Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Jakob Hübschmann Pettit er webudvikler ved NiceHair.dk og mentor gennem Education Esbjergs mentorprogram. Foto: Sofus Tao Pedersen/Education Esbjerg

Bliv mentor og styrk Esbjergs erhvervsliv

Da jeg var i gang med at uddanne mig til journalist, var en stor del af uddannelsens 3,5 år forbundet med usikkerhed. Usikkerhed om hvad fremtiden bragte, og hvordan jeg bedst lykkedes med overgangen fra studietiden til erhvervslivet.

Et års praktikperiode gav mig en unik mulighed for at prøve kræfter som journalist ude i den virkelige verden. Men det er ikke alle, der får den mulighed. Og gør man det, er det stadig forbundet med usikkerhed, for hvordan skaffer man sig en praktikplads?

Jeg tror, vi alle på et eller andet tidspunkt i vores studietid har ønsket, at vi havde én at læne os op ad. En, der havde navigeret i de samme usikkerheder, som var på arbejdsmarkedet, men som ikke havde været der længe nok til at glemme, hvordan overgangen fra den ene verden til den anden er.

Det har studerende i Esbjerg mulighed for i dag. Education Esbjerg har nemlig under initiativet Student In Business (SIBU) oprettet et mentorforløb, der matcher studerende med en relevant mentor på arbejdsmarkedet.

De er i gang med at forberede tredje runde af mentorprogrammet, og derfor søger de nye mentorer.

I dagens nyhedsbrev kan du derfor læse om, hvorfor Jakob Hübschmann Pettit fra NiceHair.dk og Gitte Wilsted Christensen fra Leo Pharma har været mentorer siden november.

Du er som altid velkommen til at dele nyhedsbrevet her med andre, og har du lyst, kan du også følge med på Linkedin, hvor vi løbende deler vores artikler.

God læselyst - og tak fordi du læser med!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
32-årige Jakob Hübschmann Pettit kommer oprindeligt fra New Zealand, men han har efterhånden boet så mange år på først Fanø og sidenhen i Esbjerg, at han mærker en stærk tilknytning til Esbjerg. Derfor vil han også gerne være med til at give noget tilbage til byen. Foto: Sofus Tao Pedersen/Education Esbjerg

Webudvikleren Jakob er mentor for at holde fingeren på byens udviklingspuls

For den 32-årige webudvikler Jakob Hübschmann Pettit gav Esbjerg den luft, han manglede for at finde sin plads i verden. Det har betydet, at han i dag gerne vil give noget tilbage til byens udvikling, men hvordan gør man det?

Svaret har han fundet i Education Esbjergs mentorprogram. Til daglig arbejder han som webudvikler ved NiceHair og har været der i halvandet år, og siden november har han brugt en del af sin arbejdstid sammen med Daniel, der studerer webudvikling på Erhvervsakademi SydVest.

Mentorforløbet har ifølge Jakob Hübschmann Pettit ikke kun gavnet hans mentee - men også ham selv.

- Jeg får vendt tingene på hovedet og set det i et nyt relief. Når Daniel har stillet nogle spørgsmål, jeg ikke lige kan svare på, så udfordrer det jo også mig til at udvikle min viden. Men på mange måder må der også være noget fedt i at have en ansat, som også engagerer sig på denne måde med at give lidt tilbage, siger han.
Læs med i denne artikel, hvor vi dykker dybere ned i, hvorfor Jakob Hübschmann Pettit føler, at han med dette mentorforløb kan give noget tilbage til Esbjerg, samt hvordan også han lærer noget af forløbet.

Erhvervsliv Esbjerg giver dig med denne artikel indsigt i, hvordan Education Esbjergs mentorprogram gavner både mentor Jakob Hübschmann Pettit og hans arbejdsplads. Ligesom den 32-årige mentor fortæller, hvorfor han synes, andre skal tilmelde sig som mentor.

MENTOR: Det er knap 3,5 år siden, at den nu 32-årige Jakob Hübschmann Pettit kunne kalde sig færdiguddannet webudvikler fra Erhvervsakademi SydVest. I to år arbejdede han som softwareudvikler, men det seneste 1,5 år har han været webudvikler ved NiceHair.

