Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Det gode arbejdsmiljø og medarbejdernes trivsel ligger adm. direktør i EMS Kenneth Hagelskjær meget på sinde. Derfor er han meget tilfreds med resultatet i forbindelse med deres udvidelse på Lillebæltsvej. Pressefoto

Nu er EMS klar til at vokse med kunderne

Er dine medarbejdere spredt udover flere lokationer, eller sidder de under samme tag?

For nogle bringer det inspiration at have kontorer på flere forskellige adresser, omend adresserne typisk er placeret i forskellige byer. For andre giver det næring til samarbejdet at være samlet.

Esbjerg Maritime Service har i en længere periode været spredt udover fem lokationer. Alle sammen i Esbjerg. Det har ellers altid været meningen, at de skulle sidde i samme bygning, men virksomheden er vokset med så høj hastighed, at lokalerne ikke kunne følge med.

Derfor besluttede administrerende direktør Kenneth Hagelskjær, at der skulle en større udvidelse til for i alt 60 mio. kroner. I slutningen af juni kunne de omkring 80 medarbejdere derfor rykke sammen i bussen og flytte ind i de nye lokaler på Lillebæltsvej.

Læs med i dagens nyhedsbrev, hvor vi dykker ned i, hvilken betydning det har haft for virksomheden og dens medarbejdere.

Er du endnu ikke blevet abonnent på Erhvervsliv Esbjerg, kan du tegne abonnement på nyhedsbrevet lige her eller sende en mail til August for at få en løsning til flere medarbejdere.

God læselyst - og rigtig god sommer!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Med udvidelsen har EMS investeret i nye omklædningsfaciliteter, tekøkkener og toiletter i alle værkstederne, hvor store vinduespartier og åben arkitektur skaber lys, luft og sammenhæng mellem afdelingerne. Samtidig er der bygget en ny stor kantine som bliver et nyt fælles samlingspunkt for alle medarbejdere i virksomheden. Medarbejdernes arbejdsforhold og -glæde ligger nemlig administrerende direktør, Kenneth Hagelskjær, meget på sinde. Pressefoto

EMS: Udvidelse for 60 mio. kroner forbedrer både produktionsflow og arbejdsforholdene

Kunderne vokser hastigt, og det har fået svejse- og stålspecialisten, EMS, til at investere 60 mio. kroner i en stor udvidelse i Esbjerg, der nu står klar til indflytning. De nye rammer skal understøtte en strategisk satsning på ingeniør-, produktions-, og serviceydelser til kunder inden for vind, olie/gas og PtX.

Virksomheden står nu i en mere optimeret udgave af sig selv, hvor effektiviteten er steget, produktionsflowet forøget, og sikkerhedsniveauet højnet. Oveni har godt arbejdsmiljø og trivsel fyldt i tankerne hos Kenneth Hagelskjær, der med byggeriet føler, at hans medarbejdere har fået de mest optimerede og tidssvarende rammer.

De 60 mio. kroner er mundet ud i en 4.700 kvadratmeter stor udvidelse, der består af to nye produktionshaller og en kontorbygning. Det betyder, at samtlige omkring 80 medarbejdere i dag kan være under samme tag i stedet for at være spredt ud på fem forskellige adresser.

- Vi får mulighed for at arbejde sammen på en helt anden måde, idet vi nu samler medarbejdere fra fem adresser i én stor og sammenhængende bebyggelse. Jeg har tidligere prøvet noget lignende og oplevede dengang, hvor stor en forskel det kan gøre, når mennesker arbejder tæt sammen frem for at sidde hver for sig, fortæller administrerende direktør Kenneth Hagelskjær.

Erhvervsliv Esbjerg fortæller her historien om EMS, der har investeret 60 mio. kroner i en udvidelse, der skal samle samtlige medarbejdere under samme tag. Og så giver vi dig indblik i, hvilken betydning udvidelsen allerede har haft for virksomheden.

NYE LOKALER: Hos svejse- og stålspecialisten har de omkring 80 medarbejdere længe måtte slå sig til tåls med at være spredt udover flere forskellige lokaler i Esbjerg.

Forretningen er nemlig vokset stødt, og derfor er der også kommet flere og flere medarbejdere til. Lokalerne på Lillebæltsvej blev derfor for små på ingen tid, og EMS måtte ty til lejede lokaler og midlertidige kontorpavilloner.

Men sidste år besluttede virksomhedens top, at det var tid til at investere i nye omgivelser, der kunne samle alle kræfterne under samme tag. For lidt over et år siden tog EMS derfor første spadestik til byggeriet af to nye produktionshaller og en ny kontorbygning på Lillebæltsvej.

I slutningen af juni flyttede administrerende direktør Kenneth Hagelskjær og hans omkring 80 medarbejdere ind til første mødedag i den nye kontorbygning med store forventninger.

