Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

En af de ting, der ifølge Mahmoud Zamzam selv, har gjort ham til det positive menneske, han er i dag, er hans syn på livet og motivation. Selv siger han: - Et af mine mantraer er, at vi mangedobler vores chancer for succes og glæde i hverdagen, når vi gør os umage med at vende provokation til motivation, og når vi vælger at se modstand som en mulighed for udvikling. Foto: Mark Hede

Mahmoud droppede offerrollen og scorede topjob

Da jeg første gang talte med Mahmoud Zamzam, sad han i en vellønnet stilling som salgschef ved 2do IT.

I dag møder vi ham i en helt ny setting. Nemlig som forfatter. Men Mahmoud er stadig den samme positive og smilende mand med fart på. Titlen på CV'et er blot skiftet ud.

I dagens nyhedsbrev har vi derfor talt med debutforfatteren om, hvorfor han har skrevet bogen "Hej! – Du taler med Mark…moud”, og så har vi bedt ham om at hive nogle af hovedpointerne ud af bogen. Selvom den i høj grad henvender sig til unge mennesker, så er der guldkorn at hente uanset alderen.

Vil du vide lidt mere om, hvem Mahmoud Zamzam er, kan du læse det portræt, JydskeVestkysten skrev i forbindelse med udgivelsen i begyndelsen af november.

Og har du endnu ikke hørt det seneste afsnit af Ditte og erhvervsklubben, kan du lytte med nedenfor.

Er du ny læser af Erhvervsliv Esbjerg, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her eller sende en mail til salg@erhvervslivesbjerg.dk for at få en løsning til flere medarbejdere.

God læselyst - og tak fordi du læser med!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist

Få Erhvervsliv Esbjerg læst op her

Mahmoud Zamzam har altid tørstet efter anerkendelse, som han selv kalder det. Og det gør han faktisk stadig. Anerkendelse for at være præcis som han er, for at være et menneske og ikke bare en hudfarve eller en tro. Den anerkendelse har han kæmpet for, og det har givet ham mange erfaringer med på vejen, som han nu har opsummeret i en bog. Privatfoto

Tre råd fra debutforfatteren: Sådan fik Mahmoud succes i erhvervslivet

Forfatter: Mahmoud Zamzam debuterede i starten af november som forfatter med bogen 'Hej! – Du taler med Mark…moud'. Inden da sad han som salgschef i den lokale virksomhed 2do IT, men den stilling sagde han op for at følge sine drømme.

Bogen henvender sig i høj grad til unge danskere med en anden etnisk baggrund, men i virkeligheden er mange af pointerne relevante for en langt større målgruppe.

Bogen handler nemlig om, hvor langt man kan komme ved at give slip på offerrollen, og hvor vigtigt det er, at man sætter pris på de muligheder, man har, når man lever i et land som Danmark.

For debutforfatteren er der særligt tre ting, han håber, at andre - uanset hvem og hvor gamle de er, eller hvor de er fra - tager med sig videre i livet, når de har læst hans nye bog. De tre ting opsummerer han i overskrifterne: Taknemmelighed, positivt mindset og følg dine drømme.

Tre ting, man også kan tage med sin ind i erhvervslivet, og derfor får du pointerne her.

Om Mahmoud Zamzam

  • 32 år og født og opvokset i Esbjerg. Har libanesisk-palæstinensiske rødder.
  • Opvokset på Stengårdsvej, et af Esbjergs udsatte boligområder.
  • Er uddannet folkeskolelærer og har en diplom i ledelse.
  • Har arbejdet i adskillige virksomheder med salg. Blandt andet Norlys, 2do IT og Jysk.
  • Bogen "Hej! Du taler med Mark...moud" er et forsøg på en positiv fortælling om livet som andengenerationsindvandrer.
  • Bogen kan købes på Mahmouds hjemmeside mahmoudzamzam.dk.

#1 Husker du at være taknemmelig?

