Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Esbjerg i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Christian Udby Olesen, Susanne Hessellund og John Andresen er tre af seks stemmer, der giver deres perspektiv på Esbjergs erhvervsliv i 2022. Collage: Ditte Irene Knudsen

6 Esbjerg-stemmer sætter kursen for 2022

Esbjergs erhvervsliv går et spændende år i møde. Mandag 24. januar var der fint besøg i Esbjerg fra den tyske ambassadør. Og i denne uge sætter Esbjerg Kommune, Business Esbjerg, Education Esbjerg og Esbjerg Havn gang i flere workshops, der skal bygge videre på de sten, der blev lagt i branding-projektet sidste år.

At branding-eventyret lykkes er da også en ambition, som flere virksomheder nævner i dagens nyhedsbrev, hvor vi har talt med fire virksomheder, borgmesteren og Business Esbjergs direktør.

De fem erhvervsprofiler og borgmesteren giver indblik i de ambitioner, de hver især har for enten Esbjerg Kommunes erhvervsliv eller for deres egen virksomhed. Ligesom de sætter ord på nogle af de største udfordringer, de tror, de kommer til at møde i løbet af 2022.

Kæmper din arbejdsplads eller virksomhed med specifikke udfordringer, har I fundet de gyldne løsninger, eller har I store ambitioner, I har lyst til at dele med andre, så står vores mail altid åben.

Ligesom vi gerne hører fra jer, hvis I bare gerne vil mødes, så vi kan lære hinanden bedre at kende. Og har du lyst, må du meget gerne dele nyhedsbrevet med dem, du kender.

Nye læsere kan tilmelde sig vores nyhedsbreve her, og du er også meget velkommen til at følge med på LinkedIn.

God læselyst - og tak fordi du læser med!

Billede af Ditte Irene Knudsen
Billede af skribentens underskrift Ditte Irene Knudsen Erhvervsjournalist
Der er endnu engang gode nyheder på uddannelsesfronten. EASV i Esbjerg skal fra sensommeren danne rammerne om endnu en ny uddannnelse. Pressefoto

Her er seneste nyt fra det lokale erhvervsliv

Alpha Aqua A/S har fået et lån fra Vækstfonden til at udvide deres anlæg til landbaseret fiske- og planteopdræt til nye markeder i hele verden.

Education Esbjergs leder, Erling Petersson, har meddelt til bestyrelsen, at han trækker sig fra sin rolle i løbet af foråret. Der er ikke meldt ud, om der er fundet en afløser.

EASV skal danne rammerne om finansbachelor-uddannelsen fra august 2023. Det har længe været et ønske fra erhvervslivet.

Den kommende brintfabrik i Esbjerg, som H2 Energy og Esbjerg Kommune offentliggjorde for omkring fire måneder siden, kan være i fare på grund af manglende grøn strøm.

Du får her fire udvalgte historier fra Esbjergs virksomheder.

Esbjerg-firma i vækst

Over de seneste to år har den esbjergensiske virksomhed Alpha Aqua A/S forvandlet den tidligere isfabrik for Hjem-Is på Esbjerg Havn til nu at have skabt en ny model for landbaseret fiske- og planteopdræt.

Nu er virksomheden på vej ud på flere markeder i hele verden efter et lån fra Vækstfonden. Det skriver JydskeVestkysten.

Det sker efter, virksomheden har oplevet massiv efterspørgsel på deres banebrydende anlæg, der er opført i genanvendeligt plast frem for beton, som ellers har været standarden i branchen.

Alpha Aqua er stiftet i 2017, hvor virksomheden begyndte at udvikle et såkaldt RAS-anlæg (Recirculating Aquaculture System) til landbaseret fiskeopdræt.

Ny leder til Eduation Esbjerg

I de to første leveår har Education Esbjerg været ledet af tidligere rektor på Esbjerg Gymnasium gennem over 20 år, Erling Petersson.

Han har samlet et team af ni medarbejdere, som arbejder for at tiltrække og fastholde flere unge i området. Men nu har den tidligere rektor meddelt til bestyrelsen, at han betragter sin mission som udført, og han derfor fratræder i løbet af foråret.

