Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Inden Stephanie Bertelsen vendte hjem til Danmark, var hun professionel golfspiller i USA. Privatfoto

29-årige Stephanie fra Vejle dyrker karrieren i Esbjerg

Vi har alle på et tidspunkt skulle tage en beslutning om, hvor vi ville lande henne i verden. Skal vi blive i den by, vi er vokset op i? Skal vi flytte til den anden side af landet? Og skal vi vende hjem igen på sigt?

For nogle har det været en nem beslutning. Der har været elementer i livet, der har trukket dem i en bestemt retning. Måske de endda altid har vidst, hvad de ville. Men for andre er det en sværere beslutning - specielt hvis geografien egentlig ikke spiller en særlig stor rolle.

29-årige Stephanie Bertelsen har været vidt omkring. Hun har været langt væk fra sin barndomsby, da hun tog til USA for at dyrke sin golf og uddanne sig inden for general business.

Men hun er også vendt hjem til barndomsbyen Vejle, da hun forlod USA i november 2016. Og så er hun rykket videre igen for at skabe rødder nye steder, og det nye sted er Esbjerg.

I dagens nyhedsbrev forsøger vi at give dig indsigt i, hvorfor Stephanie Bertelsen for fem år siden valgte at flytte til Esbjerg, samt hvilken rolle jobbet hos Viking Life-Saving Equipment og de imødekommende esbjergensere har spillet i forhold til, at hun stadig bor og arbejder i byen i dag.

Du er som altid meget velkommen til at dele nyhedsbrevet med dit netværk, og er du ny læser, kan du tilmelde dig her.

Tak fordi du læser med - og rigtig god weekend!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Når Stephanie Bertelsen fortæller folk i barndomsbyen Vejle, at hun er flyttet til Esbjerg, bliver hun oftest mødt med positivitet. Mange fortæller deres egne historier og minder fra Esbjerg og har et godt kendskab til byen, og den del sætter hun pris på. Privatfoto

Vejlenseren Stephanie valgte Esbjerg for jobbet og byens netværk

Stephanie Bertelsen på 29 år har aldrig tænkt, at geografien spillede nogen rolle i forhold til karriere. For hende har det altid handlet om jobbet frem for byen.

Derfor søgte hun for fem år siden job i hele Jylland, da hun efter endt uddannelse og et år som professionel golfspiller i USA, vendte hjem til Vejle, hvor hun er opvokset.

Valget faldt på Viking Life-Saving Equipment i Esbjerg, hvorfor hun 1. februar kunne fejre fem års jubilæum.

Ligesom virksomheden er Esbjerg-ånden vokset på hende, og i dag er hun stor fan af byen og har opbygget et bredt netværk. Netop hvor nemt det er at opbygge et bredt netværk i byen, er en af grundene til, at hun synes, man skal vælge Esbjergs erhvervsliv og byliv til.

Læs med her, hvor Erhvervsliv Esbjerg giver dig endnu et perspektiv på, hvorfor unge talenter vender sig mod Esbjerg.

I denne artikel giver Erhvervsliv Esbjerg dig indsigt i, hvorfor en Global Sales Assistent, der oprindeligt kommer fra Vejle, de seneste fem år har arbejdet på at skabe sig en karriere i Esbjerg. Først som Sales Trainee hos Viking Life-Saving Equipment og sidenhen i sin nuværende stilling.

REKRUTTERING: 1. februar kunne den nu 29-årige Stephanie Bertelsen fejre fem års jubilæum hos Viking Life-Saving Equipment.

For seks år siden kunne hun fejre sin bachelor i General Business ved Texas Tech University. Uddannelsen tog hun i USA, så hun ved siden af studiet kunne spille golf på eliteniveau.

Efter den færdiggjorte bachelor brugte hun et år på at spille professionel golf, og derfor vendte hun også først hjem til Danmark i november 2016.

Stephanie Bertelsen er opvokset i Vejle, hvor hendes forældre stadig er bosat. Da hun kom hjem fra USA, flyttede hun derfor ind hos dem og bevægede sig ud på det danske jobmarked ved at sende ansøgninger afsted til jyske arbejdspladser.

At det kun var arbejdspladser i Jylland, kalder hun i dag for en tilfældighed og handlede mere om, hvilke interessante stillinger der var frem for lokationen.

