Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Christopher Sørensen stiftede sin virksomhed Plast Solutions i 2018. De første par år vækstede virksomheden i et roligt tempo, men i 2020 tog det pludselig fart, da pandemien fik ham til at tænke ud af boksen. Foto: Sarah Bech

Plastik skal erstatte mere stål

... Det mener i hvert fald Christopher Sørensen, der er stifter og direktør i virksomheden Plast Solutions.

Den 29-årige iværksætter, som er uddannet karrosseritekniker, opdagede selv plastik og materialets mange fordele, da han i nogle år kørte rundt i verden som selvstændig freelance stålmontør og alt muligt andet.

Derfor endte han med at stifte virksomheden Plast Solutions i 2018. I dag har den omkring 40 ansatte - de fleste af dem kom til under coronapandemien.

Pandemien, de mange nedlukninger og ikke mindst lukkede grænser gjorde, at man i virksomheden var nødt til at tænke ud af boksen i forhold til, hvor man kunne skaffe nye kunder indenlands. Noget, der i allerhøjeste grad har været skyld i Plast Solutions enorme vækst siden.

Ambitionerne for fremtiden går nu blandt andet på at erstatte stål med plastik endnu flere steder i industrien. Og det arbejde er Christopher Sørensen allerede i fuld gang med.

Lær virksomheden og manden bag endnu bedre at kende i dagens nyhedsbrev.

Rigtig god læselyst!

Billede af Sarah Bech
Billede af skribentens underskrift Sarah Bech Journalist
Christopher Sørensen stiftede sin virksomhed Plast Solutions i 2018. De første par år vækstede virksomheden i et roligt tempo, men i 2020 tog det pludselig fart, da pandemien fik ham til at tænke ud af boksen. Foto: Sarah Bech

Hvis ikke Christopher havde tænkt ud af boksen under pandemien, var hans virksomhed her nok ikke længere: - I stedet er vi vokset helt vildt

På få år er Plast Solutions vokset fra at være en beskeden virksomhed, der hørte til i en lille garage i Esbjerg Ø, til at have cirka 40 ansatte fordelt på tre specialområder. En hel del af succesen skyldes corona, der fik direktøren til at tænke ud af boksen.

NICHE: - Du støder ikke på nogen på gaden i Esbjerg, der ved, hvad vi laver, siger Christopher Sørensen.

Han er direktør i Plast Solutions - en virksomhed, han selv stiftede i 2018, efter at han i nogle år havde kørt rundt og lavet forskelligt freelancearbejde med blandt andet stålmontage og plastsvejsning.

Måske har han ret i, at der ikke er mange, der kan svare på, hvad Plast Solutions egentlig laver. Det er trods alt stadig et nicheområde, og Christopher Sørensen mener, at der vel er fem eller seks virksomheder i Danmark som hans egen. Men det er et område, der er på vej frem. Det er han sikker på.

- Jeg havde kørt rundt og arbejdet med stålmontage og ventilation. På den måde oplevede jeg branchen lidt fra sidelinjen i forbindelse med et projekt, hvor nogle leverede plastikken og jeg leverede noget andet. Her fik jeg øjnene op for, at det var et noget lettere materiale at arbejde med, og der var så mange muligheder, at det faktisk var ret indbydende, når man kommer fra en branche, hvor alting var tungt og uhandy. Jeg så, at der var masser af muligheder i den her plastindustri, siger han.

- Plast er jo egentlig en gammel ting, men det har ikke været brugt så meget. Jeg oplevede det som, at det voksede meget i perioden, hvor jeg stiftede Plast Solutions. Selvfølgelig har plast været brugt i forsyningsregi i rigtig mange år, og man har kendt til det ad den vej. Men også industrien er begyndt at tage det mere og mere til sig, end de har gjort førhen. Jeg bilder mig selv ind, at vi har haft gang i en god timing.

Ud af boksen

Arbejdet på værkstedet i Esbjerg kan forklares som smedearbejde i plastik. Kan du forestille dig en konstruktion, der kan sættes sammen af plastik, så kan Plast Solutions sikkert levere det. Så enkelt er det.

