Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Tina Them Betak beskriver selv sit arbejde som følgende: Jeg hjælper virksomheder med at udvikle deres business potentiale ved at engagere deres kunder gennem data-drevne salg og marketinginitiativer. Privatfoto

Bliv en haj til marketing

Hvad er din virksomheds kernefortælling? Og hænger den sammen med den værdi, du mener, dit brand skaber?

Husker du at tænke både den værdi og kernefortælling ind i dine marketingkampagner? Og understreger dine marketingkampagner din virksomheds overordnede strategi?

Der er mange ting at tage stilling til, når man arbejder med marketing. For at gøre det lidt nemmere kommer Tina Them Betak, der på fredag starter som marketingchef i Bramidan, i dagens nyhedsbrev med tre ting, du skal have for øje.

Vi bringer ligeledes en artikel om digital sikkerhed. Den er oprindeligt bragt i vores søstermedie Erhvervsliv Trekanten, men i disse tider med kriser både nær og fjern er det mere end nogensinde før vigtigt at have fokus på digital sikkerhed.

Nye læsere af Erhvervsliv Esbjerg kan tilmelde sig nyhedsbrevet her eller sende en mail til salg@erhvervslivesbjerg.dk for at få en løsning til flere medarbejdere.

God læselyst - og tak fordi du læser med!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Tina Them Betak starter 4. november som marketingchef ved Bramidan. Hendes erfaring med marketing trækker hun på i denne artikel, hvor hun opsummerer sin store viden i tre gode råd. Pressefoto

3 gode råd: Sådan mestrer du marketing uanset branche

Marketing; hvad er det? Og hvordan lykkes man med det?

Det forsøger Erhvervsliv Esbjerg at give dig svar på i denne artikel, hvor vi har stillet spørgsmålene til Tina Them Betak, som inden længe bliver marketingchef for Bramidan.

- Marketing er de handlinger, som en virksomhed gør for at øge sit brandkendskab og/eller sælge flere produkter og ydelser. Det består blandt andet af indhold, platform og analyse af data.

Sådan beskriver hun marketing og supplerer med tre ting, man skal tage højde for, når man markedsfører sig som virksomhed. De tre ting er:

1) God markedsføring skal være relevant og vigtig. Man skal derfor kende sine kunder bedre, end de kender sig selv.

2) Hvilken værdi skaber dit brand? Når du har fundet svaret på det spørgsmål, skal du huske det, hver gang du lancerer en ny marketingkampagne.

3) Plan the work. Work the plan. Det betyder blandt andet, at det er vigtigt at få beskrevet forretningsmålene og de marketingindsatser, som passer bedst i forhold til virksomhedens aktuelle situation og målgruppe.

Erhvervsliv Esbjerg giver dig i samarbejde med Tina Them Betak, marketingchef for Bramidan, tre gode råd til at lykkes med marketing.

Marketing: Der er mange ting, der kan være svære at finde den gyldne løsning på i erhvervslivet. En af de ting er marketing.

Men selvom marketing er en svær størrelse, er det nu engang et vigtigt område, hvis man som virksomhed - eller institution - drømmer om at nå sine mål.

Derfor har vi spurgt Tina Them Betak om at bidrage med gode råd til, hvordan man mestrer marketing. Hun starter 4. november i en ny stilling som marketingchef i den lokale virksomhed Bramidan.

Som indledning til sine gode råd beskriver hun marketing således:

- Marketing er de handlinger, som en virksomhed gør for at øge sit brandkendskab og/eller sælge flere produkter og ydelser. Det består blandt andet af indhold, platform og analyse af data. Jeg vil med disse råd sætte fokus på, hvad man skal tage højde for, når man markedsfører sig som virksomhed uanset branche.

1. God markedsføring skal være relevant og vigtig

Derfor er det vigtigt, at man kender sine kunder bedre, end de selv gør. Tina Them Betaks første råd vil være, at man får beskrevet:

  • Hvem er vores målgruppe?
  • Hvilke udfordringer eller problemer kan vi løse for dem?
  • Hvilket medier og platforme benytter de?
  • Hvordan ser kunderejsen ud?

