Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Her ses temaet bag Sharkware (fra venstre): Nikolaj Kielstrup Rasmussen, Dilan Rashied og Rimon Bassem Hanna Issa. Pressefoto

Esbjerg har fået nye software-hajer

Har du nogensinde leget med tanken om at blive selvstændig? Eller har du måske allerede en spirende iværksætter-idé gemt i maven?

Uanset hvad så kan dagens nyhedsbrev give dig et indblik i, hvordan det føles at gå fra sikkerheden i et 8-16 job til livet som sin egen chef. Det har holdet bag Sharkware nemlig gjort.

Nikolaj Kielstrup Rasmussen, Dilan Rashied og Rimon Bassem Hanna Issa - stifterne af Sharkware - har kendt hinanden siden deres ungdomsuddannelse (HTX i Esbjerg), og det har ifølge de tre kammerater gjort, at de har et helt andet bånd, end hvis de først havde mødt hinanden senere.

Det er blandt andet en medvirkende faktor til, at de tre mænd nyder at bruge tid med hinanden på kontoret i Iværksætterhuset Riggen i Esbjerg, hvor de har deres daglige gang.

Du kan læse meget mere om deres historie og tankerne bag Sharkware i dagens nyhedsbrev. Ligesom de tre kammerater giver fire gode råd til, hvordan man kommer godt i gang som iværksætter.

Er du ny læser af Erhvervsliv Esbjerg, kan du tilmelde sig nyhedsbrevet her eller sende en mail til August for at få en løsning til flere medarbejdere.

Tak fordi du læser og lytter med!

P.S. Har du endnu ikke hørt vores nye podcast, kan du høre debutafsnittet lige her:

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Dilan Rashied, Rimon Bassem Hanna Issa og Nikolaj Kielstrup Rasmussen står bag den nye virksomhed Sharkware. Navnet startede som en joke, fordi de tre er 'hajer til software', men med tiden klingede navnet bedre og bedre. Fra venstre: Rimon Bassem Hanna Issa, Nikolaj Kielstrup Rasmussen og Dilan Rashied. Pressefoto

Mød Esbjergs nye hajer indenfor software: - Et iværksætterfællesskab er guld værd i opstarten

Det kan være usikkert og skræmmende at tage springet og blive selvstændig. For Dilan Rashied, Rimon Bassem Hanna Issa og Nikolaj Kielstrup Rasmussen var det også de tanker, der fyldte først, da idéen til softwarevirksomheden Sharkware fandt dem.

Men i dag er det efter kun et par måneder en helt anden ro, de mærker ved beslutningen. Det skyldes ifølge CEO'en, at de har haft is i maven og holdt fast i troen på, at Sharkware ville blive til noget.

Derudover skyldes det i høj grad iværksætterhuset Riggen, hvor de siden 1. august har haft kontor. De har tilmeldt sig Riggens level up-forløb, der har hjulpet dem med at etablere et advisory board.

Her bliver du introduceret for teamet bag Sharkware samt deres ambitioner for virksomheden.

Erhvervsliv Esbjerg introducerer dig i denne artikel for teamet bag den nye it- og softwarevirksomhed Sharkware samt virksomhedens ydelser og fremtidige ambitioner.

Portræt: Det har været en begivenhedsrig sommer i år for de tre kammerater Dilan Rashied, Rimon Bassem Hanna Issa og Nikolaj Kielstrup Rasmussen. I løbet af få måneder er de gået fra sikkerheden i et 8-16 job inden for it- og softwarebranchen til det usikre farvand, der er livet som iværksætter.

Men det er ikke en usikkerhed, man kan mærke på teamet. Tværtimod har de tre iværksættere fundet en misundelsesværdig ro i deres nye tilstedeværelse. De har is i maven, for som de selv siger, hvad er det værste, der kan ske? At de skal på jagt efter et nyt 8-16 job?

I løbet af sommeren begyndte tankerne virkelig at rulle, og i løbet af August var Sharkware blevet en realitet.

Idéen fik de sidste år, men skal man starte sin egen virksomhed, handler det om ikke at tage forhastede beslutninger. Derfor gik de tre kammerater, der kender hinanden fra HTX og fitness, til deres tidligere underviser i programmering på EASV.

Formålet var at sikre sig, at der var et behov for deres idé - og at idéen så var en god løsning. Derfor fik de også deres tidligere underviser til at hjælpe dem med at finde et netværk, hvor de kunne sparre om idéen, så de kunne komme godt i gang. Det har altså resulteret i, at de i dag alle tre arbejder fuldtid på Sharkware, samt at der langsomt er kommet godt gang i møderne med potentielle kunder.

Et uvurderligt fællesskab

Virksomheden Sharkware blev officielt åbnet med cvr-nummer 1. juli. En måned senere lejede de kontorpladser på Riggen. De pladser har spillet en afgørende rolle i virksomhedens opstartsperiode.