- Jeg vidste faktisk ikke helt, hvad jeg ville. Så da jeg flyttede hjem til mine forældre, søgte jeg lidt rundt omkring efter, hvad, jeg synes, lød spændende. Jeg vidste, at jeg gerne ville søge nogle elev-stillinger eller assistent-stillinger, og så håbede jeg lidt på noget inden for salg. Men jeg var rimelig open minded.

Jobsøgningen landede hende en samtale hos Viking Life-Saving Equipment i Esbjerg, hvor hun blev ansat som sales trainee med første arbejdsdag 1. februar 2017.

En del af Viking-kulturen

Fem år er gået, og i dag sidder hun i en stilling som Global Sales Assistent Fire, hvor hun til daglig er salgsassistent for salg i hele verden, hvor de markeder, der fylder mest i hendes hverdag, er Chile, Schweiz, Østrig, Holland og Taiwan.

Udover de geografiske markeder arbejder hun med salg af Viking Life-Saving Equipments brandbeklædning.

- Det er meget globalt arbejde, og det er jeg glad for, for det er også en global baggrund, jeg egentlig er vokset op med. Derfor vidste jeg også, da jeg begyndte at søge arbejde, at jeg gerne ville arbejde i en international virksomhed.

- De første to år var jeg elev hos Viking, men de gør meget ud af at holde på de unge, så jeg er fortsat i samme afdeling med næsten samme rolle, men jeg har jo så fået bygget flere opgaver og mere ansvar på siden.

Om Stephanie Bertelsen

  • Stephanie Bertelsen er 29 år og opvokset i Vejle.
  • Hun har en bachelor i General Business fra Texas Tech University fra 2015.
  • Hun har spillet professionel golf for Ladies Professional Golf Association i USA i 2016.
  • 1. februar 2017 blev hun ansat som Sales Trainee i Viking Life-Saving Equipment.
  • 1. februar 2019 startede hun som Global Sales Assistent Fire hos Viking Life-Saving Equipment, hvilket betyder, at hun arbejder med brandbeklædning.
  • For at bygge et netværk begyndte hun til fodbold i FC King George, da hun flyttede til byen. Der spiller hun stadig.

Selvom den nu 29-årige salgsassistent ikke havde det store kendskab til Viking Life-Saving Equipment, da hun flyttede hertil for fem år siden, så er virksomheden vokset på hende.

- Jeg kendte ikke så meget til Viking, da jeg søgte stillingen dengang. Men jeg har fundet ud af, hvor passionerede de alle sammen er for, at Viking skal få succes, og jeg synes selv, jeg har flyttet mig meget, siden jeg startede hos dem. Det er et meget ambitiøst og seriøst miljø.

- Det hele ligger nok i, at man er en virksomhed med en længere historie. Og selvom Viking ikke er så gammel igen, så er det en utrolig motiverende historie at kende, og det bærer kulturen selvfølgelig også præg af.

Fra trekanten til den vestjyske hovedstad

Da Stephanie Bertelsen rykkede rødderne til Esbjerg, var det også med begrænset kendskab til selve byen og området. Ligesom hendes lokale netværk i byen bestod af to gode veninder fra golf.

Men akkurat ligesom Viking-ånden er Esbjerg krøbet ind under huden på hende og har gjort indtryk.

- Jeg var ikke solgt på Esbjerg, inden jeg flyttede, men i dag er jeg meget glad for byen. Der er nogle virkelig rare mennesker, og det er i Jylland, så folk er stadig meget nede på jorden. For mig minder det på den måde lidt om Vejle.

- Der er mange paralleller, og mange ting er de samme, men på andre måder er de to byer meget forskellige. Men jeg kan godt lide Vejle i forhold til byens størrelse, og der synes jeg, Esbjerg er et godt match.

Et af de punkter, hvor, hun synes, de to byer adskiller sig, er livet i byen. Da hun boede i Vejle, boede hun lidt uden for byen, men i dag bor hun centralt i Esbjerg.

