Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Podcasten Ditte og erhvervsklubben er i dag at finde på din foretrukne platform. Det seneste afsnits paneldeltagere består af (fra venstre): Peter Lytzen, Ditte Irene Knudsen (vært), Peter Hegelund og Merete Jankowski. Foto: Lars Düwel

Attraktive rammer for privatlivet skaffer talenterne

Hvis jeg spurgte dig, hvorfor man skal vælge Esbjerg til i sit arbejds- og privatliv, hvad ville du så svare?

Og hvis jeg så spurgte de mennesker, der er flyttet til Esbjerg uden at have et forhold til byen udover sin nye arbejdsplads, hvordan de så er faldet til. Hvad ville du forvente, at de svarede?

Ville det overraske dig, hvis de sagde, at byen er skøn, men det kan være svært at falde til? Ville du blive chokeret, hvis de nævnte ordet 'ensomhed'?

Det gjorde jeg, da vi optog andet afsnit af Ditte og erhvervsklubben, hvor vi netop sætter fokus på to vigtige og svære problemstillinger: Rekruttering og fastholdelse af arbejdskraft.

Med i studiet havde jeg Merete Jankowski, direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet, Peter Lytzen, CEO i Esvagt, og Peter Hegelund, erhvervskonsulent ved Business Esbjerg.

Sammen kom de med gode input til, hvad man som virksomhed og by skal fokusere på for at tiltrække og fastholde talenterne. Ligesom de pointerede, hvad vi er enormt gode til og hvilke områder, hvor Esbjerg måske kunne bruge et lille løft. Og det var her, ordene 'ensomhed' og 'mangel på fællesskab' blev nævnt.

Det kan du høre meget mere om her i nyhedsbrevet, via dette link eller på din foretrukne platform. Og hvis du vælger at abonnere på podcasten, så får du direkte besked, når næste afsnit udkommer.

Du kan i nyhedsbrevet også læse paneldeltagernes tre bedste tip til, hvad man som virksomhed skal prioritere i forhold til rekruttering af arbejdskraft.

Er du ny læser af Erhvervsliv Esbjerg, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her eller sende en mail til salg@erhvervslivesbjerg.dk for at få en løsning til flere medarbejdere.

God læse- og lyttelyst!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist

Få Erhvervsliv Esbjerg læst op her

- Jeg tror ikke, det på nogen måde er jobbene i Esbjerg eller virksomhederne, der er noget problem. Jeg tror, man kan få super, super spændende jobs i mange forskellige brancher i Esbjerg. Sådan siger Merete Jankowski i andet afsnit af Ditte og erhvervsklubben. Dagens panel består af (fra venstre): Merete Jankowski, Ditte Irene Knudsen (vært), Peter Lytzen og Peter Hegelund. Foto: Lars Düwel

3 gode råd til at rekruttere og fastholde talenterne i byen

Rekruttering handler om at se individet og tænke attraktive rammer i privatlivet ind i ansættelsen.

Sådan lyder det blandt andet fra Merete Jankowski, direktør på Fiskeri- og Søfartsmuseet, Peter Lytzen, CEO i Esvagt, og Peter Hegelund, erhvervskonsulent ved Business Esbjerg, i andet afsnit af Ditte og Erhvervsklubben.

Her har vi samlet deres tre bedste råd til, hvad man som virksomhed - og by - skal have med i tankerne, når man skal rekruttere nye talenter:

1) Byens vision er den afgørende faktor. Det er på den baggrund, vi skal rekruttere medarbejdere.

2) Vi skal understøtte de lokale initiativer, så Esbjerg også er en attraktiv by at bo og ikke kun arbejde i.

3) Vi skal udvikle alle medarbejdere gennem programmer, der minder om diverse talentudviklingsprogrammer, som henvender sig til unge.