Arbejdsopgaverne er enormt alsidige, for direktøren selv siger ikke nej til nogen opgave. Noget, han er blevet drillet en god del med af sine medarbejdere. Derfor finder man i værkstedshallen både en båd, der skal bruges langs klipperne i Norge til indsamling af plastaffald fra havene, begyndelsen på toppen af en silo og små vandrør svejset sammen af plastik.

Christopher Sørensen takker aldrig nej til en opgave. Det giver endnu mere alsidighed i hverdagen, når der arbejdes på alt fra både til siloer og små vandrør. Her svejses hjørnet sammen på det, der skal ende som toppen af en trekantet silo. Foto: Sarah Bech

Egentlig er virksomhedens primære fokus på industrien og akvakultur, hvor Plast Solutions eksempelvis står for at bygge landbaserede fiskeanlæg. Men da coronapandemien for alvor gjorde sig bemærket i Danmark i begyndelsen af 2020, blev det svært at fortsætte arbejdet som hidtil. Opgaverne kom nemlig primært fra udlandet - især fra Norge - og pludselig blev det svært at rejse ud.

- Vi valgte derfor at kigge i en anden retning og over mod forsyningssektoren i stedet. Her begyndte vi at lave rørsvejsning til for eksempel drikkevand og spildevand. At vi tog det skridt, gjorde, at da alting lige så stille åbnede igen, havde vi pludselig to ben at stå på. Det gjorde, at vi havde en voldsom vækst i forbindelse med corona, fordi vi spredte os på den måde, siger Christopher Sørensen.

Det handler bare om at se løsninger. Under pandemien producerede vi eksempelvis også spritbeholdere til diverse storcentre, men også andre ting, der slet ikke var vores niche. Men vi måtte jo bare sørge for at tænke ud af boksen.

Christopher Sørensen, stifter og direktør i Plast Solutions

I dag har Plast Solutions i alt tre afdelinger: Produktionen i værkstedshallen i Esbjerg, VA og industri - som er dem, der laver drikkevands- og spildevandsløsninger - og så akvakultur. I alt har virksomheden i øjeblikket omkring 40 medarbejdere. Langt størstedelen er kommet til siden pandemiens begyndelse i 2020.

- Det handler bare om at se løsninger. Under pandemien producerede vi eksempelvis også spritbeholdere til diverse storcentre, men også andre ting, der slet ikke var vores niche. Men vi måtte jo bare sørge for at tænke ud af boksen, siger han.

- Hvis vi ikke havde kigget den anden vej og i stedet havde siddet og ventet på, at landet åbnede op eller vi kunne rejse ud igen, så tror jeg ikke, at vi havde været her i dag.

Fra Mercedes til fiskeanlæg

Det stod ikke ligefrem skrevet i stjernerne, at Christopher Sørensen skulle leve af at svejse plastik sammen til store fiskeanlæg. Faktisk endte han i branchen mere eller mindre tilfældigt.

Den 29-årige iværksætter kommer oprindeligt fra Bramming-området, og i Esbjerg uddannede han sig til karrosseritekniker, hvor han under sin uddannelse var elev hos Bent Pedersen, Mercedes.

Årets Nye Erhvervsnavn

Plast Solutions er blandt de tre finalister til Årets Nye Erhvervsnavn, som uddeles til Business Esbjergs nytårskur torsdag den 19. januar.

Prisen uddeles til en talentfuld leder, iværksætter eller virksomhed, som har udvist potentiale udover det sædvanlige, og som har mulighed for at føre det vidt. Modtageren af prisen har samtidig ydet en særlig indsats, der har gjort en forskel for medarbejdere, virksomhed eller omverden.

De øvrige finalister til prisen er Woodupp og Frikke Dental. Til nytårskuren stemmer publikum om, hvem af de tre virksomheder, der skal vinde prisen.

Business Esbjerg

- Jeg kommer jo egentlig fra autobranchen. Men da jeg var færdiguddannet, havde jeg et behov for, at jeg ikke skulle være færdig med at lære nyt og uddanne mig. Jeg syntes, det var mærkeligt, at jeg bare skulle til at arbejde. Derfor startede jeg med at køre rundt i en kassebil og lave alle mulige forskellige ting, som jeg i realiteten ikke havde forstand på, og som bestemt ikke var mit fag. Og det var her, jeg stødte på det, jeg arbejder med i dag, fortæller han.