- Education Esbjerg har igangsat en række konkrete initiativer, der skal gøre Esbjerg mere attraktiv som uddannelsesby, og går nu ind i en ny fase, blandt andet med et visionært fyrtårnsprojekt på Esbjerg Strand. Derfor er tidspunktet godt til at få en ny og mere fremtidssikret leder, siger Erling Petersson på 71 år.

Han påpeger, at han vil være til rådighed i en overgangsperiode samt i udvalgte fora og projekter. Du kan læse mere om fratrædelsen her.

Ny uddannelse til EASV

Der er endnu en uddannelse på vej til Esbjerg. Det skriver EASVLinkedIn. Fra august 2022 kan EASV nemlig udbyde finansbachelor-uddannelsen på deres campus i Esbjerg.

- Der har længe været et stigende ønske fra det lokale erhvervsliv om at kunne ansætte finansbachelorer, men arbejdsgiverne har haft udfordringer med at rekruttere og hente dem til Esbjerg-området fra andre steder i landet, men det bliver der lavet om på nu, skriver EASV.

Finansbachelor-uddannelsen er en 3,5-årig professionsbachelor-uddannelse, som retter sig mod rådgivende og administrative funktioner i finansielle virksomheder, som for eksempel i pengeinstitutter, hos ejendomsmæglere eller i revisionsbranchen.

Kommende brintfabrik i Esbjerg i fare

Danmark mangler grøn strøm for at indfri sine brintambitioner. Det truer en planlagt milliardinvestering fra H2 Energy, der for få måneder siden sammen med Esbjerg Kommune præsenterede en brintfabrik til 7,5 milliarder kroner med 200-300 nye job. Det skriver JydskeVestkysten (kræver abonnement).

H2 Energy har for nylig fortalt til Dagbladet Børsen, at milliardinvesteringen i Esbjerg er i fare, hvis der ikke bliver planlagt markant mere vedvarende energi i Danmark.

Også Klimarådet og flere andre private virksomheder har advaret om kursen mod et stort underskud af grøn strøm. Særligt hvis Danmark vil indfri sine politiske ambitioner om 6 GW elektrolysekapacitet – processen, der omdanner strøm til brint – i 2030.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, Business Esbjergs direktør Susanne Nordenbæk og havnedirektør Dennis Jul Pedersen sætter sammen med tre virksomhedsdirektører kursen for 2022. De andre tre virksomheder er Ingeniør'ne, Bel Air og Din Forsyning. Collage: Ditte Irene Knudsen

Vækst, rekruttering og den grønne omstilling er temaerne for Esbjerg i 2022

Erhvervsliv Esbjerg har talt med seks Esbjerg-stemmer for at få deres perspektiv på, hvad det esbjergensiske erhvervsliv har i vente i det kommende år.

Direktør i Din Forsyning, Christian Udby Olesen, spår om et 2022, der - både lokalt i virksomheden og globalt - bliver præget af et fokus på den grønne omstilling. Vi er nødt til at gøre tingene anderledes for bevare livet på jorden, lyder det fra direktøren.

Susanne Hessellund, direktør og ejer af Bel Air, ser ind i fortsatte problemer med at rekruttere tilstrækkelig specialiseret arbejdskraft.

Business Esbjergs direktør, Susanne Nordenbæk, drømmer om et 2022, hvor hele det esbjergensiske erhvervsliv kommer op i vækstgear igen og finder en ny normal.

På Esbjerg Havn glæder direktør Dennis Jul Pedersen sig til et år, hvor man skal have godt gang i den nye havneudvidelse.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen håber, at de erhvervsdrivende kommer til at mærke, at det bliver nemmere at samarbejde med kommunen, mens direktør John Andresen hos Ingeniør'ne peger på rekruttering og ressourcemangel som de største udfordringer lige nu.

Erhvervsliv Esbjerg giver dig med denne artikel indsigt i, hvad Esbjergs erhvervsliv kommer til at kæmpe med set fra fem direktørers og borgmesterens perspektiv. Ligesom direktørerne deler deres ambitioner og udfordringer.

PERSPEKTIV: Hvilke udfordringer og ambitioner kommer til at fylde i Esbjergs erhvervsliv i 2022?

Vi har spurgt seks fremtrædende Esbjerg-stemmer, der alle har svaret på tre spørgsmål for at give os indblik i deres og deres virksomheders ambitioner og udfordringer. Ligesom de deler deres refleksioner over 2021.

