Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

75-årige Kurt Skov grundlagde Blue Water Shipping for 50 år siden. I dag fejrer han jubilæet med medarbejdere fra hele verden og med esbjergenserne. Foto: Jacob Schultz

Derfor er BWS en attraktiv arbejdsplads

Forestil dig et Esbjerg for 50 år siden. Kan du se det for dig? Kan du se havnen for dig? Og kan du forestille dig Kurt Skov fifle med de spæde idéer til Blue Water Shipping?

1. september er det nemlig 50 år siden, de første sten blev lagt til den globale logistik- og transportvirksomhed BWS, og det kommer man til at mærke i hele Esbjerg.

Blue Water Shipping er en af Esbjergs største arbejdspladser. Og så er det en virksomhed, der prioriterer at pleje den by, den er født i.

Initialerne BWS er derfor at spotte mange steder i byen, hvor de både sponsorerer den lokale sport og uddannelsesmuligheder.

Her på redaktionen vil vi gerne være med til at markere det store 50-års jubilæum. Det gør vi ved at introducere jer for tre medarbejdere fra huset i Esbjerg. De tre skaber sammen et billede af, hvilken arbejdsplads Blue Water Shipping er - og giver samtidig deres bud på virksomhedens betydning for byen.

Du kan som altid følge med på LinkedIn. Og nye abonnenter på Erhvervsliv Esbjerg kan tilmelde sig nyhedsbrevet her eller sende en mail til August for at få en løsning til flere medarbejdere.

Tak - fordi du læser med.

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Kristina Vissing, Lars Søvsø Jensen (th.) og Simon Auken Skov. Foto: Blue Water Shipping/privatfoto

Tre medarbejdere om Blue Water som arbejdsplads: BWS er bygget på jyske, familiære kerneværdier

- Hos Blue Water føler man ikke bare, at man er en af mange, der arbejder for virksomheden, men derimod skaber BWS en familiefølelse, som gør, at alle løfter i samlet flok og arbejder mod et fælles mål.

Sådan lyder det fra Simon Auken Skov, der er Business Development Manager – Reefer Division hos Blue Water Shipping. Han har været ansat i 13 år og er en af tre medarbejdere, der i anledningen af virksomhedens 50-års jubilæum, giver os indblik i, hvilken arbejdsplads Blue Water Shipping er.

De fortæller samtidig, hvad de mener, virksomheden betyder for byen og for dem. Og den familiære følelse går igen i svarene, ligesom de alle tre fremhæver, hvordan Blue Water Shipping bidrager til Esbjerg på andre måder end ved at skabe arbejdspladser.

Læs med her og få et andet indblik i Blue Water Shipping.

Erhvervsliv Esbjerg giver dig i anledning af Blue Water Shippings 50-års jubilæum indsigt i virksomheden via tre medarbejdere, der her fortæller om, hvad Blue Water Shipping er for en arbejdsplads, og hvilken betydning virksomheden har for byen.

Jubilæum: 50 år. Det er antallet af år, der er gået siden Kurt Skov grundlagde Blue Water Shipping (BWS) på havnen i Esbjerg. 1. september fejrer virksomheden derfor jubilæum med hele byen. I den anledning vil vi på Erhvervsliv Esbjerg selvfølgelig gerne være med til at fejre en af Esbjergs største virksomheder.

Det gør vi ved at invitere jer med indenfor på Blue Water Shipping som arbejdsplads og introducere jer for tre medarbejdere, der har været ansat i Blue Water Shipping i alt fra 3 til 14 år.

De tre svarer alle på følgende spørgsmål:

1) Hvad betyder BWS for dig?

2) Hvad betyder BWS i din optik for byen (Esbjerg)?

3) Hvad gør i dine øjne BWS til en unik/attraktiv arbejdsplads?

Om Blue Water Shipping

  • Blue Water Shipping har hovedsæde i Esbjerg, hvor firmaet blev grundlagt for knap 50 år siden. I dag er der op imod 2000 ansatte på flere end 60 kontorer i verden.
  • Blue Water Shipping er en global leverandør af alle former for logistikydelser indenfor moderne Supply Chain Management.
  • Bestyrelsen for Blue Water Fonden: Anne Skov (formand), Kurt Skov, Gyrithe Skov, Preben Møller Nielsen, (næstformand), Niels Kaalund, Jesper Toft Mathiasen, Kathrine Kirk Muff.

