Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Fra hjemmet i Skolegade Esbjerg er Anne Ditte Raunstrup ved at opbygge en online platform, der skal sætte læring i højsædet. Foto: Caroline Kristensen

Har du tænkt på, hvad du vil lære i dag?

Kurser i ledelse, sociale medier eller økonomi er ofte dyre og tidskrævende. Derfor har Anne Ditte Raunstrup sat sig for at skabe den platform, der skal samle onlinekurser, så der er lige det, du behøver. Og så er hendes mission at få endnu flere til at leve af den særlige viden, de har.

Uanset hvilket område det drejer sig om.

Du kan læse mere om Anne Ditte Raunstrups virksomhed, JustWise, og hvordan hun lever af at dele ud af sin viden i dette nyhedsbrev.

Derudover får du også en opdatering på de lokale erhvervsnyheder, der blandt andet omfatter et stort millionoverskud hos Viking, optræk til nærmere undersøgelse af Muffbyg-konkursen og Blue Water, der lander en stor kontrakt.

Håber du læser med!

Billede af Caroline Kristensen
Billede af skribentens underskrift Caroline Kristensen Journalist
Hvad er succes? For Anne Ditte Raunstrup er det ikke så simplet som sorte tal på bundlinjen. Privatfoto

Anne Ditte laver digital form for aftenskole til den travle og læringshungrende kursist: - Min tid er mere end noget andet lig med penge nu

Der er altid noget at lære - selv for en erfaren erhvervsdrivende. Men for mange kan det være svært at finde tiden og pladsen i økonomien til at lære nyt. 

Med platformen JustWise, der står for at udbyde onlinekurser inden for alt fra økonomi til sociale medier og ledelse, håber Anne Ditte Raunstup at kunne afhjælpe nogle af problemerne. 
 
Her fortæller hun om de muligheder, hun ser i onlinelæring, og hvordan hendes egne vanskeligheder ved at gå selvstændig har ført til den virksomhed, hun er ved at opbygge i dag.

Anne Ditte Raunstrup, stifter af JustWise, opsagde sin stilling som teamleder og blev iværksætter for at løse to store problemer. Hvordan kan man sælge sin viden? Og hvordan kan man finde overkommelige kurser til en travl hverdag?

Drømmer du om mere frihed i din virksomhed? Så kan onlinekurser være et godt supplement til netop at skabe friheden, særligt hvis du sælger dine ydelser på timebasis.

Det skal nemlig være nemt at lære noget nyt. Omvendt skal det også være nemt at tjene penge på sin viden. Det er ud fra den filosofi, at stifter og ejer af JustWise, Anne Ditte Raunstrup, gik i gang med at udvikle sin platform til udbydelse af onlinekurser.

Og selvom hun kun har været fuldtid på Just Wise siden oktober 2022, så er der allerede mere end en håndfuld kunder, der er ved at udvikle og sælge deres kurser gennem JustWise.

Men faktisk var det aldrig meningen, at Anne Ditte skulle være ejer af en onlineplatform. Hun skulle være livsstilscoach og sælge ud af sin egen viden.

For mig handler der ikke kun om at tjene kassen. Hvis det sker, vil det være en klar sidegevinst. For jeg drømmer om at gøre en forskel - jeg drømmer om at andre også kan leve af at sælge deres viden.

Anne Ditte Raunstrup

- Men da jeg begyndte at brygge videre på idéen med at opsige mit job og give coachingen en reel chance, så virkede det bare uoverskueligt. Jeg manglede et sted, hvor jeg kunne markedsføre og drive mine kurser, så derfor satte jeg mig for lave lave netop det, jeg selv manglede, siger Anne Ditte.

Virksomhed ved køkkenbordet

I dag, hvor vi snakker sammen, sidder hun ved sit køkkenbord, hvor hun også driver virksomheden fra. Den yngste datter - ud af børneflokken på tre - har hun lige sendt på legepladsen med deres far og bag hende hænger store plancher med mål, ideer og to-do-lister.