Ved at besvare dette bliver det nemmere at skabe de mest effektive markedsføringsindsatser på tværs af relevante platforme og medier. Relevante og nærværende budskaber i forhold til de faser og handlinger, kunden befinder sig i, skaber de bedste betingelser for konverteringer.

2. Hvilken værdi skaber dit brand?

Troværdige brands kommer lettere igennem kriser og har nemmere ved at skabe en god og loyal kunderelation. Virksomhedens marketingindsats bør naturligvis altid være et parløb med brandstrategien, men brandet er altid vigtigere og "større" end individuelle marketingkampagner.

Derfor anbefaler Tina Them Betak, at man som virksomhed får defineret, hvordan man ser sig selv, og hvordan man ønsker at blive set og opfattet.

Dyk ned i virksomhedens kernefortælling og sørg for altid at have jeres brand i bevidstheden, når der udformes marketingbudskaber i stedet for blot at pushe salgsbudskaber.

3. Plan the work. Work the plan

Marketing skal understøtte virksomhedens overordnet strategi. Derfor er det vigtigt at få beskrevet forretningsmålene og de marketingindsatser, som passer bedst i forhold til virksomhedens aktuelle situation og målgruppe. Lav gerne en plan for alle aktiviteterne i prioriteret rækkefølge og beslut dig for, hvornår aktiviteterne skal afvikles.

Det er vigtigt at få forventningsafstemt, hvad man ønsker at opnå med markedsføringen og hvilke ressourcer, det vil kræve. Typisk vil det være effekten af flere aktiviteter, der giver det bedste resultat, men kend resultatet af dine brand- og marketingindsatser på både den korte og lange bane.

- Hackerne udnytter de huller og bagdøre, der bliver opdaget. Sjovt nok er det ofte chefen og dem højt i hierarkiet, der glemmer at opdatere, siger konsulentchef hos MB Solutions Thomas Christensen. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix 

Top-5-liste til digital sikkerhed, hvis du ikke går all in

IT-SIKKERHED: Du ved, at det er vigtigt at holde styr på det digitale hegn rundt om virksomheden, men du er måske ikke helt klar til at investere i den store pakke, hvor der døgnet rundt sidder folk klar til at afvise forsøg på at trænge ind bag den digitale pigtråd.

Konsulentchef hos MB Solutions i Vejle, Thomas Christensen, deler her en liste på fem punkter, din virksomhed skal have styr på i en tid, hvor flere kriminelle er rykket online.

Artiklen her er oprindeligt bragt i vores søstermedie Erhvervsliv Trekanten, men i disse tider med kriser både nær og fjern er det mere end nogensinde før vigtigt at have fokus på digital sikkerhed. Derfor bringer vi artiklen i dagens nyhedsbrev.

1. Få styr på passwords – få en manager

Det er nødvendigt, at de ansatte får et andet forhold til deres password. Der er password, som kun bliver brugt til firmakontoen. Slut. De ansatte må ikke bruge de samme passwords som til forskellige tv-tjenester eller fitness-kontoen. Men budskabet skal være, at de ansatte skal bruge en password-manager. Når du først har vænnet dig til det, så er det nemmere. Meget nemmere.

2. Opdateringer er vigtige – også for chefen

Det er ikke for sjov, at Microsoft eller andre kommer med opdateringer. Hackerne udnytter de huller og bagdøre, der bliver opdaget. Sjovt nok er det ofte chefen og dem højt i hierarkiet, der glemmer at opdatere. De har ikke lige tid, og pludselig overholder de ikke deres egne regler, så de – i princippet – ikke burde have adgang til deres egen data.

3. Brug to-faktor godkendelse – ikke mindst i firmaet

Hvis du kan bruge multifactor authentication, så brug det. Det er sådan noget som Mit-ID. Det bør være en del af ligningen alle steder, også når vi taler om virksomheder. Det burde være umuligt at logge på virksomheden uden at have den slags løsninger.

4. Stram styring af rettigheder – ellers opstår der huller

Det må ikke være sådan, at du bare kan installere, hvad du selv har lyst til på din enhed. Kan man det, kan hackere også, og så kan der køre et stykke software i baggrunden, uden du ved det. Der skal være en administrator på, og der skal være nogle ens procedurer i virksomheden. Nogle af de programmer, du finder på nettet, har kæmpe sikkerhedsbrister.