  • Bestyrelsen for Blue Water Holding: Kurt Skov (formand), Jørgen Meyer (næstformand), Niels Kaalund (næstformand), Anne Skov, Torben Bjerre-Madsen, Merete Søby, Robert Steen Kledal

  • Direktionen i Blue Water Shipping: Søren Nørgaard Thomsen (CEO), Flemming Busch (CFO), Dan Nissen (COO), Thomas Bek (COO).

Kristina Vissing: - BWS matcher mine egne kerneværdier

Kristina Vissing, HSE Koordinator, 3 år hos BWS. Privatfoto

Hvad betyder BWS for dig?

- Blue Water er en fantastisk virksomhed bygget på solide, jyske familieværdier. Det er så udviklende at kunne bidrage til en virksomhed som matcher ens egne kerneværdier, for det gør, at motivationen og lysten til at møde ind og blive lidt længere er en del af din ”work-life” integration.

- Jeg er stolt af at være en person på kontoret, ikke bare et nummer og et navn, men at opleve og føle den familiære stemning, når både ejerne eller direktionen spørger ind til min familie og mine heste.

- Jeg føler mig stolt af at sige, at jeg arbejder for Blue Water og elsker, at der er høje ambitioner for innovation og vækst – selvom vi har travlt skal kvaliteten være i top, og vi går ikke på kompromis med sikkerheden.

Hvad betyder BWS i din optik for byen (Esbjerg)?

- Selve fejringen og koncerten som holdes på datoen for vores 50-årsjubilæum siger det hele – at invitere byen og samle alle giver værdi. Men i løbet af året har vi også bidraget til udvikling af uddannelser, særligt har jeg været involveret i ”green skills”, som i min optik et interessant partnerskab, hvor vi er med til at påvirke og uddanne unge fra Esbjerg og nærområdet med kvalitetsuddannelser.

- Hos Blue Water ser vi mennesker, vi kigger på, om de unge har de rigtige værdier og en sund indstilling til arbejdet, resten kan vi være med til at lære dem.

Hvad gør i dine øjne BWS til en unik/attraktiv arbejdsplads?

- Jeg tror, det svar bliver en gentagelse, for jeg er stolt af at være en del af et globalt team, som aldrig står stille og altid er i udvikling.

- Samtidig er Blue Water Shipping en ansvarlig virksomhed, både når det gælder mennesker, miljø og sikkerhed.

Lars Søvsø Jensen: - BWS er en kendis i byen

Lars Søvsø Jensen, Airfreight Manager, 14 år hos BWS. Pressefoto

Hvad betyder BWS for dig?

- For mig er BWS lig med rigtig gode kollegaer og en rigtig spændende hverdag med mange forskellige udfordringer. Her er ingen dage ens og der er altid en ny udfordring at tage fat på.

- Hos BWS ser man personalet som den vigtigste ressource til succes, så der er fokus på hver enkelt medarbejder og ved at arbejde i teams får vi forenet vores styrker og på den måde skabt gode resultater.

Hvad betyder BWS i din optik for byen (Esbjerg)?

- BWS er havnens arbejdsplads. Virksomheden fylder meget i både Esbjergs erhvervsliv men også hos byens borgere. BWS har en stor betydning for Esbjerg, vi er en af de største arbejdspladser i byen, og via BWS' støtte til den lokale elitesport samt kulturliv har vi en rigtig stor berøringsflade med byens borgere.

- BWS er en kendis i byen.

Hvad gør i dine øjne BWS til en unik/attraktiv arbejdsplads?

- Der er stor mulighed for at tage ansvar og være med til at sætte rammerne for arbejdet i den afdeling, man er tilknyttet. Selv efter en årrække med forandringer i ledelsen og fokusområder er der stadig en helt speciel Blue Water-ånd. Især kollegaerne imellem men også i vores tilgang til kunderne.

- Hos BWS er en aftale en aftale og alle gør deres bedste for at holde det, vi lover. Noget af det, jeg bliver mest motiveret af, er, at vi bliver vist tillid til at træffe beslutninger i det daglige arbejde.

Simon Auken Skov: - BWS har en helt speciel kultur og ånd

Simon Auken Skov, Business Development Manager – Reefer Division, 13 år hos BWS. Pressefoto

Hvad betyder BWS for dig?

- BWS bliver ens hjerteblod. Det er her jeg bruger størstedelen af min tid og har skabt mange relationer og venskaber, der rækker udover mit arbejdsliv.