- Min tid er mere end noget andet lig med penge nu. Det ved jeg også gælder for mange andre, der er iværksætter eller driver en mindre virksomhed. Samtidig er der meget nyt at forholde sig til lige fra økonomistyring, SoMe-håndtering, EU- og dansk lovgivning i forhold til markedsføring samtidig med, at jeg skal få flere kunder i biksen. Der er bare meget nyt at lære, siger Anne Ditte.

Derfor vil hun med JustWise give iværksættere og selvstændige en klar fordel, hun selv manglede. Nemt tilgængelige kurser til overkommelige priser, og at gøre det nemt at sælge viden.

Som hun selv siger: JustWise skal være den digitale form for aftenskole. For modsat de tidskrævende og ofte dyre kurser, som større virksomheder køber ind på, så skal det her være for alle.

At leve af at sælge viden

For nu driver Anne Ditte JustWise fra hjemmet, men fra sommer håber hun at kunne rykke ud af huset og ind på et kontor.

Drømmen er klar:

- For mig handler det ikke kun om at tjene kassen. Hvis det sker, vil det være en klar sidegevinst, siger hun og fortsætter:

- For jeg drømmer om at gøre en forskel. Jeg drømmer om, at andre også kan leve af at sælge deres viden. Og at andre, der har samme drøm som mig, føler, at det er mere overskueligt at komme i gang med. Og ja, så skal JustWise da blive til Danmarks største online læringsplatform, siger Anne Ditte.

Just Wise

  • Anne Ditte Raunstrup har skabt JustWise for at gøre det endnu lettere at få hjælp gennem onlinekurser – og endnu nemmere at stille sin viden til rådighed.
  • JustWise er en ny platform, som gør det enklere for eksperter og entusiaster at omsætte deres viden til kurser, som hjælper dig videre.
  • Målet med Just Wise er, at du hurtigt kan finde netop dét kursus eller dén e-bog, som hjælper dig videre – uanset om du har brug for hjælp til at lære at bage brød eller lave Facebook-annoncer.
  • Se mere her: justwise.dk

Udover at drive platformen er Anne Ditte nu også kommet i gang med sit eget kursus, hvor hun lærer andre at komme i gang med at sælge deres viden.

- Det mentale holdte mig tilbage i flere år. Jeg turde ikke 100 procent stole på mine egne evner. Er jeg nu god nok? Er der virkelig nogen, der vil betale for mig? Der sidder uden tvivl nogle derude, der har det på samme måde.

- Samtidig er de måske dem, som kunder, familie eller venner kommer til og ofte spørger om hjælp, fordi de ved, at de kan. Det er dem, jeg også vil have fat i, siger Anne Ditte.

JustWise er nemlig både for folk, der er passionerede omkring deres hobby, og folk, der lever af deres virksomhed - kategorierne spænder lige fra økonomi, ledelse, marketing, it til personlig udvikling.

Hvad er succes?

Men det at opsige sit faste job for at skabe JustWise, var dog ikke lige nemt for Anne Ditte.

- Men det er uhyre skræmmende at være der i opstartsfasen, hvor der ikke rigtig er nogle indtægter. Vi har tre børn, så der skal jo nogle penge i kassen, siger Anne Ditte.

Derfor har hun i særdeleshed måtte bruge sine evner som coach og arbejde med sig selv. Særligt har hun gentagne gange måtte spørge sig selv: Hvad er succes?

Der har også været dage, hvor jeg nærmest har kigget ind i en skærm og tænkt - hvad fanden er det, jeg laver? Jeg prøver virkelig at huske mig selv på de små sejre, og at det er okay, at det tager tid.

Anne Ditte Raunstrup

- For mig er det nok defineret noget anderledes end den gennemsnitlige iværksætter. Jeg vil gerne skabe en succesfuld virksomhed uden, at jeg arbejder mig selv ihjel, og uden at det går ud over min familie. Så kan det godt være, at det tager noget længere tid at nå i mål, men så længe jeg når i mål som et helt menneske, så er det for mig meget vigtigere.

- Men der har også været dage, hvor jeg nærmest har kigget ind i en skærm og tænkt - hvad fanden er det, jeg laver? Jeg prøver virkelig at huske mig selv på de små sejre, og at det er okay, at det tager tid. Succes sker sjældent over natten, siger Anne Ditte.