5. Får styr på "nøgleskabet" – smuthuller kan koste dyrt

Det bliver lidt teknisk, når vi taler active directory, men det er her, at du styrer mange centrale processer. Men nogle af de ting, der er sat op, har måske været i virksomheden i mange år, og der er en masse ting, der måske skulle være lukket ned for.

Der er muligvis også for mange, der har administrator-rettigheder. Det er klart hackernes foretrukne måde at komme ind. De kommer ind via et smuthul, og pludselig har de rettigheder. De kan kopiere alt, og så krypterer de alt. Det er noget af det, der har ramt nogle af de store virksomheder. De har ikke fået ryddet op i deres active directory, og så kan det gå galt.

Advokater udvider i Grønland, Esbjergs kultur prioriteres og nye fordele på vej til Esbjergs PtX-eventyr

Her får du tre udvalgte historier fra Esbjerg og omegns erhvervsliv.

Kirk Larsen & Ascanius åbner advokatkontor i Grønland

- Med åbningen af kontoret i Nuuk ønsker vi at skabe et tillidsfuldt forhold til det grønlandske erhvervsliv, samt at fokusere vores indsats navnlig inden for forretningsområderne fast ejendom/bygge og anlæg, shipping/transport og fiskeri, offentlig ret, selskabsret, udbudsret og ansættelsesret, skriver Kirk Larsen & Ascanius på LinkedIn. Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

Kirk Larsen & Ascanius udvider til nye områder med et nyt kontor i Nuuk, Grønland.

- Hos Kirk Larsen & Ascanius, ser vi et stort potentiale i Grønland, og vi vil gerne nærme os de grønlandske kunder med åbningen af et nyt kontor i Nuuk. Det grønlandske kontor har fået adresse i det nye erhvervs- og havneområde, der allerede nu er under stor udvikling, og hvor en række store grønlandske virksomheder har eller er ved at etablere sig, skriver advokatpartnerselskabet på LinkedIn.

Til at lede kontoret i Grønland, har de ansat advokat Kasper Skare, der indtil udgangen af september 2022 har været ansat som administrationschef ved Retten i Grønland. Han kan derudover trække på erfaringer fra Konkurrencenævnet i Grønland, Udbudsklagenævnet i Grønland samt fra sit virke som bestyrelsesformand i Imaq Pilot ApS.

Kultur skal på programmet i Esbjerg

Det var i kredsen omkring Esbjerg Ensemble at tanken om et stort kulturshow blev undfanget. Foto: PR

Esbjerg Ensemble har siden foråret spekuleret i, om kulturen ikke skulle spille en større rolle i Esbjerg. Den idé har udviklet sig til et storstilet arrangement på Tobakken den 24. november, hvor byen skal vise, hvad den lokale kultur har at byde på.

Foreløbigt er følgende booket til at gå på scenen i en lind strøm: Esbjerg Ensemble, Konservatoriets Pigekor, Den ny Opera, Treenighedskirkens Drenge og Mandskor, Esbjerg Revyen, Ungdomsrevyen, folkemusikere fra Syddansk Musikkonservatorium, Folk og Fæstival, Signe Juel og Nicolas Kocks jazzband samt Kellermensch.

To kæmper vil fordoble mængden af havvinden

- Esbjerg kommer til at få en bærende rolle i det, som jeg også tror bliver et stærkt eksporteventyr båret af store danske virksomheder, siger David Dupont-Mouritzen, projektdirektør for HØST PtX Esbjerg. Foto: HØST PtX Esbjerg

Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners vil med fire nye vindmølleparker fordoble mængden af havvind i Danmark. Det bliver en fordel for det kommende PtX-projekt i Esbjerg, som Copenhagen Infrastructure Partners står bag.

- Vindmølleparkerne til havs sikrer forsyningen til blandt andet fremtidens PtX-anlæg, hvor vi hos Høst PtX Esbjerg vil producere den grønne ammoniak, der skal bruges til gødning på landbrugets marker og til brændstof til skibsindustrien. Nordsøen og Esbjerg får dermed en nøglerolle, når det gælder så vigtige områder som forsyning af energi til varme, fødevarer og transport, som er bærende elementer for et samfund, siger David Dupont-Mouritzen i en pressemeddelelse.

Du kan læse mere her.