- Hos Blue Water føler man ikke bare, at man er en af mange, der arbejder for virksomheden, men derimod skaber BWS en familiefølelse, som gør, at alle løfter i samlet flok og arbejder mod et fælles mål.

- Blue Water er kendt og værdsat blandt mange kunder verden over, og jeg er meget stolt over at være repræsentant for Blue Water.

Hvad betyder BWS i din optik for byen (Esbjerg)?

- BWS har i 50 år været med til at skabe vækst og arbejdspladser for Esbjerg og har ligeledes bidraget til byens image. Blue Water og Kurt i særdeleshed, har været med til at sætte Esbjerg på verdenskortet og har skabt mange positive ting for både byen og havnen.

- Man kan nærmest ikke nævne Esbjerg uden af nævne Blue Water, og som man også oplever i forbindelse med jubilæet er det meget vigtigt for BWS at give igen til byen og byens borgere.

Hvad gør i dine øjne BWS til en unik/attraktiv arbejdsplads?

- For mig som medarbejder er BWS attraktiv, fordi der er mulighed for udvikling. Det gælder både fagligt og personligt. Der lægges vægt på udvikling, både gennem spændende arbejdsopgaver, gennem videreuddannelse og så er der rig mulighed for at komme med input og ideer på alle niveauer.

Derudover er BWS en familieejet virksomhed, som man som medarbejder har stor tilknytning og loyalitet til. Flere af medarbejderne er ansat af Kurt for mange år siden, og det er det fineste eksempel på, at der for mange medarbejdere er et stort tilhørsforhold til virksomheden.

BWS har en helt speciel kultur og ånd, som man ikke finder mange andre steder. Der er mange ildsjæle, der arrangerer arrangementer, for både de ansatte og deres familier, hvilket bidrager til at skabe sammenhold på tværs af organisationen.

Generationsskifte i Blue Water Shipping, ny mand i spidsen for køkkenfirma og endnu en nominering til EY Entrepreneur Of The Year

Her får du fire udvalgte navnenyheder fra Esbjergs virksomheder i ugens løb.

Guldbryllup med Blue Water Shipping og ny kvinde på toppen

Blue Water Fonden, som ejer 75 procent af Blue Water Shipping, blev grundlagt i 2007 med formålet at sikre firmaets fremtidige ejerskab, udvikling og tilknytning til Esbjerg. Kurt, Gyrithe og Anne Skov har siden grundlæggelsen siddet i Fondens bestyrelse. Anne Skov vil som formand for fonden og næstformand i bestyrelsen sikre og værne om Blue Water Shippings værdier og kultur. Og hun vil samtidig medvirke til at udstikke hovedlinjerne for den videre udvikling af Blue Water Shipping. Pressefoto

1. september er der anledning til stor fejring i Esbjerg, hvor man specielt om aftenen vil kunne høre musikken buldre afsted fra Vognsbølparken.

Blue Water Shipping kan nemlig fejre sit 50-års jubilæum, og det foregår først og fremmest på lokationen på Esbjerg Havn men også med esbjergenserne i byen.

Jubilæet giver samtidig anledning til et generationsskifte. Grundlæggeren Kurt Skov har været den dominerende frontfigur for transport og logistikkoncernen siden grundlæggelsen i 1972, men nu overlader han rollen som frontfigur til datteren Anne Skov, der bliver formand for Blue Water Fonden, som ejer 75 procent af aktierne i Blue Water. Det fremgik i en pressemeddelelse tidligere i august.

Svane-kæden styrker positionen i Sydvestjylland

Indehaver Henrik B.S Thomsen foran Svane Køkkenet i Esbjerg, som han overtager. Fremover vil den blive drevet sammen med butikken i Aabenraa. Pressefoto

Svane-butikken i Esbjerg overtages, som et led i generationsskifte, af Henrik B.S. Thomsen, der i forvejen ejer Aabenraa-butikken. Synergien fra ejerskab af to butikker og erfarne køkkenfolk skal bane vejen for at vinde markedsandele.

Franchiseforretningen i Esbjerg købes af Henrik B.S. Thomsen, der primo 2019 overtog Svane Køkkenet i Aabenraa. Efter en renovering og opdatering af butikken har han med sit team formået at skabe vækst hvert år. Sammen har de gennemført en målrettet indsats på både salg til private - og erhvervskunder, og for at kunne servicere det stigende antal kunder, er medarbejderstaben udvidet fra seks til 11.