Efter at have kørt rundt i nogle år som selvstændig freelance stålmontør og meget andet, endte han med at stifte virksomheden.

- Det var lidt angstprovokerende i begyndelsen at skulle give sig selv et navn, hvor man også bandt sig selv til en industri, siger Christopher Sørensen.

Opstarten lyder ligesom mange andre klassiske iværksætterhistorier. En lille garage med lidt værktøj og en beskeden kontorplads derhjemme.

- Plast Solutions startede i en lillebitte garage ude i Esbjerg Ø, hvorfra vi kørte ud til kunder. Der var vi et par montører og havde lidt værktøj stående, og så havde jeg en lille kontorplads derhjemme. Det var meget primitivt. Senere rykkede vi herud til Esbjerg N, da vi var blevet lidt flere og havde brug for folk i administrationen og produktionen.

- Alle problemer er mine problemer

Noget af det sværeste ved jobbet er at fungere som leder for en større gruppe ansatte. Christopher Sørensen er håndværker - ikke HR-specialist, bogholder eller teknisk tegner. Han kender sine egne evner og begrænsninger - og måske er det i virkeligheden en af hans største styrker som leder i sin egen virksomhed.

- Jeg er gået ind til det med den indstilling, at man simpelthen ikke kan være verdensmester i alting. Derfor har vi fået en del hjælp fra konsulenthuse her i byen, og jeg har ansat mig til at have folk, der er dygtige til noget af det, jeg ikke selv er ekspert i. Der er ingen grund til at sætte sig ned og bruge oceaner af tid på at prøve at blive verdensmester til det hele. Det er ikke muligt.

Christopher Sørensen stiftede sin virksomhed Plast Solutions i 2018. De første par år vækstede virksomheden i et roligt tempo, men i 2020 tog det pludselig fart, da pandemien fik ham til at tænke ud af boksen. Foto: Sarah Bech

Selv fokuserer han derfor sin tid på at sælge og på selve den tekniske del af, hvad plastik kan bruges til og hvordan opgaverne kan udføres.

- Vi holder os hver især til det, vi er gode til, siger han.

Noget andet er det ansvar, der hviler på en leders skuldre.

- Alle problemer er mine problemer. Det kommer man ikke uden om - det skal man bare tage med.

Til gengæld er der også enorme glæder ved at være i Christopher Sørensens position - såsom at have skabt noget, som betyder så meget for andre mennesker.

- Det bedste er glæden ved at lave det, man brænder for, og som er ens passion og hobby. Og så er det også fedt, når der er en masse mennesker, der står tidligt op og går sent hjem for virksomhedens skyld - og i sidste ende for min skyld. Det, har jeg altid syntes, var utroligt inspirerende. At der er nogle, der går så meget op i noget, som jeg selv bare syntes, var en god idé engang.

Ind med plast - ud med stål

Ambitionerne for virksomheden er ikke af den mest beskedne slags. Godt nok er der ikke planer om større udvidelser og om igen at fordoble antallet af ansatte. Men Christopher Sørensen har andre målsætninger at kæmpe for.

- Vi skal være en af de førende virksomheder inden for den her industri. Og så skal vi slå på tromme for plastik og få kørt noget af det stålrørføring, og hvad der ellers er, ud og få det erstattet af plastik.

I disse tider, hvor meget offentlig samtale går på klima- og miljøhensyn, kan det være svært at sælge idéen om plastik som et alternativ til stål. I virkeligheden kan plastikken dog være den mest grønne løsning af de to, fortæller Christopher Sørensen. Ofte har plastik nemlig en langt længere holdbarhed sammenlignet med eksempelvis stål, og desuden bruger man hos Plast Solutions udelukkende genanvendt plast i svejsearbejdet.

- Hvis man bare er skarp på sine facts, og lige får det vist, kan folk dog heldigvis ofte godt se meningen med plast - og vi er jo også godt i gang med at få det udbredt i industrien.

