Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Jesper Toft Mathiasen er ny administrerende direktør i Claus Sørensens Fond og Claus Sørensens Fond Holding A/S. Foto: PR

Lad os ikke være så ydmyge

Har du prøvet at arbejde sammen med amerikanere? Hvis du har, så har du måske oplevet det samme som Jesper Toft Mathiasen - at ydmygheden ikke er noget nær den samme på den anden side af Atlanten som i Vestjylland.

Faktisk mener den kommende administrerende direktør for Claus Sørensens Fond og Claus Sørensens Fond Holding A/S, at vi godt må tage ved lære af amerikanerne, når det kommer til netop at tænke stort og være mindre ydmyge. Vi skal huske at italesætte vores succeser.

Det er blot en af flere pointer, Jesper Toft Mathiasen fremhæver, når han i denne udgave af nyhedsbrevet bringer Erhvervsliv Esbjergs stafet videre med sine svar på de fem faste spørgsmål.

Dette nyhedsbrev er også den første fra mig, Caroline Kristensen, der er den nye journalist på Erhvervsliv Esbjerg. Jeg glæder mig til at dele ud af de mange gode historier om erhvervslivet her i byen, som jeg er født og opvokset i.

For et år siden vendte jeg hjem til Esbjerg efter otte år i Aarhus, København og en kort afstikker til en ødegård i Sverige. I den årrække har Esbjerg vækstet massivt, fået store ambitioner og armbevægelser.

Det var på mange måder en helt ny by, jeg vendte hjem til. Derfor er min ambition ved Erhvervsliv Esbjerg at være med til at fodre det voksende erhvervsliv med inspiration, der kan drive udviklingen endnu længere.

Derfor er du også mere en velkommen til at kontakte mig på carok@jfm.dk eller forbinde med mig på LinkedIn, hvis du har en historie, der fortjener at blive fortalt.

Rigtig god læselyst - og god weekend!

Billede af Caroline Kristensen
Billede af skribentens underskrift Caroline Kristensen Journalist
Jesper Toft Mathiasen er kommende administrerende direktør for Claus Sørensens Fond og Claus Sørensens Fond Holding A/S. PR-foto

Jesper Toft Mathiasen: - Særligt i vores del af landet skal vi huske at tænke stort og være knap så ydmyge

Jesper Toft Mathiasen, der snart sætter sig i stolen som ny administrerende direktør i Claus Sørensens Fond og Claus Sørensens Fond Holding A/S, overtager Erhvervsliv Esbjergs stafet og svarer her på de fem faste spørgsmål.

STAFET: Jesper Toft Mathiasen har i snart 11 år været en del af Claus Sørensen A/S og de seneste år under amerikansk ejerskab i Lineage Logistics. Siden 2015 har han haft titel af administrerende direktør.

I foråret skifter han imidlertid sin stol ud med en ny direktørstol - denne gang som administrerende direktør i Claus Sørensens Fond og Claus Sørensens Fond Holding A/S. Desuden er han formand for Dansk Industri i Sydvestjylland.

Han er blevet nomineret til at overtage stafetten af Lars Steen Nielsen fra forsikringsmæglerfirmaet North - og det er særligt, fordi Jesper Toft Mathiasen netop nu står midt i et skifte til så tung en plads i byens erhvervsliv.

Hvad bruger du mest tid på i øjeblikket?

- I øjeblikket bruger jeg min tid på at få afsluttet snart 11 års arbejde i frysehusindustrien, de ni første i Claus Sørensen A/S og de sidste under amerikansk ejerskab i Lineage Logistics. I løbet af en årrække får man startet mange ting, og især efter et opkøb, hvor fem selskaber skal integreres, er der mange opgaver, som enten skal afsluttes eller overdrages til andre.

- Når den opgave er afsluttet, har jeg en måned, hvor jeg skal stå til rådighed for min efterfølger og kan gøre mig klar til min nye stilling.

- Jeg har, siden jeg startede i børnehaveklassen på Vestervangsskolen i Gjesing, ikke på noget tidspunkt haft et sabbatår eller orlov, så på den måde bliver det også en forandring, om end i en kort periode, ikke at have en telefon og mailboks, der er rødglødende. Jeg vil prøve at nyde den stilhed, man ikke har i det daglige som topleder, inden det går løs igen.