Med hele familiens opsparing skudt ind i Just Wise, kæmper Anne Ditte derfor videre mod drømmen om, at hun selv og andre kan leve af at dele ud af deres viden.

Robot hos Vestfrost. PR-foto: MIR

Obbekjær Vinduer og Vestfrost redder truet regnskab, Blue Water lander stor kontrakt, mens sagen om Muffbyg får ny kurator

Vi giver dig her fire af ugens store historier fra erhvervslivet i kort form.

ㅤㅤDu kan altid dykke ned i ugens regnskaber på erhvervslivesbjerg.dk

Vinduesproducenten Obbekjær Vinduer lander stor ordre

Obbekjær Vinduer skal stå for at levere vinduer til Lyngby Rådhus. Det er en ordre, der er med til at vende økonomien til det bedre. Foto: Liselotte Sabroe 

Obbekjær Vinduer har fået vendt skuden, og nu viser regnskabet igen overskud. Denne gang på 245.000 kroner mod forrige regnskab, der endte på tæt ved én million kroner i underskud. 

Ordren fra Lyngby-Taarbæk Kommune er særligt en af de ordrer, der har vendt skuden for virksomheden, der holder til lidt uden for Ribe. Her skal de levere vinduer til det gamle, arkitekttegnede rådhus i Lyngby. Projektet er den del af en bevarende renovering, der skal sikre, at bygningen bevarer sit oprindelige udtryk. 

Nu, hvor virksomhedens økonomi ser ud til at vende til det bedre, er Obbekjær Vinduer også begyndt at ansætte flere medarbejdere igen, siger direktør Thomas Jørgensen til JydskeVestkysten

Det tidligere Muffbyg har udestående garantier for 50 mio. kroner

Siden Muffbyg indgav sin konkursbegæring væltede sagerne frem om ubetalte regninger hos underleverandører i tilknytning til store byggeprojekter på Sjælland, hvor Muffbyg er totalentreprenør. Pressefoto

Advokat Henrik Steen Jensen, partner i advokatfirmaet Holst Advokater, er af Skifteretten ved Retten i Esbjerg, blevet udpeget som medkurator i forbindelse med konkursbehandling efter selskabet MB Køge 2023 A/S, tidligere Muffbyg A/S.

Henrik Steen Jensen har godt 30 års erfaring og har beskæftiget sig med flere store konkurssager i entreprenørbranchen - blandt andet konkurssagen med Phil & Søn for nogle år siden. 

Til JydskeVestkysten oplyser Henrik Steen Jensen, at der i forbindelse med konkursen af MB Køge 2023 A/S samlet er udestående garantier for omkring 50 millioner kroner. 

Desuden kan avisen også berette om, hvordan Jakob Muff, tidligere ejer og direktør i Muffbyg, har sat flere ejendomme til salg via den lokale erhvervsmæglerforretning Lassen Erhverv. Som en pakkeløsning kan man få ejendommene for 100 millioner kroner. 

Vestfrost med underskud på 68,3 mio. kroner får redningsvest af Claus Sørensens Fond Holding A/S

Vestfrost, der udvikler og producerer køle- og fryseløsninger til det globale marked, er nu blevet styrket finansielt til at gribe fremtidens muligheder. Pressefoto

Efter store økonomiske udfordringer i Vestfrost har aktionær, Claus Sørensens Fond Holding A/S, besluttet at understøtte den fortsatte udvikling af virksomheden gennem en meget stor kapitaltilførsel.

Kraftigt stigende råvare-, energi- og transportpriser i kombination med problemer i forsyningskæden har særligt i den første del af 2022 påvirket indtjeningen mærkbart. 

Det har givet et underskud før skat på 68,3 millioner kroner i 2022 mod et plus på 12,8 millioner kroner året før. 

I alt har Claus Sørensens Fond Holding A/S tilført Vestfrost et beløb, der svarer til underskuddet i 2022 og øger sin ejerandel til omkring 66,5 procent, skriver JydskeVestkysten. 