Det er ikke nogen overraskelse, at både corona og problemerne med at skaffe den rette arbejdskraft går igen. For selvom der er forskel på, hvor meget og hvordan virksomhederne har været ramt af corona, så har det spillet en rolle hos stort set hele Esbjergs erhvervsliv.

Ligesom den manglende arbejdskraft længe har været et problem, som byen nu samarbejder for at forsøge at løse.

Men på trods af udfordringerne er ambitionerne mange hos de seks Esbjerg-stemmer, der både giver bud på ambitionerne for deres egen virksomhed og for kommunens erhvervsliv.

John Andresen, direktør, Ingeniør'ne: Bæredygtighed er et gevaldigt tema for ikke mindst byggebranchen

John Andresen spår, at bæredygtighed kommer til at fylde meget hos Ingeniør'ne og generelt i byggebranchen. Pressefoto

Hvad er det bedste, du tager med dig videre fra 2021?

-  Det er alt det arbejde, der har været i byggebranchen samt alle de nye, dejlige kolleger, vi har modtaget. Det er jo altid rart med en stor aktivitet i ens virksomhed og branche, og så er det rart, når man kan se en masse interessante og udfordrende opgaver, som vores medarbejdere kan løse. Det har givet anledning til at ansætte nye medarbejdere til at løse de her opgaver både i den offentlige og private sektor.

Hvad er jeres ambitioner for 2022?

- Vores ambitioner er fortsat at vækste i hele landet, at have stort fokus på bæredygtighed og at give vores medarbejdere nogle gode udfordringer på spændende opgaver. Det er vigtigt for os, at vi er repræsenteret i hele landet i forhold til vores mange samarbejdspartnere og kunder.

- På den måde kan vi også ansætte medarbejdere i hele landet. Og bæredygtighed er jo et gevaldigt tema for hele vores verden og ikke mindst for byggebranchen, så det vil vi gerne have et stort fokus på i 2022.

Hvad bliver den største udfordring i det kommende år?

- Den største udfordring bliver medarbejdere i forhold til, at vi hele tiden skal kunne give dem de udfordringer, der ønsker sig og har behov for. Men vi skal også tage ansvar for, at vi har unge mennesker, der læser det, de gerne vil, så vi skal bakke op om kandidaterne, så vi i fremtiden har dygtige medarbejdere, der kan ansættes. Så den største udfordring bliver på ressourcer - også i form af mangel på arbejdskraft.

Jesper Frost Rasmussen, borgmester: Vi skal fortsætte det gode samarbejde med erhvervslivet men gøre det nemmere

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er positivt overrasket over, hvor godt Esbjergs erhvervsliv har klaret sig gennem corona-situationen sidste år. Foto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer

Set fra din stol: Hvad har overrasket dig mest i 2021?

- Det har nok overrasket mig mest, hvor godt og hvor hurtigt vi er kommet ovenpå igen efter de udfordringer, der har været i forbindelse med corona-situationen. Især i forhold til leverancer af forskellige ting og produkter, som der var store udfordringer med i starten af året, så har der virkelig været fart over feltet. Langt de fleste virksomheder har ordrebøgerne fyldte og kæmper med at få leveret ordrerne.

Hvad skal der til for, at erhvervslivet i Esbjerg kommer godt igennem 2022?

- Jeg tror, at en af de store udfordringer, vi står med på den korte bane, er adgang til den arbejdskraft, der er brug for. Det er de meldinger, jeg får fra erhvervslivet. Flere er udfordrede i at skulle tage flere opgaver ind, fordi de er bange for ikke at have hænder eller hoveder nok til at løse opgaven. Det kræver, at vi samarbejder tæt og også er kreative i forhold til at finde løsninger på det.

Hvad er dine ambitioner for byens erhvervsliv i 2022?

- Jeg håber jo generelt, at erhvervslivet fortsætter kursen, og så er mine ambitioner på kommunens vegne, at vi gør, hvad vi kan for at være endnu mere erhvervsvenlige. Det vil jeg gerne kunne se, når de forskellige erhvervsklimaundersøgelser kommer, så vi forhåbentligt bliver belønnet for, at for eksempel vores sagsbehandlingstid er blevet væsentligt kortere, end den har været i 2021.