Om Viking Life-Saving Equipment

  • Tage Sørensen (1915-2016) dannede Nordisk Gummibådsfabrik, som nu er kendt som Viking Life-Saving Equipment A/S, i 1960. Han forblev bestyrelsesformand for virksomheden indtil 2010, hvor han trådte af i en alder af 95 år.
  • Viking Life-Saving Equipment vægter unge talenter højt, og derfor har de flere programmer, der giver unge og nyuddannede en vej ind i arbejdslivet.
  • De har blandt andet et trainee-program, der giver to års erhvervserfaring. De har også et 'program', der gør det muligt at blive studentermedhjælper i virksomheden, ligesom de har praktikpladser.
  • Læs mere om de forskellige programmer her.

- Jeg er overrasket over, hvor ofte man kan gå ned ad gågaden, og så sker der et eller andet på torvet. Det gør virkelig, at man hurtigt falder til i byen, fordi man hurtigt får et bredt netværk. Men det skyldes måske også, at jeg arbejder i en stor virksomhed med mange, man har noget til fælles med.

- På de fem år jeg har boet her, har der været mange større begivenheder som Tall Ship Races, Danmarks Indsamling, Music4free og sådan noget. Og så selvfølgelig mange mindre begivenheder, men det gør bare, at det føles, som om der sker noget tit, og det værdsætter jeg som ung i en by. Det gør det også nemmere at falde til, fordi det netop også er til begivenheder, man møder nye mennesker, så det er nemt at opbygge et netværk i Esbjerg.

En by med åbne arme

De imødekommende mennesker og den hurtige adgang til et bredt netværk er nogle af pluspointene ved Esbjerg, som Stephanie Bertelsen sætter størst pris på.

- Da jeg lige var flyttet til Esbjerg, lavede jeg ikke rigtig noget om eftermiddagen, fordi jeg ikke havde noget at give mig til. Men så startede jeg til fodbold, og det var egentlig mest for at lære folk at kende, og det har givet mig et kæmpe netværk uden for arbejde.

- I dag kan jeg næsten ikke gå igennem gågaden uden at møde nogen, jeg kender eller har set før. Jeg synes, det er utroligt, at man på så kort tid kan få et rimelig bredt netværk. Folk er virkelig imødekommende.

Dertil har hun generelt en idé om, at Esbjergs erhvervsliv tilbyder et af de mest seriøse og ikke mindst ambitiøse arbejdsmiljøer, hvor der bliver taget hånd om unge og nyuddannede. Selvom det er et syn på byen, hun først har opbygget i løbet af hendes fem år i Esbjerg, er det endnu en grund til, at man i hendes optik bør vælge det esbjergensiske erhvervsliv til - også som ung.

Jacob Risgaard og Jesper Sommer har efter hendes deltagelse i Løvens Hule været på besøg hos Winnie Løkkegaard Kristensen på Industrivej 2 i Ribe, da de fik investeret i Minifabrikken. Foto: Jacob Lange

Her er seneste nyt fra Esbjergs erhvervsliv

Efter fire brandingworkshops i uge 4 er det nu blevet klart, at den nye retning for Esbjerg er kultur og oplevelser. Arbejdet fortsætter derfor med at skabe den rette kernefortælling.

SubC Partner og Aalborg Universitet Esbjerg har testet deres Acomar-robot for at afprøve de to systemer, der skal give forbrugeren kontrol og fornemmelse af, hvor robotten arbejder på  blandt andet at fjerne marinebegroning. Begge tests var en succes.

Winnie Løkkegaard Kristensen fra Ribe var med i Løvens Hule i afsnittet, der løb over skærmen i uge 4 med hendes virksomhed Minifabrikken. Jacob Risgaard investerede i 20 procent af virksomheden.

Efter afslutningen på første udgave af bæredygtighedssamarbejdet mellem Polytech, GenIn, Rybners HTX og Hjerting Skole Aura har vindergruppen fra Rybners HTX i begyndelsen af januar arbejdet på at gøre deres bæredygtige emballage til virkelighed.

Du får her fire udvalgte historier fra de lokale virksomheder.

Esbjerg skal fokusere på kultur og oplevelser

Knap et års intensivt brandingarbejde med analyser, interviews, workshops og massiv borgerinddragelse er nu mundet ud i, at der er fundet en ny retning for Esbjerg.

I udviklingen af Esbjergs fremtid er der sat fokus på oplevelser og kultur som løftestang til at fremme og formidle Esbjergs DNA som havneby og bæredygtig by i udvikling. Det er resultatet af de forskellige branding-workshops, som Esbjerg Kommune, Business Esbjerg, Education Esbjerg og Esbjerg Havn har stået i spidsen for.