Blue Water underskriver fem-årig kontrakt med Vestas

Blue Water Shipping på Esbjerg Havn. Pressefoto

Siden 1990’erne har Blue Water været involveret i den globale sektor for vindenergi, der kun er vokset siden da og fortsat er i kraftig vækst. Den store erfaring betyder, at Vestas nu giver Blue Water en fem-årig kontrakt på håndtering af vindkomponenter på Blue Water terminalerne Esbjerg og Blue Water BREB terminalerne i Cuxhaven, Tyskland. Sådan skriver Blue Water i en pressemeddelelse

- At Vestas betror os denne vigtige opgave er en tillidserklæring, som vi er stolte af. Blue Water har været med fra vindindustriens spæde start, og vores kollegaer ude på havnene og terminalerne er med stor erfaring klædt godt på til at løse opgaven sikkert og effektivt og samtidig bidrage til den grønne omstilling, fortæller Brian Sørensen, Global Category Head, Wind and Port Service, Blue Water.

De seneste overskrifter fra erhvervslivet 

Byen rundt siden sidst

Vi ved, at du har travlt, så her får du hurtigt overblik over seneste nyheder fra erhvervslivet.
  • Viking Life-Saving Equipments regnskab for 2022 ligger klar. Netto-omsætningen i selskabet endte på 3,14 milliarder kroner mod 2,74 milliarder kroner året før, en vækst på næsten 15 procent, og overskuddet før skat nåede 330,8 millioner kroner i forhold til 276,6 millioner kroner i 2021, skriver JydskeVestkysten.
  • Onsdag 22. marts holder Færdselsstyrelsen et dialogmøde om forsøgsordninger for selvkørende transportmidler. Mødet finder sted på Milling Hotel Park i Middelfart, skriver transportnyhederne.dk
  • NemByg A/S overgår sine egne forventninger med et 2022-resultat før skat på 30,1 millioner kroner mod 26,4 millioner kroner i forrige regnskabsår, skriver jv.dk.
  • Det er tid til det årlige valg til Tekniq Arbejdsgivernes bestyrelse. Den tidligere ELCON-direktør Jesper Knudsen og direktør i Søberg Energiservice Kjeld Søberg er på valg og genopstiller ikke. Bestyrelsen foreslår i stedet administrerende direktør i Telesikring Anett Egsgaard og Brian Ludvigsen, der er administrerende direktør i Wicotec Kirkebjerg, som nye kandidater, skriver tekniq.dk
  • Morten Gregersen, Troels Hansen og Glenn Skovby åbner Next Gen Fitness i de tomme lokaler i Midt-I, skriver JydskeVestkysten.
  • Better Energy har planer om at placere solceller på 455 hektar landbrugsjord vest for Roager langs Vestermarksvej, skriver jv.dk.
  • Kuratorer opgiver at sælge Skare som én virksomhed, skriver Fødevarewatch.
  • Overskuddet vokser hos Ribe Camping A/S. I det seneste år er overskuddet vokset fra 2,8 millioner til 4,9 millioner kroner før skat, skriver JydskeVestkysten.
  • Simon Guldbrand træder ind i bestyrelsen for Globe Malerfirma A/S.
  • Per Anders Høegh Sandbergh Stouge træder ind i bestyrelsen for N1 A/S.
  • Torsdag 16 marts afholder Business Esbjerg 'Esbjerg Helte', der er et arrangement for Esbjergs iværksættere. Thermofloc, Ost og Sharkware er nomineret til at vinde Level Up!-forløbet. Der vil være en live pitchrunde på scenen, hvorefter vinderen kåres, skriver Business Esbjerg.
  • Plates Esbjerg Aps går ud af 2022 med et overskud på 2,8 millioner kroner. Det er en markant forbedring fra året forinden, der bød på et underskud på en million kroner.
  • Kødriget samler alle aktiviteter under samme tag på adressen Guldagervej 107, skriver JydskeVestkysten.
  • Det Faglige Hus har med en vækst på over 21.000 nye medlemmer haft den største medlemsfremgang nogensinde og bedste årsresultat nogensinde, skriver Jv.dk.