Han er en mand, der har været vidt omkring, men i Esbjerg fandt han sin rette hylde. Han kommer oprindeligt fra New Zealand, men i mange år boede han på Fanø, inden han tog en tur til Sydfyn, tilbage til New Zealand, en smuttur til København for til sidst at lande på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg.

Esbjerg gav ham den luft, han havde brug for, så han kunne finde sin vej i livet, og nu er han klar til at give tilbage. Derfor har han siden november sidste år været mentor gennem Education Esbjergs mentorprogram for Daniel, der studerer webudvikling på Erhvervsakademi SydVest.

- Jeg har flakket rundt lidt forskellige steder, men da jeg kom tilbage herovre, hvor der er luft, fandt jeg ud af, hvad jeg skulle med mit liv. Byen har udviklet mig, og derfor vil jeg gerne være med til at udvikle den. Og jeg synes, det er fedt at være med til den udvikling, byen er i gang med, siger han.

Den hjælp han selv savnede

Jakob Hübschmann Pettit havde ikke selv hørt om mentorprogrammet, før en af hans tidligere undervisere rakte ud til ham og anbefalede ham til rollen.

- Jeg havde selv valgt at gøre det, hvis jeg vidste, det var der, men det gjorde jeg ikke. Jeg kan godt lide at møde nye mennesker, og jeg synes, det er fedt at give lidt tilbage. Min primære motivation var, at jeg savnede noget lignende, da jeg gik på uddannelsen. Noget viden om hvordan fremtiden ser ud, karriereudsigter, hvordan man finder arbejde, praktikplads og lignende.

- Det var et ret hurtigt ja at sende afsted. Jeg savnede det, så det er fedt, at jeg kan bidrage med den service eller støtte til andre. Jeg har også allerede takket ja til at fortsætte som mentor i næste runde.

Om Education Esbjergs mentorprogram

I Education Esbjerg har man under initiativet Student In Business (SIBU) tiltaget Student in Business Mentorprogram, hvor de matcher studerende, der mangler 6 - 24 måneder af deres videregående uddannelse med mentorer fra erhvervslivet med 2 - 8 års erhvervserfaring.

Gennem netværksmøder, samtaler, sparring og erfaringsudveksling skal mentorprogrammet sikre en bedre overgang fra studieliv til arbejdsliv for den studerende.

Mentorprogrammet giver mentoren mulighed for at prøve kræfter med 1 – 1 sparring, at udvide sit netværk blandt andre mentorer og at hjælpe en studerende godt på vej i vedkommendes kommende karriere.

Dette bidrager til at gøre Esbjerg til en mere attraktiv uddannelsesby og til at sikre kvalificeret arbejdskraft til arbejdsmarkedet i Sydvestjylland.

Som mentor for Daniel er der mange ting, han kan og har hjulpet med. Det er både helt lavpraktisk i form af hjælp til at skrive cv, gennemgå de koder Daniel har skrevet til opgaver, hjælp til hvordan man bedst præsenterer sig til en jobsamtale og lignende.

Men forholdet mellem mentee og mentor er meget mere end det.

- Jeg tror, det er rart at have en at læne sig op ad, der har været det samme igennem i forhold til uddannelse og karriere. Min personlige erfaring er, at det er en meget usikker tid. Det er det samme felt, man selv har navigeret i.

- Daniel har også spurgt ind til, hvad jeg ville ønske, jeg havde lært mere om på uddannelsen, så han selv kan dykke ned i det. Mentorforløbet giver en ret rig mulighed for selvforbedring på den måde. Hvor dybt, man så dykker ned i det, er op til en selv, men det er en kæmpe fordel. Jeg kan hjælpe med alt det, jeg selv ville ønske, jeg havde vidst.

Et plus personligt, fagligt og for virksomheden

Jakob Hübschmann Pettits rolle som mentor gavner udover Daniel også ham selv og NiceHair. Som den 32-årige mentor påpeger, så mener han, at mentorforløbet bekræfter udtrykket, at man først er dygtig til noget, når man kan lære det fra sig, og på den måde er det en smule selvbekræftende for ham at medvirke i programmet.

- Jeg får vendt tingene på hovedet og set det i et nyt relief. Når Daniel har stillet nogle spørgsmål, jeg ikke lige kan svare på, så udfordrer det jo også mig til at udvikle min viden. En dag er spildt, hvis man ikke har undersøgt et eller andet, man ikke kendte til på forhånd. Så jeg betragter det mest som en læremulighed og synes, det er fedt at blive udfordret på måder, som man måske ikke gør i sin dagligdag. Og så får man mulighed for at netværke med de andre mentorer.