- Så jeg har ambitioner om, at vi skaber et nemmere samarbejde mellem erhvervslivet og kommunen. Vi har generelt et godt samarbejde, men der har været nogle udfordringer på grund af travlhed og knaphed på ressourcer, som har gjort, at der har været plads til forbedringer nogle steder. Et af stederne var sagsbehandlingstiden inden for byggesager, men vi kan allerede nu se en positiv effekt, efter vi har fået den nedbragt. Så jeg håber, at man som erhvervsdrivende i Esbjerg vil opleve, at det fungerer bedre end sidste år.

Dennis Jul Pedersen, havnedirektør, Esbjerg Havn: Vi tager den positive branding-øvelse med ind i det nye år

Dennis Jul Pedersen ser frem til et 2022 med mange spændende projekter på Esbjerg Havn. Foto: André Thorup/Ritzau Scanpix

Hvad er det bedste, du tager med dig videre fra 2021?

- Det bedste, jeg tager med videre, må være det fokus, der har været på Esbjerg sidste år. Vi startede vores brandingøvelse, hvor diskussionen om, hvordan vi synes, Esbjerg skal se ud i fremtiden, blev påbegyndt, og det arbejder vi videre med i år. Allerede de kommende dage arbejder vi med brandingworkshops. Og det har indtil videre været en positiv øvelse.

Hvad er jeres ambitioner for 2022?

- Vi har mange planer på havnen den kommende tid, så ambitionerne er at komme godt i gang med den næste havneudvidelse, som vi fik godkendt sidste år. Og så skal vi samtidig lande og arbejde ind i de nye forretningsområder på havnen, hvor vi blandt andet kommer til at tage nogle ekstra skridt ind i den cirkulære økonomi.

Hvad bliver den største udfordring i det kommende år?

- Vores største udfordring vil stadig være nogle af de situationer, som vi ikke kan gøre ret meget ved. Der er for eksempel stadig mange udfordringer forbundet med corona-situationen.

- Det er særligt en udfordring for os på havnen og i virksomhederne, at der hele tiden er folk, der skal hjemsendes på grund af smitte eller risiko for smitte. Det forstyrrer den kontinuitet, der ellers er i at arbejde sammen, og det oplever stort set alle i øjeblikket.

Susanne Nordenbæk, direktør, business Esbjerg: Vi skal have alle virksomhederne med op i vækstgear igen

Susanne Nordenbæk, direktør i Business Esbjerg, har store ambitioner for Esbjergs erhvervsliv i 2022, men det kræver, at man finder løsninger på de nuværende udfordringer. Arkivfoto: Christer Holte

Set fra din stol: Hvad har overrasket dig mest i 2021?

- Det, der har overrasket mig mest, er den hurtige transition, vi oplevede sidste år. Vi troede, at vi stod i en situation, hvor vi skulle genstarte økonomien med en masse hjælpepakker, men i stedet gik det ret hurtigt med, at man på få måneder manglede arbejdskraft.

- Så det har generelt været skiftet fra, at vi troede, vi skulle kickstarte det hele igen til, at væksten buldrer derud af, hvor den største udfordring stadig er den største: Manglende arbejdskraft.

Hvad skal der til for, at erhvervslivet i Esbjerg kommer godt igennem 2022?

- Man skal på en eller anden måde gøre noget ved udfordringen med den manglende arbejdskraft. Det er helt sikkert en af tingene, der skal til for, at Esbjergs erhvervsliv kommer godt igennem 2022. Og så bliver det forhåbentligt også endnu lettere at få gang i eksport og samarbejde igen.

- Det, vi har hørt meget og fortsat hører, er, at forsyningskæderne er blevet brudt, samt at der nogle steder fortsat er knaphed hos underleverandører og lignende. Det er en af de store udfordringer, der skal gøres noget ved, så vi forhåbentligt kommer tilbage til en ny normal, hvor virksomhederne kan få de leverancer, de har behov for.

Hvad er dine ambitioner for byens erhvervsliv i 2022?