I denne artikel har vi fremhævet tre gode råd til rekruttering og fastholdelse af arbejdskraft, som Merete Jankowski fra Fiskeri- og Søfartsmuseet, Peter Lytzen fra Esvagt og Peter Hegelund fra Business Esbjerg kommer med i andet afsnit af podcasten Ditte og erhvervsklubben.

Gode råd: Alle brancher råber på faglært arbejdskraft og forsøger at finde de gyldne løsninger.

For hvordan tiltrækker man talenterne? Hvordan fastholder man dem i både virksomhed og by? Og hvem har den gode erfaring, man kan lade sig inspirere af?

Og i forlængelse af de spørgsmål kan man som erhvervsdrivende i Esbjerg fristes til at spørge: Hvad er Esbjerg rigtig god til, når det kommer til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere? Og hvor er vi udfordret og skal løfte i flok?

De spørgsmål forsøger panelet i andet afsnit af Ditte og erhvervsklubben at besvare. Vi har spurgt Merete Jankowski, direktør på Fiskeri- og Søfartsmuseet, Peter Lytzen, CEO i Esvagt, og Peter Hegelund, erhvervskonsulent ved Business Esbjerg, om hvilke udfordringer de oplever i forhold til rekruttering, samt hvilke initiativer de har haft succes med.

Podcasten er produceret i samarbejde med Business Esbjerg, og du kan lytte til den her eller på din foretrukne platform. Husk at abonnere på den, så du får en reminder, når vi udkommer med næste afsnit.

Peter Lytzen: - Byens vision er den afgørende faktor

- Jeg synes jo, vi har en fantastisk mulighed i Esbjerg. Vi er velsagtens den by i verden, hvor den grønne omstilling er nået længst, hvor folk kan være stolte af at være en del af det, og hvor vi kan tilbyde arbejdspladser.

- Og jeg synes, vi skal satse meget mere på det hele vejen rundt - inklusive uddannelse selvfølgelig, så der kommer unge mennesker til, som gerne vil være en del af det, og som uddanner sig og bosætter sig i byen med familie og bliver en del af det her samfund, siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt, og fortsætter:

- Så kan man være med til at udvikle en by. Vi har skiftet fra fiskeri til olie, og nu kan vi lave turen igen over i vindeventyret, og den der vision, tror jeg, er utrolig vigtig, at vi holder fast i, og så vi får rekrutteret medarbejdere på den baggrund, og så skal alle de andre ting selvfølgelig også være i orden, ingen tvivl om det. Men det visionære, det tror jeg, er afgørende.

Merete Jankowski: - Vi skal understøtte de lokale initiativer

- Jeg tror ikke, det på nogen måde er jobbene i Esbjerg eller virksomhederne, der er noget problem. Jeg tror, man kan få super, super spændende jobs i mange forskellige brancher i Esbjerg.

- Jeg tror, det bedste, vi kan gøre som virksomheder, institutioner og som kommune, er at understøtte alt, hvad der hedder lokale, spændende initiativer for, at der sker noget, der gør, at vores by er interessant at være i, når man har fri, siger Merete Jankowski, direktør på Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Peter Hegelund: - Vi skal udvikle alle medarbejdere, som vi udvikler talenterne

- Jeg er de senere år blevet meget inspireret af alle mulige virksomheder, der har alle mulige talentprogrammer for at rekruttere unge mennesker. Det er en del af de virksomheders vækststrategi, at man skal have fat i de unge mennesker. Der er rigtig mange gode ting i det, siger Peter Hegelund, erhvervskonsulent ved Business Esbjerg og fortsætter:

- Jeg tænker bare, hvis vi brugte nogle kræfter i Esbjerg, endnu mere end vi gør i dag, på at brede det ud til stort set alle medarbejdere, hvor meget mere potentiale ville vi så kunne finde i de medarbejdere, der allerede er her, og de ville også blive endnu gladere for at være her. Jeg tror, her er et uudnyttet værktøj i værktøjskassen, hvor vi faktisk godt kunne gøre det endnu bedre.

