ShareOne: Røde tal er ikke ensbetydende med mangel på succes
- I Danmark går drømmen på, at erhvervslivet skal blive en større del af platformen. For der er masser af fordele at hente for både den private og virksomheden, hvis du spørger stifteren af ShareOne.dk.
Sådan lød det i november sidste år, da Erhvervsliv Esbjerg besøgte den online udlejningsplatform ShareOne.dk for første gang. Siden da er der sket mange ting i virksomheden, men stifteren, Jakob Larsen, er endnu ikke klar til at bruge ordet 'succes'.
Det er ikke, fordi han ikke mener, ShareOne oplever succes. Det er tværtimod, fordi han mener, ordet er for abstrakt til, at det kan rumme de røde tal, der fortsat er at finde på bundlinjen.
Men på trods af det performer virksomheden på mange andre områder. I dag er der over en million annoncevisninger på sitet, og i maj 2022 var der 800 procent flere brugeroprettelser end i maj 2021.
Jakob Larsen mener altså, der er mange måder at vurdere succes i en virksomhed på. Og derfor inviterer vi i denne artikel indenfor hos ShareOne for at følge deres succeser og udfordringer.
IVÆRKSÆTTERI: - Succes er et meget diffust og udefinerbart ord.
Sådan lyder det fra iværksætteren Jakob Larsen, der står bag den online udlejningsportal ShareOne, hvor du kan leje alt fra værktøj til campingvogne af private såvel som virksomheder. Han er derfor ikke klar til at sige, at ShareOne er en succes. Men de er godt på vej til at krydse mange mål af listen - og det er for ham en lille succes på trods af de fortsat røde tal på bundlinjen.
Der er sket meget, siden Erhvervsliv Esbjerg besøgte ShareOne på Sjællandsgade 21A i november sidste år. Dengang bestod mandskabet blot af Jakob Larsen. I dag har han fået fire ekstra par hænder med, hvoraf fire af dem sidder på kontoret i Esbjerg og en enkelt i København.
Dertil kommer tallene, der gør, at de røde tal på bundlinjen ikke bekymrer Jakob Larsen. Når han sammenligner tallene for maj 2021 med maj 2022, har ShareOne 800 procent flere oprettelser. Antallet af besøgende er 300 procent mere i maj i år end maj sidste år. Ligesom omkostningerne per kunde er faldet med næsten 50 procent og omsætningen steget med over 2000 procent.
- Vi kan præstere nogle af de tal, som de andre ikke kan. Vi brænder rigtig mange penge af, men for at tjene penge skal man bruge penge. Men sidste måned havde vi lige under halvanden million annoncevisninger. Sidst vi snakkede sammen (i november red.) havde vi omkring 200-300 tusinde annoncevisninger. Sidste måned havde vi også en konverteringsrate på over 8%. Så det går den rigtige vej, selvom vi er meget alene. Det er nemlig et landskab, ikke ret mange kan hjælpe med, fordi der ikke er mange, der har forsøgt at gøre det, vi forsøger, siger Jakob Larsen.
Voksende ambitioner
Derfor er næste skridt, at de hos ShareOne skal have fundet flere investorer, der kan finde synergi i den måde, ShareOne drives på samt deres ambitioner.
- Når vi henter investeringer, er det vigtigt for os, at vores investorer kan se det bæredygtige element i vores forretning. EU vil gå mere ind i genanvendelse, og hvordan vi nedjusterer vores affaldsforbrug. Hver gang vi lejer fremfor at købe, sparer vi både produktion og fremtidig afskaffelse af et produkt. Det er den synergi, vi prøver at være omdrejningspunkt omkring.
Lige nu kører ShareOne stadig på de investeringer de modtog sidste år af blandet andre Vækstfonden. Virksomhedens omsætning er nemlig ikke nok til at få det hele til at køre rundt. Det er på trods af, at virksomheden altså performer godt på mange af de tidligere nævne parametre såsom annoncevisninger, brugerantal og besøgende. Vigtigt er det dog at få med at det er en del af strategien for ShareOne.
ShareOne
- ShareOne er en online udlejningsportal, hvor private og virksomheder kan udleje maskiner, værktøj, trailere, campingvogne og meget mere.
- Jakob Øgendahl Larsen er stifter af virksomheden, men i dag består ShareOne af i alt fem ansatte.
- Fremtidens mål for ShareOne er blandt andet at udvide til udlandet, tiltrække flere private brugere samt få flere virksomheder med om bord.
- Vil du høre om mere om virksomheden, kan du ringe til Jakob Øgendahl Larsen på tlf.: 60 40 76 09 eller sende ham en mail.
Et af de områder, hvor ShareOne har oplevet en stor fremgang, men som, Jakob Larsen håber på, udvikler sig endnu mere, er antallet af tilknyttede virksomheder. Derfor har de ændret deres tilgang til samarbejdet med virksomheder.
- Vi startede med, at kunder skulle booke direkte gennem os, men det har vi valgt at lave om. Nu kan virksomhederne vælge, om vi skal sende kunderne ud til dem, om kunderne kan booke gennem både dem selv og os, eller om de kun vil gøre det muligt at booke gennem os.
- Løsningen skal være den rigtige for virksomheden. Men vi er dygtige til at få de rigtige kunder ind som bruger. Der er nogle, der foretrækker, at de selv kan styre det hele, men der er også virksomheder, som for eksempel en campingvognsudlejer, der har valgt at lægge al sin udlejning og dertilhørende markedsføring over til os.
- Køb og salg er en ting, udlejning er en helt anden. Det er en helt anden adfærd hos kunderne, hvis de skal leje noget, og den adfærd skal man forstå for at tiltrække dem. Vores kunder står allerede med pungen i hånden klar til at leje, når de på vores site. Derfor er vi en god hjælp til virksomheder, der gerne vil udleje især med den tid vi kommer til at gå i møde.
Den bæredygtige digitalisering
Som et skridt i jagten på endnu flere kunder, er ShareOne hoppet med på den digitale vogn. Selvom hjemmesiden allerede er digital i forhold til de klassiske avisannoncer, udbød de i april deres egen app. På den måde har kunderne ShareOne lige ved hånden, uanset hvor de er.
Sådan lejer og udlejer man hos ShareOne
Når man klikker ind på ShareOnes hjemmeside, kan man både på en video og på skrift på selve siden se, hvordan lejesystemet virker, og hvordan man skal forholde sig til betaling og forsikring. Se mere på https://shareone.dk/hvordan-det-virker
- App'en fungerer rigtig fint. Vi kan se, at de kunder, der kommer ind, burger den hyppigt og søger på mange sider derinde. Det ser ud til, at de lader sig inspirere af, hvad man kan og ikke kan. Indtil videre har vi 500 downloads, og det, synes vi, er udemærket. Det er en app, som vi hele tiden bliver ved med at bygge på, så den gradvist kan klare flere brugere.
Håbet er, at både app og hjemmeside kan være med til at sprede budskabet om ShareOnes grønne ambitioner, så det engang kan blive en verdensomspændende forretning. Om det er ham eller en udenlandsk spiller, der kommer til at bane vejen, er for Jakob Larsen det største spørgsmål. Han er nemlig sikker på, at ShareOnes koncept kommer til at spille en vigtig brik i den internationale grønne omstilling.
Men han håber først og fremmest, at konceptet kan rykke ind hos kommunerne, så de kan hjælpe med at sænke CO2-udledningen på kommunebasis.