Henrik B. S. Thomsen planlægger at gennemføre nogenlunde samme øvelse i Esbjerg, hvor det nuværende team af erfarne køkkenfolk fortsætter.

Dahl-partner fejrer 20-års jubilæum i selskabet

Mikael Hedager Würtz er født i Aarhus, opvokset i Ringkøbing og blev senere jurist og advokat i Aarhus hos advokatfirmaet Bech-Bruun. Siden sommeren 2002 har Mikael boet i Esbjerg med sin kone, der er fra Ribe, og deres tre børn. Mikael har desuden i en del år været en del af Round Table 70 – nu som mumie – og medlem af VL-gruppe 115. Pressefoto

Advokat (H), L.L.M. og partner, Mikael Hedager Würtz, kunne i august 2022 fejre 20-års jubilæum hos Dahl Advokatpartnerselskab.

Som en del af afdelingen for Corporate Commercial rådgiver Mikael virksomheder inden for primært selskabsret, internationale kontrakter, arbejdsret og M&A. Desuden varetager han større rets- og voldgiftssager for sine klienter.

Siden han kom hjem med en magistergrad fra universitetet i Heidelberg i 1999, har Mikael bygget videre på sin viden inden for tyske retsforhold. Som ansvarlig for Dahls German Desk tilbyder han rådgivning om dansk-tyske retsforhold, herunder inden for kontraktindgåelse og EU-udbud, og siden 2008 har han også arbejdet som fast partneradvokat med Det Tysk-Danske Handelskammer.

Mikael er desuden certificeret voldgiftsdommer og har møderet for Højesteret. Derudover bruger han sin indsigt i økonomiske, forretningsmæssige og ledelsesmæssige aspekter som medlem af en række bestyrelser, herunder også tyske koncerners danske datterselskaber.

Nomineret til EY Entrepreneur Of The Year for andet år i træk

Mathias Kobberup, medstifter af Creditro, har haft besøg af MAthias Uhre, Senio Partner i EY, og Mads Klausen og Simon Andersen fra Danske Bank i forbindelse med nomineringen i kategorien Start-up/Scale-up i EY Entrepreneur of the year. Pressefoto

Visma Creditro er endnu engang en af de nominerede virksomheder i Start-up/Scale-up kategorien i EY Entrepreneur Of The Year.

Creditro arbejder hver dag på at skabe en verden uden svindel og hvidvask via en banebrydende digital platform med løsninger til særligt fraud-prevention og KYC-compliance. Kunderne omfatter i dag blandt andet advokathuse, banker, leasingselskaber og revisionsvirksomheder.

Tidligere i år solgte ejerkredsen bag Creditro en andel af virksomheden til det norske Visma og har i dag fået ny CEO. Med salget sigter virksomheden nu endnu mere efter en ekspansion til de øvrige nordiske markeder.

- Vi glæder os til at følge Mathias og den fortsatte udvikling hos Creditro A/S og ønsker dem held og lykke i konkurrencen, skriver Mathias Uhre, Senior Partner i EY, på Linkedin i forbindelse med offentliggørelsen af nomineringen.

Gode bolignyheder for Esbjergs studerende, den lokale reklamebranche bliver styrket og så løfter grønne løsninger Rambølls økonomi

Her er fire udvalgte historier fra ugens løb fra virksomhederne i Esbjerg og omegn.

To-cifret millionbeløb bruges på totalrenovering af kollegium

- De er stort set alle lejet ud, og vi kunne bare have lænet os tilbage, men det er ikke vores stil. Vores ambitioner er i stedet at totalrenovere det lidt nedslidte kollegium. Vi splitter det derfor ad i atomer og begynder helt forfra: Alle lejligheder får nye lofter, vægge og gulve, ligesom lejlighederne får nye køkkener og badeværelser, siger medejer Bo Svenningsen. Foto: Flemming Larsen

Ejendomsselskabet Bo-To Ejendomme med hovedsæde i Vejle kigger endnu engang ud over bygrænsen. Ejendomsselskabet går til november i gang med at omdanne et tidligere kollegium på Niels Lambertsens Vej i Esbjerg til 69 små lejeboliger på mellem 28 og 45 kvadratmeter. Det skriver JydskeVestkysten.

Bo-To Ejendomme investerer mellem 10 og 14 millioner kroner i totalrenoveringen, og de 69 spritnye lejligheder forventes at stå færdige i det tidlige forår næste år.