Hvem er Sharkware?

  • Sharkware er en it- og softwarevirksomhed, der er kundedrevet. Det betyder, at løsningerne er skræddersyet til den enkelte kunde.
  • De leverer løsninger indenfor mobil apps, web apps, cloud løsninger, digitalisering af arbejdsopgaver, automatiseringsværktøjer, visualisering af data, tredjeparts integrationer og analyseværktøjer.
  • Det er Dilan Rashied (CEO), Rimon Bassem Hanna Issa (CTO) og Nikolaj Kielstrup Rasmussen  (COO), der står bag virksomheden.
  • De kan kontaktes på: +45 40 28 58 90.
  • Du kan læse mere på deres hjemmeside.

- Det var en rimelig stor udgift, hvis vi selv skulle investere i rammerne, som vi får her. Kontoret er møbleret, det eneste vi står for er IT. Derudover er det et uvurderligt fællesskab fra forskellige brancher, man får her. Det er guld værd. Om man så gav 100.000 kroner i måneden for et kontor, ville man ikke få det fællesskab andre steder, siger teamet med et glimt i øjet og fortsætter:

- I frokostpausen taler vi om, hvad man går og laver og giver hinanden input. Man kan nogle gange godt få lidt tunnel-syn, hvor vi stirrer os blinde, fordi vi overkomplicerer tingene. Og så er vi med i et level up-forløb herude, hvor vi har fået tilknyttet et advisory board, som giver os viden om alle aspekter i at drive en virksomhed. Det er vigtigt for virksomhedens fremtid.

Spirende frø og fremtidsambitioner

De tre stiftere plejer at sige, at de til sammen har mere end 20 års erfaring fra softwarebranchen. Med sig havde de derfor allerede to kunder i banken, da de gik selvstændige.

Både Dilan Rashied og Rimon Bassem Hanna Issa havde fortalt deres tidligere arbejdsgivere, at de var velkommen til at bruge Sharkware som konsulenter. Men selvom de to kunder var en start, var det selvsagt ikke nok til at få virksomheden til at køre rundt.

- Vi har knoklet og knokler stadig med at så frø. Det handler om at møde en masse mennesker, og det kommer nu. Vi har stille og rolig gjort os synlige, og nu spirer frøene, siger Dilan Rashied, der til daglig er CEO i virksomheden.

De spirende frø er vigtige for Sharkware, der er en kundedrevet virksomhed. Lige nu leverer Sharkware service og ydelser i form af:

  • Mobil apps
  • Web apps
  • Cloud løsninger
  • Digitalisering af arbejdsopgaver
  • Automatiseringsværktøjer
  • Visualisering af data
  • Tredjeparts integrationer
  • Analyseværktøjer

Ambitionerne sigter dog efter mere end blot at bibeholde de ydelser.

- Vi drømmer om at udvikle vores eget softwareprodukt. Det vil vi gerne blive mere klar på og udvikle i år eller i løbet af næste år. Og så håber vi at kunne ansætte flere webudviklere. Det er vi nok realistisk 1-2 år fra, afslutter holdet bag Sharkware.

Har du ikke hørt vores nye podcast, kan du lytte til debutafsnittet lige her:

Få fire gode råd til at komme i gang som iværksætter

Iværksætteri: Holdet bag Sharkware er relativt nyt i iværksætterlivet. De sprang ud som iværksættere i år, og det var først i sommer, Dilan Rashied, Rimon Bassem Hanna Issa og Nikolaj Kielstrup Rasmussen gik fuldtid med Sharkware.

Men fordi oplevelsen stadig er så ny og frisk, kommer de her med gode råd til at springe ud i iværksætterlivet. De fire råd taler ind i den første spæde tid, hvor det hele er usikkert, og man mange gange kan blive ramt af 'var det nu også den rigtige beslutning'-tanker.

1. Få bekræftet at der er et behov

Teamet bag Sharkware er klar i spyttet, når det kommer til at give gode råd til at springe ud som iværksætter. Deres første råd er, at man skal få bekræftet, at der er et behov for det, som man gerne vil arbejde med - samt sikre at ens idé til en løsning er god.

Selv tog de kontakt til en gammel underviser, der kunne hjælpe dem med at få bekræftet behovet for deres idé.

2. Bliv koblet op på et netværk eller et advisory board

Første råd taler sammen med råd nummer to, som er, at det er vigtigt, at man finder et netværk eller et advisory board. Begge dele kan medvirke til at give den første bekræftelse, men de kan ligeledes fungere som vigtige sparringspartnere undervejs.

Her hjalp holdets tidligere underviser fra EASV, som hjalp dem ind i et netværk, ligesom Iværksætterhuset Riggen senere har været en stor hjælp i forhold til at sammensætte et advisory board.

