Jesper Toft Mathiasen: - Særligt i vores del af landet skal vi huske at tænke stort og være knap så ydmyge
STAFET: Jesper Toft Mathiasen har i snart 11 år været en del af Claus Sørensen A/S og de seneste år under amerikansk ejerskab i Lineage Logistics. Siden 2015 har han haft titel af administrerende direktør.
I foråret skifter han imidlertid sin stol ud med en ny direktørstol - denne gang som administrerende direktør i Claus Sørensens Fond og Claus Sørensens Fond Holding A/S. Desuden er han formand for Dansk Industri i Sydvestjylland.
Han er blevet nomineret til at overtage stafetten af Lars Steen Nielsen fra forsikringsmæglerfirmaet North - og det er særligt, fordi Jesper Toft Mathiasen netop nu står midt i et skifte til så tung en plads i byens erhvervsliv.
Hvad bruger du mest tid på i øjeblikket?
- I øjeblikket bruger jeg min tid på at få afsluttet snart 11 års arbejde i frysehusindustrien, de ni første i Claus Sørensen A/S og de sidste under amerikansk ejerskab i Lineage Logistics. I løbet af en årrække får man startet mange ting, og især efter et opkøb, hvor fem selskaber skal integreres, er der mange opgaver, som enten skal afsluttes eller overdrages til andre.
- Når den opgave er afsluttet, har jeg en måned, hvor jeg skal stå til rådighed for min efterfølger og kan gøre mig klar til min nye stilling.
- Jeg har, siden jeg startede i børnehaveklassen på Vestervangsskolen i Gjesing, ikke på noget tidspunkt haft et sabbatår eller orlov, så på den måde bliver det også en forandring, om end i en kort periode, ikke at have en telefon og mailboks, der er rødglødende. Jeg vil prøve at nyde den stilhed, man ikke har i det daglige som topleder, inden det går løs igen.
Hvem eller hvad gør dig optimistisk for tiden?
- At særligt energipriserne ser ud til at være faldende, hvilket gavner både virksomheder og befolkninger over hele Europa. Situationen med høj inflation og ekstreme energipriser er en trussel mod befolkningers liv og velfærd, og så skaber det geopolitiske spændinger i samfundet i hele verden.
- Desuden ser det ud til, at vi i de igangværende overenskomstforhandlinger får lavet nogle løsninger, hvor vi får genoprettet medarbejdernes købekraft uden at sætte virksomhedernes konkurrenceevne over styr, men det kræver, at medarbejderne anerkender dette og ikke lader resultatet af urafstemningen ende i et nej som protest mod regeringens fjernelse af store bededag.
Hvad går snakken i dine netværk på for tiden?
- Der er meget snak om Esbjergs udvikling, både erhvervsmæssigt og manglen på befolkningstilvækst.
- Der er ingen tvivl om, at der er faldet en gevaldig appelsin ned i Esbjergs turban med Esbjerg-erklæringen og det fokus, der er kommet på byen i forbindelse med den grønne omstilling. Nu handler det om, at vi står sammen om erhvervsudvikling, uddannelse, boliger og gode tilbud til børnefamilierne, så vi kan fastholde og tiltrække en masse unge mennesker, som kan blive gode medarbejdere i virksomhederne og skatteydere i kommunen.
- Vi skal have Danmarks bedste skoler og skabe de bedst mulige vilkår for børnefamilierne, så vi kan tiltrække kommende medarbejdere fra hele landet.
Hvad er det mest interessante eller nyttige, du har lært for nylig?
- Idet vi blev en del af en amerikansk international koncern, har jeg lært en masse om andre kulturer og hvilke udfordringer, det kan give, når man samarbejder om fælles projekter.
- Desuden giver det et perspektiv om, at vi i Danmark, og særligt i vores del af landet, skal huske at tænke stort og være knap så ydmyge i forhold til at italesætte vores succeser.
Hvem skal stafetten sendes videre til - og hvorfor?
- Spørgsmålene skal sendes til Kathrine Kirk Muff, der er administrerende direktør for Lego House. Kathrine bor i Esbjerg, men har haft en lang karriere i Lego og har stor erfaring med de trends, der i denne tid rammer os fra udlandet.