordresultat

I hælene på to rekordår tager det amerikanske skomærke, Skechers, nye stormskridt mod en omsætning på en halv milliard kroner på det nordiske marked.

Sports Connection Holding ApS, den Esbjerg-baserede koncernen med hovedaktionær og direktør Peter Jørgensen i spidsen, som står bag distributionen af Skechers i de nordiske lande, øgede i 2021 omsætningen til 456,5 millioner kroner fra 378 millioner kroner året før, en vækst på 21 procent. Det skriver JydskeVestkysten.

Resultatet før skat løb endnu hurtigere med en fremgang på hele 74 procent til 108,3 millioner kroner. I det første corona-år, 2020, var overskuddet før skat 62 millioner kroner. Dermed har selskabet genereret et samlet overskud på omkring 350 millioner kroner de seneste fem år.

- Vi var i 2021 fortsat ramt af corona med periodevise nedlukninger af butikker i Danmark, Norge og Tyskland.

Besøgstallet i butikkerne er fortsat ikke på højde med 2019, men på trods af de omstændigheder har vi været i stand til at øge salget i de fem lande, vi er repræsenteret i. Vi har nået en størrelse, hvor vi har en god platform for yderligere vækst, siger Peter Jørgensen i en pressemeddelelse.