Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

I dagens afsnit af Ditte og erhvervsklubben sætter vi fokus på, hvordan man får flere kvinder og unge med ind i bestyrelsen. Panelet består af (fra venstre): Anett Egsgaard, Jesper Toft Mathiasen, Gitte Kirkegaard og Ditte Irene Knudsen (vært). Foto: Lars Düwel

Tænk anderledes og få diversiteten ind i bestyrelseslokalet

Vil du gerne blive klogere på, hvordan man bruger sin bestyrelse bedst muligt? Eller hvordan man finder de rette medlemmer til bestyrelsen? Så bør du læse med i nyhedsbrevet her og lytte til dagens afsnit af Ditte og erhvervsklubben.

Jeg har denne gang inviteret Gitte Kirkegaard, CEO i Logitrans, Anett Egsgaard, CEO i Telesikring, og Jesper Toft Mathiasen, CEO i Lineage Logistics, ind i studiet. Sammen kommer de med bud på ovenstående spørgsmål, og så giver de indsigt i deres egne erfaringer. Både som bestyrelsesmedlemmer og direktører.

Der er derfor god grund til at lytte med. Det kan du gøre lige her i nyhedsbrevet, via dette link eller på din foretrukne platform.

Som altid har jeg hevet nogle af de gode pointer ud i en artikel til inspiration. I dag kan du derfor læse om, hvordan de tre paneldeltagere fik deres første bestyrelsespost.

Dagens afsnit er sidste afsnit af Ditte og erhvervsklubben - i hvert fald for nu. Og dette er samtidig mit sidste nyhedsbrev som journalist på Erhvervsliv Esbjerg.

Derfor vil jeg gerne bruge anledningen til at takke jer alle for, hvor godt I har taget imod mig og Erhvervsliv Esbjerg. Det har i sandheden været en fornøjelse at lave erhvervsjournalistik til jer.

Jeg håber meget, I vil nyde at læse og lytte med i dag. Og så håber jeg, at I vil tage ligeså godt imod min afløser, Sarah Bech. Hende kan I fange på mail: sarbe@jfmedier.dk.

Du kan stadig tilmelde dig nyhedsbrevet her eller sende en mail til salg@erhvervslivesbjerg.dk for at få en løsning til flere medarbejdere.

God læse- og lyttelyst - og tak for denne gang!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist

Få Erhvervsliv Esbjerg læst op her

Hvordan fandt du dit seneste bestyrelsesmedlem? Var det gennem dit netværk? Eller slog du posten op med et jobopslag for at få ny inspiration udefra? I fjerde afsnit af Ditte og erhvervsklubben kigger vi på ansættelsen af bestyrelsesmedlemmer med kritiske briller. Dagens panel består af (fra venstre): Ditte Irene Knudsen (vært), Anett Egsgaard, Jesper Toft Mathiasen og Gitte Kirkegaard. Foto: Lars Düwel

Sådan fik Gitte, Anett og Jesper deres første bestyrelsespost: Netværk spiller en afgørende rolle

Podcast: Man anslår i gennemsnit, at 90-98 procent af alle bestyrelsesposter bliver besat via netværk. Men kigger man nærmere på sit netværk, består det ofte af mennesker, der ligner os selv.

Det kan derfor være svært at få diversitet ind i bestyrelseslokalerne, og det har givet anledning til mange debatter om, hvorvidt man for eksempel skal indføre kønskvoter.

Fjerde afsnit af Ditte og erhvervsklubben omhandler netop bestyrelserne. Her dykker vi ned i, hvordan man bruger sin bestyrelse, hvorfor en professionel bestyrelse er vigtig, samt hvordan vi får flere kvinder - og unge mennesker - med i bestyrelserne.

Derfor spurgte vært Ditte Irene Knudsen de tre paneldeltagere, hvordan de fik deres første bestyrelsespost. For måske det kan få os til at tænke anderledes, når vi sort på hvidt ser, hvor meget netværket spiller ind.

Som Anett Egsgaard, CEO i Telesikring, påpegede, så ville de færreste hyre en ny HR-chef uden at slå stillingen op. For når man slår stillingen op, får man nye kompetencer ind ad døren, som måske ikke ligner dem, man selv har. Hendes opfordring til andre - og sig selv - er, at man fremadrettet skal tænke på en bestyrelsespost som en stilling, man skal besætte gennem et jobopslag.

Dagens panel består af Ditte Irene Knudsen (vært), Gitte Kirkegaard, CEO i Logitrans, Anett Egsgaard, CEO i Telesikring, og Jesper Toft Mathiasen, CEO i Lineage Logistics.

Lyt med lige her eller på din foretrukne platform.

