Vejlenseren Stephanie valgte Esbjerg for jobbet og byens netværk
Stephanie Bertelsen på 29 år har aldrig tænkt, at geografien spillede nogen rolle i forhold til karriere. For hende har det altid handlet om jobbet frem for byen.
Derfor søgte hun for fem år siden job i hele Jylland, da hun efter endt uddannelse og et år som professionel golfspiller i USA, vendte hjem til Vejle, hvor hun er opvokset.
Valget faldt på Viking Life-Saving Equipment i Esbjerg, hvorfor hun 1. februar kunne fejre fem års jubilæum.
Ligesom virksomheden er Esbjerg-ånden vokset på hende, og i dag er hun stor fan af byen og har opbygget et bredt netværk. Netop hvor nemt det er at opbygge et bredt netværk i byen, er en af grundene til, at hun synes, man skal vælge Esbjergs erhvervsliv og byliv til.
Læs med her, hvor Erhvervsliv Esbjerg giver dig endnu et perspektiv på, hvorfor unge talenter vender sig mod Esbjerg.
REKRUTTERING: 1. februar kunne den nu 29-årige Stephanie Bertelsen fejre fem års jubilæum hos Viking Life-Saving Equipment.
For seks år siden kunne hun fejre sin bachelor i General Business ved Texas Tech University. Uddannelsen tog hun i USA, så hun ved siden af studiet kunne spille golf på eliteniveau.
Efter den færdiggjorte bachelor brugte hun et år på at spille professionel golf, og derfor vendte hun også først hjem til Danmark i november 2016.
Stephanie Bertelsen er opvokset i Vejle, hvor hendes forældre stadig er bosat. Da hun kom hjem fra USA, flyttede hun derfor ind hos dem og bevægede sig ud på det danske jobmarked ved at sende ansøgninger afsted til jyske arbejdspladser.
At det kun var arbejdspladser i Jylland, kalder hun i dag for en tilfældighed og handlede mere om, hvilke interessante stillinger der var frem for lokationen.
- Jeg vidste faktisk ikke helt, hvad jeg ville. Så da jeg flyttede hjem til mine forældre, søgte jeg lidt rundt omkring efter, hvad, jeg synes, lød spændende. Jeg vidste, at jeg gerne ville søge nogle elev-stillinger eller assistent-stillinger, og så håbede jeg lidt på noget inden for salg. Men jeg var rimelig open minded.
Jobsøgningen landede hende en samtale hos Viking Life-Saving Equipment i Esbjerg, hvor hun blev ansat som sales trainee med første arbejdsdag 1. februar 2017.
En del af Viking-kulturen
Fem år er gået, og i dag sidder hun i en stilling som Global Sales Assistent Fire, hvor hun til daglig er salgsassistent for salg i hele verden, hvor de markeder, der fylder mest i hendes hverdag, er Chile, Schweiz, Østrig, Holland og Taiwan.
Udover de geografiske markeder arbejder hun med salg af Viking Life-Saving Equipments brandbeklædning.
- Det er meget globalt arbejde, og det er jeg glad for, for det er også en global baggrund, jeg egentlig er vokset op med. Derfor vidste jeg også, da jeg begyndte at søge arbejde, at jeg gerne ville arbejde i en international virksomhed.
- De første to år var jeg elev hos Viking, men de gør meget ud af at holde på de unge, så jeg er fortsat i samme afdeling med næsten samme rolle, men jeg har jo så fået bygget flere opgaver og mere ansvar på siden.
Om Stephanie Bertelsen
- Stephanie Bertelsen er 29 år og opvokset i Vejle.
- Hun har en bachelor i General Business fra Texas Tech University fra 2015.
- Hun har spillet professionel golf for Ladies Professional Golf Association i USA i 2016.
- 1. februar 2017 blev hun ansat som Sales Trainee i Viking Life-Saving Equipment.
- 1. februar 2019 startede hun som Global Sales Assistent Fire hos Viking Life-Saving Equipment, hvilket betyder, at hun arbejder med brandbeklædning.
- For at bygge et netværk begyndte hun til fodbold i FC King George, da hun flyttede til byen. Der spiller hun stadig.
Selvom den nu 29-årige salgsassistent ikke havde det store kendskab til Viking Life-Saving Equipment, da hun flyttede hertil for fem år siden, så er virksomheden vokset på hende.
