Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Fanø Dram var det første af designvirksomhedens nye selvejede brands, der så dagens lys. PR-foto: Fanø Dram / Kirk & Holm

Nye brands er vejen gennem kriserne

Hvordan håndterer din virksomhed krisetider?

De seneste år har de store kriser ligget på lur som perler på en snor, hvor den ene afløste den anden. Markederne har været uforudsigelige som sjældent før. Og hvad gør man så for at sikre sin forretning?

Hos den esbjergensiske design- og brandingvirksomhed Kirk & Holm har de taget den strategiske beslutning at sætte nye brands i søen, som de helt selv ejer. Brands, hvor de selv har fået udviklet og designet produkter og selv skal stå for salget.

Det er en måde at stå på to ben - ganske enkelt for at imødegå, at verden går op og ned, som direktør og medejer Birte Bruun beskriver det.

Læs mere om den store beslutning og de tre nye selvejede brands i dagens nyhedsbrev.

Rigtig god læselyst!

Billede af Sarah Bech
Billede af skribentens underskrift Sarah Bech Journalist
Fanø Dram var første nye selvejede brand i designvirksomheden Kirk & Holm. Her er det ejerne Birte Bruun og Flemming Haahr. Arkivfoto: Jacob Ligaard Sorgenfri

Designvirksomhed ejer nu også sine egne brands: - Vi gør det for at imødegå, at verden jo går op og ned

Kryddersnaps, fyldte chokolader og personaliserede armbånd. Det er de produkter, der skal give designvirksomheden Kirk & Holm et ben nummer to at stå på i fremtiden. Det handler blandt andet om, at alle tider ikke er lige nemme at arbejde i som design- og brandingvirksomhed for andre virksomheder.

Fanø Dram og Fanø Mundgodt skal sælges i specialbutikker landet over, mens SWYA-armbåndene skal sælges på egen webshop.

Kirk & Holm har i over 25 år levet af at designe og skabe brands for andre virksomheder. Nu har de også skabt brands, som de selv ejer.

NYTÆNKNING: I mere end 25 år har Kirk & Holm hjulpet andre virksomheder med at designe deres visuelle identiteter og brande sig rigtigt til omverdenen.

Det er langt fra slut. Men trods mange års god forretning og fortsat succes, sker der nu alligevel noget nyt.

For første gang nogensinde ejer virksomheden nu også sine egne brands. Nu skal Kirk & Holm nemlig også sælge spiritus, chokolade og armbånd, som de selv har fået udviklet og designet.

- Vi har taget en strategisk beslutning om, at vi også selv vil eje nogle brands - lige præcis for at imødegå, at verden jo går op og ned, som vi især har oplevet de seneste år, siger Birte Bruun, der er direktør og medejer af Kirk & Holm.

Den lille hverdagsluksus

Fanø Dram var det første af de nye brands, der så dagens lys. Det er kryddersnaps i fire forskellige smagsvarianter, der alle er inspireret af Fanøs natur, og flaskerne sælges i specialbutikker rundt om i landet, hvor også chokoladerne fra Fanø Mundgodt skal sælges.

Måske kan man tænke, at tjekket spiritus og eksklusiv chokolade er luksusvarer, som ikke er til at sælge i krisetider. Men den hypotese bliver hurtigt slået ned af Birte Bruun.

Nu skal vi bare have vores egne brands ud i verden og leve.

Birte Bruun, direktør og medejer af Kirk & Holm

- Det her er jo ikke rigtigt luksusvarer. Det er den lille luksus - den lille hverdagsluksus. Og tendensen fra tidligere kriser viser os, at de store luksusbrands har det hårdt under kriser - men det der med at forkæle sig selv lidt, når hverdagen kan være lidt hård, det vil vi gerne, siger hun.

Derfor er timingen for Fanø Dram og Fanø Mundgodt slet ikke så dum endda. Tværtimod kan de nyudviklede produkter og salget af dem hjælpe Kirk & Holm med en anden slags indtjening, når nogle virksomheder vælger at skrue ned for ambitioner om design og branding, fordi der skal spares på budgettet.

Vis, hvem du er

Seneste skud på stammen af selvejede brands er SWYA - en forkortelse for Show Who You Are. SWYA er et personaliseret armbånd, eller et statement band, som Birte Bruun helst vil kalde det. Et armbånd af silikone, hvor man selv kan vælge de tre symboler på armbåndet, der skal vise verden, hvem man er.

Salget af SWYA-armbåndene blev skudt i gang på Kickstarter i oktober, og de første blev sendt ud til kunderne i begyndelsen af februar. Nu skal armbåndene sælges på egen webshop.

Statement bands fra SWYA er tiltænkt både mænd og kvinder og fås med både forskellige farver silikonearmbånd og forskellige farver symboler. PR-foto: SWYA / Kirk & Holm

Internt i Kirk & Holm er det netop SWYA, der vil få størst fokus.

- Vi har investeret kraftigt i det brand. Mere end vi nogensinde har investeret i noget før, så 2022 er for os et investeringsår med et kalkuleret og fuldt finansieret underskud, siger Birte Bruun.

- SWYA kommer således til at få fuld opmærksomhed fra nogle medarbejdere. Det andet (Fanø Dram og Fanø Mundgodt, red.) er brands, som vi stille og roligt bygger op.