Gitte Kirkegaard fik bestyrelsespost i Natur-Drogeriet via sit netværk

- Min første kommercielle bestyrelsespost var ved en virksomhed, der hedder Natur-Drogeriet, som laver kosttilskud, og det var gennem netværk - dog ad to omveje. Jeg havde været på bestyrelsesseminar med direktøren deroppe, og så var det hans svoger, der skulle træde ud af bestyrelsen, og så skulle han pege på en anden.

- Han spørger så hende, der har etableret Bestyrelseskvinder, om hun kender nogen, der kan det her, og så siger hun 'prøv at ringe til Gitte'.  Lidt ligesom mit seneste bestyrelsesmedlem i Logitrans' bestyrelse, så var der to forskellige, der uafhængigt pegede på mig, fordi de tænkte, jeg ville passe godt ind. Så det var gennem netværk, og den post blev heller ikke slået op.

Anett Egsgaard blev bestyrelsesformand i Danrevi Bramming efter konsulentjob

- Jeg fik min første bestyrelsespost via et konsulentjob, jeg havde. Det var ude hos et lille revisionsfirma i Bramming, der hedder Danrevi, som er en del af en større kæde. Det var, fordi jeg var kommet derude og havde understøttet lederen i en forandring, han var i gang med, hvor han gerne ville gøre virksomheden noget mere strømlinet og understøtte medarbejderne i den nye retning og så videre. 

- Det var mit konsulentjob i store træk, og da han så skulle danne sin bestyrelse, så spurgte han, om jeg ville være med. Der er nogle regler om, at man skal være revisor-uddannet for at sidde i en bestyrelse i en revisionsvirksomhed, så der røg et medlem mere ind i bestyrelsen for, at vi ikke var for mange, der var ikke-revisorer. Det var en virkelig fed opgave, og den var jeg rigtig glad for.

Jesper Toft Mathiasen blev bestyrelsemedlem i Dan-doors på baggrund af sine kompetencer

- Jeg fik min første bestyrelsespost, og det var faktisk som formand, tilbage i 2008, men det var i familiefirmaet. Min far var lige død, og min bror havde overtaget firmaet, så det var en tantebestyrelse. Så den tæller ikke med i mit regnskab.

- Kort tid efter blev jeg formand for DI Sydvestjylland, og det har jeg så været i 10 år efterhånden. Det har gjort, at jeg har siddet i mange forskellige bestyrelser, men min første rigtige kommercielle, jeg kom med i, var faktisk her for nylig.

- Jeg startede med at komme ind i Blue Water Fondens bestyrelse, og så er jeg senest kommet ind i en virksomhed, der hedder Dan-doors, som professionelt bestyrelsesmedlem. Der er jeg kommet ind på grund af mine kompetencer.

- Jeg tror simpelthen, de har kigget rundt i de leverandører til den industri, jeg arbejder i, og så har de kigget på, hvem der har viden om branchen. De har en vækst-agenda, så det er klart, de skal have nogen, der ved noget om, hvorfor produkterne har den værdi, de har, hvad giver værdi for beslutningstageren, der køber det, og hvordan får vi skaleret den her virksomhed. Så de har været ude at kigge på, hvem der kunne være interessante på markedet.

Henrik Studsgaard, der blev fritaget fra tjeneste som departementschef i Miljøministeriet, bliver ny direktør for Teknik og Miljø i Esbjerg Kommune. Pressefoto

Departementschef fra minksagen får direktørjob i Esbjerg Kommune, Facebook sætter planer for datacenter på pause, og nyt hotel er på vej

Her får du fire udvalgte nyheder fra Esbjergs erhvervsliv.

Facebook piller byggeplads i Esbjerg ned

Siden årsskiftet har Meta og den irske partner, stor-entreprenøren PM Group, sammen med danske underleverandører som Aarsleff og nedbrydnings-firmaet P. Olesen, haft masser af aktiviteter i området. Foto: JydskeVestkysten

Den amerikanske tech-gigant Meta Platforms, Inc., tidligere kendt som Facebook, sætter nu sine planer om byggeriet af et såkaldt hyperscale datacenter ved Andrup øst for Esbjerg i bero. Det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge JydskeVestkysten vil den omfattende skurby inden længe blive pillet ned ved byggepladsen, og det forlyder, at Meta - som minimum - har valgt at lukke byggepladsen de næste to år - dog vil det amerikanske tech-selskab bevare det cirka otte kilometer lange hegn rundt om den godt og vel to millioner kvadratmeter store grund.

Du kan læse mere på jv.dk.

Henrik Studsgaard er Teknik & Miljøs nye direktør

- Esbjerg Kommune griber tidens store udfordringer og muligheder med ambition og ønsket om at gøre en forskel lokalt, nationalt og internationalt, når det gælder bæredygtig udvikling, digitalisering og rammerne for det gode liv. Det er motiverende, og det glæder jeg mig til at blive en del af, siger Henrik Studsgaard. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Esbjerg Byråd har netop godkendt ansættelsen af Henrik Studsgaard som ny direktør for Teknik & Miljø, og han vil fra 1. januar 2023 eller snarest derefter komme til at stå i spidsen for Teknik & Miljø. Det uspecifikke starttidspunkt skyldes, at den nye direktørs opsigelsesvarsel er under forhandling.

Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Henrik Studsgaard er tidligere departementschef i Miljøministeriet, hvor han blev fritaget fra tjeneste som følge af sin rolle i minksagen.

Derudover er den nye direktør uddannet jurist og har også en uddannelse som skov- og landskabsingeniør samt en HD i finansiering og kreditvæsen. Han kommer ligeledes med erfaring fra flere toplederstillinger.

Amerikansk tendens rykker ind i Esbjerg

En undersøgelse som Epinion har foretaget for Nybolig viser, at over 50 procent af dem, der bor i ejer- eller andelsboliger, enten vil overveje eller helt sikkert vil søge professionel rådgivning i forbindelse med at finde ny bolig. Foto: PR

Nybolig i Esbjerg har netop lanceret et nyt koncept – Nybolig Køberrådgivning. Med det nye koncept tilbydes kunderne rådgivning til at prioritere, hvilke af deres ønsker der vejer tungest – og om de overhovedet kan indfries. Mægleren kan også finde konkrete boliger, der passer til købers ønsker, og være den kritiske hjælper på fremvisninger. Det skriver Nybolig i en pressemeddelelse.

Hos Nybolig oplever man , at der allerede er ved at ske en ændring på det danske boligmarked, hvor også køberne ønsker en mere bekvem handelsproces. En tendens, man blandt andet kender fra USA, hvor købere typisk hyrer en mægler, der finder boliger og forhandler med sælgers mægler. Erfaringerne fra USA skaber store forventninger til det nye koncept hos Nybolig.

– I løbet af de kommende år er det den her måde, man tænker bolighandel på. Bekvemmelighed bliver stadig vigtigere for kunderne, der ikke gider bruge unødig tid, der kunne have været brugt sammen med familien, på at kigge på bolig efter bolig. Desuden står mange boligkøbere ved en skillevej i livet som familieforøgelse eller skilsmisse, hvor man måske ikke har det største overskud, og der vil rådgivningen kunne lette boligsøgningen betydeligt, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Bank Lauridsen-familien påbegynder arbejde af spektakulært hotel

Hotellet er tegnet af Arkitektfirmaet Rudolf Lolk i samarbejde med Effekt Arkitekter og planlægges til opførelse på adressen Skolegade 39. Foto: Mette B. Falther

Det er efterhånden længe siden, at Bank Lauridsen-familien sammen med partneren, Peter Petersen, mangeårig ejer af Hjerting Badehotel, præsenterede planerne om Hotel Esbjerg City i 14 etager, centralt beliggende på Skolegade 39. Men det er først nu, der sker noget.

Ejendommen, som tidligere har været ejet af Esbjerg Kommune og blandt andet har fungeret som SSP-kontor og offentligt toilet, er nemlig ved at blive jævnet med jorden.

Ejendommen er tidligere i år blevet handlet til 7,4 millioner kroner, og det er det E. Bank Lauridsen Holding-ejede datterselskab HEC Development ApS som ejer ejendommen. Det skriver JydskeVestkysten.

Vores anbefalinger til dig 💡

Fra alle os til alle jer. Vi har taget hul på december, og her kommer ugens anbefalinger fra redaktionen til historier, som Erhvervsliv-familien har udgivet i vores seneste nyhedsbreve.

Janne Hallum er tidligere direktør og har årelang erfaring inden for HR og ledelse. Alligevel skulle der mere end 400 forgæves ansøgninger og 50 samtaler til, før hun landede et nyt job hos DLA Piper via et Linkedin-opråb. Hun peger selv på, at hendes alder sandsynligvis spiller ind, og her giver hun gode råd til virksomheder om at rekruttere modne medarbejdere.

Amazon er endnu ikke i Danmark - ikke direkte i hvert fald - men den enorme salgs-platform er alligevel svær at komme udenom. Det fortæller Jan Röhn Pipper, der er indehaver og direktør i Valuezon Nordic, som har et indgående kendskab til, hvordan du skaber forretning online.

Compliance-reglerne flyder efterhånden rigtig meget, når virksomheder taler med banken eller revisoren. Ifølge administrerende direktør Thomas Hedegaard fra revisionsselskabet Kvist & Jensen bidrager de nuværende regler dog ikke i tilstrækkelig grad til at bekæmpe økonomisk kriminalitet og hvidvask.

Den grønne omstilling kræver handling og om at få alle med - både internt og eksternt. Det arbejder produktionsvirksomheden Meneta med, og derfor er virksomheden gået i gang med at fylde den grønne idébank op ved at sætte udviklingen i system på medarbejderniveau.