Du eller din ansatte kan også blive mentor

Education Esbjerg søger lige nu virksomheder og mentorer til at være med næste omgang, der starter til november 2022.

Tilmeldingsperioden for at være mentor løber frem til den 1. juli. 2022. Og man kan tilmelde sig lige her.

Har man spørgsmål kan man henvende sig til HR-Partner Anne Sofie Skou Jessen, aj@educationesbjerg.com eller kommunikations- og marketingsleder Camilla Hansen, ch@educationesbjerg.com

Du kan læse mere om mentorprogrammet her.

Det kommer ligeledes NiceHair til gode på forskellige måder. Både at Jakob Hübschmann Pettits faglighed bliver udfordret og udviklet men også hans engagement i lokallivet.

Udover at være mentor holder han også af og til foredrag på Erhvervsakademi SydVest. Begge dele spreder budskabet om NiceHair som arbejdsplads, og det ser han som et unikt og spændende rekrutteringsværktøj.

- Man har fingeren på pulsen i forhold til de dygtige folk i branchen. Og som mentor kommer man lidt tættere på livet af en enkelt studerende. For vores vedkommende har det også gavnet både mig og NiceHair, at Daniel og jeg har talt om nye teknologier eller tilgange, vi måske ikke lige havde fanget. Vi er gode til at opsøge nye muligheder, men man kan ikke være med på det hele i tech, så det er fedt, at jeg kan undersøge nogle af de teknologier, Daniel snakker om, og eventuelt pitche dem til teamet.

- Men på mange måder må der også være noget fedt i at have en ansat, som også engagerer sig på denne måde med at give lidt tilbage. Der er ingen tvivl om, at det også gavner NiceHair. Jeg tror nemlig også, det er et spørgsmål om at videreudvikle sig som ansat ved, at man er ude at engagere sig på den her måde i lokalmiljøet.

At have fingeren på pulsen

For Jakob Hübschmann Pettit er det at være mentor lig med netop at engagere sig i lokalområdet. Og lige nu sker der store forandringer i Esbjerg - særligt i forhold til uddannelses- og karrieremuligheder. Derfor mener han, det er endnu vigtigere at deltage i mentorforløbet.

- Esbjerg er jo ved at udvikle sig til en ret fed karriere- og studieby, og det skal vi bare støtte op om. At være mentor er en fantastisk måde at gøre Esbjerg mere imødekommende over for både studerende fra udlandet og personer, der ikke har Esbjerg som deres første valg.

- Det er på mange måder en rigtig fed måde at have fingeren på pulsen med byens udvikling. Og det kan man lynhurtigt gå glip af, når man ikke går på en skole med 2000 mennesker, men man sidder på en arbejdsplads med andre, der laver det samme. Ens perspektiv bliver måske ikke udfordret på samme måde.

Udover selv at have skrevet sig op som mentor til næste runde, har han anbefalet til sit netværk - og anbefaler det her til alle andre. Flere af hans bekendte går i dag og overvejer, om de skal følge trop, for som den 32-årige mentor siger:

- Vi lærer jo alle sammen noget af det. Det bliver stillet op i paradigmerne med mentee og mentor, men det er i virkeligheden en tovejs-ting, og jeg synes, det ville være en skam at takke nej til noget så spændende.

Der er udsigt til, at Esbjerg kan udvikle sig endnu mere som studieby efter byen har fået tildelt en kvart million i støtte til netop det formål. Foto: Christer Holte/Business Esbjerg

Det skal du vide fra virksomhederne i Esbjerg

Årets driftsresultat for Ellepot A/S endte på knap 23 millioner kroner og overskuddet efter skat på 14,6 millioner kroner, hvilket er en mindre tilbagegang i forhold til året før, hvor bundlinjeresultatet endte på 18,5 millioner kroner.

Regeringschefer og energiministre fra Danmark, Tyskland, Holland og Belgien samles onsdag 18. maj i Esbjerg, hvor de ventes at indgå en politisk aftale om at sætte tempoet for opstilling af havvind i Nordsøen op.

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond har uddelt 275.000 kroner til aktiviteter, der udvikler Esbjerg som studie- og uddannelsesby.