Hvem eller hvad gør dig optimistisk for tiden?

- At særligt energipriserne ser ud til at være faldende, hvilket gavner både virksomheder og befolkninger over hele Europa. Situationen med høj inflation og ekstreme energipriser er en trussel mod befolkningers liv og velfærd, og så skaber det geopolitiske spændinger i samfundet i hele verden.

- Desuden ser det ud til, at vi i de igangværende overenskomstforhandlinger får lavet nogle løsninger, hvor vi får genoprettet medarbejdernes købekraft uden at sætte virksomhedernes konkurrenceevne over styr, men det kræver, at medarbejderne anerkender dette og ikke lader resultatet af urafstemningen ende i et nej som protest mod regeringens fjernelse af store bededag.

Hvad går snakken i dine netværk på for tiden?

- Der er meget snak om Esbjergs udvikling, både erhvervsmæssigt og manglen på befolkningstilvækst.

- Der er ingen tvivl om, at der er faldet en gevaldig appelsin ned i Esbjergs turban med Esbjerg-erklæringen og det fokus, der er kommet på byen i forbindelse med den grønne omstilling. Nu handler det om, at vi står sammen om erhvervsudvikling, uddannelse, boliger og gode tilbud til børnefamilierne, så vi kan fastholde og tiltrække en masse unge mennesker, som kan blive gode medarbejdere i virksomhederne og skatteydere i kommunen.

- Vi skal have Danmarks bedste skoler og skabe de bedst mulige vilkår for børnefamilierne, så vi kan tiltrække kommende medarbejdere fra hele landet.

Hvad er det mest interessante eller nyttige, du har lært for nylig?

- Idet vi blev en del af en amerikansk international koncern, har jeg lært en masse om andre kulturer og hvilke udfordringer, det kan give, når man samarbejder om fælles projekter.

- Desuden giver det et perspektiv om, at vi i Danmark, og særligt i vores del af landet, skal huske at tænke stort og være knap så ydmyge i forhold til at italesætte vores succeser.

Hvem skal stafetten sendes videre til - og hvorfor?

- Spørgsmålene skal sendes til Kathrine Kirk Muff, der er administrerende direktør for Lego House. Kathrine bor i Esbjerg, men har haft en lang karriere i Lego og har stor erfaring med de trends, der i denne tid rammer os fra udlandet.

Krisemøde på Tobakken fører til stor rokade, ny overenskomstaftale for transportområdet, og Ejendrøm er klar til at ekspandere

Her får du fire af de seneste nyheder fra og om virksomhederne i Esbjerg.

ㅤㅤㅤㅤㅤ

Tobakken indsætter ny bestyrelsesformand og leder

Spillestedet Tobakken i Esbjerg har store økonomiske problemer. Et krisemøde onsdag vendte op og ned på strukturen i bestyrelsen bag. Foto: André Thorup

Der har onsdag været krisemøde på spillestedet Tobakken, der har haft store økonomiske problemer.

Her blev det besluttet, at den tidligere administrerende direktør for Rybners og nuværende formand for Esbjerg Ensemble, 68-årige Peter Amstrup, konstitueres som bestyrelsesformand.

Derudover blev Esbjerg Kommunes kulturchef, Ulla Visbech, indsat som midlertidig leder af spillestedet, samtidig med hun varetager sit job som kulturchef. Det skriver JydskeVestkysten

Det økonomiske fundament under Tobakken er i så skidt forfatning, at man også har fyret tre medarbejdere i forsøget på at komme ud af 2023 med et plus på bundlinjen. 

De berørte er chefbooker Sebastian Wollf, en grafiker og en kommunikationsmedarbejder.

Ny overenskomstaftale for transportområdet

Forhandlingerne om en ny overenskomstaftale på transportområdet nåede i mål torsdag. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Der er landet en overenskomstaftale for transportområdet, der er et af de største erhverv i Syd- og Sønderjylland. Efter lange og intense forhandlinger blev den fulde aftale præsenteret torsdag formiddag.