3. Det handler om at have is i maven

- Man skal lade være med at overkomplicere tingene. Man kan spænde ben for sig selv i hovedet. Nogle gange er det ikke så svært eller slemt. Så længe man knokler for det, skal det komme. Hold fast i din idé og lad være med at give op, når du møder modstand.

- Mange vil spekulere i, om det var den rigtige beslutning, men vi tror, man skal veje alle usikkerhederne op mod gevinsten ved at være iværksætter. Der er mange sikre ting i et 8-16 job, men det handler om at komme ud af sin komfortzone. Hvad er det værste, der kan ske? For os er det, at vi kan være nødt til at søge et nyt 8-16 job, hvis vi ikke lykkes, og det er ikke verdens undergang.

4. Tal ikke vidt og bredt om idéen

Teamets sidste råd er, at det for nogle kan være en idé at holde idéen i en lukket kreds. Det betyder, at man kun skal dele det med dem, det er nødvendigt at dele det med, for så undgår man et ekstra pres udefra, så man kan køre i sit eget tempo. Hele ens netværk og omgangskreds vil på den måde ikke blive en stressfaktor i en i forvejen usikker tid.

Blue Water udvider, finansiering til mulig klimaerhvervsskole på plads og Education Esbjerg bliver selvstændig

Her får du tre udvalgte erhvervshistorier fra Esbjerg.

Blue Water Shipping åbner to nye kontorer i Tyrkiet

Den globale handel og kundernes behov har altid været udgangspunktet for Blue Water Shipping. Af denne grund har virksomheden åbnet to nye kontorer i Istanbul og Izmir i Tyrkiet.

Begge kontorer vil tilbyde en bred vifte af transport- og logistikløsninger indenfor sø, bane, luft, kombineret sø-luft, vejløsninger samt kurer- og pakkeservices. Derudover vil et dedikeret team varetage logistik til messer og udstillinger, mens et andet team af specialister vil håndtere industrielle projekter.

Du kan læse mere på Blue Water Shippings hjemmeside.

PensionDanmark er klar til at bygge klimaerhvervsskole i Esbjerg

PensionDanmark har sammen med Esbjerg Kommune og uddannelsesinstitutionen Rybners underskrevet en hensigtserklæring for at samarbejde om en ny klimaerhvervsskole i Esbjerg. Foto: Esbjerg Kommune

Som Danmarks grønne EnergiMetropol og med en unik placering som den største havneby ud til Nordsøen, er det oplagt at placere en klimaerhvervsskole i Esbjerg. Med en ny hensigtserklæring er der nu også kapital klar til at realisere byggeriet af én af de tre skoler, som regeringen ønsker, i Danmarks femtestørste by.

Sammen med Esbjerg Kommune og samarbejdskredsen bagved en klimaskole i Esbjerg, herunder den lokale uddannelsesinstitution Rybners, har Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab, PensionDanmark, aftalt at samarbejde om finansieringen af en klimaerhvervsskole, hvis den placeres i Esbjerg.

I Esbjerg, Varde og Fanø bakker både kommunerne, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og arbejdsmarkedets parter op. Du kan læse mere her.

Education Esbjerg bliver en selvstændig forening

- Education Esbjerg har haft et godt og tæt samarbejde med Business Esbjerg, som vil fortsætte blandt andet omkring det nye og ambitiøse E.1-uddannelseskoncept. Education Esbjerg har nået et aktivitetsomfang, der nødvendiggør et selvstændigt setup, og samtidig ønskes en foreningsstruktur, hvor lokale virksomheder, uddannelsesinstitutioner, omkringliggende kommuner og andre organisationer kan støtte det vigtige formål som medlemmer af foreningen, udtaler Henrik Uhd Christensen. Pressefoto

Siden starten i januar 2020 har Education Esbjerg anvendt Business Esbjergs velfungerende organisation, men fra 1. oktober 2022 bliver Education Esbjerg en selvstændig forening i egne lokaler og med mulighed for medlemskab blandt byens virksomheder, uddannelsesinstitutioner, omkringliggende kommuner og andre interesserede.

Foreningen, der afholder første ordinære generalforsamling i marts 2023, udvider bestyrelsen med tre medlemmer: Rikke Vestergaard, Kommunaldirektør i Esbjerg Kommune, Steen Brødbæk, Direktør i Semco Maritime og Henrik Larsen, Rektor på Erhvervsakademi SydVest.

Bestyrelsesformand i Education Esbjerg, Henrik Uhd Christensen, CEO VIKING Life-Saving Equipment ser udvidelsen af bestyrelsen og Education Esbjergs etablering som en selvstændig forening, som et naturligt og vigtigt skridt for at realisere Education Esbjergs visioner. Læs mere her.