- Jeg kendte ikke så meget til Viking, da jeg søgte stillingen dengang. Men jeg har fundet ud af, hvor passionerede de alle sammen er for, at Viking skal få succes, og jeg synes selv, jeg har flyttet mig meget, siden jeg startede hos dem. Det er et meget ambitiøst og seriøst miljø.
- Det hele ligger nok i, at man er en virksomhed med en længere historie. Og selvom Viking ikke er så gammel igen, så er det en utrolig motiverende historie at kende, og det bærer kulturen selvfølgelig også præg af.
Fra trekanten til den vestjyske hovedstad
Da Stephanie Bertelsen rykkede rødderne til Esbjerg, var det også med begrænset kendskab til selve byen og området. Ligesom hendes lokale netværk i byen bestod af to gode veninder fra golf.
Men akkurat ligesom Viking-ånden er Esbjerg krøbet ind under huden på hende og har gjort indtryk.
- Jeg var ikke solgt på Esbjerg, inden jeg flyttede, men i dag er jeg meget glad for byen. Der er nogle virkelig rare mennesker, og det er i Jylland, så folk er stadig meget nede på jorden. For mig minder det på den måde lidt om Vejle.
- Der er mange paralleller, og mange ting er de samme, men på andre måder er de to byer meget forskellige. Men jeg kan godt lide Vejle i forhold til byens størrelse, og der synes jeg, Esbjerg er et godt match.
Et af de punkter, hvor, hun synes, de to byer adskiller sig, er livet i byen. Da hun boede i Vejle, boede hun lidt uden for byen, men i dag bor hun centralt i Esbjerg.
Om Viking Life-Saving Equipment
- Tage Sørensen (1915-2016) dannede Nordisk Gummibådsfabrik, som nu er kendt som Viking Life-Saving Equipment A/S, i 1960. Han forblev bestyrelsesformand for virksomheden indtil 2010, hvor han trådte af i en alder af 95 år.
- Viking Life-Saving Equipment vægter unge talenter højt, og derfor har de flere programmer, der giver unge og nyuddannede en vej ind i arbejdslivet.
- De har blandt andet et trainee-program, der giver to års erhvervserfaring. De har også et 'program', der gør det muligt at blive studentermedhjælper i virksomheden, ligesom de har praktikpladser.
- Læs mere om de forskellige programmer her.
- Jeg er overrasket over, hvor ofte man kan gå ned ad gågaden, og så sker der et eller andet på torvet. Det gør virkelig, at man hurtigt falder til i byen, fordi man hurtigt får et bredt netværk. Men det skyldes måske også, at jeg arbejder i en stor virksomhed med mange, man har noget til fælles med.
- På de fem år jeg har boet her, har der været mange større begivenheder som Tall Ship Races, Danmarks Indsamling, Music4free og sådan noget. Og så selvfølgelig mange mindre begivenheder, men det gør bare, at det føles, som om der sker noget tit, og det værdsætter jeg som ung i en by. Det gør det også nemmere at falde til, fordi det netop også er til begivenheder, man møder nye mennesker, så det er nemt at opbygge et netværk i Esbjerg.
En by med åbne arme
De imødekommende mennesker og den hurtige adgang til et bredt netværk er nogle af pluspointene ved Esbjerg, som Stephanie Bertelsen sætter størst pris på.
- Da jeg lige var flyttet til Esbjerg, lavede jeg ikke rigtig noget om eftermiddagen, fordi jeg ikke havde noget at give mig til. Men så startede jeg til fodbold, og det var egentlig mest for at lære folk at kende, og det har givet mig et kæmpe netværk uden for arbejde.
- I dag kan jeg næsten ikke gå igennem gågaden uden at møde nogen, jeg kender eller har set før. Jeg synes, det er utroligt, at man på så kort tid kan få et rimelig bredt netværk. Folk er virkelig imødekommende.
Dertil har hun generelt en idé om, at Esbjergs erhvervsliv tilbyder et af de mest seriøse og ikke mindst ambitiøse arbejdsmiljøer, hvor der bliver taget hånd om unge og nyuddannede. Selvom det er et syn på byen, hun først har opbygget i løbet af hendes fem år i Esbjerg, er det endnu en grund til, at man i hendes optik bør vælge det esbjergensiske erhvervsliv til - også som ung.