- Vi får mulighed for at arbejde sammen på en helt anden måde, idet vi nu samler medarbejdere fra fem adresser i én stor og sammenhængende bebyggelse. Jeg har tidligere prøvet noget lignende og oplevede dengang, hvor stor en forskel det kan gøre, når mennesker arbejder tæt sammen frem for at sidde hver for sig, fortæller Kenneth Hagelskjær.

Samtidig har udvidelsen givet Kenneth Hagelskjær mulighed for at forbedre sine ansattes arbejdsforhold.

- Jeg har verdens bedste hold, der fortjener de bedst mulige rammer. Derfor betyder det uendeligt meget for mig, at jeg nu kan tilbyde mine medarbejdere nogle tidssvarende forhold, der er optimerede til den måde, vi arbejder på. Vi har alt for længe slidt for meget med noget, der ikke var godt nok, siger han.

Nye byggeplaner på bordet

I september sidste år talte Erhvervsliv Esbjerg med Kenneth Hagelskjær om en ny strategi, corona havde affødt. En del af den strategi var netop at udvide lokalerne. Inden coronapandemien lød tanken dog på et byggeprojekt til 10 millioner kroner, som de ville bygge af flere omgange. Det hele var godkendt - inklusive lånet - da Kenneth Hagelskjær lagde projektet på hylden.

Om EMS

  • EMS er specialiseret i design og fremstilling af rør, tanke, stålkonstruktioner og mekaniske løsninger med særligt fokus på energi og den maritime sektor.
  • Virksomheden har base i Esbjerg, og du kan læse mere på https://www.ems.as
  • EMS satser også på at tage del i den tidlige proces hos kunderne som rådgivningspartner.
  • Kenneth Hagelskjær stfitede virksomheden i 2009.
  • Kenneth Hagelskjær, direktør i EMS, kan kontaktes på +45 24 96 05 65 eller mail.
  • Erhvervsliv Esbjerg har tidligere skrevet om EMS' nye strategi. Det kan du læse mere om her.

- Da corona kom, sagde vi stop, for vi vidste ikke, hvordan det ville ramme os. Men vi kom rimelig godt igennem, og det gav tid til at tænke over det. Jeg kunne se, at de industrier, vi arbejder med, rykkede rigtig hårdt. Så jeg kiggede på mine byggeplaner og tænkte, at de havde ret.

- Vi skulle ikke bygge af fire-fem omgange. Så jeg lavede en ny plan, kørte i banken og sagde: 'Jeg ved godt, I har sagt ja til 10 millioner. Men nu skal jeg altså bruge 60', sagde Kenneth Hagelskjær dengang.

Derved kunne hele holdet bag EMS flytte ind i de nye lokaler 27. juni, hvor håbet blandt andet er, at de nu samlede kompetencer vil styrke EMS i rollen som kundens EPCI-partner, der altså favner hele processen.

Et markant forbedret produktionsflow

De nye produktionshaller har allerede vist sig at være en fornuftig investering. De stod færdige lige efter årsskiftet, og forandringen er tydelig i form af et markant forbedret produktionsflow og næsten ingen flaskehalse.

Med de nye produktionshaller har EMS nemlig fået flere kvadratmeter til rådighed, der betyder, at de ikke længere behøver håndtere produktion og montage i samme lokale.

- Med de nye haller har vi fået plads til at håndtere op til fire ordrer på samme tid. Det giver os en meget højere effektivitet. Samtidig er sikkerhedsniveauet højnet, og vi har færre omkostninger til transport. Alt i alt, står vi nu i en langt mere optimeret udgave af os selv, siger Kenneth Hagelskjær.

Lige så vigtigt er det, at EMS nu kan imødekomme en stigende efterspørgsel på store, modulopbyggede stålkonstruktioner, fordi virksomheden med de nye haller har 13 meter under krog og en kran, der kan løfte 32 tons.

- Vi valgte at bygge de nye haller, fordi vi kunne se, at vores kunder voksede og begyndte at efterspørge større emner. Det har vist sig at være den helt rigtige beslutning. Vi oplever stigende aktivitet og har en god ordrebeholdning indtil slutningen af næste år, fortæller Kenneth Hagelskjær.

Fuldt fokus på energisektoren

Med udvidelsen har EMS samtidig besluttet at satse 100 procent på energiindustrien – det vil sige virksomheder, som enten producerer, forbruger eller flytter store mængder energi. På den måde ønsker virksomheden at bringe sine kompetencer endnu bedre i spil og samtidig tage del i den store vækst, der er på vej i Sydvestjylland inden for vindenergi, olie-/gasindustrien og PtX, hvor Esbjerg-aftalen åbner nye muligheder. Erklæringen, som blev underskrevet i maj, sigter mod at bygge minimum 150 gigawatt havvind inden 2050 og sikre den nødvendige energiinfrastruktur.