Her får du tre udvalgte erhvervshistorier fra Esbjerg.

Esbjerg-selskabet Ellepot A/S realiserer flot resultat

Virksomheden Ellepot i Kjersing, Esbjerg, der udvikler og producerer maskiner, systemer og specialudviklet papir og kultiveringsbakker til gartnerier verden over, er kommet rigtig fint ud af startblokkene med sit nye ejerskab.

Det fremgår af resultatet i den netop fremlagte årsrapport i 2021 for Ellepot A/S.

- 2021 var et travlt og begivenhedsrigt år for Ellepot, og det er derfor med både ydmyghed og stolthed, at vi præsenterer årets resultat. Vi er meget tilfredse, for resultatet skal ses i lyset af flere af årets begivenheder, der tæller både ejerskifte, virksomhedsfusion, massive investeringer i både ny teknologi, flere ansatte samt ombygning af vores produktions- og lagerfaciliteter, forklarer Lars Steen Pedersen, der er adm. direktør og mindretalsaktionær i selskabet og oplyser videre, at også corona-pandemiens følgeeffekter har påvirket den daglige drift.

Årets driftsresultat endte på knap 23 millioner kroner og overskuddet efter skat på 14,6 millioner kroner, hvilket er en mindre tilbagegang i forhold til året før, hvor bundlinjeresultatet endte på 18,5 millioner kroner.

Ellepot blev sidste år i fællesskab købt af den ene gren af Lego-arvingerne i Kirk Kapital og Karsten Ree Holding i bestræbelserne på at skabe en slagkraftig spiller på markedet for bæredygtig dyrkning af planter og afgrøder.

Hidtil havde Ellepot været ejet af kapitalfonden Capidea.

Europæiske regeringschefer mødes om kort tid på Esbjerg Havn

Regeringschefer og energiministre fra Danmark, Tyskland, Holland og Belgien samt EU-kommissionens formand holder topmøde på Esbjerg Havn 18. maj og ventes at indgå en politisk aftale om at sætte tempoet for udbygning af havvind i Nordsøen markant op.

Det skriver JydskeVestkysten.

Det er statsminister Mette Frederiksen, der er vært for kollegerne - den tyske forbundskansler Olaf Scholz, Hollands premierminister Mark Rutte og Belgiens Alexander De Croo, og også EU-kommissionens formand, Ursula Von Der Leyen, deltager ved topmødet i Esbjerg. Det samme gør en stribe virksomheder og brancheorganisationer fra de fire lande.

Ifølge Politiken er det planen, at de fire regeringschefer vedtager en erklæring om, hvor mange gigawatt havvind Nordsøen skal levere inden 2050.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger tales der om svimlende 150 gigawatt (GW) - til sammenligning indeholder den klimaaftale, som S-regeringen og et bredt udsnit af Folketingets partier indgik i juni 2020 etablering af to energiøer inden 2030 på i alt 5 GW – en ved Bornholm på 2 GW og en i Nordsøen på 3 GW med potentiale til udbygning til 10 GW på sigt.

Fond uddeler en kvart million til udvikling af Esbjerg som studieby

Over de seneste to år er Esbjerg gået fra at være landets 16. bedste studieby til i år at være nummer fem i den årlige undersøgelse af landets studiebyer. Og nu er der god grund til at tro, at den positive udvikling kan fortsætte.

I hvert fald har Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond i 2022 uddelt i alt 275.000 kroner til støtte for videregående uddannelser og forskning på universitetsniveau i Esbjerg og Sydvestjylland.

Med støtten lever fonden op til sit formål om at styrke Esbjerg som en attraktiv studie- og uddannelsesby. Det skriver JydskeVestkysten.

Med 50.000 kroner til Education Esbjerg og 30.000 kroner til Den Kulturelle Ungdomsfond giver Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond en hånd til det fortsatte arbejde med at gøre Esbjerg til en attraktiv studieby, lyder det i en pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune.

Gitte Wildsted Christensen på 37 har siden 2019 været fastansat i Leo Pharma. Hun savnede selv en form for mentor, da hun studerede til kemiingeniør på Aalborg Universitet Esbjerg. Derfor nyder hun i dag at være mentor i Education Esbjergs mentorprogram. Foto: Sofus Tao Pedersen/Education Esbjerg

Gitte er kemiingeniør og mentor: - Rollen har styrket mig i mit karrierevalg

37-årige Gitte Wildsted Christensen er barn af byen, og det var derfor helt logisk for hende, at hun skulle blive i Esbjerg. Både under uddannelsen og efterfølgende.