- Mine ambitioner er, at man fortsætter på vækstkurven og får alle med. Nogle har været ramt af covid-19, så jeg håber, at vi alle kommer op i vækstgear igen. Og så er ambitionen helt generelt for Esbjerg, at vi for alvor får sat endnu mere fut på den grønne omstilling. Det er det, der skal være med til at tegne vores fremtid.

- Så håber jeg, at vi får et endnu stærkere uddannelsesmiljø og arbejder videre på den rejse, vi er i gang med for at styrke vores uddannelsesby. Vi skal på den måde fremtidssikre os i forhold til at have kvalificeret arbejdskraft. For problemerne med adgang til arbejdskraft er ikke forbigående. Vores nabolande står med de samme udfordringer, så det er ikke bare at plukke arbejdskraft fra Tyskland eller Polen eller lignende. Det er sandsynligvis en udfordring, der er kommet for at blive.

- Og den sidste ting er, at vi får flere virksomheder med på digitaliseringen i 2022 og fremadrettet. Det er helt sikkert vejen frem, og flere skal med og digitalisere deres forretning endnu mere. Også dem, der slet ikke har digitaliseret deres forretning endnu. Og så håber jeg selvfølgelig på, at vi finder en fælles brandingstrategi, som alle kan se sig selv i og bakke op.

Susanne Hessellund, direktør, Bel Air: Der har været en vilje til at passe på hinanden og stadig nå vores mål

Bel Air er en specialiseret virksomhed, der lige som så mange andre virksomheder kæmper med at rekruttere tilstrækkeligt med talenter. Foto: Annett Bruhn

Hvad er det bedste, du tager med dig videre fra 2021?

- Det bedste, jeg tager med mig videre, er det fantastiske teamwork og viljen til at passe godt på hinanden under corona. Samtidig med vi har gjort det, har vi også nået vores mål for mange sikre flyvninger og eksternt vedligehold for kunder rundt i verden. Så det er det bedste fra 2021, jeg tager med ind i 2022.

Hvad er jeres ambitioner for 2022?

- Hos Bel Air har vi ambitioner om at fortsætte udviklingen med en bredere vifte af ydelser indenfor offshore flyvninger til olie og gas, vind og til skibe samt ekstern vedligehold, ligesom vi gerne vil udvide vores ydelser til et større geografisk område.

Hvad bliver den største udfordring i det kommende år?

- Hos Bel Air har vi meget specialiserede medarbejdere, og en af de største udfordringer bliver derfor at sikre tilstrækkelig rekruttering af den type medarbejdere. Det er samtidig en tid, hvor der er store eftervirkninger af corona i luften, og derfor bliver det også en udfordring for os at sikre balancen i opgaver og kapacitet.

Christian Udby Olesen, administrerende direktør, Din Forsyning: Vi er nødt til at ændre den måde, vi lever og gør tingene på

Christian Udby Olesen kommer fortsat til at have fokus på den grønne omstilling i Din Forsyning i 2022. Foto: Arwos/Lene Esthave

Hvad er det bedste, du tager med dig videre fra 2021?

- Det bedste for byen har helt klart været, at byen arbejder hårdt på en reel grøn omstilling. Det er jo det bedste for verden, og derfor også det bedste for byen. Vi er nødt til at ændre den måde, vi lever og gør tingene på nu for at opretholde livet på jorden. Gør vi, som vi altid har gjort, så fortsætter vi i den retning, vi er på vej mod nu, og det, er jeg ikke sikker på, er den rigtige vej.

Hvad er jeres ambitioner for 2022?

- Vores ambitioner er, at vi fortsætter med at minimere spild. Det er simpelthen et mål for Din Forsyning, at vi ingen spild har. En anden ambition er, at vi fortsætter med at skabe en fleksibel forretning sammen med vores kunder og de virksomheder, der kommer til byen. Og til sidst at vi får presset det fossile fodaftryk så langt ned som muligt. Det er de tre vigtigste ambitioner for os.

Hvad bliver den største udfordring i det kommende år?

- De største udfordringer bliver at holde fast og medvirke til at få realiseret nogle af de store projekter, byen er i gang med. Vi skal gøre vores for, at byen kan fortsætte sin vækst. Det er vigtigt for de mennesker, der er her, at man har noget at leve af, og man gør det på en måde, der ikke ødelægger jorden, men gør den bedre.