- Vi købte kollegiet tilbage i foråret 2018 og har indtil for nylig haft en lejekontrakt med Region Syddanmark, der brugte kollegiet til lægestuderende. Siden har vi selv stået for udlejningen, og der har været stor efterspørgsel efter kollegieværelserne, siger Bo Svenningsen, medejer af Bo-To Ejendomme.

Erfarent reklamebureau vender snuden mod Esbjerg

Mathias Christensen er partner og kontaktdirektør i reklamebureauet Happy. Han er født og opvokset i Esbjerg, og nu flytter han hjem med afdeling på havnen. Pressefoto

Mathias Christensen vender hjem til sin barndomsby – og han vil gøre en forskel. Med sig tager han et stort smil, hele sin familie og et fuldblods brand- og kommunikationsbureau med mere end 25 års erfaring, skriver han i en pressemeddelelse.

Tidligere har den 31-årige Mathias Christensen stået bag en kampagne for Esbjerg Kommune, hvor målet var at lære esbjergenserne at kaste lidt af beskedenheden over borde og i stedet prale af deres by.

Bag kampagnen dengang stod det midtjyske, Herningbaserede reklamebureau Happy, og det er netop det bureau, som nu åbner en afdeling i Esbjerg med Mathias Christensen som ankermand.

Happy Esbjerg slår således dørene op for nye og eksisterende kunder i og omkring Esbjerg i House of Innovation på Esbjerg Havn i september måned.

Læs mere hos JydskeVestkysten om hans strategiske samarbejde med EfB.

Rambøll leverer bedste organiske halvårsvækst i 10 år

- Vi oplever navnlig stor efterspørgsel på bæredygtige ydelser inden for grøn energi og Power-to-X, bæredygtigt byggeri og udvikling af strategier for bæredygtig omstilling i samarbejde med vores kunder, siger Jens-Peter Saul. Pressefoto

Med en organisk vækst på 8,3 procent leverer Rambøll den bedste organiske halvårsvækst i 10 år drevet af en stærk vækst inden for bæredygtige løsninger, navnlig grøn energi og bæredygtigt byggeri. Det skriver rådgivningsfirmaet i en pressemeddelelse.

Rambøll havde en vellykket start på 2022, som var startskuddet til Rambølls nye koncernstrategi med fuldt fokus på bæredygtighed. Omsætningen steg med 10,4 procent til 7,9 milliarder kroner i første halvår 2022. Til sammenligning var der sidste år tale om en øget omsætning på 1,4 procent.

Den organiske vækst var på 8,3 procent, som er det højeste i 10 år, mod 1,8 procent i første halvår i 2021.

- Jeg er meget tilfreds med den stærke organiske vækst, som vi har formået at levere i de første seks måneder af 2022. Det viser, at vi er på rette vej med vores nye strategi, The Partner for Sustainable Change, som i løbet af de kommende fire år vil fokusere hele vores portefølje på bæredygtighed og sigter mod at gøre Rambøll til verdens førende rådgivervirksomhed inden for den grønne energiomstilling, siger koncernchef i Rambøll, Jens-Peter Saul.

West-Marine fejrer 30 år som forhandler af personsikkert Restech-udstyr

Siden 1992 har West-Marine A/S været forhandler af de innovative pneumatiske linekastere fra norske Restech, der kendes verden over for deres nøjagtighed og effektivitet.

Esbjerg-virksomheden West-Marine fik i 1992 øjnene op for det revolutionerende Restech produkt og blev derefter dansk forhandler af de pneumatiske linekastere (PLT). De kan derfor i år fejre 30-årsjubilæum som forhandler samt certificeret og autoriseret serviceværksted af Restech linekastere. Det skriver West-Marine i en pressemeddelelse.

- Der kommer flere henvendelser fra onshore virksomheder, som ligeledes kan se muligheder i linekasteren, og det er vi naturligvis rigtig glade for. Vi står med det bedste produkt på markedet, når vi måler på kvalitet, præcision og holdbarhed, så det giver god mening, at flere kigger den vej, fortæller CCO ved West-Marine, Evan G. Nielsen.

Firmaet Restech opfandt PLT linekasteren, hvor linen bliver fyret af ved hjælp af trykluft, hvilket minimerer risikoen for personskader i en disciplin, der før indebar store sikkerhedsrisici.