Rederi er gået konkurs, ny direktør i N1, og Polytech udvider ejerkredsen

Få her et overblik over udvalgte nyheder fra Esbjergs erhvervsliv.

Rederi gået konkurs

Skifteretten ved Retten i Esbjerg. Arkivfoto: Jacob Schultz

Det esbjergensiske rederi World Marine Offshore er gået konkurs efter store ledelsesændringer og et sagsanlæg fra USA på 130 millioner kroner. Det skriver Finans.

- Vi har valgt at fortsætte driften og på den måde sikre aktiviteten, så vi nemmere kan få solgt konkursboet. Vi håber at få solgt det hele, siger advokat John Sommer Schmidt fra Gorrissen Federspiel, der er kurator i konkursboet, til Finans.

Ifølge kuratoren hang enderne ganske enkelt ikke sammen, og i flere år havde virksomheden haft millionunderskud, hvilket er blandt årsagerne til, at det eneste valg til sidst var at begære sig konkurs.

Ny direktør for Kunder og drift i Netselskabet N1

Henning Kjærgaard er ny direktør for Kunder og Drift i Netselskabet N1. Pressefoto

Netselskabet N1 har ansat en direktør for Kunder og drift. Manden i den nye stol bliver Henning Kjærgaard.

Hans rolle bliver - som titlen afslører - at stå i spidsen for kundeoplevelsen og driften af elnettet i N1. Han bliver dermed direktør for en helt ny gren i organisationen, skriver N1 i en pressemeddelelse.

Henning Kjærgaard kommer fra en stilling i TDC Net Delivery & Field Service som vicepræsident for Infrastruktur og support. Gennem sine 20 år hos TDC Group og TDC Net har han haft flere operationelle ledende stillinger.

Polytech udvider ejerkredsen

Mads Kirkegaard, CEO PolyTech A/S. Foto: Christer Holte/PolyTech

Den skandinaviske kapitalfond FSN Capital ejer nu Polytech sammen med den hidtidige ejer Verdane. I alt 40 procent af vindmøllevirksomheden er blevet solgt til kapitalfonden.

Samtidig investerer fonden en milliard kroner i Polytech sammen med den nuværende ejer. Det sker for at styrke virksomhedens position i vindbranchen - globalt såvel som lokalt. Det skriver JydskeVestkysten.

- Det er et signal om, at vi tror på det. Det vender snart igen. 2022 var et forfærdeligt år. 2023 bliver heller ikke et jubelår, men derfra kommer det til at gå fremad, og så skal vi være klar. Den her investering hjælper os med at udvikle og udvide det, vi kan tilbyde vindmølleindustrien, siger administrerende direktør Mads Kirkegaard til avisen.

Vores anbefalinger til dig 💡

Her får du vores bedste anbefalinger i de seneste nyhedsbreve på tværs af Erhvervsliv-universet.

Den fynske robot-investor Thomas Visti peger på, at et knapt så investeringslystigt investor-miljø også har sine fordele. Det betyder nemlig, at fremadrettet vil det kun være de gode virksomheder, som får kapital og overlever.

Apropos investeringer vil et nyt, lokalt selskab - Vestpol Invest - have flere til at investere i it-startups i Esbjerg. Det handler blandt andet om at styrke udviklingen på Vestkysten.

Anne Katrine Matthiesen, partner og trendekspert i det aarhusianske ecommerce-bureau Vertica har samlet 10 trends med tilhørende 30 eksempler, som e-handlere anno 2023 bør kende. Du kan læse hele listen her.

I Kolding er it-konsulentvirksomheden Arkimentum gået unboss og kører uden ledere. Hierarkiet er væk, og beslutninger bliver truffet på demokratisk vis ved afstemning. Èn stemme per medarbejder.

Og i Randers har Brian Knudsen fra familievirksomheden Fårup Betonindustri A/S valgt at træde et skridt til siden ved at skifte CEO-posten ud med titlen som udviklingsdirektør og bestyrelsesformand for at kunne bruge endnu flere timer på den teknologiske udvikling og innovation, han brænder mest for.