- Samfundsmæssigt ser vi ind i en tid, hvor vi både skal have grøn omstilling og sideløbende sørge for, at vi hurtigst muligt bliver uafhængige af russisk olie og gas. Det betyder, at virksomheder som vores får en hel del mere at se til. Hvis vi skal have lavet alt det, som politikerne lægger op til, så bliver vi i hvert fald ikke arbejdsløse før 2050, siger Kenneth Hagelskjær.

Han forventer. at EMS med den øgede kapacitet vil have mulighed for at tredoble antallet af timelønnede i de kommende år.

Ugens overblik i Erhvervsliv Esbjerg. Illustration: Jysk Fynske Medier

Esvagt satser på vindskibe, piloter lykkes endelig med overenskomst, og Danhaus overdrager nøglerne til HusCompagniet

Her får du ugens overblik, der indeholder flere af de seneste erhvervsnyheder fra Esbjerg og omegn.

Esvagt og amerikansk partner melder om nye aftaler i sats på vindskibe

Med sin amerikanske partner Crowley etablerer Esvagt nu et fælles joint venture om at udvikle SOV-skibe – Service Operation Vessel – til vindmarkedet i USA. Foto: Esvagt

Det danske rederi Esvagt styrker sin satsning med sin amerikanske partner Crowley i et fælles joint venture om udvikling af såkaldte SOV-skibe – Service Operation Vessel – til vindmarkedet i USA. Det skriver Esvagt i en pressemeddelelse.

De nye aftaler styrker ifølge meddelelsen de to selskabers forpligtelse til samarbejdet, og de nye tilføjelser fokuserer ifølge parterne på "den finansielle og udviklingsmæssige effektivitet i skibsudviklingsprocessen mellem de to selskaber". Indholdet uddybes dog ikke nærmere.

- Forbedringen af denne satsning vil hjælpe med at bringe disse vigtige servicefartøjer til det amerikanske havvindmarked for at imødekomme nationens krav om ren, bæredygtig energi, udtaler vice president for Crowley Wind Services Jeff Andreini og uddyber:

- Når vi øger vores organisationers fælles kapacitet, vil vi hjælpe med at fremme den fortsatte vækst af maritime og logistik-løsninger for at hjælpe med at løse nationens krav til skibskapacitet på en ansvarlig og bæredygtig måde.

Du kan læse mere her.

Offshore Helicopter Services Denmark A/S tegner overenskomst for selskabets piloter

Efter et langvarigt forhandlingsforløb er det nu omsider lykkedes Offshore Helicopter Services Denmark A/S at tegne overenskomst for selskabets piloter. Pressefoto

Efter et langvarigt forhandlingsforløb er det nu omsider lykkedes Offshore Helicopter Services Denmark A/S at tegne overenskomst for selskabets piloter. Dermed er den store strejke, som ville træde i kraft 1. juli, afblæst. Det skriver JydskeVestkysten.

Energi- og olieselskabet TotalEnergies havde en ”vandbus” med plads til 120 passagerer liggende i beredskab ved kajen i Esbjerg Havn, mens tiden nærmede sig deadline den 1. juli, hvor helikopterpiloterne, der flyver offshore-medarbejdere til og fra olie- og gasfelterne i Nordsøen, havde varslet strejke.

Natten til 21. juni indgik selskabet forlig med Flyvebranchens Personale Union (FPU). Om eftermiddagen den 26. juni blev denne aftale tiltrådt af selskabets piloter ved en afstemning.

Parterne har dog ikke oplyst, hvordan løn- og arbejdsvilkår er skruet sammen i den nye overenskomst.

Danhaus overdrager nøglerne til HusCompagniet

Johannes Wøldike Schmith giver snart nøglerne til Danhaus fabrikken i Esbjerg til HusCompagniet. Pressefoto

Tidligere på året blev den esbjergensiske husfabrik Danhaus solgt for 90 millioner kroner, og nu skal nøglerne til den 12.00 kvadratmeter store fabrik i Esbjerg overdrages til HusCompagniet.

- Det er en stor dag med mange følelser i spil, når man overdrager nøgler. Både for den, der afleverer, og den, der får dem. Det ved ejerne af de over 10.000 huse, vi har produceret gennem fire årtier, alt om, siger Johannes Wøldike Schmith i en pressemeddelelse, der refereres i Jyske Vestkysten.

Danhaus, der slog dørene op i 1977,  producerer årligt elementer til 400 huse og har kapacitet til det dobbelte, oplyser avisen, der også nævner, at familien Wøldike Schmith og familien Erben har beholdt ejerskabet af Danhaus' byggeselskaber, der blandt andet tæller Danhaus Bolig Projekt A/S og Danhaus Boligprojekt Sjælland A/S.