Hun har under sin uddannelse som kemiingeniør på Aalborg Universitet Esbjerg været i praktik hos Leo Pharma og efterfølgende arbejdet som studentermedhjælper. Da hun blev færdiguddannet i 2019, fik hun en fast stilling som processpecialist i virksomheden. I dag bruger hun erfaringerne fra både universitetet og arbejdspladsen til at hjælpe sin mentee Ali igennem Education Esbjergs mentorprogram.

Der har både været god læring at hente for hende og en indirekte gavn for Leo Pharma:

- Jeg har egentlig altid syntes, at jeg var okay til at lytte, men det her forløb har virkelig sat spot på at kunne sætte sig ned og reflektere over, hvordan et andet menneske har det og prøve at komme med den bedst mulige vejledning derfra.

- Erhvervslivet får i min optik nogle ansatte, der er en smule mere rustede, fordi de får den ekstra viden med fra nogen, der husker processen fra at gå fra studerende til erhvervslivet.

Med denne artikel får du indsigt i den erfaring, kemiingeniøren Gitte Wildsted Christensen har fået af at være mentor i Education Esbjergs mentorprogram. Det har både gjort hende mere reflekterende og har støvet gammel læring af, som hun ikke har brugt siden studiet.

MENTOR: - Det at være mentor har styrket mig helt vildt i mit karrierevalg. Jeg er blevet bekræftet i, at det var den helt rigtige retning, jeg valgte at gå.

Sådan lyder det fra den 37-årige Gitte Wildsted Christensen, der er processpecialist ved Leo Pharma. Hun blev uddannet kemiingeniør fra Aalborg Universitet Esbjerg i 2019, og er i dag mentor for Ali gennem Education Esbjergs mentorprogram.

Det har hun været siden november sidste år, efter hendes chef modtog en mail om, at Education Esbjerg manglede mentorer til programmet. Han spurgte derfor Gitte Wildsted Christensen, om ikke det var noget for hende - og der ramte han plet.

- Jeg syntes, det kunne være yderst spændende at prøve at få lov til at have en smule indflydelse på dem, der skal ud i erhvervslivet. Jeg kunne forestille mig, at de unge - og ældre studerende - havde mange af de samme spørgsmål, som jeg sad med i slutningen af min uddannelse. Det er jeg kun blevet bekræftet i, for jeg kan høre, at min mentee har siddet med mange af de samme spørgsmål og bekymringer, siger hun.

Om Education Esbjergs mentorprogram

  • I Education Esbjerg har man under initiativet Student In Business (SIBU) tiltaget Student in Business Mentorprogram, hvor de matcher studerende, der mangler 6 - 24 måneder af deres videregående uddannelse med mentorer fra erhvervslivet med 2 - 8 års erhvervserfaring.
  • Gennem netværksmøder, samtaler, sparring og erfaringsudveksling skal mentorprogrammet sikre en bedre overgang fra studieliv til arbejdsliv for den studerende.
  • Mentorprogrammet giver mentoren mulighed for at prøve kræfter med 1 – 1 sparring, at udvide sit netværk blandt andre mentorer og at hjælpe en studerende godt på vej i vedkommendes kommende karriere.
  • Dette bidrager til at gøre Esbjerg til en mere attraktiv uddannelsesby og til at sikre kvalificeret arbejdskraft til arbejdsmarkedet i Sydvestjylland.

Den 37-årige mentor er i løbet af de sidste fem måneder ligeledes blevet bekræftet i, at det gavner de studerende at have en sparringspartner, der har navigeret i de samme uddannelses- og karrierevande.

- Min mentee har givet udtryk for, at han er utroligt glad for at have en sparringspartner og en, han kan ringe til, når han har spørgsmål. Det er både omkring praktikplads, cv og ansøgningsbrevet. Men han har også fået lidt ro på i forhold til forventninger til ham, når han er færdiguddannet.