I det videre arbejde skal de fire partnere i samarbejde med repræsentanter fra de tidligere workshops nu arbejde videre med at kvalificere den retning, som er valgt for Esbjerg. Der vil i den kommende tid blive indkaldt til dialogmøder, hvor Esbjergs nye kernefortælling skal finpudses, så alle kan se sig selv i den nye retning.

Du kan læse mere her.

SubC Partner tester Acomar-robot

Siden 2020 har SubC Partner været i gang med et usædvanligt projekt, som både vind-, olie- og gasindustrien kan få stor gavn af på sigt. Projektet skal nemlig løse en af de få problemstillinger, som de to vidt forskellige industrier begge kæmper med - nemlig marinebegroning.

2. februar udførte virksomheden to tests, der skulle afprøve robottens DVL- og SBL-systemer. DVL-systemet måler robottens lokation og bevægelse i forhold til havbunden, mens SBL-systemet måler robottens lokation i forhold til specifikke gps-punkter under vandoverfladen. De to systemer skal give forbrugeren kontrol og en fornemmelse af, hvor robotten arbejder.

SubC Partner samarbejder med flere om produktet, hvoraf den ene samarbejdspartner er Aalborg Universitet Esbjerg, der også var til stede under de to tests, der blev udført på Esbjerg Havn.

Du kan læse mere i Erhvervsliv Esbjergs tidligere artikel om projektet her.

Lokal erhvervsdrivende var med i Løvens Hule

27. januar løb et afsnit af Løvens Hule over skærmen, hvor en lokal erhvervsdrivende var med. Winnie Løkkegaard Kristensen står bag virksomheden Minifabrikken, og torsdag kunne hele Danmark se, at hendes deltagelse var endt med, at hun gik hjem med en investering fra ejer af Coolshop, Jacob Risgaard, på 200.000 kroner for 20 procent af virksomheden.

- Det vigtigste for mig var ikke at få en investering, men derimod at få nogen med på min rejse, der kunne hjælpe mig. Min førsteprioritet var Jacob, så da han bød ind, slog jeg til, fortæller Winnie Løkkegaard Kristensen til JydskeVestkysten.

Hun ser frem til at kunne bruge det netværk og den erfaring fra partnerne, hun har fået sammen med investeringen. Pengene fik dog hurtigt ben at gå på.

- Jeg fik brugt de 200.000 kroner på at købe råvarer ind, for planen var, at vi skulle øge produktionen, så vi kunne få mine produkter ud i forretninger, lyder det fra Winnie Løkkegaard Kristensen.

Vinderne af bæredygtighedsprojekt arbejder videre med produktet

Det er knap to måneder siden, Polytech afsluttede det første samarbejde med Verdensmålshuset GenIn, Rybners HTX og Hjerting Skole Aura. 175 elever havde i tre måneder arbejdet med seks cases, der er virkelige problemstillinger i Polytech, for at lade dem komme med deres perspektiver og løsninger på udfordringerne.

Projektet endte med, at en gruppe studerende vandt et tre-dages kursus, hvor de ville blive sat sammen med nogle aktører, der kan hjælpe dem med at undersøge, hvorvidt deres produkt kan blive til virkelighed.

De har udarbejdet en prototype på en emballage, der er dyrket af svampe, halm og kornskaller. Derved løser de både et affaldsproblem og hjælper landbruget af med et restprodukt. Kurset har eleverne fra Rybners HTX været igennem her i januar.

- Tre dygtige elever fra Rybners HTX fik i dag meget kvalificeret sparring på deres ide til fremtidens bæredygtige emballage. Ideen var vinder-idé til sidste halvårs casebaserede verdensmålsrelaterede udfordringer fra Polytech omkring ansvarligt forbrug og produktion. Tusind tak til alle jer fantastiske mentorer fra Polytech, Aalborg Universitet, Esbjerg Bryghus og Rudholm økologisk landbrug for sparring og generøse hjælp til de unge i den videre proces, skriver Verdensmålshuset på LinkedIn.

Læs mere om projektet, som Erhvervsliv Esbjerg tidligere har skrevet om, her.