Forhåbentlig flere på kontoret

Medejer og direktør i designvirksomheden Birte Bruun understreger, at den "gamle" del af forretningen fortsat skal køre videre som hidtil. Det er også her, hun selv har sit fokus.

- Vores strategi er egentlig, at vi nu har to ben at stå på. Der er Kirk & Holm, som skaber brands for virksomheder og hjælper virksomheder med markedsføring. Og så har vi det andet, som hedder Kirk & Holm Egne Brands. Og vi håber da selvfølgelig, at det går så godt, at det også kommer til, at vi skal ansætte flere her på kontoret, siger hun.

- Nu skal vi bare have vores egne brands ud i verden og leve.

Erhvervslivet i overskrifter

Vi ved, du har travlt, så her får du en lynhurtig overflyvning på de seneste nyheder fra byens erhvervsliv.
  • Mandag skrev Energy Supply, at transportskibet Aurora Storm havde forladt havnen i Esbjerg. Skibet skulle nu være på vej mod Nini West-feltet i Nordsøen, hvor Project Greensand forbereder sidste fase, inden man kan begynde at lagre CO2 i Nordsøen.
  • Spillestedet Tobakken har indledt jagten efter en ny chef, efter den tidligere styrmand Jan Mols blev bortvist. Trods krisen afviser man dog på Tobakken at slå pjalterne sammen med Musikhuset Esbjerg i et forsøg på at effektivisere. Det skriver JydskeVestkysten.
  • John Riis Andersen træder efter 57 år ud af den daglige ledelse i Claus Sørensen Gruppen. Han bliver efterfulgt af Jesper Toft Mathiasen, som det seneste halvandet år har været nordisk chef hos Lineage Logistics, skriver JydskeVestkysten.
  • Blue Water Fonden vil starte Blue Water Games - en årligt tilbagevendende dag, hvor formålet er at styrke og bevare teamspirit og sammenholdet i hele organisationen. Det fortæller jv.dk.
  • Torben Elmgaard stopper som varehuschef i Kvickly Broen efter kun et halvt år på posten. Fremover skal han være salgsdirektør for Fakta i Tyskland med ansvar for tre Fakta-butikker i Harrislee på den anden side af landegrænsen. Det forklarer han til jv.dk.
  • Tøjbutikken Message lukker på hjørnet af Kongensgade og Kirkegade. Fra 1. april rykket i stedet tøjbutikken Marie Lahn ind i lokalerne og ud af sit lejemål i Kongensgade 79. Det skriver JydskeVestkysten.
  • Kreditorer sender krav for 235 millioner kroner mod det konkursramte rederi World Marine Offshore. Konkursen skete efter flere år med tab, uenigheder i ejerkredsen og en dyr retssag i USA. Det skriver Watch Medier.
  • Sjelborg Camping, der har været i samme families eje i mere end 50 år, skifter nu hænder. Det er erhvervs- og møbelmanden Willy Støckler, der har købt pladsen af ægteparret Ingeborg Bang Willadsen og Christian Barnekow Willadsen. Det skriver JydskeVestkysten.
  • Heimstaden har overtaget det fulde ejerskab og driften af den nye minibydel A Place To på Grådybet. Det indebærer både de 314 boliger, hotellet med 117 værelser, restauranten og caféen. A Place To har hidtil været ejet i en joint venture med tre parter, hvoraf Heimstaden har ejet halvdelen, men overtager altså nu samtlige aktier i selskabet, skriver jv.dk.
  • Den første brønd af 42 på Tyra-feltet i den danske del af Nordsøen er nu genetableret, hvilket markerer en vigtig milepæl i den sidste fase af genopbygningen. Det skriver TotalEnergies i en pressemeddelelse.

Vores anbefalinger til dig 💡

Her får du vores anbefalinger til nogle af de bedste historier på tværs af Erhvervsliv-medierne i den seneste tid.

Flere kvinder skal kaste sig ud i iværksætteriet i Odense, og derfor har kommunen afsat knap to millioner kroner til at opbygge et nyt netværk med Anne Mejdal i spidsen. Det skal bringe andelen af kvindelige iværksættere op over landsgennemsnittet.

Vejle-virksomheden Sentispec har udviklet en robot, der hurtigt kan tælle indholdet på pallerne på et lager. Med kunstig intelligens går tællefrekvensen fra 50-100 til 3000 i timen, fortæller direktør og medstifter, Anders Claudi.

Parret bag Sports Connection og salget af de populære Skechers-sko, Marianne og Peter Jørgensen, snuppede for nylig årets erhvervspris i Esbjerg. Årsagen er blandt andet en åben ledelsesstil, hvor alle medarbejdere er lige vigtige i virksomheden.

Iben Jungersen, partner i konsulenthuset Colo Consulting, har udviklet en efteruddannelse i HR målrettet små og mellemstore virksomheder. Hun giver her fem gode grunde til, hvorfor virksomhederne skal sørge for at have en HR-medarbejder med ombord.

I Randers har Gitte Hansen foretaget et sent karriereskifte. Efter 30 år som bibliotekar beskæftiger hun sig nu som fuldtidsblogger via sit eget mad-univers - nogetiovnen.dk - og succesen som solo-selvstændig er så stor, at månedslønnen er vokset.