-  Han var bekymret for, om de forventede, at han bare kunne det hele, når han kom ud på arbejdsmarkedet. De bekymringer havde jeg også, men så kunne jeg berolige ham med, at det kunne jeg ikke forestille mig, for den gode arbejdsplads tager hånd om sine medarbejdere og deres oplæring. Det fandt han noget ro i. Jeg havde selv været lykkelig, hvis jeg havde haft en mentor, dengang jeg stod og var ved at være færdig med min uddannelse.

En menneskelig læring

Ligesom mentoren Jakob Hübschmann Pettit har oplevet, at rollen som mentor har udviklet ham både personligt og fagligt, har Gitte Wildsted Christensen den samme oplevelse.

- Jeg har egentlig altid syntes, at jeg var okay til at lytte, men det her forløb har virkelig sat spot på at kunne sætte sig ned og reflektere over, hvordan et andet menneske har det og prøve at komme med den bedst mulige vejledning derfra. Det kan jeg både bruge derhjemme og i erhvervslivet, og det kommer jeg helt sikkert også til.

- Jeg har også rent fagligt udviklet mig ved at hjælpe med hans opgaver. Det er rart at få de små grå til at snurre igen. Når du kommer ud i erhvervslivet, arbejder du tit med et meget specifikt område. Nogle af de ting, man ikke arbejder med til daglig, bliver pakket ned i en kasse, som man gemmer lidt inde bagved. Så jeg er blevet styrket fagligt ved at få den genopfrisket, og det er rart, når jeg skal til at arbejde med nogle af de områder igen.

Du eller din ansatte kan også blive mentor

  • Education Esbjerg søger lige nu virksomheder og mentorer til at være med næste omgang, der starter til november 2022.
  • Tilmeldingsperioden for at være mentor løber frem til den 1. juli. 2022. Og man kan tilmelde sig lige her.
  • Har man spørgsmål kan man henvende sig til HR-Partner Anne Sofie Skou Jessen, aj@educationesbjerg.com eller kommunikations- og marketingsleder Camilla Hansen, ch@educationesbjerg.com
  • Du kan læse mere om mentorprogrammet her.

Der er derfor ingen tvivl hos Gitte Wildsted Christensen om, at hun gerne vil skrive sig op som mentor igen. Men uanset om hun får en ny mentee eller ej, kommer hun til at tage en masse med fra oplevelsen.

- Jeg kommer helt sikkert til at tage det med at være mere reflekterende med mig videre. Ligesom jeg ikke er det mindste i tvivl om, at det var den rette vej for mig i forhold til karriere. Forløbet har også udvidet mit netværk i Esbjerg, selvom jeg er barn af byen. Jeg har fået kontakt til de andre mentorer, og det har været en god måde at skabe et endnu bredere netværk i byen. Ligesom jeg har fået en masse gode redskaber med fra det indledende møde hos Education Esbjerg.

Sig ja til mentorforløbet - og rustede medarbejdere

Gitte Wildsted Christensen kan ligeledes se, hvordan hendes rolle som mentor får en indirekte betydning for hendes arbejdsplads Leo Pharma - og alle andre medvirkende virksomheder.

På sigt ser hun nemlig mentorprogrammet som en god måde at ruste den kommende arbejdskraft til erhvervslivet på en måde, de ellers ikke bliver det. Derfor har hun kun roser at give til Education Esbjerg og forløbet.

- Initiativet fra Education Esbjerg er vanvittigt godt, der skal endelige bare komme mere af det. Det hjælper også de studerende, der flytter til Esbjerg. De får potentielt skabt sig et netværk, inden de er færdigudlært, og så er der større chance for, at de bliver i byen.

- Det her skal bare eskalere. Vi skal have mere af det, for det bidrager altså til udvikling af netværk på mange måder. Så det er i høj grad relevant for erhvervslivet. Hvis Leo Pharma - eller en anden virksomhed - skal bruge en ny ansat, kan det her have været med til at ruste den potentielle nyansatte, inden personen træder ind i firmaet. Erhvervslivet får i min optik nogle ansatte, der er en smule mere rustede, fordi de får den ekstra viden med fra nogen, der husker processen fra at gå fra studerende til erhvervslivet.

I hendes optik kan det derfor kun gå for langsomt med at tilmelde sig selv eller sin virksomhed til programmet. Og det samme gælder de studerende på byens videregående uddannelser.

- Hvis man har mulighed for at tilmelde sig, så gør det. Jeg tror, de ville få rigtig meget ud af det.