Aftalen indeholder blandt andet en lønstigning på normaltimelønnen med seks kroner per 1. marts i år og med 5,75 kroner per 1. marts 2024. Dermed vil månedslønnen stige med 3150 kroner over to år.

Der er desuden lagt op en forhøjet pension, skriver TvSyd.

Ejendrøm vil sætte sig tungt på Varde Kommune

Jacob Nielsen ejer Ejendrøm og har headhuntet ejendomsmægler Jakob Klinge, der snart er klar som afdelingsleder i Varde. Foto: Morten Nielsen

Jacob Nielsen, der de seneste fem år har drevet ejendomsmæglerfirmaet Ejendrøm, er klar til at udvide. Virksomheden har hjemsted i Bramming, men har også en afdeling i Esbjerg. Og snart er der også en i Varde, skriver JydskeVestkysten

Her har Ejendrøm købt den berygtede adresse Søndergade 13 A, der tidligere har været bykendt som et bordel. Men det bekymrer ikke Jacob Nielsen, der har haft god succes med at gøre ejendomsmæglerfirmaet stort i hele Esbjerg Kommune. 

Til den nye afdeling i Varde har han headhuntet Jakob Klinge, der kommer fra et job i Danbolig i Varde. Lokalerne på Søndergade skal renoveres, inden butikken bliver taget i brug omkring 1. april. 

Kommuner kigger mod Esbjerg for inspiration

Fire dages-ugen har fundet vej ind på Esbjerg Rådhus. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Jobcenteret i Esbjerg Kommune har man afprøvet en fire dages arbejdsuge med så god succes, at andre kommuner nu ser nærmere på den kortere arbejdsuge, det skriver fagforeningen HK

Dog opfordrer HK Kommunal til, at en omlægning til en fire dages arbejdsuge skal ske i sammenspil med medarbejderne, bygge på frivillighed og tilpasses de lokale forhold.

Byen rundt siden sidst

Vi ved, du har travlt, så her får du en lynhurtig overflyvning på andre nyheder fra byens erhvervsliv, som vi har samlet op.
  • Kølegiganten Vestfrost skal sammen med solcellevirksomheden X-Solar og WWF Verdensnaturfonden være med til at levere køleapparater til fiskere langs Kenyas kyst. Projektet, Vestas er en del af, er et af de første til at modtage støtte fra Udenrigsministeriets udviklingsorganisation, Danidas Green Business Partnerships. Det skriver Børsen. 
  • Jutlandia Terminal A/S har fra 1. februar 2023 tilføjet Kjell Tosti til lederteamet. Han er vendt tilbage til den esbjergensiske terminalvirksomhed efter 10 år som blandt andet underviser inden for transport og logistik og som faglærer på forskellige uddannelsesinstitutioner. Det skriver Transporttidende
  • Spiritusklubben og deres Speakeasy har vokseværk og rykker i nye og større lokale ved siden af Bean Machine i Kronprinsensgade. Det oplyser Spiritusklubben selv på deres Facebook
  • Norske Quantafuel, der står bag det igangværende byggeri af den store fabrik med Danmarks største plastsorteringsanlæg i Esbjerg, er alvorligt presset på finansieringen. Byggeriet står til en pris på 1,5 milliarder kroner, og de største aktionærer, som indbefatter Kirkbi og den tyske kemigigant BASF, vil ikke længere tilføre ny kapital. Det skriver JydskeVestkysten
  • Ejendrøm vinder prisen som Danmarks bedste SoMe ejendomsmægler 2022. Det er anden gang i streg, at Ejendrøm løber med titlen som de bedste til SoMe af alle ejendomsmæglere i Danmark, oplyser virksomheden på LinkedIn
  • Esbjerg Streetfood udvider med to containerkøkkener for at imødekomme den store interesse særligt omkring ferieperioderne, skriver jv.dk
  • 2do IT har købt og overtaget konsulentvirksomheden UniDK og opruster dermed en del på markedet omkring økonomisystemet Uniconta. 
  • Din Forsyning har igangsat en stor opgave med at levere 22.000 nye affaldsbeholdere, der skal ud til alle beboere i Varde Kommune, skriver JydskeVestkysten.