- Og som vi har snakket om i dag, så er der et rigtig godt samarbejde mellem de unge og erhvervslivet i forvejen, og det, tror jeg faktisk, er unikt i forhold til andre byer i Danmark, og det er måske det unikke ved det, vi skulle bruge endnu mere, fordi vi kan noget dér. Og der er noget viden og nogle værktøjer i de her talentudviklingsprogrammer, som alle virksomheder i Esbjerg kan lære af og lade sig inspirere af, og jeg tror, det kunne være med til at gøre virksomhederne i Esbjerg endnu mere attraktive.

Ineos forventer mere arbejde i byen, Esbjerg-virksomhed er Danmarks bedste, og lokalt ansigt scorer direktør-stilling i vind-rederi

Her er tre udvalgte historier fra byens virksomheder.

Esbjerg-mand lander topjob i vind-rederi

Esbjergensiske Lars Christian Zøhner er udnævnt til at lede den europæiske forretning for det nyligt lancerede Singapore-baserede vind-rederi Cyan Renewables.

Foruden hovedadressen i Singapore og afdelinger i Taiwan og Sydkorea har Cyan Renewables nu også adresse i Fiskebrogade i Esbjerg, hvor det europæiske hovedkvarter er placeret.

Lars Christian Zøhner er tidligere administrerende direktør og medejer af den lokale konkurrent, rederiet World Marine Offshore (WMO) i Esbjerg. Han har mere end 20 års erfaring, som udover WMO omfatter ansættelsesforhold hos Esvagt og Clarksons Platou. Du kan læse mere på jv.dk.

Nyt dansk olie- og gasfelt på vej i Nordsøen.

Med Solsort-projektet er der for første gang i flere år et nyt dansk olie- og gasfelt på vej i Nordsøen. Pressefoto

For første gang flere år er et nyt dansk olie- og gasfelt på vej i Nordsøen. Ineos' Solsort-projekt kan allerede i slutningen af 2023 levere olie og gas til markedet, og det vil skabe en masse aktivitet for følgeindustrien i Esbjerg.

Når Solsort-feltet kommer i produktion, vil det kunne levere, hvad der svarer til cirka 12 procent af det danske olieforbrug og cirka seks procent af det danske gasforbrug, oplyser Ineos, der har licensen sammen med Dan Oil og Nordsø Fonden.

Ifølge Mads Weng Gade, der er landechef Ineos Energy Danmark, kommer de kommende aktiviteter, hvor han har hyret Maersk Drilling og riggen Maersk Resolve til at bore de to brønde, til at sikre arbejdspladser i Esbjerg. Det skriver JydskeVestkysten.

Esbjerg-virksomheds overskud steg med 2393 procent

Arbejdsmiljørådgiverbranchen har været hårdt presset under corona-pandemien. Mange virksomheder har været lukket ned, men en kortlægning viser, at firma fra Esbjerg har været landets mest succesfulde målt på indtjening. Foto: Google Streetview

Den landsdækkende rådgivningsvirksomhed Arbejdsmiljøeksperten A/S med hjemmebane i Auktionsgade på Esbjerg Havn er Danmarks mest succesfulde arbejdsmiljørådgivningshus baseret på økonomisk fremgang i 2020/21.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse med henvisning til en kortlægning af private arbejdsmiljørådgiveres regnskaber, som A4 Arbejdsmiljø har udarbejdet i den periode, hvor branchen har været hårdt presset af corona-pandemien.

Arbejdsmiljøeksperten havde sidste år en bruttofortjeneste på 8,5 millioner kroner og et overskud før skat på 8,7 millioner kroner, hvilket er en markant stigning sammenlignet med året før, hvor virksomheden opnåede en fortjeneste på 344.000 kroner. Det svarer til en stigning på hele 2393 procent.

Du kan læse mere her.