Taknemmelighed er for Mahmoud Zamzam en af de vigtigste ting i livet. Men det er noget, han oplever, at mange danskere ofte kan glemme. Selv er han søn af palæstinensiske flygtninge, og det, mener han, har bidraget til, hvor taknemmelig han selv er for de muligheder, Danmark tilbyder ham.

- Vi har jo så mange privilegier og muligheder i det her land. Der er så mange uddannelser, og jeg har lyst til at sige, at man næsten har frit valg på alle hylder. Og det skal man huske at være taknemmelig for, siger han og fortsætter:

- Hvis man kommer fra et land, som min familie er fra, så koster det penge at tage en uddannelse. Selvfølgelig betaler vi skat her i Danmark, men det er et privilegium på en helt anden måde, at alle har lige adgang til for eksempel en uddannelse.

#2 Hvilket syn har du på livet?

Og hvordan påvirker dit syn på livet det aftryk, du efterlader hos andre mennesker? Mahmoud Zamzam gør et stort nummer ud af det positive mindset, og det er noget, han har arbejdet rigtig meget med hele sit liv.

Han har selv været tilbøjelig til at sætte sig i offerrollen og synes, det hele er synd for ham, når der har været modgang. Men han har også oplevet, at mødet med andre mennesker har forandret sig, efter han er trådt ud af den rolle og i stedet går til dagen med et positivt mindset.

- Vi skal hele tiden være opmærksomme på, hvordan vi opfører os og interagerer med andre. Det fremmer rigtig meget, at man møder andre mennesker med et positivt mindset, for så går begge parter videre fra et møde med mere energi, end de kom med.

- Det, jeg gerne vil fortælle med min bog, er, at selvom man møder ting, der kan være svære eller hårde, så er man nødt til at komme ovenpå igen, og det gør man i mine øjne ved at tænke positivt. Jeg lever meget efter mottoet 'lad være med at tage det som en provokation, men brug det som motivation'.

- Jeg har selv siddet rigtig mange gange og tænkt, om det var mig, den var gal med, og om jeg ikke gjorde tingene godt nok. Men der handler det om at få programmeret ens hjerne og hjerte til at tænke positivt og tænke fremad. Jeg vil rigtig gerne bruge min bog til at fortælle, hvor fantastisk det er at nå dertil, men hvor hårdt det også nogle gange er. Men jeg tror på, at mange ting bliver meget lettere, hvis man har et positivt mindset. Jeg har også været i offerrollen, men den er jeg trådt ud af, og det har ført mig til det sted, jeg er i dag.

#3 Vær modig og følg dine drømme

Den tredje pointe, som Mahmoud Zamzam ønsker, at man tager med sig fra hans bog, er, at man er nødt til at følge sine drømme. Og det gælder uanset, om man skal grave dybt for at finde modet til det, eller man blot skal puste det øverste lag støv væk.

Uanset hvor meget eller lidt mod man har, så er hans opråb, at det altid er bedre at prøve end at lade være.

- Jeg ville ikke stå tilbage og tænke, hvorfor gjorde jeg ikke det. For mig var det en drøm at skrive denne bog, men jeg viste også, at det ville kræve nogle satsninger og indsatser fra mig. Jeg satsede mine trygge økonomiske rammer, og jeg satsede også lidt familien i jagten på at finde mig selv. Men det har også krævet indsatser, og det har været ret hårdt den første tid. Men havde jeg ikke gjort det, havde jeg siddet tilbage og ærgret mig over ikke at gøre det, og det kunne jeg ikke leve med.

- Så jeg vil med min bog gerne opfordre til, at man finder sine drømme og tør gå efter dem. Jeg tror på, at man sagtens kan få sine drømme opfyldt, hvis man gør noget aktivt for det. Det nytter ikke at stå stille, og det kræver nogle gange, at man kan finde ud af at sige nej tak. Men at gå ud af sin komfortzone til noget andet kan være mindst lige så givende og udviklende.

- Men det kræver, at man prøver nogle ting og ved, at det ikke er alt der lykkes. Men er man modig og tør springe ud i tingene og prøve dem af, så vil man på et tidspunkt få sine drømme opfyldt.

Semco Maritime og TotalEnergies indgår lang kontrakt, Bank-Lauridsen familien blandt Danmarks 100 rigeste og et grønt spadestik

Her får du tre udvalgte historier fra Esbjergs erhvervsliv.

Semco Maritime underskriver fem-årig kontrakt med TotalEnergies i Danmark

På billedet ses de to partere kort tid efter at have underskrevet kontrakten. Fra venstre Steen Brødbæk, adm. direktør Semco Maritime og Eric Delattre, adm. direktør TotalEnergies EP Denmark. Pressefoto

TotalEnergies har tildelt Semco Maritime en fem-årig kontrakt på levering af mandskab til og services på offshore-installationer i den danske del af Nordsøen. Kontrakten dækker november 2022 – oktober 2027 og styrker det langvarige strategiske samarbejde med TotalEnergies. Det skriver Semco Maritime i en pressemeddelelse.

Kontrakten indgås i forlængelse af adskillige års konstruktivt samarbejde, der blandt andet omfatter den igangværende genopbygning af Tyra-feltet, og skaber rammerne for udvidet samarbejde på eksisterende projekter samt levering af mandskab i ad hoc-projekter. Semco Maritime forventer at beskæftige et større antal dygtige onshore- og offshore-arbejdere som led i kontrakten, der dækker flere end en million arbejdstimer.

Første spadestik til plangrundlag for solceller og vindmøller

Esbjerg Kommune efterlyser gode ideer og forslag til planlægningen via kommunens høringsportal på esbjerg.dk, og høringen løber indtil den 27. november 2022. Foto: Christer Holte/Business Esbjerg

På baggrund af en klimaplan med et ambitiøst mål om at opnå CO2 neutralitet i 2030 kigger Esbjerg Kommune nu på, hvordan energianlæg kan gavne klimaet og forsyningssikkerheden samtidig med at bidrage positivt til for eksempel de nærmeste lokalsamfund. Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Esbjerg Kommune vil nu revidere kommuneplanens retningslinjer for vedvarende energianlæg så som vindmøller og solcelleanlæg. Første skridt bliver en høring, hvor gode ideer og krav til anlæggene efterlyses.

Med til billedet hører også de lokale klimaambitioner om at være CO2 neutral i 2030. DK2020 klimaplanen viser, at Esbjerg Kommune mangler, hvad der svarer til 43 store vindmøller eller op imod 1600 ha solceller for at kunne blive CO2-neutrale. Behovet er estimeret ud fra kommunens nuværende forbrug og standardværdier for solceller og vindmøllers produktion.

Bank Lauridsen-familien på listen over Danmarks 100 rigeste

Eksperterne ved Økonomisk Ugebrev har vurderet, at Bank Lauridsen-familien fra Esbjerg er god for 2,7 milliarder kroner, og dermed placeres familien på listens 73. plads. Foto: RedStar

Listen over Danmarks rigeste er ikke mindst domineret af familien Kirk Kristiansens Lego-dynasti, Bestseller-familien Holch Povlsen, Jysk-familien efter Lars Larsen og familien Clausen med Danfoss.

Men nu er Esbjerg også for første gang i mange år repræsenteret i det eksklusive selskab, viser en liste over Danmarks 100 rigeste selskaber, som mediet Økonomisk Ugebrev igen i år har udarbejdet. Det skriver JydskeVestkysten.

Det er ifølge Økonomisk Ugebrev familiens investeringer i Danmarks største softwareudviklingsvirksomhed Systematic i Aarhus, der bringer Bank Lauridsen ind som debutant på liste over landets 100 rigeste.

Familien placeres på listens 73. plads.